- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbo73
tag
Hali, kellene egy kis segítség. Nem tudom feltelepíteni a HD 5450 audio driverét, mert a windows (xp sp3) állandóan ezt mondja: A név szolgáltatásnévként, vagy szolgáltatás megjelenítendő neveként már használatban van. Előtte Realtek HD Audio vezérlőm volt fent, az alaplapi hangkártyához, de annak nyomtam uninstallt. Mit tehetnék?
Üdv
Turbo -
feri1014
senior tag
Üdv
ez a kártya mennyire alkalmas játékra? -
hyrex
tag
Hát az biztos hogy BF Bad Company 2 az fúlon fog menni...
-
hyrex
tag
jajajaja
-
Johnny Cage
addikt
üdv vajon ezt (5450) a kártyát visszafogná egy 4x-es PCI-E slot? mert az a helyzet hogy az öreg Abit IL9-esem PCI-E16x foglalatában meg se nyikkanik. google szerint nem egyedi probléma. a 4x-esben viszont ragyogóan megy. visszafoghatja a szűkebb sávszélesség a teljesítményét?
-
thomasa
senior tag
Sokan , mint én is kínlódtak az ati kártya hdmi tv összekötéssel, a scaleing miatt, hogy nem találják. Meg lehet javítani a lelógást, túlnyúlást. Kicsit el lett rejtve a menüben:
-
Karee11
tag
Sziasztok,
Szerintetek ez a HD5450 kártya megéri ~10000Ft-ért újonnan? LINKVagy esetleg ez az Nvidia G210-es jobban megérné, és ha igen akkor az áron kívül mivel jobb?
Nekem egy régebbi gépbe kellene, az egy kritérium, hogy tudjak 1080p-s videókat nézni
[ Szerkesztve ]
-
pulsartomi
csendes tag
Most akarok alaplapot, procit, videokártyát cserélni.Northwood 2.8ghz helyett AMD 7750 lesz.
Azt szeretném kérdezni a hozzáértőktől, hogy ez a HD 5450 kártya kb ugyanazt tudja mint a geforce 6600?
Halvány gőzöm sincs a sok gyári adatból melyik a lényeges.De azt látom, hogy plGEFORCE6600 vs. HD5450
Memory Bandwidth 14.4 GB/sec. 12.8 GB/sec
Fill Rate (texels/sec.) 4.0 billion vs. 5.2 Gigatexels/sec
Memory Interface 128-bit vs. 64-bit
Memory data rate 4.4GB/s vs 1.8GB/sEbből azt vonom le hogy még lassabb is.Vagy nem?
Köszi és sorry ha marhaságot írtam -
pulsartomi
csendes tag
válasz pulsartomi #60 üzenetére
Végülis nem számít, már megrendeltem a gépet, majd kiderül
-
wfeco77
csendes tag
Sziasztok!
Tudna segíteni valaki? Van egy ATI 5470 kártyával szerelt laptopom (WIN 7 64bit), amiből a többcsatornás hangot nem tudom előcsiholni a HDMI-n keresztül. Folyton csak 2 csatornát enged, pedig a kártyának tudnia kéne a 7.1-et is. (legalábbis mindenhol ezt olvastam). Frissítettem a meghajtóprogramokat is, a beállításoknál sem jeleníti meg, csak a 2 első hangszórót! HA valaki tud rá valami okosságot, akkor légyszi írja meg! Köszönöm!
-
animen
csendes tag
[Gigabyte G210 512MB DDR3]
Gigabyte Ati Radeon HD5450 512MB DDR3WTFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF???????????????
de a radeon az OC....
szal ránézésre az jobb.
Radeon gpu clock 700mhz
Geforce gpu clock 590mhz[ Szerkesztve ]
Nem a részvét, hanem a fontos.
-
tomkranich
tag
Sziasztok! Most vettem egy ilyen kartyat Sapphire Ati radeon HD 5450.
Viszont az istenert nemtudom beallitani ugy, hogy mind a 3 kijelzo egyszerre mukodjon.miert van ez?Udv. Gabor
-
djculture
félisten
válasz bubuka0267 #65 üzenetére
Az ilyen kártyákra még az 512mb memória is túlzás .
-
trubadurtomi
csendes tag
csoki
Vettem egy gigabyte 5450et, amin ventillátor is van. A kérdésem a következő: ha kihúzom a ventit, h passzív hűtésű legyen, akkor nem fog túlmelegedni? Nem igazán játszom, csak net film ilyesmi, de esetleg ha játszanék egy keveset akkor lenne gond vele?
Köszi a válaszokat
-
Padawan94
csendes tag
Sziasztok most gondolkodok egy ati 5450-es videó kari beszerzésén .
Mivel olcsó is meg amire én használnám arra bőven elég .
Az lenne a kérdésem hogy szerintetek müködni fog-e az alaplapommal ?
Alaplap : MSI K9N-SLI
Azt tudom hogy az 5450-es kari az pci-e 2.1-es és a 2.1 az vissza fele is kompatibilis tehát 2.1 jó a 2.0 slot-ba .
Tehát akkor az a kérdés hogy az alaplapom felfogja-e ismerni 5450-es videó karit ?
Válaszokat előre is köszönöm . -
nmeadam
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni nekem.
Asus EAH5450 Silent 512 DD2 videokártyát vettem. Filmnézés volna a cél. Igen ám de hiába telepítem a driver-t a win7 64bit alatt a kártyát nem is látja. A Bios felismerte viszont ha rákötöm a monitort a videocsatlakozóra akkor nincs jel. Így az alaplapit használja ami szintén Asus DD3 memória és PCI-os tehát biztosan kompatibilis.
a tápegység 420w-os igaz, hogy gagyi de gondolom, hogy elbírja.A vezérlőpultnál pedig nem is látja a windows a videokártyát.
Ha valakinek van ötlete írja meg előre is nagyon köszönöm!
-
danekdt
csendes tag
Sziasztok, az lenne a kérdésem van egy Radeon HD 5450em(ddr3 1gb) a dobozon rajta van hogy 7,1es hangot ad win7en használom de egyszerűen nem jön hang HDMI-n probáltam a leg újabb 11.6 os catalystól kezdve a leg régebbiig vissza menőleg.az eszköz kezelőben nem jelent meg semmi új a hang beálításoknál sem jelent meg semmi,nem találok külön hdmi audio drivert csak XPhez próbáltam feltenni de hátha,de nem működik... valami ötlet? vagy ez a széria tényleg nem ad hdmin hangot?segítséget elörre is köszönöm.
-
roxan
senior tag
Üdv!
Egy kérdés:
Rakok össze egy gépet a szomszédnak, Gigabyte 770T lappal és Sapphire 5450 1Gb ram videókarival. Vindóz telepítés alatt annyira forró a vga-mem hűtőborda, hogy nem tudom megfogni, gyakorlatilag nincs is rajta terhelés még. Normális ez?
Ház oldala nincs is fent, jól szellőzik, szobában 24 fok.Rox,
-
gortys
csendes tag
Sziasztok,
én is filmnézésre szeretnék használni egy HD5450-1G kártyát, de az a bajom vele, hogy a BSPlayer-ben nem működik a fényerő és kontraszt állítás.
A régi gépemen, amibe egy AGP-s ATI Radeon 9550 volt, ez simán ment, tök ugyanazokat a programokat tettem fel mindkét gépre, csak a driver más. Már több drivert is próbáltam, de egyikkel se jó.Lehet, hogy ez a kártya nem tudja ezt a funkciót?
Tudnátok abban segíteni, hogy aki használ BSPlayer-t (akár más PCI-E kártyával is), meg tudnátok nézni, hogy nálatok megy-e a fényerő állítás? Lehet, hogy másik VGA-val menne...Előre is köszi.
-
zsadnok
tag
Sziasztok!
Nem tudom nézi-e valaki még ezt a fórumot? De hátha, ezért megkérdezem, hogy egy ASUS EAH5450 silent vagy Saphire HD 6450 a jobb játékra?
Egyáltalán vinnék rendesen a sims 2-t, mert keresztlányomnak lenne, de nem értek hozzá, annyi féle számozás van, minél tovább nézem annál bizonytalanabb vagyok.
Köszi. -
Wa2x_
veterán
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mi az ideális beállítása a ATi Catalyst CC-nek (3D-s rész), ha HD 5470-em van (512MB) laptopba és játékokhoz kellene!?
A gép többi adata:
Intel i3-370M 2x2,4GB
4GB RAM..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
flash-
veterán
sziasztok
nekem olyan kérdésem lenne hogy a ATI Radeon HD 5450 512mb os változata 1024x 768 as felbontáson minium és normál beállitásoknál hogy szerepel a játékoknál?
pl farcry2,crysis,stb...?
nagyon érdekelne!! -
Marvinn
tag
Használja valaki 1920x1080-ban?
Azt vettem észre a tv-n hogy hiába akkora a felbontás nem egész pixelre jutnak a képpontok, így az asztal képe is homályosabb mint lehetne. A ControlCenterben állítgattam a gpu átméretezést, képpont formátumot és méretezést de nem érkeznek egész pixelre a képpontok. Tv jó, médialejátszó (Popcorn) olyan éles képet ad hogy észrevehető a különbség.
Ez a videokártya/chip probléma vagy driver? feltettem a legújabb drivert is, azzal is pont ugyanaz a helyzet. Vegyek egy másik videókártyát?
VTX HD5450 512 -
Marvinn
tag
-
cucumber87
tag
5470 Mobilityvel lehet 3ds tévén 3dbe játszani?
Cooler Master MCS-S400-KN5N-S00 Silencio S400 FSP 550W HYDRO GE 550 AMD Ryzen 5 3600X MSI B450M MORTAR MAX Kingston 2x8GB HX432C16FB3K2/16 3200MHz DDR4 HyperX Fury Black Samsung 250GB 970 EVO Plus MZ-V7S250BW M.2 PCIe Be quiet! Pure Rock BK009 XFX GTS Radeon RX 580 8GB TripleX Edition
-
etejedu
őstag
Helló!
Lehet erre a vga-ra 2 monitort csatlakoztatni?
Illetve 400W táp elég hozzá és egy pentium d 805 ös cpu?Válaszokat előre is köszi!
-
gezatata
aktív tag
sziasztok
van egy dell inspirion notebookom i5 proci, 4 Gb ram, HD 5470 videokártya, eredeti felbontás 1366x768.
szeretnék venni mellé egy monitort DELL U2412M aminek a felbontása 1920x1200
el lehet érni, hogy a videokártya 1920x1200 felbontáson hajtsa meg a monitort?
- ha igen ez jelentősen megterhelné a gépet vagy szép csöndben menne mint eddig?
nettezésre és film nézésre használnáma laptopon van HDMI és a monitoron csak DIV csatlakozó
[ Szerkesztve ]
Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
K4x0t
csendes tag
Nekem egy Sapphire HD 5450-es vidi kártyám van. Be van dugva minden jól illeszkedik minden, de mikor be kapcsolom a gépet, monitort nem ad képet csak piros fény világít és azt írja no signal.
-
K4x0t
csendes tag
Mi lehet a probléma?
-
Dpu
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ha vennék egy SAPPHIRE HD5450 1GB videókártyát az mire lenne elég a mai játékokon 1280x1024-es felbontáson?
Van mellé egy AMD Athlon II x2 260 processzor valamint 4GB RAM.
Válaszaitokat előre is köszönöm -
-
drobi94
csendes tag
Sziasztok!
Nekem AMD HD5450-esem van (1GB) és néha csak úgy megáll a kép, a képernyő elsötétül, majd 2-3s múlva visszajön, azzal a hibaüzenettel, hogy a képernyőillesztőprogram nem válaszolt, de sikeresen újraindult. Ez, ha nem csinálok semmit éppen, legfeljebb netezek, akkor csak apró kellemetlenség. De előjött ez a SolidEdge használta közben, azt meg befagyaszja és az már gázabb, mert jelentősen hátráltat a munkában .
XP alatt a CMR04 (ami nem mai játék) szaggat, Win7-en meg egyszerűen kikapcsolja a monitort.
A kártya egy msi G41M-P26 alaplapon van rajta, 460W-os tápegység hajtja az egészet, úgyhogy az energiaellátással nem hiszem, hogy gond kell legyen.
Lövésem sincs mi lehet a baj, a drivert ha a gyári cd-ről telepítem, vagy a netről a legújabbat rakom rá, akkor is megmarad ez a probléma.
Remélem valami beállítással vagy szoftverrel lehet orvosolni a bajt, mert az InterStore-ból rendeltem (Szlovákia) és nem igazán szeretném visszaküldeni, mert az nem 2 forint, én nem 2 nap mire visszajön
Van valami ötletetek, mi lehet a problémája? -
Califa
csendes tag
Sziasztok.
Érdeklödnék tudja -e valaki ,hogy az NVIDIA kártyákkal már elérhető 3D-re átállitás játékra, elérhető e valahogy ATInál,és ha igen akkor hogyan.A tanga nem a világ legjobb dolga , de közel áll hozzá !!!
-
dniki88
tag
Van egy ilyen kártyám.
Az a problémám, hogy a GPU-Z szerint csak x8-os sebességben megy, ha elindítom az AIDA system stability test-et akkor is csak x8-at ír.
Alaplap: Abit NF-M2S -
BigLaca86
csendes tag
Sziasztok.
Olyan problémám volna,hogy vettem egy új videó kártyát:
ATI Raedon HD5450 1GB DDR3Nem érzékeli a gépem!Az alaplapi videó kártyát letiltottam,de azt úgy tudom,hogy ha az újat beleteszem akkor le tiltja a gép automatikusan!Nem tudom mi lehet a probléma.
Segítsetek légyszives.
Az alaplapom adatai:
ALAPLAP:
Mező Érték
Alaplap tulajdonságai
Alaplap azonosítója <DMI>
Alaplap neve FUJITSU SIEMENS D2151-A1Front Side Bus tulajdonságai
Busz típusa Intel NetBurst
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 200 MHz (QDR)
Effektív órajel 800 MHz
Sávszélesség 6400 MB/mpMemóriabusz tulajdonságai
Busz típusa DDR2 SDRAM
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 333 MHz (DDR)
Effektív órajel 667 MHz
Sávszélesség 5333 MB/mpLapkakészlet busz tulajdonságai
Busz típusa Intel Direct Media InterfaceCPU:
Mező Érték
CPU tulajdonságai
CPU típusa Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200)
CPU alias Prescott-2M
CPU stepping N0
Utasításkészlet x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3
Eredeti órajel 3000 MHz
Min / Max CPU szorzó 14x / 15x
Engineering Sample Nem
L1 trace gyorsítótár 12K Instructions
L1 adat gyorsítótár 16 KB
L2 gyorsítótár 2 MB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed)Multi CPU
CPU #0 Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz, 2992 MHz
CPU #1 Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz, 2992 MHzCPU fizikai információk
Tokozás típusa 775 Contact LGA
Tokozás mérete 3.75 cm x 3.75 cm
Tranzisztorok száma 169 millió
Gyártási technológia 7M, 90 nm, CMOS, Cu, Low-K Inter-Layer, High-K Gate, Strained Si
Processzormag mérete 135 mm2
Magfeszültség 1.3 V
I/O feszültség 1.3 V
Tipikus teljesítmény felvétel 84 - 115 W (órajeltől függően)
Maximális teljesítmény felvétel 101 - 155 W (órajeltől függően)CPU gyártó
Cégnév Intel Corporation
Termék információ http://www.intel.com/products/browse/processor.htmCPU kihasználtság
1. CPU / 1. HTT egység 0 %
1. CPU / 2. HTT egység 0 %RAM:
Mező Érték
Fizikai memória
Összes 1014 MB
Használt 257 MB
Szabad 756 MB
Kihasználtság 25 %Lapozó terület
Összes 2444 MB
Használt 148 MB
Szabad 2296 MB
Kihasználtság 6 %Virtuális memória
Összes 3459 MB
Használt 405 MB
Szabad 3053 MB
Kihasználtság 12 %Physical Address Extension (PAE)
Operációs rendszer támogatás Igen
Processzor támogatás Igen
Aktív NemBIOS:
Mező Érték
BIOS tulajdonságai
BIOS típusa Phoenix
Rendszer BIOS dátuma 05/08/06
Video BIOS dátuma 09/23/20BIOS gyártó
Cégnév Phoenix Technologies Ltd.
Termék információ http://www.phoenix.com/en/products/default.htm
BIOS frissítések http://www.esupport.com/biosagent/index.cfm?refererid=40Problémák és javaslatok
Javaslat Are you looking for a BIOS Upgrade? Contact eSupport Today!
Javaslat A rendszer BIOS 2 évnél régebbi. Szükség esetén frissítse. -
TTomax
félisten
válasz BigLaca86 #100 üzenetére
Ha benn van a videokártya akkor persze,hiszen letiltja az alaplapit rögtön... hova dugod a vgan és milyen kábellal??Valószínű ott lehet a gond.
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
hardtechno92
tag
Sziasztok. Nemrégiben raktam össze magamnak egy rendszert, főleg zeneírásra, netezésre és filmnézésre (noha úgy gondoltam pár játék azért csak-csak eldöcög) A problémám az, hogy az ígért 650 mhz helyett 400on döcög a kártya, powerplay sehol, 2.0 PCI-E helyett 1.1... BIOS-t nem enged írni, bármit is csinálok. Tudtok valamiféle megoldást, hogy valóban olyan legyen a kártya, mint amit szerettem volna megvásárolni, vagy gariba csapjam vissza ? [alaplapom] . szerintem ezen van 2.0-ás pci-e
Meghirdetett termékeim más oldalakon is meg lehetnek hirdetve !!
-
lekorszke
tag
Sziasztok!
gondolkozok olcsó videokartya vételén és ezt találtam.
Asus Radeon HD5450 Silent 1GB
Nekem csak call of duty 4 ben legkisebb felbontáson kellene fix 250 fps szerintetek meglenne?
konfigom:
proci:intel g840
ram:4gb ddr3
vinyó:300gb
integrált videókártya a prociba.
Milyen gamekre alkalmas még ez a kari? -
Akmak
tag
válasz lekorszke #105 üzenetére
Szia!
Nekem egy Gigabyte hd 5450 esem van Athlon 64 x2-vel meg 2 giga rammal. Igazából mw2-t és mw3-t 1920x1080-as felbontással úgyhogy minden lowon van viszi kb átlag 35 fps-sel,NA de a cod2 250fps-sel megy ful grafikán Bornout:paradise Akadásmentesen fut.Portál 2 akad. De ez mind csak az én konfigomnál van így tehát egyénenként változhat.Tehát mivel több ramod van .és gyorsabb a procid is szerintem nem ezek lesznek a jelenségek nálad.
UI.:Én meg arra lennék kíváncsi minek neked 250 fps ha az emberi szem 50-nél nem érzékel többet?[ Szerkesztve ]
Backup The World and Headphones on! AMD A8 6600k, Asrock FM2A85X Extreme4, Kingston HyperX DDR3 1600 2x2Gb
-
Mindless
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a Mobility 5450 Hdmi kimeneten keresztüli felbontásával kapcsolatban.
Szeretném a jelenleg a laptopomra kötött külső monitorom egy 2560x1050 pixel felbontásúra lecserélni. A fő problémám az, hogy az AMD hivatalos oldalán a maximális felbontás 1920x1080 pixelként van feltüntetve a Hdmi kimeneten keresztül. Ugyanakkor az 1.3-as Hdmi port elvben tud magasabb felbontást is és a leírás szerint más kimeneten keresztül a kártya is (a laptop csak Hdmi és VGA portokkal rendelkezik).
Ha veszek egy ilyen felbontású monitort, tudom e majd használni a maximális felbontást, vagy a rendszer nem fogja engedni? Illetve ha problémás lesz, létezik e valami megoldás?
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Segítsetek légyszi, mert már agyvérzést kapok.
Régen a Catalyst Control Centerben volt egy csuszka, amivel ki lehetett húzni a képet teljes kijelzőre. Most hiába állítok teljes felbontást, egy nagy fekete keretben látom a képet, és annak a csuszkának a nyomát se látom.
Hálás lennék a segítségert!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
steven117
újonc
Hali!
Most vettem egy gigabyte hd 5450 kártyát.
És az lenne a kérdésem,hogy papíron azt írják minimum 400wattosnak kell leni a tápnak.
Na de az enyém állítólag 240 wattos. Ilyenkor mi van?
Amúgy a konfig az: amd athlon x2 2800
. 4 gb ram
. 250 gb hdd -
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
Sapphire ATI Radeon HD 5450 512MB DDR3 HDMI PCIE -ről van tapasztalata valakinek?
FHD videónál mennyire melegszik? FHD youtubot képes szaggatás nélkül lejátszani (C2D 2,2 Ghz proci 4Gb ram) mellett?
CSak HDMI-vel használnám fixen 1080p TV-re kötve. Filmezés, netezés, régi gyerekjátékok (pl SPORE).
Gondolom ezekre jó kell legyen ugye?Köszi előre is!
-
14adam
addikt
egy msi 5450-em van. XP-t használok (tudom elavult szar de ez kell) A baj az,hogy random besötétedik a képernyő.Néha azt is kiírja a monitor,hogy no signal. Próbáltam más kábelekkel és másik monitorral is.A videókártyát áttettem már a másik pcie csatiba.
A hibát össze-vissza csinálja. Van,hogy órákon keresztül megy a gép tökéletesen. De a másik pillanatba eltűnik hol fél másodpercre,hol egy fél percre.Próbáltam már másik drivert azzal is produkálja
Köszi a választGiga790xt-ud4p,4 giga apacer, athlon...
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Melyik a gyorsabb VGA?
Ez vagy a Intel Pentium DualCore G3220-ba beleintegrált. Vagy azonos a kettő?
[ Szerkesztve ]
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
INMOTEP
őstag
Helló ,egy olyan kérdésem volna hogy ha készítettem egy egyedi szin beállítást a Catalist-ban ,ezt elis mentettem .Ezt a profilt hol találom Windows 7 en belül ? Elszeretném menteni a biztonság kedvéért Pendrive-ra
-
rushty
őstag
ATI Radeon HD 5450 32bit (gyártó ) legfrissebb(megfelelő) driverét keresem! XP, Win7(10)-re!
-2012-06-11 6.14.10.7270 Driver Version - bugos már egy régi Windows-zal, régebbi driver verzióval még a felbontás sem igazán állítható (rendszervisszaállítás).
-DirectX 9.0c[ Szerkesztve ]
Revolut meghívó pü-ben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asszociációs játék. :)
- Androidos tablet topic
- Projektor topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság