- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Computex 2025: megújult a Cherry kapcsolókínálata
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
nixx-21 #7313 üzenetére
Változtatni kell a felépítésen, a memóriaalrendszert is át kell építeni, de 2011-re mindenképpen az RV770 teljesítményének a megközelítése az elvárás a LIano APU-tól. Persze a DX11 segíteni fog neki, hiszen gyorsul a feldolgozás sebessége a tesszellátortól és a Local Data Share-tól.
-
válasz
nixx-21 #6928 üzenetére
Firefoxhoz nem tudom, hogy alapból kell-e, viszont a Flash player és a Silverlight is ki tudja használni a GPU-t. Tök mindegy, hogy 2D-re vagy 3D-re, a GPU ugyanúgy számol - asszem. Bár, elvileg nem kéne ez esetben sem kijönnie abból a köztes fogyazstású állapotból, de ha tele van az oldal GPU gyorsított bannerekkel, meg egy nagyobb videóval, mindezt igénytelenül összetákolva, akkor ott fel fog pörögni minden.
-
válasz
nixx-21 #5383 üzenetére
a textúrázók pont nem sokat számítanak azokban a játékokban, ahol 40% körül van a differencia - amik textúrázó-falók (Mirror's Edge pl.), azoknál a differencia is kisebb a 4670 és a 4730 között. Ha dupla textúrázó lenne a 4730-ban, akkor már ugyanaz lenne a helyzet, mint a 4870 és a teoretikus 5870 között, és 50-55%-nál akkor sem lenne nagyobb a különbség.
a 4730-at nem limitálja a memória, mert csak 8 ROP-ja van, így nagyságrendileg 70%-os a sávszélesség-igénye a 4770-hez képest.Dark KillerX: úgy is meg lehet fogni ezt a dolgot, hogy az nVidia a piacra készíti a VGA-it, míg az AMD pionyírkodik, néha okosan, néha kevésbé. a DX10 kapcsán tényleg csúnyán viselkedett a goblin-kollektíva, viszont azt hol látod, hogy a DX11 elterjedését akadályozzák?
ill. a Stormrise-os business-t ismerem, de a arról nem tudok, hogy a HAWX-ban szarul mennének az nVidia kártyák (ahhoz a játékhoz amúgy is az erős CPU a fontosabb) - meg úgy általában, a Stormrise-on kívül miben betliznek még? -
sniper elite
senior tag
válasz
nixx-21 #5230 üzenetére
Jól is csinálják, nv addig se tud ugatni hogy mennyire kamu ez meg az a teszt... szept 10 után lehet már 10.-én kijönnek az első hivatalos tesztek meg a megnevezés meg minden, és utána szépen sorjában mindenre fényderül! Valahol olvastam, vagy mondták hogy az első sorozatgyártott darabokat már 5-6 héttel akkor elkezdik gyártani amikor még csak a bejelentést teszik meg! Szóval rengeteg új kártya elkészült már, csak senki se olyan bátor hogy 15 percet rászánjon egy CF tesztre
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
nixx-21 #2434 üzenetére
Mondták a sajtótájékoztatón, hogy vizsgálják a lehetőséget, de nem valószínű, hogy lesz.
A végén erről volt szó a beszélgetés alatt ... az új GTX 295 május vége felé tér vissza, a fejlesztőkkel való diskurálás után arra lehet következtetni, hogy a tavaszi játékokban már a HD 4870 X2 is visszaveszi a teljesítménykoronát a modernebb felépítése miatt. Ergo felesleges lenne az RV790 alapú X2, persze ha az NV hoz a GTX295-nél egy gyorsabb rendszert, akkor lehetőség van a megjelenésére. -
válasz
nixx-21 #2217 üzenetére
A mi háztartásunkban pl gáztűzhely van, és nincs légkondi.
A mosógép és a hajszárító a legnagyobb fogyasztó. Havi 7 és 8 ezer közötti a számlánk, így nem számottevő a havi 500ft difi. Persze, egyáltalán nem elhanyagolható.
Igaz, nekem nincs ilyen kártyám, és nem is lesz.
Külön kisfogyasztású gépet venni 30-40ért, hogy évi 5000-et megspóroljon valaki? Ezt nem tartom túl logikus döntésnek.
Én is csak azért tartok külön kis gépet, mert 1500ft-ért vettem mindenestül.(P2-400)
-
szacsee
nagyúr
válasz
nixx-21 #1985 üzenetére
Van presztizskártya... 4870x2.
295 pedig ha jól tudom 285-ös GPU-ból "van".
Abu írta a másik topikban, hogy nem lesz. Nem látom én sem értelmét..
A HD5xxx sorozat GPU-jával már demózott, ősszel jön és arra kell az erőforrásokat összpontosítani, nem a presztizsre.
Ha pedig kijön a 870, onnantól NV-nek nagy lemaradása lesz mindaddig, amíg kijön a GT300...utána már csak kisebb.Ok, megbocsájtok..
-
rocket
nagyúr
Szerintem pontosan az a celjuk, hogy levaltsak a GDDR3 PRO-val a HD4670-et, mig az XT meg levaltja a kenyszerbol (TSMC keslekedese a 40nm-es atalassal) szuletett HD4830-at.
Nagyon ugynezki, hogy az RV740 eseteben a memoriakkal szepen belehet loni a kategoriakat, igy nem kell olyan osszecsuszasoktol tartani mint a HD4830/HD4850.Valahogy igy kepzelem el:
RV740XT GDDR5
RV740PRO GDDR3/GDDR4
RV740LE DDR2Ettol persze elterhetnek majd az AIB partnerek, RV740LE kisebb orajelu GDDR3 memoriaval best buy-ra szultve, vagy RV740PRO 2GB DDR2 memoriaval worst buy-ra szuletve
Nevekben meg lehetnek elteresek, pl. ha nagyon HD4830 kozeli a teljesitmenye, akkor logikusabb lenne ra aggatni az XTX (xx90) varianst.
-
nixx-21:
"inkább a 128bit-es NYÁK gDDR5-el és a 640 SP-s GPU-val 600/1000 Mhz-en"
ez a megoldás lassabb, mint a cikkben írt A variáns, viszont több tranzisztorból lehet megcsinálni - a 8 ROP alacsony órajelen kinyírja.Dare2Live, leviske: tény, hogy nem lenne nehéz a két 4800-as közé betenni az új kártyát - a B variáns pl. 750MHz-en pont oda érkezne. két dolog miatt kételkedem ebben:
- ebben az esetben nem látom értelmét túl sok az RV790-nek
- a B variánst 830-870M tranzisztorra saccolom - az eddigiek alapján ennél spórolósabbnak szánják a chipetPersze, ettől még könnyen lehet, hogy így lesz
-
leviske
veterán
-
emmm
őstag
Csökken is az ára 100 dolcsival, az ipon friss hírei között: "Ezzel egy időben az AMD sem tétlenkedett: a gyártó illetékesei az Nvidia GeForce GTX 295-ös modelljének megjelenését követően bejelentették, hogy csökkentik a Radeon HD 4870 X2-es videokártyák árait, amelyek így a korábbi, 549 dolláros helyett most már 449 dolláros áron érhetőek el."
-
Bluegene
addikt
biztos készülnek valami fincsivel a háttérben
azért ez: [link] elég ütősnek hangzik, ezellen kevés lesz egy 960sp-s cucc, ha ezellen hatékonyan akarnak fellépni ki kell hozniuk minnél hamarabb egy 2000sp-s GPU-t, igaz így erősebb lesz az ATI, de legalább egy 1400-1600 sp-set
a 384 nvidia sp (384*5) azonos órajelen megfelel egy 1920 sp-s atinak
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kuss van a DX10.1-ről ... Ez lesz a piaci politika része. A DX10.1-ről azt a látszatot akarják kelteni, hogy a támogatása minden fejlesztőnek természetes, és nem kell könyörögni érte. Egyébként főleg a PC-s közösségnek szóló játékok jönnek DX10.1 támogatással, de befut pár konzol cím is.
Majd a héten lesz egy ilyen összefoglaló hír ... a karácsonyi szezonban körbekérdeztem a fejlesztőket. Sajnos sokan szartak rám, de pár embernek eleredt a nyelve. Bár konkrétan a saját projektekről nem igazán beszélt senki, de általánosan mindenki elmondta kb. ugyanazt ... hogy nem tetszik nekik ami lesz 2009-ben a PC-s játékpiacon. Sőt páran a DX11-et is kifogásolták. Főleg az a bajuk, hogy az Xbox tesszellátor nem kompatibilis a DX11-sel. Na majd mindenki meglátja, ha kész lesz a hír. -
keIdor
titán
Nem hiszek az RV775/RV790-ben, egyre több oldal írja, hogy hülyeség, nem kell minden szart bevenni... Tick-Tock egyelőre csak az Intel-nél létezik (hivatalosan) nem kell egyből minden cégnél ezt emlegetni, mivel nem így fogják kiadni az új hardvereket...
Az RV870 lesz az a bizonyos "refresh", amire sokan vártok...
-
Gonosz15
aktív tag
Hupsz, tényleg
LN2 -t neki, felrántjuk 4GHz+ -ra mind a 64 magot, aztán jöhetnek az egy nyákon lévő 64GPU-s ati szörnyekből álló Crossfire(X) megoldásokAzért 256GPU mondjuk 3200SP/GPU -val, ütne! Nem kicsit, nagyon...
De a villanyórát is kiütné, nomeg lehet a videokariknak is LN2 kéne -
tzsolesz
nagyúr
Hát hogy így mondod, nem elképzelhetetlen.
Mire nem lesz képes a kis 2600Xt generációbeli utódja.
Amik ugye úgy jöttek, hogy2600XT (2670) -->3670-->4670-->5670
Már ugye annak tükrében, hogy a 5670 4870X2 gyilkoló lesz.
Ez persze mind mind csak vízió részemről, én igazából nem hiszem el.
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest