- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
Van egy ASUS X1650-em amit Win10 64bit alatt szeretnék működésre bírni.
Létezik hozzá driver?
Sehol sem találok. -
whited
addikt
Sziasztok, lehet nem a legjobb hely, de egy bontatlan x1650pro mi pénzt érhet manapság?
hvb itt a minimális rendszer igény, szóval mennie kéne [link]
-
bdani94
tag
Sziasztok!!
Adott egy ilyen kártya aminek ez a chipsetje gigabyte GV-RX16P256D-RH win8.1 32bitre probálom feltolni a drivert de 2 óra után se ismeri fel...minden driverrel próbáltam de szinte semmi..esetleg tudnátok valami tanácsot adni?
-
Panthera
őstag
Üdv!
Tudtok segíteni abban, honnan lehet letölteni X1300/1550 Drivert win7 32 bithez? Csak olyat találok, ami semmire nem jó, vagy mindenféle letöltő meg driver azonosító programot akar telepíteni.
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok, leírom, hogy jártunk egy X1300-as kártyával. Ismerősöm összerakott egy gépet használt cuccokból netezésre. Egy két magos proci, 2gb ram meg egy X1300-as kártya. Windows 7 32 bit. Minden okés vele, viszont multkor a fia felrakta a Need For Speed Hot Pursiot 2010-et. Na igen ez a játék nem támogatja ezeket a kártyákat, egy időbe volt X1950-em és azon sem indult. Viszont azóta már van rá megoldás, van egy d3d9.dll fájl, amit be kell másolni a játék mappájába és onnantól már megy is.[link] Meg persze kell hozzá a 10.2-es catalyst is.
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Az mitől van ha beteszem a gépbe (ASUS P4P800-E Deluxe) a kártyát (Sapphire Radeon X1650 Pro 512MB DDR2 AGP) akkor nem indul el a gép, hanem egy robot hang ezt mondja: "system failed CPU test"
400wattos tápegység van a gépben.
-
AlexRounon1
csendes tag
válasz
AlexRounon1 #1398 üzenetére
Sikerült beállítani úgy, hogy az egyik kijelzőn látszik. Ha be van dugva a VGA, akkor a monitoron, ha ki van húzva és újraindítom a gépet, akkor meg a TV-n van kép. De az, hogy mind a kettőn legyen nem akar összejönni.
-
AlexRounon1
csendes tag
Sziasztok. Segítséget szeretném kérni számítógépes ügyben. Röviden leírom miről lenne szó. A gépembe volt egy Nvidia GeForce 7300GT videókártya, amin tönkrement az S-Videó kimenet. Így nem tudtunk filmet nézni a TV-n keresztül. Vettem a PC bontóba egy ATI X1600-as kártyát, ami működik is, de nem sikerül
beállítani az asztal kiterjesztést. Nem ismeri fel a TV-t, pedig össze van kötve az S-video kábellel. Először feltettem XP-t és azon próbáltam, ott annyit sikerült elérni, hogy megjelent a TV-n a cucc, de csak úgy, hogy az volt beállítva elsődleges kijelzőnek. Ekkor a monitor sötét volt. Én klónba szeretném beállítani. Feltettem most a Win 7-et, de itt sem jutok előbbre, sőt itt már sehogysem jelenik meg. A kábel, a csatlakozók és a videókártya biztos jó, mert XP-n sikerült képet kicsikarni a TV-re. Ha tudtok kérlek segítsetek. Előre is köszönöm. -
hvb
tag
Sziasztok!
Egy régi gépet összeraktam a gyereknek ATI Radeon X1600 kártyával.
De a Sims2 nem indul el, mert azt írja nem talált dx 9c kompatibilis hardvert.
Fenn van az ATI driver.
Ezzel a kártyával nem lehet sims-et játszani? -
csongor777
csendes tag
Sziasztok!
Van a Toshiba Tecra A7 laptopomban egy ATI Radeon X1600-as videókártya.
A kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e ennek a cseréje egy jobb teljesítményűre?
Köszönöm
Csongor -
megalover
tag
Sziasztok! Van egy nagy problémám a HP NC8430-as laptopomban levő Ati Radeon X1600-as videókártyával. Most vettem hozzá egy HD képes külső monitort, és azon szeretném rábírni valahogyan az 1366x768-as felbontásra. De sehogy nem sikerül beállítani!!! Előzőleg működött az 1360x768 felbontás is és még nagyobbak (1440x900-as felbontásig bezárólag), de miután drivert próbáltam frissíteni, most meg már ezt sem támogatja.
Valaki segítsen, hogy melyik driver verziót kellene leszednem hozzá, esetleg valami módosított driver kellene-e? Pedig nagyon fontos lenne, szóval aki tudna segíteni és ilyen típusú kártyája van, kérem segítsen!! S.o.s lenne...
-
For357y
aktív tag
-
joker1220
őstag
Itt le tudsz tölteni egy DeskUpdate nevű progit ami megkeresi neked
a legfrissebb drivereket az adott notihoz;Lap alján bepipálod amit kell és alatta megnyomod a Download DeskUpdate
gombot.Hátha valami hibás driver ből adódóan jelentkezik a probléma, próbáld ki.
Viszont azt írják hogy ez a noti 32bites Vistával kompatibilis csak, ahogy
ez a progi is.Van a notidhoz egy valag bios frissítés is egyébként!
Milyen bios verzió van most fent?
-
For357y
aktív tag
válasz
joker1220 #1389 üzenetére
Ez jogos, de a probléma az, hogy ami régen gond nélkül működött, most nem megy. Tehát a 9.3-mmal gond nélkül ment régen a game, most meg akad. Meg amit mondtam, hogy sok drivert megpróbáltam, hogy nem működtek, azok közül régen egytől egyig mind működött. Innentől nem értem, hogy mi a frász baja van, hacsak nem a csillagok állása befolyásolja...
De remélem valaki itt rájön a dolog nyitjára, mert lassan kihullik a hajam. -
joker1220
őstag
Szia!
Mikor volt utoljára újratelepítve a windows!?
-
For357y
aktív tag
Sziasztok!
Nem találtam a kártyámnak megfelelő topikot, így ide írom a kédésemet(mivel amennyire tudom a HD2300-as kártya az x1300 átnevezett változata).
Először is a rendszer: Fujitsu Siemens Amilo Pi2530-as notebook.
2 Gb RAM-mal, T5250-es CPU-val. Jelenleg Windows 7 64 bit fut, tegnap lett frissen újrahúzva.
A probléma a következő:
A windows által felrakott driver(WDDM 1.1) tökéletesen fut. Sajna a Modern Warfare 2-ben az alatt a driver alatt a feliratokat hibásan rendereli, így elég kellemetlen játszani. Pár éve már belefutottam ebbe a hibába, de egy rendes Mobility Modderrel átszabott driverrel sikerült feltenni a 9.3-as Catalyst-ot, ami megszűntette a gondot. Most is ebbe futottam bele, a 9.3-as kijavította a hibát, de előjött egy másik. Játék alatt 5-10 FPS-t produkál a játék totál minimumon 640*480-ban... Az alap driver még medium beállításokkal is hozta a 25-30-as átlagot. Hosszas kínszenvedés és fél tucat driver kipróbálása után(egyik sem volt hajlandó települni, ha fel is ment a windows letiltotta, mert a hardver hibát jelzett) eljutottam a 10.2-es legacy driverig, ami felment. A feliratok jók, de megint alacsony az FPS.
Valakinek valami ötlet, hogy hol a hiba? Catalyst-ban is minden minimumra van véve, se élsimítás, se anizo. Ami még fura, hogy magasabb beállításoknál is ugyan ezt az alacsony értéket produkálja, -
Petyyyyy
addikt
válasz
joker1220 #1382 üzenetére
Az enyém is rendesen melegedett. Ha van valami jóféle pasztád nyugodtan lecserélheted. Milyen modell van nálad?
-
joker1220
őstag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy X1650 Pro-t, sajna nem ismerem ezt a szériát és az lenne
a kérdésem hogy normális e ha alapból 70 fokos a kártya!?Van egy olyan érzésem hogy nem, szerintetek érdemes újrapasztázni?
Üdv
-
djculture
félisten
válasz
xcel2000 #1370 üzenetére
DirectX 9, Shader Model 3 compliant graphics cards a követelmény igy nem csoda. Sajnos a x1000 sorozatból a vertex textúre fetch utasitás kimaradt igy nem kompatibilis a sm3.0 val. Valamelyik játék ezt felismeri és el se indul valamelyik meg villogva elndul. Azután van amelyik 2.0c vel futtatja ajátékot
-
djculture
félisten
válasz
xcel2000 #1365 üzenetére
Ezért nem indul el:
Note that ATI X1000 series cards (e.g. X1900) doesn't support Vertex Texture Fetch, hence it does not fully comply with the VS 3.0 model. Instead, they offer a feature called "Render to Vertex Buffer (R2VB)" that provides functionality that is an alternative Vertex Texture Fetch.A mafiia 2 pl elindul rajta de ennek a hiányosságnak köszönhetően az összes fény ugrál meg villog a játékban.
-
xcel2000
aktív tag
válasz
Petyyyyy #1367 üzenetére
Csakhogy nekem nem HIS van hanem olyan amit még a google ba sem találok
Nekem plusz táp nincs rajt.
Én is ujrahuztam XPvel, Win7 el,Ubutuval de ugysem volt jó:/
DXDIAG ot nézek és az ati...dll. nincs aláirva azt nyökögi nekem..
Kérhetek egy 8.3as drivert? Amugy énis probáltam Driver Sweppert vagy mit meg mindent de semmi -
Petyyyyy
addikt
válasz
xcel2000 #1366 üzenetére
A cicergés okára sosem jöttem rá, mikor ugyanilyen kártyám volt. Íme a cicergés valószínű okozója. Terhelés alatt - nálam - pirosan világított. A youtube laggolás nálam is megvolt, driver okozta. Elfelejtettem törölni az előző kártyáét ami nem tetszik neki. Registry tisztitás sem használt, csak a win újrahúzás. XP alá 8.3 csataliszt!
-
xcel2000
aktív tag
Ha már itt tartunk akor valahi mondja meg miért laggol be a kép ha videót(xoutubeon ) nézek és belepörgetek?! és elkezd ciceregni a kártya miközbe játszok,vagy be laggol a kép:/
-
xcel2000
aktív tag
Valaki esetleg?
-
xcel2000
aktív tag
Na megint én vagyok.
Az lenne a kérdésem hogy a metro 2033 miért nem "indul" az x1650 pro n?
Valahogy fel lehetne éleszteni? -
Petyyyyy
addikt
válasz
xcel2000 #1360 üzenetére
Ha jól emlékszem ubi alatt van egy további illesztőprogramok menüpont is a beállításoknál. Ott kaphatsz találatot zárt driverre a kártyádhoz. Ha az sem segít akkor beugorhatsz ebbe a topikba is.
Én nem babráltam a driverekkel linux alatt - elég macerás - de x1650 óta semmi gond a képpel. -
xcel2000
aktív tag
NA ujabb gubanc van nálam mivel felraktam az Ubuntu10.10 et és a telepités meg minden zökkenőmentesen ment sőt még az első ujrainditás is. DE a másodiknál már nincs képem csak az alaplapi kártyánál. És fut a rendszer attol még hogy nincs kép mer bejeentkező hang pedig van..
HELP -
xcel2000
aktív tag
Helló mindenki!
Van egy x1650 pro 256Mb os kártyám és felrakoma drivert amit leszedek a gyári oldalrol és azt irja ki hogya "Catalyst Control Center váratlanul leállt". ha ujrarakom a drivert akkoris. Valaki ötlet? Win 7 et használok. -
mmdms
addikt
válasz
Ateszzero #1351 üzenetére
Nekem fut egy 1300 pro-n, nem tudom nálad miért nem.
Everest ezt írja:
OpenGL verzió megfelelés
OpenGL 1.1 Igen (100%)
OpenGL 1.2 Igen (100%)
OpenGL 1.3 Igen (100%)
OpenGL 1.4 Igen (100%)
OpenGL 1.5 Igen (100%)
OpenGL 2.0 Igen (100%)
OpenGL 2.1 Igen (100%)
OpenGL 3.0 Nem (38%)
OpenGL 3.1 Nem (16%)
OpenGL 3.2 Nem (0%)
OpenGL 3.3 Nem (0%)
OpenGL 4.0 Nem (0%)
OpenGL 4.1 Nem (0%)Tettél fel catalystot, vagy a wines valamivel megy?
-
Ateszzero
őstag
Sziasztok.
512 mb-os X1600 pro-t hogy tudom rávenni hogy futassa az Angry Birds-t ? Nem hiszem el hogy nem képes futtatni OpenGL miatt. -
mmdms
addikt
Heló!
Apróba nem találtam, itt is azért rákérdezek, valakinek esetleg nincs egy eladó/próba erejéig fölös x1300 pro-ja, 256 megás, 600/400 mhz-es verziója? -
Ateszzero
őstag
Sajna igaz, akkor marad a 10.2es legutobbi driver.
-
Ateszzero
őstag
Ma nekem is megjön egy x1600 pro.
Tartalék kártyának jó lesz. Most tesztelgetném mit bír a kicsike.
Ezt a bizonyos leggyorsabb 6.6-os drivert honnan lehetne letölteni win7 alá? Mindenhol csak a xp változatot látom. -
ice9
tag
vettem egy használt x1600pro-t. működik egészen a bootolásig. win7et raktam és eldobja a képet win betöltésénél. ötlet?
-
vdrummer
csendes tag
Portal 2 -őt high on portal 1-et szinte maxon
half life 2 episode two (tudom nem új játék) de 1680x1050 es felbontáson maxon toltam szép fps el.
a kártya mellett egy intel c2d e6550 2.8ghz -en, és 2x2gb csx ddr 3 ram 1270mhz-en.
ja meg euro truck ozni is szoktam
az is maxon fut szépen. ezek a játékok érdekelnek engem igazából, most. 4000 huf volt a kártya
kedvenc gémeim maxon kitoltam vele
-
atti1848
senior tag
Sziasztok..
Egy olyan gondom lenne,hogy:
Van egy HIS x1650 PRO 256Mb/128 bit AGP-s vga-m( http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/his/radeon-x1650pro-256mb-ddr2-agp-p13029015/galeria.html )
Eléggé melegedett a kis venti mellet.Arra gondoltam,hogy leszedem a műanyag borítást és felrakok rá még egy kicsi ventit.
A másik venti a laptop hűtőmből való,ami usb-ről üzemel.Megakartam oldani,hogy egybe kötöm a két ventit és rádugom a vga-n lévő venticsatlakozóra.Ez előtt azért kipróbáltam a vga ventijét,hogy hogy pörög a laptop hűtővel-el sem indult csak akadozott,majd ki is húztam.
Ezt követően rádugtam mind két ventit a vga venti csatijára,de meg sem mozdult.Azóta magában sem megy a vga ventije a vga venticsatlakozóról és máshogy sem.
A laptop hűtő venti van most rajta és usb kábellel működtetem.
Mi lehet a gond?Megoldaná az a problémát,ha egy ICE-Q hűtést tennék rá?Azon menne a venti?
Előre köszönöm segítségeteket.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
dangerzone #1337 üzenetére
Stalker CoP nem olyan új generációs játék, kicsit felvan tupírozva csak, nekem X1650 Pro DDR2 -m van azon hasít.
UT3 közepes grafikai beállításon/minőségben is megy szépen. -
dangerzone
addikt
Valaki tolt újabb játékokat ezekkel a kártyákkal?
Kíváncsi lennék, hogy mennek. Mert én speciel cod 2 multinál nem játszottam újabbal
szerk. Bár most lehet megnézem a Stalker CoP-ot
-
Petyyyyy
addikt
Nos megpróbálta feljavítani a hűtést...a műanyag takarót levettem a hűtőbordáról és szembe állítottam vele egy 8 centis ventit, de az eredmény kiábrándító mert ez sem segített. Tudnátok ajánlani egy jobb hűtést vízen kívül amivel hűvösebb marad a kártya?
-
Petyyyyy
addikt
Üdv!
A kártya érkezése után kicsit megkésve bár, de én is beléptem a klubba. Egy His x1650Pro 512DDR2 tulajdonosa vagyok
Egész jól teljesít a kártya, csendes és majdnem viszi még az 1080p-t is. Viszont cseppet aggódom a hőmérséklet miatt. Windóz alatt, semmi komoly alkalmazás ~ 50° , játék alatt ~ 60-62° Ez így normális?
-
sipy888
aktív tag
Sziasztok
Nekem egy asus a7n8x-xe 8x AGP alaplapom van és ha beleteszem a sapphire 1550 et akkor el sem indul vele a gép. mi lehet az oka? a kártya jó . 400 as táp van. az alaplapba nem lehet a 4es tápcsatlakozot beledugni, ugyanis nincs helye neki. ez lehet az oka?de neten több konfigot is láttam ami szerint megy ilyen lappal...
-
vdrummer
csendes tag
válasz
vdrummer #1323 üzenetére
szuper beraktam sütőbe
muszályvolt kipróbállni. 190 és 200 fok közt ingadozhatott a hőmérséklet olyan 4-5 percig, légkeverésesen.
Mikor beraktam gyönyörűen bejött a bios, ismét átfésülhettem a p5kc lehetőségeit (ilyenkor a ventillátor leáll), ugyanis wincseszter még nem volt a gépben. Erre egyszer csak elmegy a kép, és a venti elkezd maxon forogni. kikapcsoltam gyorsan. Ezután mikor bekapcsoltam ugyan az... egy hosszú három rövid sípolás. VGA nincs installálva. szomorú vagyok
-
vdrummer
csendes tag
A gépem ilyen téren még szűz, bár használtan vettem lehet előtte jól jött volna egy cmosclear :s erre nem gondoltam. De szerintem más lehetet. Am az eset után végigcsináltam elem ki stb... utána sem működött de ha emiatt ment volna tönkre remélem a következő kártya így már nem fog.
-
vdrummer
csendes tag
Hello mindenki!
Vettem egy ati x1600-as kártyát, és amikor betettem a gépbe, bekapcsoltam és minden tökéletesen ment. Épp a biosban állítanám be a winyók bootolását, mikor egyszercsak becsíkozódik a kép vízszintesen de ilyen zajos csíkok szóval nem egyenletesen. Majd elment a kép. Majd ujra zajra lettem figyelmes ha jól hallottam a kari ventije felpörgött, lehet hogy leállt(?) előtte és azért ment tönkre bár ezt kétlem azért mert nem igazán volt terhelve és venti mellett szép nagy hűtő rács is van rajta... miután elment a kép leállt a számító gép is. Azóta mióta berakom a karit a gép sípol méghozzá azt jelzi hogy nincs vga installálva :S
Több gépben kilett próbálva a baleset óta sehol sem működött. Azóta állt egy hetet, ma kipróbáltam semmi. Nagyon rossz gép nélkül ha valaki tudna segíteni hogy mi lehet a baja, vagy ha valakivel fordult már elő ilyen az írjon légyszi hátha megtudjuk csinálni!
Látszólag nincs semmi baja a kondik épnek tűnnek. Mikor beindítom a gépet a kártya ventilátora maxon forog és semmi nem melegszik. Most véletlen kihúzódott az alaplapom piros leddel jelezte a kártya hiányát szóval érzékeli tudja minden de mégse...
Gépem: asus p5kc -lap, core2duo e6550, kingston 800mhz ddr2 1gb táp: 400 wattos (de csak egy vincseszter van optikait meg nem is használok...)
A kártya: ati x1600 xt connect 3D, 256mb gddr3
-
KisTopi95
aktív tag
válasz
Badman 4ever #1319 üzenetére
Hát menjen rajta az amit rárakok. Nem ilyen übermodern játékok, csak amivel ellehet hülyülni. De végül is kaptam egy jobb ajánlatot, így az x1650pro dobva, bár lehet egyszer benevezek egyre.
-
KisTopi95
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne hogy megérné egy x1650pro-t venni egy abit nf7-es 2500+@3200+-s konfigba? Most egy 9500pro-m meg egy 9800SE-m van, ezektől kicsit jobbat akarok, hogy azért lehessen rajta játszani néha néha. Vagy egy picit nagyobbat kéne nézzek?
Köszi
Kistopi -
dangerzone
addikt
Csatlakoznék a klubba
-
Mr.C
őstag
Tiszteletem!
a kérdésem a következö lenne:
megvalósitható az én x1600pro vidikártyámon az u.n. anaglyph megjelenités? mint ezen a videón? -
-
zoltanz
nagyúr
Nforce2 -es lapban használnék ilyen VGA -t, de hiába állítom az ATI Tool -ban ATI Tray Tool -ban az órajleket, elindítok valamit és visszaáll.
CCC -n kéne kapcsolni még ehhez valamit, de sajna a lap miatt nem lehet igazán felrakni. Aki esetleg le tudná írni a BIOS -ban mivel, hogy lehet ezeket állítani megköszöném. -
djculture
félisten
Én meg nem költenék rá ennyit az egész kártya nem ér ennyit mint ezek a hűtők.A hűtőt a kártya hátulján rugós csavar tartja,az egészet leszedve aztán a díszt lecsavarozva kilehet cserélni a ventit.De én pl egy 8 centis ventit fogattam rá,kicsit kókány volt de nem igazán érdekelt.Aztán mikor elsóztam szereztem bele való ventit is és visszacsavaroztam a díszt is.
-
Lion-Heart
csendes tag
Köszi!
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Lion-Heart #1300 üzenetére
Hűtőcsere, mondjuk én szeretem az Arcticot, tőlük ezek jöhetnek számításba:
Arctic Accelero L2 Pro
Arctic Accelero S2
Arctic Accelero S1 Rev. 2
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest