- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rushty
őstag
ATI Radeon HD 5450 32bit (gyártó
) legfrissebb(megfelelő) driverét keresem! XP, Win7(10)-re!
-2012-06-11 6.14.10.7270 Driver Version - bugos már egy régi Windows-zal, régebbi driver
verzióval még a felbontás sem igazán állítható (rendszervisszaállítás).
-DirectX 9.0c -
INMOTEP
őstag
Helló ,egy olyan kérdésem volna hogy ha készítettem egy egyedi szin beállítást a Catalist-ban ,ezt elis mentettem .Ezt a profilt hol találom Windows 7 en belül ? Elszeretném menteni a biztonság kedvéért Pendrive-ra
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Melyik a gyorsabb VGA?
Ez vagy a Intel Pentium DualCore G3220-ba beleintegrált. Vagy azonos a kettő?
-
14adam
addikt
egy msi 5450-em van. XP-t használok (tudom elavult szar de ez kell) A baj az,hogy random besötétedik a képernyő.Néha azt is kiírja a monitor,hogy no signal. Próbáltam más kábelekkel és másik monitorral is.A videókártyát áttettem már a másik pcie csatiba.
A hibát össze-vissza csinálja. Van,hogy órákon keresztül megy a gép tökéletesen. De a másik pillanatba eltűnik hol fél másodpercre,hol egy fél percre.Próbáltam már másik drivert azzal is produkálja
Köszi a választGiga790xt-ud4p,4 giga apacer, athlon...
-
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
Sapphire ATI Radeon HD 5450 512MB DDR3 HDMI PCIE -ről van tapasztalata valakinek?
FHD videónál mennyire melegszik? FHD youtubot képes szaggatás nélkül lejátszani (C2D 2,2 Ghz proci 4Gb ram) mellett?
CSak HDMI-vel használnám fixen 1080p TV-re kötve. Filmezés, netezés, régi gyerekjátékok (pl SPORE).
Gondolom ezekre jó kell legyen ugye?Köszi előre is!
-
steven117
újonc
Hali!
Most vettem egy gigabyte hd 5450 kártyát.
És az lenne a kérdésem,hogy papíron azt írják minimum 400wattosnak kell leni a tápnak.
Na de az enyém állítólag 240 wattos. Ilyenkor mi van?
Amúgy a konfig az: amd athlon x2 2800
. 4 gb ram
. 250 gb hdd -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Segítsetek légyszi, mert már agyvérzést kapok.
Régen a Catalyst Control Centerben volt egy csuszka, amivel ki lehetett húzni a képet teljes kijelzőre. Most hiába állítok teljes felbontást, egy nagy fekete keretben látom a képet, és annak a csuszkának a nyomát se látom.
Hálás lennék a segítségert! -
Mindless
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a Mobility 5450 Hdmi kimeneten keresztüli felbontásával kapcsolatban.
Szeretném a jelenleg a laptopomra kötött külső monitorom egy 2560x1050 pixel felbontásúra lecserélni. A fő problémám az, hogy az AMD hivatalos oldalán a maximális felbontás 1920x1080 pixelként van feltüntetve a Hdmi kimeneten keresztül. Ugyanakkor az 1.3-as Hdmi port elvben tud magasabb felbontást is és a leírás szerint más kimeneten keresztül a kártya is (a laptop csak Hdmi és VGA portokkal rendelkezik).
Ha veszek egy ilyen felbontású monitort, tudom e majd használni a maximális felbontást, vagy a rendszer nem fogja engedni? Illetve ha problémás lesz, létezik e valami megoldás?
Előre is köszi!
-
Akmak
tag
válasz
lekorszke #105 üzenetére
Szia!
Nekem egy Gigabyte hd 5450 esem van Athlon 64 x2-vel meg 2 giga rammal. Igazából mw2-t és mw3-t 1920x1080-as felbontással úgyhogy minden lowon van viszi kb átlag 35 fps-sel,NA de a cod2 250fps-sel megy ful grafikánBornout:paradise Akadásmentesen fut.Portál 2 akad. De ez mind csak az én konfigomnál van így tehát egyénenként változhat.Tehát mivel több ramod van .és gyorsabb a procid is szerintem nem ezek lesznek a jelenségek nálad.
UI.:Én meg arra lennék kíváncsi minek neked 250 fps ha az emberi szem 50-nél nem érzékel többet? -
lekorszke
tag
Sziasztok!
gondolkozok olcsó videokartya vételén és ezt találtam.
Asus Radeon HD5450 Silent 1GB
Nekem csak call of duty 4 ben legkisebb felbontáson kellene fix 250 fps szerintetek meglenne?
konfigom:
proci:intel g840
ram:4gb ddr3
vinyó:300gb
integrált videókártya a prociba.
Milyen gamekre alkalmas még ez a kari? -
hardtechno92
tag
Sziasztok. Nemrégiben raktam össze magamnak egy rendszert, főleg zeneírásra, netezésre és filmnézésre (noha úgy gondoltam pár játék azért csak-csak eldöcög) A problémám az, hogy az ígért 650 mhz helyett 400on döcög a kártya, powerplay sehol, 2.0 PCI-E helyett 1.1... BIOS-t nem enged írni, bármit is csinálok. Tudtok valamiféle megoldást, hogy valóban olyan legyen a kártya, mint amit szerettem volna megvásárolni, vagy gariba csapjam vissza ?
[alaplapom] . szerintem ezen van 2.0-ás pci-e
-
BigLaca86
csendes tag
Sziasztok.
Olyan problémám volna,hogy vettem egy új videó kártyát:
ATI Raedon HD5450 1GB DDR3Nem érzékeli a gépem!Az alaplapi videó kártyát letiltottam,de azt úgy tudom,hogy ha az újat beleteszem akkor le tiltja a gép automatikusan!Nem tudom mi lehet a probléma.
Segítsetek légyszives.
Az alaplapom adatai:
ALAPLAP:
Mező Érték
Alaplap tulajdonságai
Alaplap azonosítója <DMI>
Alaplap neve FUJITSU SIEMENS D2151-A1Front Side Bus tulajdonságai
Busz típusa Intel NetBurst
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 200 MHz (QDR)
Effektív órajel 800 MHz
Sávszélesség 6400 MB/mpMemóriabusz tulajdonságai
Busz típusa DDR2 SDRAM
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 333 MHz (DDR)
Effektív órajel 667 MHz
Sávszélesség 5333 MB/mpLapkakészlet busz tulajdonságai
Busz típusa Intel Direct Media InterfaceCPU:
Mező Érték
CPU tulajdonságai
CPU típusa Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200)
CPU alias Prescott-2M
CPU stepping N0
Utasításkészlet x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3
Eredeti órajel 3000 MHz
Min / Max CPU szorzó 14x / 15x
Engineering Sample Nem
L1 trace gyorsítótár 12K Instructions
L1 adat gyorsítótár 16 KB
L2 gyorsítótár 2 MB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed)Multi CPU
CPU #0 Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz, 2992 MHz
CPU #1 Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz, 2992 MHzCPU fizikai információk
Tokozás típusa 775 Contact LGA
Tokozás mérete 3.75 cm x 3.75 cm
Tranzisztorok száma 169 millió
Gyártási technológia 7M, 90 nm, CMOS, Cu, Low-K Inter-Layer, High-K Gate, Strained Si
Processzormag mérete 135 mm2
Magfeszültség 1.3 V
I/O feszültség 1.3 V
Tipikus teljesítmény felvétel 84 - 115 W (órajeltől függően)
Maximális teljesítmény felvétel 101 - 155 W (órajeltől függően)CPU gyártó
Cégnév Intel Corporation
Termék információ http://www.intel.com/products/browse/processor.htmCPU kihasználtság
1. CPU / 1. HTT egység 0 %
1. CPU / 2. HTT egység 0 %RAM:
Mező Érték
Fizikai memória
Összes 1014 MB
Használt 257 MB
Szabad 756 MB
Kihasználtság 25 %Lapozó terület
Összes 2444 MB
Használt 148 MB
Szabad 2296 MB
Kihasználtság 6 %Virtuális memória
Összes 3459 MB
Használt 405 MB
Szabad 3053 MB
Kihasználtság 12 %Physical Address Extension (PAE)
Operációs rendszer támogatás Igen
Processzor támogatás Igen
Aktív NemBIOS:
Mező Érték
BIOS tulajdonságai
BIOS típusa Phoenix
Rendszer BIOS dátuma 05/08/06
Video BIOS dátuma 09/23/20BIOS gyártó
Cégnév Phoenix Technologies Ltd.
Termék információ http://www.phoenix.com/en/products/default.htm
BIOS frissítések http://www.esupport.com/biosagent/index.cfm?refererid=40Problémák és javaslatok
Javaslat Are you looking for a BIOS Upgrade? Contact eSupport Today!
Javaslat A rendszer BIOS 2 évnél régebbi. Szükség esetén frissítse. -
dniki88
tag
Van egy ilyen kártyám.
Az a problémám, hogy a GPU-Z szerint csak x8-os sebességben megy, ha elindítom az AIDA system stability test-et akkor is csak x8-at ír.
Alaplap: Abit NF-M2S -
Califa
csendes tag
Sziasztok.
Érdeklödnék tudja -e valaki ,hogy az NVIDIA kártyákkal már elérhető 3D-re átállitás játékra, elérhető e valahogy ATInál,és ha igen akkor hogyan. -
drobi94
csendes tag
Sziasztok!
Nekem AMD HD5450-esem van (1GB) és néha csak úgy megáll a kép, a képernyő elsötétül, majd 2-3s múlva visszajön, azzal a hibaüzenettel, hogy a képernyőillesztőprogram nem válaszolt, de sikeresen újraindult. Ez, ha nem csinálok semmit éppen, legfeljebb netezek, akkor csak apró kellemetlenség. De előjött ez a SolidEdge használta közben, azt meg befagyaszja és az már gázabb, mert jelentősen hátráltat a munkában
.
XP alatt a CMR04 (ami nem mai játék) szaggat, Win7-en meg egyszerűen kikapcsolja a monitort.
A kártya egy msi G41M-P26 alaplapon van rajta, 460W-os tápegység hajtja az egészet, úgyhogy az energiaellátással nem hiszem, hogy gond kell legyen.
Lövésem sincs mi lehet a baj, a drivert ha a gyári cd-ről telepítem, vagy a netről a legújabbat rakom rá, akkor is megmarad ez a probléma.
Remélem valami beállítással vagy szoftverrel lehet orvosolni a bajt, mert az InterStore-ból rendeltem (Szlovákia) és nem igazán szeretném visszaküldeni, mert az nem 2 forint, én nem 2 nap mire visszajön
Van valami ötletetek, mi lehet a problémája? -
-
Dpu
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ha vennék egy SAPPHIRE HD5450 1GB videókártyát az mire lenne elég a mai játékokon 1280x1024-es felbontáson?
Van mellé egy AMD Athlon II x2 260 processzor valamint 4GB RAM.
Válaszaitokat előre is köszönöm -
K4x0t
csendes tag
Mi lehet a probléma?
-
K4x0t
csendes tag
Nekem egy Sapphire HD 5450-es vidi kártyám van. Be van dugva minden jól illeszkedik minden, de mikor be kapcsolom a gépet, monitort nem ad képet csak piros fény világít és azt írja no signal.
-
gezatata
aktív tag
sziasztok
van egy dell inspirion notebookom i5 proci, 4 Gb ram, HD 5470 videokártya, eredeti felbontás 1366x768.
szeretnék venni mellé egy monitort DELL U2412M aminek a felbontása 1920x1200
el lehet érni, hogy a videokártya 1920x1200 felbontáson hajtsa meg a monitort?
- ha igen ez jelentősen megterhelné a gépet vagy szép csöndben menne mint eddig?
nettezésre és film nézésre használnáma laptopon van HDMI és a monitoron csak DIV csatlakozó
-
PeeterssoN
őstag
válasz
PeeterssoN #86 üzenetére
Már semmi megoldottam , azaz lehet!
Nem lényeg a táp mivel a monitoroknak saját tápjuk van.
A vga kivezetései száma a lényeg! Azaz ha van egy vga és egy DV-I csatlakozód akkor mindkettőre lehet monitort kötni. -
PeeterssoN
őstag
Helló!
Lehet erre a vga-ra 2 monitort csatlakoztatni?
Illetve 400W táp elég hozzá és egy pentium d 805 ös cpu?Válaszokat előre is köszi!
-
cucumber87
tag
5470 Mobilityvel lehet 3ds tévén 3dbe játszani?
-
Marvinn
tag
-
Marvinn
tag
Használja valaki 1920x1080-ban?
Azt vettem észre a tv-n hogy hiába akkora a felbontás nem egész pixelre jutnak a képpontok, így az asztal képe is homályosabb mint lehetne. A ControlCenterben állítgattam a gpu átméretezést, képpont formátumot és méretezést de nem érkeznek egész pixelre a képpontok. Tv jó, médialejátszó (Popcorn) olyan éles képet ad hogy észrevehető a különbség.
Ez a videokártya/chip probléma vagy driver? feltettem a legújabb drivert is, azzal is pont ugyanaz a helyzet. Vegyek egy másik videókártyát?
VTX HD5450 512 -
flash-
veterán
sziasztok
nekem olyan kérdésem lenne hogy a ATI Radeon HD 5450 512mb os változata 1024x 768 as felbontáson minium és normál beállitásoknál hogy szerepel a játékoknál?
pl farcry2,crysis,stb...?
nagyon érdekelne!! -
Wa2x_
veterán
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mi az ideális beállítása a ATi Catalyst CC-nek (3D-s rész), ha HD 5470-em van (512MB) laptopba és játékokhoz kellene!?
A gép többi adata:
Intel i3-370M 2x2,4GB
4GB RAM -
zsadnok
tag
Sziasztok!
Nem tudom nézi-e valaki még ezt a fórumot? De hátha, ezért megkérdezem, hogy egy ASUS EAH5450 silent vagy Saphire HD 6450 a jobb játékra?
Egyáltalán vinnék rendesen a sims 2-t, mert keresztlányomnak lenne, de nem értek hozzá, annyi féle számozás van, minél tovább nézem annál bizonytalanabb vagyok.
Köszi. -
gortys
csendes tag
Sziasztok,
én is filmnézésre szeretnék használni egy HD5450-1G kártyát, de az a bajom vele, hogy a BSPlayer-ben nem működik a fényerő és kontraszt állítás.
A régi gépemen, amibe egy AGP-s ATI Radeon 9550 volt, ez simán ment, tök ugyanazokat a programokat tettem fel mindkét gépre, csak a driver más. Már több drivert is próbáltam, de egyikkel se jó.Lehet, hogy ez a kártya nem tudja ezt a funkciót?
Tudnátok abban segíteni, hogy aki használ BSPlayer-t (akár más PCI-E kártyával is), meg tudnátok nézni, hogy nálatok megy-e a fényerő állítás? Lehet, hogy másik VGA-val menne...Előre is köszi.
-
roxan
senior tag
Üdv!
Egy kérdés:
Rakok össze egy gépet a szomszédnak, Gigabyte 770T lappal és Sapphire 5450 1Gb ram videókarival. Vindóz telepítés alatt annyira forró a vga-mem hűtőborda, hogy nem tudom megfogni, gyakorlatilag nincs is rajta terhelés még. Normális ez?
Ház oldala nincs is fent, jól szellőzik, szobában 24 fok.Rox,
-
danekdt
csendes tag
Sziasztok, az lenne a kérdésem van egy Radeon HD 5450em(ddr3 1gb) a dobozon rajta van hogy 7,1es hangot ad win7en használom de egyszerűen nem jön hang HDMI-n probáltam a leg újabb 11.6 os catalystól kezdve a leg régebbiig vissza menőleg.az eszköz kezelőben nem jelent meg semmi új a hang beálításoknál sem jelent meg semmi,nem találok külön hdmi audio drivert csak XPhez próbáltam feltenni de hátha,de nem működik... valami ötlet? vagy ez a széria tényleg nem ad hdmin hangot?segítséget elörre is köszönöm.
-
nmeadam
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni nekem.
Asus EAH5450 Silent 512 DD2 videokártyát vettem. Filmnézés volna a cél. Igen ám de hiába telepítem a driver-t a win7 64bit alatt a kártyát nem is látja. A Bios felismerte viszont ha rákötöm a monitort a videocsatlakozóra akkor nincs jel. Így az alaplapit használja ami szintén Asus DD3 memória és PCI-os tehát biztosan kompatibilis.
a tápegység 420w-os igaz, hogy gagyi de gondolom, hogy elbírja.A vezérlőpultnál pedig nem is látja a windows a videokártyát.
Ha valakinek van ötlete írja meg előre is nagyon köszönöm!
-
Padawan94
csendes tag
Sziasztok most gondolkodok egy ati 5450-es videó kari beszerzésén .
Mivel olcsó is meg amire én használnám arra bőven elég .
Az lenne a kérdésem hogy szerintetek müködni fog-e az alaplapommal ?
Alaplap : MSI K9N-SLI
Azt tudom hogy az 5450-es kari az pci-e 2.1-es és a 2.1 az vissza fele is kompatibilis tehát 2.1 jó a 2.0 slot-ba .
Tehát akkor az a kérdés hogy az alaplapom felfogja-e ismerni 5450-es videó karit ?
Válaszokat előre is köszönöm . -
trubadurtomi
csendes tag
csoki
Vettem egy gigabyte 5450et, amin ventillátor is van. A kérdésem a következő: ha kihúzom a ventit, h passzív hűtésű legyen, akkor nem fog túlmelegedni? Nem igazán játszom, csak net film ilyesmi, de esetleg ha játszanék egy keveset akkor lenne gond vele?
Köszi a válaszokat
-
djculture
félisten
válasz
bubuka0267 #65 üzenetére
Az ilyen kártyákra még az 512mb memória is túlzás .
-
tomkranich
tag
Sziasztok! Most vettem egy ilyen kartyat Sapphire Ati radeon HD 5450.
Viszont az istenert nemtudom beallitani ugy, hogy mind a 3 kijelzo egyszerre mukodjon.miert van ez?Udv. Gabor
-
animen
csendes tag
[Gigabyte G210 512MB DDR3]
Gigabyte Ati Radeon HD5450 512MB DDR3WTFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF???????????????
de a radeon az OC....
szal ránézésre az jobb.
Radeon gpu clock 700mhz
Geforce gpu clock 590mhz -
wfeco77
csendes tag
Sziasztok!
Tudna segíteni valaki? Van egy ATI 5470 kártyával szerelt laptopom (WIN 7 64bit), amiből a többcsatornás hangot nem tudom előcsiholni a HDMI-n keresztül. Folyton csak 2 csatornát enged, pedig a kártyának tudnia kéne a 7.1-et is. (legalábbis mindenhol ezt olvastam). Frissítettem a meghajtóprogramokat is, a beállításoknál sem jeleníti meg, csak a 2 első hangszórót! HA valaki tud rá valami okosságot, akkor légyszi írja meg! Köszönöm!
-
pulsartomi
csendes tag
válasz
pulsartomi #60 üzenetére
Végülis nem számít, már megrendeltem a gépet, majd kiderül
-
pulsartomi
csendes tag
Most akarok alaplapot, procit, videokártyát cserélni.Northwood 2.8ghz helyett AMD 7750 lesz.
Azt szeretném kérdezni a hozzáértőktől, hogy ez a HD 5450 kártya kb ugyanazt tudja mint a geforce 6600?
Halvány gőzöm sincs a sok gyári adatból melyik a lényeges.De azt látom, hogy plGEFORCE6600 vs. HD5450
Memory Bandwidth 14.4 GB/sec. 12.8 GB/sec
Fill Rate (texels/sec.) 4.0 billion vs. 5.2 Gigatexels/sec
Memory Interface 128-bit vs. 64-bit
Memory data rate 4.4GB/s vs 1.8GB/sEbből azt vonom le hogy még lassabb is.Vagy nem?
Köszi és sorry ha marhaságot írtam -
Karee11
tag
Sziasztok,
Szerintetek ez a HD5450 kártya megéri ~10000Ft-ért újonnan? LINKVagy esetleg ez az Nvidia G210-es jobban megérné, és ha igen akkor az áron kívül mivel jobb?
Nekem egy régebbi gépbe kellene, az egy kritérium, hogy tudjak 1080p-s videókat nézni
-
thomasa
senior tag
Sokan , mint én is kínlódtak az ati kártya hdmi tv összekötéssel, a scaleing miatt, hogy nem találják. Meg lehet javítani a lelógást, túlnyúlást. Kicsit el lett rejtve a menüben:
-
Johnny Cage
addikt
üdv vajon ezt (5450) a kártyát visszafogná egy 4x-es PCI-E slot? mert az a helyzet hogy az öreg Abit IL9-esem PCI-E16x foglalatában meg se nyikkanik. google szerint nem egyedi probléma. a 4x-esben viszont ragyogóan megy. visszafoghatja a szűkebb sávszélesség a teljesítményét?
-
hyrex
tag
jajajaja
-
hyrex
tag
Hát az biztos hogy BF Bad Company 2 az fúlon fog menni...
-
feri1014
senior tag
Üdv
ez a kártya mennyire alkalmas játékra? -
Turbo73
tag
Hali, kellene egy kis segítség. Nem tudom feltelepíteni a HD 5450 audio driverét, mert a windows (xp sp3) állandóan ezt mondja: A név szolgáltatásnévként, vagy szolgáltatás megjelenítendő neveként már használatban van. Előtte Realtek HD Audio vezérlőm volt fent, az alaplapi hangkártyához, de annak nyomtam uninstallt. Mit tehetnék?
Üdv
Turbo -
AusWolf
őstag
Sziasztok.
Valaki be tudna nekem linkelni, vagy ide feltölteni használható GPU-Z screenshotot a Mobility HD 5470-ről? Amit eddig találtam tesztekben és a Google-ben, azok mind 0.3.x verzióval készültek, ami nem ismeri fel (0 shader, 0 MB memória, stb). Asztali verzió sem gond. Előre is köszönöm.
Ezenkívül, ha valakinek van ilyen (5470/mobility5470), írna pár szót róla?Főleg HL2 Ep2, Dirt 2, NFS: Shift, talán még Crysis eredményekre vagyok kíváncsi, de bármi lényeges jöhet.
Teszteket olvastam róla, de mindben vagy annyira minimális bellításokon próbálták, hogy 60-70 FPS-t ment, vagy annyira felvették a felbontást, hogy 4-5 FPS-t sem ért el. Engem pedig inkább az foglalkoztat, hogy milyen beállításokon lehet ezzel a kártyával normálisan játszani.
Hála a segítségért.
-
hyrex
tag
Látom nagyon kihalt a téma ....
gondolom mindenki az 5770-t veszi
-
hyrex
tag
Nem ! Úgy értem hogy sokkal jobban bírja !
-
hyrex
tag
Sapphire az tartalmasabb szerintem mint a Powercolor !
-
hyrex
tag
Hát AMD-s gépre gondoltam nem Intelre !
-
-
hyrex
tag
Eltaláltad
De amúgy nem azért kéne..... CryEngine 3-ra..... Pontosabban játékfejlesztésre....www.debuxsoftware.atw.hu
-
hyrex
tag
Hellosztok !
Ha 2DB Sapphire HD 5450 512 MB-et beleraknák egy gépbe ahoz milyen táp kellene???? Elég a 400W-os?
-
engusz
veterán
A korábbi 5000-res kártyáknál a DP portra kellett aktív átalakító, hogy egyszerre lehessen használni a három kimenetet. Az 5450-nél látni olyan modelleket, amiken a DP helyett HDMI port van (a DVI és a DSUB mellett). Ebben az esetben akkor nem kell semmit sem mókolni, mehet a DVI-on és DSUB-on egy-egy monitor, míg a HDMI-n egy TV?
-
törölt tag
válasz
adalbert1 #23 üzenetére
Utóbbi, amit nem tudok, a 4670-re rámegy (bár lelóg róla), ha jól tudom, hogy az 5670 NYÁK-ja és a furatok azonosak a 4670-ével, de ez nem biztos. Ha azonos a furatok elhelyezkedése és távolsága a 4670-ével, akkor biztosan rámegy.
Ez a PDF leírja, hogy milyen furattávolságokra jó.
-
adalbert1
veterán
válasz
#19617792 #22 üzenetére
Na akkor mindjárt keresgélek adatokat arról a kártyáról... Igazából kb. ezzel a pár játékkal játszanék csak néha napján (esetleg még Warcraft 3, Diablo 2, régi C&C-k), meg amúgy is keveset ülök mostanában a gép előtt, és az az idő is nagyrészt böngészéssel megy el, így meg azt a +8-10-12k-t is kicsit felesleges pénzkidobásnak érzem... Meg ebből a gépből apránként egy halk netezős, filmnézős konfigot szeretnék kialakítani, amit később kb. csak a barátnőm használna, magamnak meg beszereznék valami újabb, gyorsabb konfigot majd ha úgy érzem van rá szükségem (persze ez kb. 1 éves project, várom a minél energiatakarékosabb procikat, olcsó ssd-ket, stb).
Amúgy rámegy az S1 rev 2. az általad említett kártyára? Mert az Accelero oldalán erről semmi infó.MMIX : hát így se ma fogom végigjátszani...
-
adalbert1
veterán
Szerintetek az alábbi játékokkal mennyire tudna megbírkózni?
Civ4, Heroes V, HL2?
Valamelyik tesztben volt Left4dead, gondolom a HL2 hasonlóan futhat, nem?
256 MB-os 3850-ről váltanék, elsősorban hang miatt (a 3850 nem akar passzívan menni S1-el, a plusz venti meg már plusz hang), másodsorban fogyasztás miatt.
A magasabb kategóriákból nem láttam passzívat az új radeonok közül, habár manapság a gép használati idejének jó ha 5-10%-át teszi ki valami játék. -
D.Orion
veterán
A Sapphire kártyája a legszimpatikusabb. Ha jól látom ők vállalták be a legkisebb bordákat is. A Powercolor kártyáin lévő is egy "oszloppal" több. A Sapphire kártyákon úgy fest mintha kétféle hűtés lenne, igaz a "kisebb" is csak pár mm rövidebb, mint a "normál" méretű. Kíváncsi lennék, hogy passzív környezetben hogyan alakulnak a hőmérsékletek.
Látom MSI-n dupla slot-os a hűtés, de engem valahogy nem győz meg, olyan mintha fogtak volna egy régi cpu hűtőt és abból faragták volna ki. A kis 4cm-es(Asus) légkavarók pedig kegyetlenül fognak szólni.
-
Természetesen grafikus teljesítmény kevés van az Intel megoldásában, de legalább normális hardveres HD gyorsítást kapott. Az AMD, ha kidobná saját megoldását, simán túl tudná szárnyalni, de azért egy Core i3 notikban egész barátságos tud lenni, ha nem játékra akarja venni az ember.
-
Alister71
nagyúr
Hát nagyon jó áron kell, hogy adja ha az Intel H55-ös cuccát le akarja verni. Mert ez még engem is elgondolkoztat.
Az Intel visszatért a HT-s megoldásához, mai napig sem értem miért hagyta ki a C2D-ből, biztos nem kis üzleti fogás, de az az érzésem, hogy ez az új platformja nagyot fog megint durrantani. -
-
Alister71
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #4 üzenetére
Igen én is erre gyanakszom a közelmúlt példáiból.
-
Alister71
nagyúr
Ezek az "aktív" hűtős, pici pörgettyűs megoldások rendesen büntetnek.
Én a Sapphire megoldása mellé tenném a voksom.
Közben azon gondolkozom, hogy az újabb lapjaira az AMD-ATI milyen integrált vga-kat fog szerelni az 5000-es szériából. Mert ha közel egyenértékűt, az rendesen rontani fogja az piacát ennek a kártyának. -
Most, hogy felhördült a fél világ a nagyobb tesók gondján (szürkehalálos cikk), kíváncsi vagyok, vajon minden sorozat kapott-e a "jóból." Még jó, hogy ezek egyelőre nincsenek a piacon.
-
Megérkezett az ATI Radeon 5400 széria első fecskéje, legyen hát saját topik ennek a sorozatnak is.
ATI Radeon HD 5450
Alapadatok:
Stream Processors: 80
Texture Units: 8
ROPs: 4
Core Clock: 650MHz
Memory Clock: 800MHz (1600MHz) DDR3 (Samsung)
Memory Bus Width: 64-bit
Memory bandwidth: 12.8 GB/sec
Frame Buffer: 1GB / 512MB
Memory data rate: 1.8 Gbps
Transistor Count: 292M
TDP(idle / load): 6.4 W / 19.1 W
Manufacturing Process: TSMC 40nm
Codename: Cedar
Processing power (single precision): 104 GigaFLOPS
Texel fill rate (bilinear filtered): 5.2 Gigatexels/sec
Pixel fill rate: 2.6 Gigapixels/sec
Anti-aliased pixel fill rate: 10.4 Gigasamples/secElsődleges felhasználási terület:
Multimédia, HTPCKülönlegesség:
- Low profile
- Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio bitstreaming
- Nagyon alacsony fogyasztás
- Passzív hűtésEgyenértékű kártyák:
nVidia:
GeForce 210 (DDR2), GeForce GT 220 (DDR2)
ATI:
Radeon 4550, Radeon 4650Kép:
Gyártók és példányok:
Sapphire HD 5450 series
MSI R5450-MD512H
MSI R5450-MD1GH
Asus EAH5450/DI/1GD3(LP)
PowerColor HD 5400 Series
XFX ATI Radeon™ HD 5450 kártyák[ Módosította: #65675776 ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai robottaxi indul Európában
- Windows 10
- E-roller topik
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Viccrovat
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest