- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Micro Four Thirds
- Milyen alaplapot vegyek?
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Solicidium
aktív tag
Szia! Detto ugyanez a probléma extra nyalánkságokkal megspékelve nálam is. Én most egy év használat után jöttem rá, h visszafelé forog a venti, tehát fújja meleget levegőt a gpu-ról a házba és nem szív a házból. Egy Silencer 5 rev. 2-ről van szó. Extraként úgy 2 hónapja volt egy kerregős korszaka, az megszűnt, újabban fogja magát, aztán spontán leáll a venti és istennek sem akar újraindulni (vga meg 100 fok lesz pár perc alatt én meg fogom a fejem, még szerencse, h a gépem leghangosabb pontja mostmár a biztonság kedvéért 100%-on járatva, szóval hallom, hogy mikor áll le). Aztán valamikor spontán megjavul, valamikor bekapcsolás után lehal 5 percen belül. Kétlem, hogy áram elllátási gond lenne, mert az nem így jelentkezne és gyári hűtő szépen ment, mikor ez nem akart... Azt hittem ,hogy ez csak velem fordult elő ez a visszafeléforgós eset.
Esetleg valami olyan létezik, hogy az új Zalman VF-700Cu koppintás NorthQ-n lévő normál méretű és végű 3tűs (mint a zalmin is) rá lehet-e dugni valamilyen átalakítóval a vgá-ra (amin olybá tűnik, hogy valami kicsicsített mása van), hogy a gpu hőmérséklete alapján szabályozható legyen és ne kelljen ragaszkodnom az 5V, 12V, vagy az alaplapi pwm által szabályozhatóságra, mert úgy nem az igazi.
[Szerkesztve] -
OC
őstag
válasz
God Vazzeg #11 üzenetére
90%-ánál bejön
Ezt erősen kétlem.... -
didyman
őstag
válasz
God Vazzeg #11 üzenetére
Ember. Ezen most kár vitatkozni, irdatlan sületlenség, amit írtál. A DC brushless fan nevezetű ventikben elektronika által vezérelt 2 vagy 3 fázisú motor szerepel, ezen hiába fordítasz, rosszabb esetben leég az elektronika. PC-kben csak ilyen ventit találsz, mivel a brushless (kefementes) megoldás óhatatlanul szükséges a nagyon zavaró elektromágneses zajok kiküszöbölésére. Az aszinkron AC motorok esetében megintcsak mindegy a vezeték bekötése, azoknak fix a forgásirányuk. És ezek sem teszik ki a piac mindössze 10 százalékát
. Az állításod csak a kefével rendelkező DC ventikre igaz, de ott is az a baj, hogy a fordított forgásirányt a keféket nyomó lemezek irányítottsága miatt a legtöbb törpefeszültségű modell nem bírja sokáig. A merőlegesen nyomott kefékkel nincsen gond, de ezekből megint kevés van.
-
didyman
őstag
válasz
God Vazzeg #4 üzenetére
Jesszus!!!
Ilyet ''DC brushless fan'' felirattal rendelkező ventilátorral SOHA nem szabad csinálni! -
Ivanh
senior tag
válasz
God Vazzeg #4 üzenetére
Megtettem már, de sajnos akkor nem indul el.
-
Ivanh
senior tag
válasz
.:Kristian:. #2 üzenetére
szomorúan konstatálom, hogy nem lehet tenni mást, és ezt sem tom meglépni, mert fogalmam sincs hol lett véve.
-
Ivanh
senior tag
bontatlan csomagolásból szedtem ki, eby asus eax800xt-re tettem fel, 1. a gyári csatlakozófej sem volt rávaló , mert a gyári kisebb, ezt még megoldottam, de a forgásirányt nem tudtam megfordítani, pedig ezesetben kintről szívja be a levegőt , nem pedig fújja oda, és a hűtés hatásfoka kb a gyári hűtőjével azonos.
Vlmi szakértő ember hozzászólására várok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Darkflash twister DX360 v2.6 Aio vízhűtés
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Garanciális Corsair Sursa RM750 750W 80 PLUS Gold (CP-9020231)
- AQIRYS Wezen Számítógépház, Mini Tower, táp nélkül, mATX, Fehér
- Eladó GARANCIÁLIS CHIEFTEC A-90 GDP-650C 650W
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest