- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen TV-t vegyek?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
vikcsi
senior tag
sziasztok!
van egy gépem, amiben egy 3gigás prescott proci van, 1giga ram, 350w-os táp.. kb ez a lényeg. kinéztem az x1600pro vga-t és az x1650xt ultimate karit. mindekettő sapphire márka.
szerintetek melyiket vegyem meg hozzá?
lehet később még valami alap core2-es procit kap, de túlzásokba nem esem
cod2/cod4-el játszanék elsősorban.
ja és most egy x550-es asusom van benne, vajon elég ugrás lenne egy 1600pro is?
igazából nme nagyon tudom őket összehasonlítani, csak gpu/ram alapján...
mit ajánlotok?
ja és az egyik duplája a másiknak árban. megéri a különbséget?
köszi a választ! -
kuco
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Sapphire x1650 Pro kártyát. Gyakran szerkesztek digit fényképeket. Az előző kártyám SIS driverrel nagyon jó minőségben jelenítette meg a képeket. Ezzel a mostanival viszont kevésbé élesek, mosottabbak, homályosak a képek. Ezt mivel tudnám orvosolni? A segítségeteket előre is köszönöm!
-
AtiGef
senior tag
válasz
pappkarcsi #994 üzenetére
Zalman VF900CU szerintem jó választás
-
pappkarcsi
senior tag
Hali!
Sajna ma reggelre meghalta hűtőm a x1650pro-n és kellene vmi 5-6k körüli hűtő amit erre megérné és teljesítményben is ott van.
A segítségeteket előre is köszönöm! -
gpatrik
tag
Unatkoztam picit! 3D Mark06 3594pont
A hibaüzenetre valami megoldást tudnátok mondani? [link]
-
v.tom
őstag
Én eddig ki voltam békülve a passzív hűtésekkel, volt már 9600 xt-m és 9800 xt-m is passzív hűtéssel. Eredetileg gyári passzív hűtésű vga karikat akartam venni, de olyan szerencsétlen volt a bordaelhelyezésük, hogy nme fértek volna el crossfire-ben. Így viszont a kék kék zalmannam minden tökéletes. Egyik kari sem forró és még jól is néznek ki.
-
gpatrik
tag
Nem nehéz, én is árulom.
MSI full passzív hűtővel. DDR3mas!!!Az apróhirdetések között megtalálható. Egyébként vigyázni kell a passzív hűtéssel, mert hiába ott a borda csak csak melegszik! Néha gondolkodtam tojásrántáson meg ilyeneken, de csak nem akarom agyonvágni. Kapott elé egy 8 centis ventit és a meleg szépen egy kifele, és csak langyosak a bordák használat után. Anno nekem egy 9600xt-n szált el 2hét alatt a hűtés. Csapágyas lett a ventije!
-
v.tom
őstag
Nem félek, az agp csati ha be van rögzítve a házba a kari minden gond nékül elbírja, a pci-e meg főleg. Mivel nekem két zm80d-hp van a gépemben, ezért én meg egy a gyári összekötő lemezek helyére csináltam olyan lemezeket, amik mindkét karit átérik. Majd én is teszek fel képeket, ha teljesen befejeztem.
-
szumo
senior tag
v.tom te nem félsz hogy a zm80d-k nagyon nehezek a kártyák, és az alaplap számára és még ahogy írtad az op1-el is össze vannak kötve?
Mert én csináltattam apával egy érdekes kütyüt, amivel a hűtését alátámasztom a videókarinak. Állítható a hossza, hogy ne csak egy háztípushoz legyen jó, és a kampós része oda megy be, ahova az op1, és a zalman feliratos távtartók csavarja is.
Ha lesz délután időm teszek fel fényképeket. -
szumo
senior tag
válasz
MomoSinX #985 üzenetére
Na igaz, hogy nekem a Sapphire x1650pro/512/ddr2/agp -s karim van, de annak se volt a legjobb a hűtése. Annó a 9800pro/256mb/256bit -es karim 1 hónapig ment a gyári hűtéssel, és annyi idő után már kerepelt az innovision ventije, a ramok pedig egyenesen forrtak. Akkor beruháztam egy zm80d re, majd vettem egy hónapra rá egy op1-et hozzá. A kártya szó szerint megkönnyebült, legalábbis én úgy éreztem, a bordák, pedig enyhén langyosak voltak. Majd mikor meghalt(sajnálom is) megvettem az x1650pro-t, mostanra tudom, hogy dönthettem volna jobban is. De azon is ugyanaz a forró hűtés, a memóriák kevésbé voltak tüzes hangulatban, azért kaptak egy set bordát. Átraktam a zm80d-t, és a 45 fok üresjáratban, 55-60 pedig meghajtva egész barátságos, főleg hogy nemrég kitakarítottam, és az -10 fokot jelentett.
Én meg vagyok elégedve a videókarimmal nagyából, sőtt jobbat a mostani gépembe belerakni felesleges, mert már így is többet tud a videókártya mint a gépem. A véleményem pedig az, hogy a programozók az újabb és újabb hardvereket 40% osan használják ki, mivel nincs idejük kiismerni. Nem tudom ki mivel kezdte, de én Videoton TV computeren, majd c64-en, és a grafika, a játékok minősége minden évben jobb lett, pedig nem került a gépbe újj, jobb cucc, nem húztuk a procit nagyobb teljesítményért, és mégis! Több idő kellene az informatikusoknak, hogy felnőjenek a feladathoz, mert most a creatív gondolkodást erősebb hardverekkel pótolják, a mi pénztárcánk kárára. -
mcs
veterán
Igen, én is azt hittem, hogy jól járok vele, de mégsem. Van egy olyan gyanúm, hogy az ilyen szimpla AGP-s HIS x1600/1650eken egyszerűen vissza van véve a venti fordulatszáma. Úgy kellett volna hűtenie az X1600at, mint a bivaly, de a cpu meg az alaplapi hőmérsékletek alapján igencsak heves lehetett, és a második X1600amat is talán a hő nyírta ki. Mondjuk ebben biztos szerepet játszik a hihetetlenül forró Rialto chip is, amire nagy ésszel semelyik gyártó nem szokott bordát tenni.
-
v.tom
őstag
Hát érdekes eredmények. Nem akarok vitába szállni, csa megjegyzem, hogy nekem teljesen zárt házban szar szellőzéssel a sapphire x1650pro ddr3 karimnak 42-58 fok körül a hőmérséklete. A másik, hogy teljesen mindegy hogy milyen karit vesz valaki, tanácsot nam adok, de ddr2-es videokarit nem szabad venni 2008-ban. Az egész parasztvakítás. Hiába 512 mb és hasonlók.
Egyébént nehéz beszerezni, de ebben a kategóriban az x1650xt a nyerő. -
mcs
veterán
Hát nekem a HIS hűtése nem vált be, akármilyen dögösen is festett, meg vaskos volt a bordája.De hogy mennyire nem vált be, arról nem tudok teljes pontossággal nyilatkozni, mert nem tettek rá hőmérőt. Megjegyezném, hogy az X1600at járattam már az X1650Pro DDR2 órajelein, és szemetelt a kép, szóval a hűtése csak nem olyan jó annak se.
Most az Inno 7300GT 46-58 fok között ingadozik terheléstől függően egy mezei Codegen házban, és ez korrekt (állandó órajelen).
-
mcs
veterán
Még amit hozzáfűznék a HIS IceQ hűtéséhez, hogy az ilyen olcsó kategóriás kártyáknál csak egy rossz vicc. Iszonyatosan melegedhettek az X1600 Proim, hiszen most 7300GTvel néhány fokkal lejjebb mentek az alaplap, meg cpu hőmérsékletek. Arról halvány fogalmam se volt, hogy hány fokos volt a kártya, mert nem is tettek rá hőmérőt...talán nem is csoda. A ventillátor minősége meg szánalom, mert az első X1600nak traktor módjára csörömpölt 3-4 hónap után, és a másodiknak is kerregett már egy kicsit induláskor, mielőtt elszállt maga a kártya (egyik napról a másikra se kép se hang, puff). Nagy csalódás volt számomra...
-
mcs
veterán
Nos, nekem volt már DDR2es HIS X1600 Prom, ami az említett X1650 Pronál csak a gpu órajelében gyengébb egy százassal. Azt kell mondjam, hogy ha régebbi játékokkal is játszol, akkor rosszabbul fogsz járni, mert ott sajna kiütközik a gyenge textúrázási ereje, én már csak tudom (X1650: 2400 Mtexel és 4 textúrázó, 7300GT: 3200 Mtexel és 8 textúrázó). Újabb játékokban néhol jobb az x1650 néhány százalékkal, de véleményem szerint marhára nem éri meg azt a 2,5 ezer ft többletet, és amit a 7300GT is gyengén visz, azt az X1650 is, szóval annyira mindegy az a néhány százalék többlet új játékokban. Az egyetlen játék, ahol az X1600Pro sokkal jobb volt, az pont a Carbon, meg a Most Wantedot jobban bírta overbrightal.
Amúgy én egyértelműen a 7300GT DDR2-t tartom jobbnak. Na meg nekem már két darab HIS X1600Pro-t kellett garanciáztatnom!
szerk.: vicces, hogy te 7300GTről X1650re tudnál váltani, én meg pont ellenkezőleg jártam plusz költség nélkül, habár én kértem, hogy GeForce legyen.
-
MomoSinX
aktív tag
nos én a te cipődben vagyok én ddr2 es 512mb változattal rendelkezem his gyártmányu és a ddr2 miatt nagyon nemúgy teljesít ahogy kéne sztem ddr3 asat szerezz mert a ddr2 vel rosszul jársz amugy nekem fura módon jólmegy full maxon a Most Wanted de a Pro Street is 1024 ben minden be...
-
Redneck
nagyúr
Sziasztok!
Behalt a 7300GT DDR2-es videókártyám de gariba kicserélik. A gond csak az hogy ilyen kártya már nincs a boltban illetve nem tudják mikor lesz. Ajánlottak helyette 2.5 rongy ráfizetéssel egy HIS Excalibur X1650Prot DDR2-eset. Mennyivel jobb / rosszabb ez a kártya mint a 7300GTm volt? Itt olvastam hogy a Carbonban péel a Motion Blurt le kell venni meg hasonlók... 7300GT-n minden maxon volt és semmi szaggatást nem tapasztaltam. Illetve amikor barátom X1650Pro kártyáját beraktuk egy 4000+os kétmagos AMD-vel felszerelt lapba elég gyatrán ment a Most Wanted... Ugyanez a gép 7600GT-vel pedig nagyon faszául vitte.... Vélemény?
Előre is köszi a segítséget!
-
Skodry
aktív tag
ha kell valakinek x1650pro ddr3as asz bátra püzzön
-
v.tom
őstag
Én jelenleg minden ventim szabályzását hardveren úton oldottam meg, tehát valamilyen szabályozóval. Pont a zalman-t nme szabályozom mondjuk mert egy op1 jut 2 x1650-re két zm80d-hp-vel. Szerintem nagyon jól megy, de még magas terehelésnél nem próbáltam. Van némi trükk a dologban a hűtés hatékonysága érdekében, majd rakok fel képet. Abból jobban kiderül a dolog.
-
szumo
senior tag
Akkor számodra a speedfan lehet a megoldás, mert ott az alaplapta dugott ventik fordulatszámát lehet szabályozni, még a cpu hűtését is.
Ezt azért kerestem anno, mert nekem is op1-van a zm80d-n, és ha a procid hőmérséklete nő, akkor nagy valószínűséggel a videókártyáé-is, így fel tudod pörgetni a ventiket, ha viszont alapjáraton vagy visszaveszi. Igaz ez nagyon alaplap függő, de egy próbát megér, uninstall után nem hagy szemetet sem, és van benne magyar nyelvi csomag. -
szumo
senior tag
válasz
dominion #968 üzenetére
Nos javaslom az ATT feltelepítését, a tuning beállítások között a ventit is lehet szabályozni, és megmondhatod neki, minimum mennyit forogjon, vagy a max fordulatszám hányadára csökenhet le a pörgés.
Tapasztalatom, hogy mivel a venti motorok egyenáramúak, (soros, párhuzamos, vegyes azt nem tudom melyik) a maximális fordulatszám 62%-a alatt megálnak, mert nem bírják a mágneses mezőt követni, és kiesik a ritmusból. Tudom ez pongyola megfogalmazás, de nem mindenki foglalkozása az ipari elektronika.
Szóval szerintem szabályozd be, a venti min-max fordulatszámát, és javulni fog a helyzet.Amúgy nekem is a zalman zm80d van, és 45 fok a bekapcsolás uténi hőmérséklet, és 2 db lineage 2 egy tv tuneres kép mellett az 50-55 fokot éri el, az nfs carbon pedig 70fokra is felfűti a kártyát.
Amúgy lehet van valami ptc ami szabályozza a ventit, az a legnagyobb szívás, mert ott az érzékelő mondja meg a ventinek mennyivel is pörögjön. -
dominion
csendes tag
Aha köszönöm a választ, én is arra a következtetésre jutotam, hogy így van beállítva, tegnap délután figyeltem és mindíg felpörög aztán leáll...nemtom miért csak most tünt fel ez. Gondolm az érzékelő 50-75 fok közé van állítva.Amúgy a kari tökélete, ha nem lesz vele gond akkor feleslege is lenne gariztatni
-
v.tom
őstag
válasz
dominion #966 üzenetére
Ha a venti a vga hűtőbe vna építve nem szabad nagyon szórakozni vele. Amennyiben garis a kari, értelemszeren vissza a boltba gariztatni. Ha nem lesz vele semmi, akkor lehet hogy csak igy van beállítva a szabályozás. Nekem a Sapphire kari is ezt csinálta. Csak terhelés közben pörgött fel a venti, de akkor se nagyon.
-
dominion
csendes tag
Hali all nemrég vettem egy Sapphire Rx 1650 pro-t. Úgy érzem a hűtéssel lehet valami. Namost néha bekapcsoláskor 2-3 mp-ig kerregő hangot ad eddig 2-ször fordult elő, a másik meg hogy észrevettem a venti egyszerűen leáll menet közben....figyelem everestel a gpu hőmérsékletet...és úgymond hullámzik, lecsökken 50-49 fok környékére majd szépen emelkedik 70-74 fokig, aztán újra lecsökken 50 környékére. Ez normális? Bár az hogy leáll a venti aztán ujra elkezd pörögni tuti nem tökéletes.
Azt megtudjátok mondani, hogy mekkora a rajta lévő venti átmérője, igaz még garis ,de amire kicserélik/lecserélik az tuti 2 hét vagy több...namost lehet könnyeben megúsznám, ha a ventit cserélném és jónapot...egyáltalán lehet csak a ventit cserélni? A válaszokat előre is köszönöm
-
szumo
senior tag
válasz
MomoSinX #963 üzenetére
Igazából annyit csináltam, hogy van egy minimumra lehúzott mentésem, ahol az órajel, és a memória órajele is minimumon van, és azt töltetem be, majd ha elindítok egy 3D-s programot, akkor átkapcsol a meghúzott beállításra, ha pedig kilépek belőle ismét a min. profil tölt vissza. Ezzel az áramszámlámat is csökkentem, és a videókarinak sem kell feleslegesen turbó fokozaton hasítania.
-
szumo
senior tag
Szerintetek 70 fokos maghőmérséklet egy x1650pro-ál elfogadható teljes kihajtás mellett?
-
v.tom
őstag
válasz
MomoSinX #953 üzenetére
Semmiképp sem jobb mint az x1950 pro. Két crossfire-be kötött ddr3-as x1650pro karit is megver egy x1900, nemhogy egy 1950 pro
Sajnos. Jelenleg azt kell mondanom hogy inkább add el a karid amig még tudod, és vegyél egy jobbat. x1950-ek jók, gyorsak, de régiek. Szerintem egy 2600xt-vel elégedett lennél, vagy ha nem ragaszkodsz ati-hoz, akkor 8600 gt
-
MomoSinX
aktív tag
gyerekek segítsetek nos ez a ddr2 nagyon idegesít de ha beszerznék még 1 et? és dual x1650 pro ddr2 lenne sztetek az jobb mint 1 x1950 pro ? mert ha igen akkor boldogan tárgyalnék azzal aki megszeretne válni a ddr2 es x1650 projától...ha van olyan akkor privit lökjétek
-
mcs
veterán
Az egyik ismerősömnek volt AGP-s 6600GTje, amit először egy noname 300 wattos táppal üzemeltetett. Képtelen volt átkapcsolni 3d-s órajelekre a kártya, így minden lassan futott (a 3dmark03 is alig adott többet, mint egy sima 9550). Majd átdugdosta a kábeleket, habár úgy jó lett, csak 1-2 nap múlva a táp mondta fel a szolgálatot, és vitte magával az alaplapot. Ezután kapott egy új lapot, meg persze vett egy 400as Chieftec tápot, és láss csodát, normálisan működött a kártya.
-
v.tom
őstag
Hát, ha te mondod. Tudtommal az órajel visszavétel az energiatakaréskosság miatt van, és a kártya üresjáratban végzi. Lásd processzoroknál a cool'n'quiet. A kigészítő tápellátás a akkor szükséges pci-express mellett, ha a kártya többet vesz fel 75 Watt-nál, ugyanis ez a pci-express 1.0 szabvány által egy sínen leadható maximális teljesítmény.
-
-
mcs
veterán
Hát nekem marhára nem volt szerencsém a HIS féle IceQ X1600Proval. Kettő volt belőlük, az egyiknek a ventije szórakozott 3-4 hónap után, a másik pedig csak úgy egyik napról a másikra szállt el. És a vicc az, hogy a második ventije is kezdett egy icipicit kerregni bootkor. Még azt is megemlíteném, hogy most 7300GTvel hűvösebb lett a proci, meg az alaplapi chip is jó néhány fokkal, szóval szerintem az X1600 olyan heves lehetett a ,,szupi" hűtése ellenére, mint a disznó.
Talán nem hiába nincs hőmérője...
-
Adree319
csendes tag
Úgy látom ami neked van sapphire arról tudnál nekem képet küldeni meg elmondanád az ilyen teszteredményeket pl 3dmark.... róla?
-
Adree319
csendes tag
Értem... de HIS-ben nem is tudom hogy van e ddr3-as, meg azon filózom hogy most melyik a gyorsabb a ddr2 512mb ---- vagy ---- ddr3 256.....
-
v.tom
őstag
válasz
Adree319 #938 üzenetére
Ez a kari mint ahogy láttam itt-ott, ddr2-es. Ugyanilyen karit vegyél, de DDR3-asat. Abban kevesebb memória van(256mb, ha esetleg van 512-es ddr3-as, veheted azt). Az okokat lásd feljebb. DDR2-es karit ne vegyél, nem éri meg az árát.
Maga a HIS márka és az IceQ hűtések nagyon jók, azt csak ajénlani tudom. De a DDR2-től tartózkodj. -
Adree319
csendes tag
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi erről a kariról: HIS Radeon IceQ X1650 Pro 512Mb.....
Szerintetek érdemes megvenni? -
MomoSinX
aktív tag
ezért szeretném énis a memot feljebb tolni ameddig csak lehet mert szinte érezni lehet hogy a kártya többet tud csak sajátmagát korlátozza figyelembe kellett volna vennem a ram tipusát mert nemnagyon tudtam hogy azis számít régen ddr3 as at kellett volna vennem de remélem majd kitudom küszöbölni ezt a ddr2 problémát de ha ugyveszem akkor a 650 órajel elég ezekszerint csak a ramot kéne meghuzni csak kikell derítenem a max türéshatárt és ha sikerül talán nagyban javíthatok a kártyán, ha elöbb tudom ezt akkor biztos ddr3 ast veszek.....
-
v.tom
őstag
válasz
MomoSinX #933 üzenetére
A driver kihasználja az 512 mb memóriát, csak a kártya nem. A nagyobb memóriaméret egy ilyen karinál felesleges, mert a memória méretének a nagyobb felbontás és több textúra esetén van szerepe, de ezek a karik ugysem nagyon tudnak olyan nagy teljesítményt leadni, hogy az 512 indoloklt legyen. (lásd: az 1 gb memóriás 8800 gt lassabb, mint az 512-es, és az 512-es 3850 ugyanolyan sebességű mint a 256-os).
A ddr2 igazából parasztvakítás, mert a memória sebessége számít nagyon, abban pedig a ddr2 már nme jeleskedik. Nagyon visszafogja a karit, hiába 512 mb. Nekem is 256 mb ddr3-as x1650pro karijaim vannak. -
MomoSinX
aktív tag
ja és olvasgattam teszteket elvileg az 512mb s változatot nagyon visszafogja a ddr2 es ram nos ha jobban meglehetne piszkálni a ram órajelét biztos hogy jobban teljesítene nemtom még gondolkodok azon hogy megpiszkáljam a kicsikém de ehez már tényleg énis fontolgatok 1 új vga hütőt egyátalán jólenne tudni mennyit bír tulhajtásnak jelenleg nekem 7% az overlock
-
MomoSinX
aktív tag
sztetek javulna az x1650 pro ha olyan drivert csinálnának hozzá ami mind az 512mb t kihasználja mert mindenki aztmondja szinte hogy a driverek csak a 256 mbt használják ki...
-
v.tom
őstag
Most látom hogy nem megy a link amit csináltam. Na mindegy, a lényeg az volt, hogy betett egy 33000 pontos eredmény mellé összehasonlítani. Hát nem kicsit durva. Én még 3dmark 2001-ben sem érek el annyit.
egyébként megnézte mit produkál a gépem benne. Ugyanannyi pontot(13000) kapok 1 és 2 vga karival is. Hát igen. Akkor még nem volt crossfire és kétmagos proci -
v.tom
őstag
Hát körülnéztem pár helyen, elég változatos árak vannak, de a mai viszonyokat figyelembe véve olyan 15k-ra lehet számítani, de szerintem az árak rohamosan csökkennek. Az én asus x1650pro karim 21k volt használtan októberben. Most 13k jószándékkal, de inkább 11-12. Pedig nem is oem, és minden tartozék megvan.
-
v.tom
őstag
Na futtattam egy 3dmark 2006-ot. Egy kártyával 2490 pont, két karival pedig 4304 pont lett az eredmény. Szerintem nem rossz teljesítmény. Majdnem 2000 pont differencia nem rossz. Sem a karik sem pedig a gépem nem volt húzva. Egyik alkatrész sem.
Felettem az eredményt a 3dmark oldalára. Kicsit szar eredmény mellé tett be, gagyi alkatrészekkel. -
v.tom
őstag
Na, megy két darab x1650 pro crossfire-ben. Csak van egy kis gond. Asus vga karim van(az egyik), és vista 64 bit alatt semmi sem mutatja a hőmérsékletét, csak az asus smartdoctor. Viszont az sehogy sem fut. Az oka szinte biztosan az, hogy a vistához igénybe kellett vennem egy bizonyos kis progit, hogy ne zavarjon az a fránya számláló(gondolom van, ki tudja miről van szó). Tud valaki megoldást erre? Kicsit zavaró. A másik kari egy sapphire, azon rendben van a hőmérés. Biztos nem a szenzor rossz, mert hallottam, hogy asus karikon vista 64 alatt bajos az érzékelő. ismerősöm asus 8800gt-vel küldi, neki sem jelezte ki semmi a hőmérsékletet, és neki sem futott, és egy uj telepítéskor, még szűz vistával fut a program.
-
Thos
csendes tag
Hali,
ha az a tipusod van ami szintén sziv középen és hátra nyomja ki- nem javalt mert a 2 cooler közti résen fognak csak levegőhöz jutmi....inkáb valami többlet levegő kéne neki _ami rá nyomja igy könnyebben tud többet (picivel)kiharapni a friss lég ből...ha rá nyomja akkor már jobb a helyzet ...remélem van vagy 3 ures pci slottod már csak a hely miatt...
T. -
fatal`
titán
Sziasztok! Melegszik a VGA-m (AGP His Radeon x1650pro) és jelenleg nincs pénzem kicserélni rajta a gyári hűtést. Találtam egy ventillátort ami a PCI slot helyére csavarozható, arra gondoltam hogy berakom az agp slot alá hogy hűtse (Matrox G400amat hűtötte régen mert ahhoz nem volt hűtés). Az lenne a kérdésem hogy ez nem fog bekavarni a gyári hűtésnek? Mert ugye egymással szembe nézne a két ventillátor. Ne nézzetek nagyon lámának légyszi de egyáltalán nem értek ezekhez a dolgoknak. Előre is köszi a választ.
-
szumo
senior tag
Üdv!
Már írtam 1x, de elveszett az éterben
Szerintem nem érted a problémám. Nekem azzal van bajom, hogy nem tudom áthúzni a filmet a második monitorra, mert visszaugrik az elsőre, és ezért használok most színházi módot, ami nem nagyon jön be, mert körülményesebb.
Viszont ha viszábbolvasol, ott írom, hogy nekem milyen a felbontás a monitorjaimon (1280x1024/85Hz és 1156x864/75Hz), az adatlapomon pedig a configom is fennvan.
Mivel ugyan az a gyártója a videókarinknak, ezért nem hiszem, hogy nem lehet állítani a tiéd felbontását külön külön a kimenetek szerint. Mondjuk én nem clone-al hanem monitor kiterjesztéssel használtam mindíg is a videókártyáimat, és így régebben a videoton waltham tv-m ment 640x480/60Hz-el, míg a monitorom akkor még az S76E 1152x864/75HZ-en futott. Szerintem próbálkozz még, csak össze fog az jönni. -
Thos
csendes tag
Hi,
G400 helyett mindenképp ajánlom a DirectVobSub-ot sztm sokkal jobb és nem kawar be semmit...a BsPlayer felirat indulást + vedd ki...
anno nekem is az volt a szempont h a tv-n nézem a moviet a gép meg dolgozik...ergo-szinházmód,de ez a fránya kari nem tud külön felbontás küldeni a tvre az meg szegény nem tudja lekezelni az 1024x768-at igy vagy arányaiban egyformák a fejek,és nincs felirat mert nem fér rá a képre... v jön a varia ,akkor ráfér de picit pofásabb mindenki....
By
Tom. -
szumo
senior tag
Érdekes!
Nekem tegnap este is tudta a szinházmódot, és semmi nem lógott ki a képből, ráadásul az SGA -t néztem feliratosan. Nekem az a bajom, hogy nem ezt akarom használni.
Amúgy van egy olyan beállítás, hogy teljes képernyő, az eredeti képméret megtartásával, azt kell használni. Amúgy volt olyan film, ahol nem volt a 2. kijelzőn felirat, ezt mindenféle feliratozó segítségével küszöböltem ki annó. ilyen volt a G400 és társai, de ezek néha fejreállították a képet, hogy ne legyen egyszerű az élet.Azt hiszem, megyek haza, mert egyre szarabbul vagyok. Hátha holnapra lesz valami jó ötlet a gondunkra.
-
Thos
csendes tag
HI,
hasonló videos kérdés...
ugyan ez a kari,_a 9800 prom tudta rendesen a szinház üzemmódot ez mért nem ..azaz csak torzitott formában nyomja ki a képet h feliratot is akarok nézni máskép nem fér rá a tvre...
no ez mér lehet? -
szumo
senior tag
Egy érdekes probléma jelentkezett tegnap este!
Vagy elnyomtam valamit, vagy nem tudom, de az történt, hogy egyszercsak a másodlagos kijelzőre áthúzott videólejátszás visszakerült az elsődleges monitorra. A lejátszó az AceMegaCodecs 6.03-as packba épített BSplayer. Megpróbáltam visszahúzni a másodlagos monitorra, de ahogy elengedtem, visszaugrott az elsődlegesre, oda, ahonnan elkezdtem áthúzni. Csak úgy tudtam megoldani a problémát ideiglenesen, hogy a lejátszást kiterjesztettem teljes képernyőre a másodlagos monitorra. Viszont ez nagyon macerás innentől, mert ha meg akarom állítani, hangot akarok szabályozni, vagy csak visszatekerni, nem elég áthúznom az egeret, és megtennem a beállítást, most fel kell nyitnom a vezérlőt, és ott megcsinálni.
Remélem valaki tud segíteni, mert így nehezebb munka mellett filmet nézni. Csak azt nem értem, hogy eddig ment, most mi történhetett, mert még progit se telepítettem mostanában.
Remélem valakinek van hathatós megoldása erre a problémára.Az AMCP-újratelepítése nem hozott semmi eredményt, minden beállításom maradt, pedig regeditből is eltávolítottam.
(Sapphire x1650pro 512ddr2/128bit) -
Thos
csendes tag
Hi,
ezt a zalmant megveri az ati silencer 4 de ennek nincs hátsó felső része...né csak
http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://media.hardwareanalysis.com/articles/small/11305.jpg&imgrefurl=http://www.hardwareanalysis.com/content/article/1750/&h=240&w=320&sz=41&hl=hu&start=7&um=1&tbnid=rGSNELcjqwM8VM:&tbnh=89&tbnw=118&prev=/images%3Fq%3Dzm80d%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dhu%26sa%3DNaszem ezt wenti nélkül nem érdemes
wentivel ezt találtam
http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://www.xbitlabs.com/images/other/zalman-zm80d-hp/box.jpg&imgrefurl=http://www.xbitlabs.com/articles/video/print/zalman-zm80d-hp.html&h=346&w=400&sz=19&hl=hu&start=29&um=1&tbnid=ikGQCYd1qBc0KM:&tbnh=107&tbnw=124&prev=/images%3Fq%3Dzm80d%26start%3D20%26ndsp%3D20%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dhu%26sa%3DNszal most nem tom...
az tuti h a ház falába pont ott a befuvó wenti ahol a zalmané lenne...
de mindenkép olyan kéne ami mind két oldalra hüt...a felső linked nem mük...
by
T. -
Thos
csendes tag
Hi,
köszi_
hát igen -volt fenn v 5 driver köztük az ideglenes 9550-é is...
tuti maradt szemét (atitray cucc...)
az új winfos nálam mindig hosszadalmas...előtte kiirni mindent majd 1 hét a mindent felteszek mese...
ilyenkor a gyerek pihen(tiszta ideg)
_fehér heat sink silicon paszta de már elég vékony a tasak...ezt is vételeznem kell majd...
a Barcin 8 fok az újra pasztázás kb....
thx
by
Tom. -
szumo
senior tag
Üdv! Én ezeket a bordákat használom, igaz a mistralban még elémraktak vagy két félét. A hűtésem, az a zm80d, de mára már van ugyanolyan jó fele annyiért, lásd pár hozzászólással arrébb.
Kérdés: Ugyen nem raktál új vinfost, csak leszedted a 9800pro driverét, az x1650pro-ét pedig feldobtad?
Mert ha ezt tetted, tuti összeakadt a 9800pro driver maradványa az új kártyád driverével. Megpróbálhatod lebányászni, mindenféle kipucerájoló progival, de sajnos én ilyesmibe peszimista vagyok. Ennek új vinfos lesz a vége.
Másik kérdés a .net2.0-ás keretrendszer milyen állapotban van nálad?
Nekem nemrég jött egy javítás hozzá a vin updatelésénél.Én pasztából is megvettem a zalmant, marhára tetszett és amennyire tetszett olyan drága is volt(1200 HUF). Nem kellett fél kilót sehova tennem, hanem egy ecsetelős módszerrel véknyan bekenem, hisz a hőátadási tényező javítása a cél. Rájöttem, hogy a körömlakk típusú ecsetelővel, sokal jobban (tisztábban) lehet dolgozni, és az átadási tényezője is jobb mint a hagyományosnak, legalábbis méréseim alapján.
Remélem sikerült segíteni valamit.
-
Thos
csendes tag
HI,
Ja még 1 kérdés
erre a karira melyik a leg királyabb hütés mert a gyáritól féleg h kevés lesz neki...és a nyák oldal felőli valamivel takart csip is nagyon forró esetleg arra az oldalra is lehet rakni valamit??,
és olyan kitt van amin memo bordácskák is a csomag részei v azt külön kell beszerezni???
_van egyébként tesz v rangsor vga hütőkből???
_köszi
T.
pasztázás_hát télleg körbe tiszta ezüst minden csak épp a csip és a borda közt nem volt!!!_ -
Thos
csendes tag
Hi,
Saphire x1650pro az alany_segitség kellene_
_berak-telepit gyáriról-aztán használ...
_érdekes szemetelések világos foltok csikok cod 4 ben,cod 2 ben ideges egér
(ha nem durran el a 9800prom aiw nem is vettem volna)
_everest nem fér hozzá a gpu infokhoz???
_a gpuz ir adatokat...
_a ccc inicializálási hibával későbbre hagyja a hozzáférést az overlocking menühöz???
_driverek próba 7.1 - 8.1 aztán vissza a gyári lemezről...
_Zero Display service error -t ir most már minden telepitéskor??????
_everest azóta sem éri el_
_bekapcsolom a gépet indul a bios felpörög a vga venti windows indul venti alig forog szinte nem is löki a levegőt - ez miért lehet????
a segitséget előre is köszi.
T. -
MomoSinX
aktív tag
gyerekek ezt az x1650 prot ezt nagyon kilehet huzatni a 7.11 es driverrel mondom visszateszem mert a witcher kegyetlenül szaggatott 1024 ben 4 AA val jó visszatettem 15-20 fps O.o és ritkábban szaggat be, lehet élvezni a játékot ez kegyetlen kari
-
GCube
csendes tag
Sziasztok, egy olyan problémám lenne hogy: Windowed Preview Application hibát ír ki miközben én 3D-s tulajdonságokat próbálom megnézni a Catalystban, próbáltam omega driverrel, simával CCC-l mindennel
de csak kék halál... egyedül a lemezen találhatóval fut!
AGP-s kártya.. Sapphire Ati Radeon 1650Pro ddr3 256-s
Alaplapom: ASUS P5P800 SE
Proci: P4 3,06 ghz 533 FSBVálaszokat előre is thx!
-
Fuzz
csendes tag
Csak itt, csak most, csak neked!
Igen, én azzal tolom, sőt mindent azzal játszok
Videókártya alapértékeken járt, a játékban level of details high-ra volt állítva, HDU kikapcsolva.
Az fps értékeket Ati Tray Tools számolta és írta ki.
1024x768 75Hz 0AA: 17-20fps
2AA:17-19fps ->4AA nincs különbség1280x1024 60Hz 0AA: 12-14fps zavaróan akadozik, bár a részletek majdnem tökéletesek
4AA: 10-12fps élvezhetetlenSzóval én maradok a 800x600 75Hz 4AA beállításoknál. 30fps stabilan. Ronda, de finom.
-
-
MomoSinX
aktív tag
na énis beállítottam szumo beállításait magamnak semmi gond stabil nyertem pár fpst is ugyhogy thx
-
MomoSinX
aktív tag
na feltettem az ATT t és megvan az overlock settings de a ventihez azt irja hogy nem található úgytünik ahoz nemtudok nyulni az marad alapon xD
-
fatal`
titán
Sziasztok! Játszik valaki TDU-t x1650PRO-val? Érdekelne hogy milyen minőségben fut? (1024x768 noAA, 1024x768 2xAA, 1024x768 4xAA és ugyanez 1280ban). Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Gombászkönyvek egyben
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest