Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Nem a más véleményt birkáztam le, sorry mindenkitől, ha félreérthető volt.
Inkább az effektust próbáltam érzékeltetni. Az ember egyszerűen manipulálható, miközben meggyőzhető arról, hogy valójában szabad döntést hoz. Ez nap mint nap alkalmazott pszichológiai fogás a piacon (attól kezdve, hogy melyik terméket hová teszik ki a polcon a boltban), és elég régóta használják ahhoz, hogy ne legyenek illúzióim sem a hardvergyártókat, sem a játékfejlesztőket illetően. Utóbbiak pontosan úgy írják a játékokat, ahogy az előbbieknek megfelel, máskülönben a programok régebbi hardvereken is futnának, ez azért, gondolom, nem kérdés. Így lehet eladni az új cuccokat, és így lehet fenntartani a növekedést, ami megint csak leginkább a gyártók érdeke, hiszen a miénk az lenne, ha lenne egy jó hardver, amelyen évekig minden futna (pl. ha minden game még évekig a jó kis dx9-es karikon futna, amíg a programok ki nem használják annak minden lehetőségét, mint voltatok is szívesek többen utalni erre).
És nem a DX10.1 témán lovagolok, ez csak egy megjelenési formája a marketingnek (amin viszont igen), és majd meglátod, hogy nem tévedek. Majd visszatérünk rá, ha szembesülünk a problémával, addig leszállok róla, úgyis hiába győzködnék bárkit, akár (szerintem) téved (amitől persze még tévedhetek én, csak szerintem nem, ahogy a vitapartner is így véli a saját véleményéről
), akár érdeke fűződik a megtévesztéshez (más topicban láttam már ilyet) úgy általában. Persze nekünk, fogyasztóknak az lenne a jó, ha neked lenne igazad, és én is annak örülnék.
A lényeg a konkrét esetben leegyszerűsítve az, hogy ha dx10.1-es VGA-d van/lesz, nem szívsz, ha jönnek az ezt támogató játékok (mert én még mindig azt mondom, hogy hamar jönni fognak, bárki állítsa is az ellenkezőjét), dx10-essel pedig van rá esélyed. Gondolom, ezt azért belátható. Konkrétan csodálkoznék, ha legkésőbb egy dx10.1-es nV kari megjelenésével (de talán már az ATI-val is) együtt nem jelennének meg hirtelen az ennek kihasználására lehetőséget biztosító patchek (ahogy az dx9-dx10 váltáskor is gyorsan megtörtént) és game-ek, és erre utaltam az előző hsz-ban is.
Egyébiránt egyáltalán nem biztos, hogy a többség halad a (neki) jó irányba, pusztán azért, mert ők a többség.Jelenleg ugyanis a többség iránya az őket irányítóknak jó (akik belőlük élnek), ami nem feltétlenül esik egybe e többség valós érdekeivel, utalnék itt vissza ismét a dx9 ki nem használására, illetve emellett a dx10 nyomatására.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Mini ITX OC GPU
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Powercolor RX 6800 Fighter 16 Gb újszerű
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- AKCIÓ! MSI B350 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest