Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz Speed® #5347 üzenetére

Nem a más véleményt birkáztam le, sorry mindenkitől, ha félreérthető volt. :R Inkább az effektust próbáltam érzékeltetni. Az ember egyszerűen manipulálható, miközben meggyőzhető arról, hogy valójában szabad döntést hoz. Ez nap mint nap alkalmazott pszichológiai fogás a piacon (attól kezdve, hogy melyik terméket hová teszik ki a polcon a boltban), és elég régóta használják ahhoz, hogy ne legyenek illúzióim sem a hardvergyártókat, sem a játékfejlesztőket illetően. Utóbbiak pontosan úgy írják a játékokat, ahogy az előbbieknek megfelel, máskülönben a programok régebbi hardvereken is futnának, ez azért, gondolom, nem kérdés. Így lehet eladni az új cuccokat, és így lehet fenntartani a növekedést, ami megint csak leginkább a gyártók érdeke, hiszen a miénk az lenne, ha lenne egy jó hardver, amelyen évekig minden futna (pl. ha minden game még évekig a jó kis dx9-es karikon futna, amíg a programok ki nem használják annak minden lehetőségét, mint voltatok is szívesek többen utalni erre).
    És nem a DX10.1 témán lovagolok, ez csak egy megjelenési formája a marketingnek (amin viszont igen :D ), és majd meglátod, hogy nem tévedek. Majd visszatérünk rá, ha szembesülünk a problémával, addig leszállok róla, úgyis hiába győzködnék bárkit, akár (szerintem) téved (amitől persze még tévedhetek én, csak szerintem nem, ahogy a vitapartner is így véli a saját véleményéről :D ), akár érdeke fűződik a megtévesztéshez (más topicban láttam már ilyet) úgy általában. Persze nekünk, fogyasztóknak az lenne a jó, ha neked lenne igazad, és én is annak örülnék.
    A lényeg a konkrét esetben leegyszerűsítve az, hogy ha dx10.1-es VGA-d van/lesz, nem szívsz, ha jönnek az ezt támogató játékok (mert én még mindig azt mondom, hogy hamar jönni fognak, bárki állítsa is az ellenkezőjét), dx10-essel pedig van rá esélyed. Gondolom, ezt azért belátható. Konkrétan csodálkoznék, ha legkésőbb egy dx10.1-es nV kari megjelenésével (de talán már az ATI-val is) együtt nem jelennének meg hirtelen az ennek kihasználására lehetőséget biztosító patchek (ahogy az dx9-dx10 váltáskor is gyorsan megtörtént) és game-ek, és erre utaltam az előző hsz-ban is.
    Egyébiránt egyáltalán nem biztos, hogy a többség halad a (neki) jó irányba, pusztán azért, mert ők a többség. :D Jelenleg ugyanis a többség iránya az őket irányítóknak jó (akik belőlük élnek), ami nem feltétlenül esik egybe e többség valós érdekeivel, utalnék itt vissza ismét a dx9 ki nem használására, illetve emellett a dx10 nyomatására.

Új hozzászólás Aktív témák