Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mini PC
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi haladó szinten
- Milyen videókártyát?
- Rácuppan a Steam eszközökre a Unity
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi 16
őstag
Szevasztok!
Lenne egy problémám,és mégpedig az lenne hogy amikor az Ati Tools-t felraktam akkor megpróbáltam felhúzni a karit.Ez sikerült is csak amikor el SAVE-ltem akkor el is mentette csa amikor ujraindult a gép akkor megint alap órafrekvencián ment kari.
Szerintetek ez mitől lehet?
És hol lehet beállítani azt hogy el SAVE-lje a frekvenciát?
Üdv:Tomi -
mh197
őstag
Az atitool 0.25-ösben van egy ilyen opció a hőmérséklet mérésénél, hogy ''Send GPU temperature to sensor : '' És utánna egy szám, esetemben, ha kipipálom, akkor egy 0 .
Mire jó ez? Egyáltalán milyen sensornak küldi a GPU hőmérsékletét? Plííz, aki tudja segítsen!
-
westlake
félisten
ATITool 0.25 Beta 11
[link]
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
Itt nem is az elmentésen van a lényeg. Ha simán hagyod, hogy teszteljen magától, addig teker, amíg hibát nem talál, aztán vár, majd csökkenti az órajelet - igen szépen lefelé. Ez a korábbi verziók hibája volt, a mostani 24-es (a 25-ös még béta) már mentes ettől a hibától. Ahol érzékeli az artifact-ot, ott megáll, majd visszacsökkenti 1-2MHz-el az órajelet és ott tesztel tovább a 3D-s kisablak segítségével.
-
tuskooo
addikt
Hi!
Nem tudja vki, hogy miért hagy az atitool egy keretet a desktopon ha systrayre teszem? Elég idegesító, hogy ott hagyja az ablak keretét.. -
-cobra-
aktív tag
#271-re senki???

-
Vigneau
félisten
válasz
MyKonzerv
üzenetére
Ami engem illet, mindig hagyományos Catalyst-et használtam az aktuális Radeon-omhoz. Az Omega elvileg egy finomhangolt, végletekig csiszolt Catalyst. Ami a tuningot illeti, olyan, hogy pikk-pakk megvan, sajna nem létezik. Türelem és tesztelések kérdése, hol a határ. Előbb a core, aztán a RAM húzása... Ez már csak egy ilyen móka. De ha van valakinek jó ötlete, szívesen olvasom.

-
MyKonzerv
senior tag
nos, kérdésem:
az atitoolhoz kell a softmoddolt driver? egyáltalán a 9600Pro-m tuningolásához kell a softmoddolt driver?
az omega driver mit tud? érdeklődnék, mert húznám a karit, de nem akarom, hogy elfüstöljön vagy sokat kelljen szarozni a tuninggal
kis húzás...állandó teljesítmény
-
-cobra-
aktív tag
Halihó!
A következő kérdésem lenne az atitoolal kapcsolatban: a settingsen belül az artifact scanningnél a csúszkát fel lehet-e tolni maxra, hogy jobban húzza a kártyát? Nem lesz baja a vganak? Sajna az alap beállításon (legkisebben van a csúszka) az R360as 9800prom csak 410/380ig meg zalman zm80d-vel és félfordulatú op1-el.
Előre is köszi a választ
Üdv
Cobra -
Tollas
csendes tag
Ez az ati tool nem egy nagy szám, főleg, hogy a ''szoftmoddolt'' catalyst miatt nem tudtam eddig a GTA San Andreassal játszani (állandóan újraindult vagy lefagyott). Tegnap felraktam a szintén 5.6-os catalystra épülő omegát és minden OK. A kártyám egyébként egy Connect 3D-s 9600np 256MB Ram-al.
[Szerkesztve] -
sube
aktív tag
válasz
várnarancs
üzenetére
Everest is kiirja: Szamitogep/erzekelok
AtiTool is csak bekell allitani: jobb lent Settings/Temperature Monitoring e ott nyomsz egy pipat a 'Measure card temperature'-re. Egy sorral lejjebb meg kitudod valasztani mit irjon ki talcara az ora melle.
RivaTunert meg nem hasznaltam, azt majd egy guru megmondja
-
várnarancs
addikt
Sziasztok
Nekem az lenne a kérdésem, hogy tudom megnézni, hogy ? fokos a GPU és a környéke? Mindenki azt mondja, hogy a Riva Tuner és az ATi Tool megmutatja, de én nem találom. Mindkét progi fennvan+ még egy PowerStrip. -
sube
aktív tag
Gyorsan keresgeltem egyet de nem talaltam peldat erre a hibara:
x64 win alatt AtiTool(0.24) al keresgelnem a Max Core t(HIS x800pro) es 546 nal kifagyasztja az AtiTool az egesz gepet. Ramnal ugyanezt teszi csak ott 496 on. Ha hibazna a vga akkor nem kene reagalni az AtiTool nak es viszabb venni? Mer igy eleg gaz
-
Petike168
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Azzal csináltam az 580Mhz-et!

-
Vigneau
félisten
válasz
Sancibácsi
üzenetére
Én is letöltöttem vagy 2 napja azt, amit említettél, de még nem cseréltem le. Ráérek...

-
Petike168
aktív tag
Win 98-hoz nincs véletleül Atitool? Én most Radlinker-t használok!
-
Vigneau
félisten
válasz
Sancibácsi
üzenetére
Lehet, hogy egyszer kipróbálom, de addig is maradok a fentebb említett proginál.

-
Lord Zero
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
de, 2-3 óra folymatos hl2 vagy ehhez hasonló alatt, dögmelegben
-
Lord Zero
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
pedig nem az
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Sancibácsi
üzenetére
A 67 fok még egy 6800GT-nek is sok lenne

-
Sancibácsi
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
sapphire 9800Pro R360-as maggal
''csak'' 20C-al mér rosszul
-
Vigneau
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Érdekes, nekem az ATi Tray Tool nem jött be igazán. Milyen verziót használtok? Én a 0.0.23.-at.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Sancibácsi
üzenetére
Ne bízzatok az AtiTool-ban, nekem is görcsöl össze-vissza

Egyébként milyen kártyád van? -
Sancibácsi
tag
az létezik, hogy az atitool rosszul méri a GPU hőfokot?
everest:GPU 46C
GPU környezete 48C
atitool: GPU 67C
GPU környezete 48C
no megnéztem ezzel az atitray nevezetű cuccal, aminek az adatai megegyeznek az everest méréseivel
valszeg az atitool mér rosszul
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
ToRR3nt3
senior tag
Sziasztok! A Radeon 9600 XT-met kicsit feljebb húztam, de a FarCry közben gyakran kilép, mert a VPU recover visszaállítja a beállításokat. Kérdésem le lehet ezt valahogy lőni, illetve ha lelövöm nem veszélyezteti majd a VPU-t?

-
deadguy
aktív tag
na még egy up a #227-re...... kiváncsi vagyok
-
rumkola
nagyúr
Utánanéztem, hátha én vagyok láma. 0.0.22-est próbáltam most, de találtam egy 0.24beta2-est itt:
Bővebben: link
Hátha ez többet tud. 2005.02.19-ei. -
rumkola
nagyúr
Most megnéztem újra ezt az ATI Tool-t, mert annyit beszéltek róla milyen jó. Hát nemtom, nálam csak egy ablak az egész+AA és AF azt hali. Az ATI Tray Tools sokkal-sokkal többet tud ennél (sztem össze sem hasonlítható ezzel)..
-
deadguy
aktív tag
Hali! Az ATITool- ban miért van az, hogy csak a progi megy (semmi gpu/mem keresés), és a kocka szaggatottan megy! Illetve kb 2. mp-ként megáll aztán megy tovább....
-
PengeeE
tag
Az ATI tool 0.23-as verzióval lehet állítólag emelni a kari ventijének a fordulatszámát. Én ezt nem találtam...
Nem tudna valaki vlmi okosat mondani?
-
rumkola
nagyúr
Sztem azért próbáljátok ki ezt:
Bővebben: link
Valahogy jobban bejön mint atitool, és eszement sok beállítást lehet vele elvégezni (gamenként változó mag/mem, kontraszt, stbstb.). Sztem nagyonjó....
Ja, és az automatikus órajelkeresés kb.20 perc, az atitool 3 órájával szemben... -
Gorneck
legenda
Elméletileg az AtiTool mindent belő neked jól! Van egy olyan lehetőség, hogy mutat egy kockát és azon tudod nézni hibázik-e a kari...nekem még egy karimat sem húzta túl a progi...sőt a hibázás értéke illetve amit manuálisan bír a kari az alatt tartja az órajelet! Tehát nem kell félni tőle! Gyári hűtés is sokmindenre elég! Bár sztem egy 9800pro-val jobban jártál volna!
[Szerkesztve] -
faber24
őstag
Sziasztok!
Én még kicsit új vagyok az ATI kártyákban, most vettem egy 9600prot. Az volna a kérdésem, hogy ha a gyári ATI driverel (pontosabban a legfrisebbel) hajtom, mellé tettem az Ati Tool-t, és megnézem vele, mennyit bír maxra kihizni, akkor a gyári venti elég rá?Nem lesz baja?Honnan tudom, mkor van gebasz, és ki tudom-e időben kapcsolni, mielőtt komolyabb baja lenne?
-
woodpaul
őstag
Sziasztok! Vettem egy 9800pro-t és nekiláttam ATITool-lal kideríteni, meddig bírja a frekvenciákat. Azonban minden indításkor ez a szöveg fogad:
''Temporal Anti-Aliasing seems to be enabled on your system, unlike normal AA, Temporal AA will cause visual errors in the tests.
Please disable it before scanning. All other features (OC, etc.) will work fine with TAA on.''
A kérdés csupán annyi, hogy teszem azt RadLinkerben hol lehet kikapcsolni a Temporal AA-t? -
Balazska
tag
válasz
Public Enemy
üzenetére
UP!!!!!!!!!

-
Dzsojnt
csendes tag
Sapphire radeon 9800 pro karim van 128mega 256 bites rammal, próbáltam az ati toolt a következőt csinálta core maximum mhz meghatározásánál kábé 4 óra alatt: először felment olyan 450ig aztán el kezdett lefele menni ugye folyamatosan teszteli hogy hibázik e és azt számolja de 20 percnél tovább egy frekin se birta hiba nélkül igy a végére már olyan 380 Mhz nél járt ahol lelőttem mer ott már nem láttam értelmét. Most akkor mivan? Nem lehet húzni egyáltalán a kártyát? Vagy hány perc amit hiba nélkül kell birnia? Meg áll ez a számlálás egyáltalán valamikor vagy azt nekem kell leállitani mindig? Nemértem én ezt a progit.
-
al_age
senior tag
válasz
Public Enemy
üzenetére
freki állítása: csúszka beállítása után set clock gomb
clock lock kilövése:
settings - miscellaneous - remove radeon ..... clock lock
Új hozzászólás Aktív témák
- Viccrovat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Videó stream letöltése
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4675, 100% AKKSI
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- Eladó iPad Pro 12.9 tokok többféle színben és kivitelben!
- Jó áron eladó Lenovo ThinkPad T14s Gen 3/i5-1240P/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
- Motorola Edge 40 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest