- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Bluetooth hangszórók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SONY LCD és LED TV-k
- Mini-ITX
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
MAC72
tag
4870 biztos nem kerül a gépbe most, mert az még nekem drága.
4830 lesz egyenlőre, majd később meglátom mit változnak a kártya árak és
esetleg cserélem.
A monitort viszont pár évig nem szeretném cserélni, E2200HD
lesz, mert a szívem már felé húz.
Az a kérdés, hogy mire kell számítanom a nem épp megfelelő párosítás miatt?
Konkrét tapasztalat érdekel.
Tisztában vagyok vele, hogy natívon nem fogok tudni játszani, de érdekelne
ez a kártya milyen felbontásra elég a mai játékoknál és hogy tolerálja ez a monitor
a natívtól eltérő használatot. -
bnorci71
addikt
köszia gyors választ kártyához nem adtak
akkor holnap mehetek venni ilyent
így is túllötem az gép árával a célon és most még +ba jönnek az apróságok.Mi a jó francért gyártanak ma tápot ilyen nélkül
meg 2 sata csatival 1 kábelen, bezzeg molex van bőven ,de hogy minek
na megyek inkább szundizni mára kellően felbaxtam magam -
PAtr0n
addikt
Na közben megint történtek dolgok.
Visszaállítottam mindent, úgy ahogy mondtad/mondtátok, a RAM is auton van hagyva. Így 400-as FSB-nél, 960-nak írja őket. Az időzítések fix 5-5-5-18-ra állítva. Egyedül a Vcore-t raktam 1.375-re, annyi nem árt neki. Lehet még jáccok majd az időzítésekkel, ha tényleg bírnia kéne.
milbo: Nekem is G0-s 6750-em van. 1.250-en megy neked az MSI?Mondjuk MSI-nél megszokott a gyári túlhajtás, Zafír-ék inkább a stbilitásra mennek. Nekem az ATT max. 1.158-at enged, bár a custom VDDC-ben lehet, hogy enged neki magasabbat is. Őszintén megmondom ... még nem merek magasabbat
Látom szép ereményt értél el 3dMark06-ban. Amúgy milyen minőségi beállításokkal futtatod? Mert nem mindegy. Úgy értem, hogy ATT-ben mire van állítva a minőség profil?
Ja amúgy a kék halál problémám már majdnem megoldódott azt hiszem. Kicsit hosszú
Felhúztam magam azon, hogy a Realtek még mindig nem képes normális audio csippet gyártani.Winampban, ha már félnél hangosabbra veszem, elkezd torzítani, a másik fele meg az, hogy annyira nincs bennük dinamikus mélyhang, hiába állítgatom a hangszíneket. Csak ciripel a füles. Erre nagy felindulásból, mondom beteszem az öreg jól bevált Aureal vortex 8820-as hangarimat, abban még nem csalódtam. Gondoltam ránézek a RAM-okra, erre mit látok? A 3-mas csatiban csak félig volt benyomva!
Gyorsan bepattintottam, elindítottam a Kíndózt, de ATT-nél még mindig előfordul, amikor minőség profilt váltok, hogy az atiduag.dll-re hivatkozva bekékül a kép, és restart
Azon gondolkozom, hogy mivel ez a 1.6.9.1340-es verzió, így nem igazán kompatibilis a 8.12-es catalysttel. Kipróbáljam a 1.6.9.1374-et? Vista alól ezt nyomom, ott nincs is baj vele.
-
PAtr0n
addikt
Igen, ATT-vel emeltem a magfeszt. Alap helyzetben 1.044-ed ad neki, én 750/1000-nél adtam neki 1.158-at ami egyben a maximális adható fesz ATT-ben. Kéri amúgy, be is bizonyította.
Meg egyszer poénból rányomtam 160/250-nél 0.968-ra, de egyből eltűnt a kép
A hőmérsékletet nem is figyeltem a tesztek közben, de majd még lecsekkolom azt is, és közzéteszem.Cyno: Köszi a linket, ez hasznos info!
Nem értem miért nem támogatja alapból
Jó lenne ha valaki kicsit jobban belemászna a tuningba, én RAMhűtés hiányában megvagyok lőve. Amit a GPU venti szállít nekik levegő, önmagában kevés. Kíváncsi lennék mennyi az az órajel amit megfelelő hűtéssel még bír a kari...
-
PAtr0n
addikt
Köszi szépen a tanácsot, megpróbálom amit írtál
freeapro: A procinak elég sok köze van mindenhez, jelen esetben szerintem nem "tápolta" rendesen a VGA-t, ezért az nem tudott normálisan dolgozni.
Nekem volt egy 2.4-es (533Fsb) Northwood P4-em, amit 3.0Giga környékén járattam kb. egy évig. Aztán egyszercsak játék közben újraindult a gép. Onnantól kezdve terhelés alatt mindig újraindult. Odáig fajult a dolog, hogy először kicseréltem a tápot, utána pedig az alaplapot is, mert nem javult a helyzet. A végén persze kiderült, hogy a proci adta meg magát. Van ilyen.
Lehet, hogy Szeko2 is kifogott egy rossz példányt.milbo: Reméljük egy darabig már nem lesznek ilyen kérdések
Elég egyértelmű, hogy a nagyobb karikhoz (már ehhez is), illik 3Ghz. De annál több már fölösleges.
-
mustad1
tag
hát akkor a kérdést fogalmaztam meg rosszul.
amit a vga tud maxon ahhoz elég a procim?azért irtam hogy tuning nélkül, mert nem értek a tuninghoz és nem szeretnék kockáztatni pár fps miatt. meg gyári a procihűtőm is.
és igen full hd ben játszanék, mostis abban játszom 2600 xt vel. no élsimitás meg vsinc és igy 27-32 fps em van undercoverban. -
freeapro
senior tag
Az biztos halk, csak nem eri meg hutot cserelni a gari, meg a majdani eladhatosag miatt.
Nekem most egy Powercolor 1950 pro-m van gyari Acc hutovel, es a gepemben a leghangosabb dolog egy 1500-as fordulaton jaro 8cm GalcialTech hazhuto. Szerintem ha van jo gyari huto (remelem az MSI is az) akkor erdemesebb azt valasztani. -
cintula187
addikt
Hi!
Ez a S1 +venti megoldás nekem is tetszik.Legkorábban feb. végén fogom megvenni talán a kártyát és ha hangos lesz a fülemnek akkor van most egy felesleges Noctusa 12 cm. Az szinte hangtalan. Mikor is tervezed a vételt tudnál majd csinálni egy tesztet passzív hütés versus ventis -nél hogy milyen a hőmérséklete?
-
partyphoto
tag
Sapphire 2Dben 160/250-re veszi vissza magát!
Sapphire-nak kidobtam ezt a gyári hűtési vackát, nevetséges kis zörgőláda.
ment mint egy porszívó
Kapott egy AC Accelero S1 Rev2-t + SCYTHE S-FLEX 800rpm
ezután olyan csend lett
Xp alatt 31 fok
játékban 40 fok fölé alig ment idáig. Húzva még nem próbáltam ki ezzel a hűtéssel, mert meló van, de hamarosan pontos infókkal jövök!
-
milbo
aktív tag
-
partyphoto
tag
Akkor kérem, hogy segítsen aki Sapphire 4830-as karival rendelkezik, hogy mondja el milyen hangja van a kártyának sima oprendszer alatt és játék alatt is! Nálam szinte konstans a hanghatás. Ha ez a kártya a ratyi akkor meg viszem vissza mert 3 napon belül vagyok.
Xp alatt 2D-ben is zúg zárt házban, lebontottam az oldalát, de így még rosszabb
mint egy fos régi széthajtott táp hangját hallanám! Szegény FSP Zen-em sem szereti a hangoskodást!
-
Havajava
tag
Természetesen, hisz árban sem egy kategória a kettő. De ha már olyan jól megnézted azokat a teszteket az új nV driverrel a 9800GTX rendre verte a 4850-est, és mivel több progi szerint az én karimba is 55nanos G92-es gpu van, játszi könnyedséggel tudja a GTX+ órajeleit produkálni és akkor gondolkozzál csak! Már csak az a 16 sp a különbség ami max 1%.
Természetesen én sem nV-Ati vitát akarok kirobbantani éppen ezért írtam korábban is, hogy azért érdeklődök ebben a topikban mert engem is érdekel, hogy a számomra is roppant szimpatikus Ati kártyák, hogy teljesítenek, mert lehet, hogy a következő egy 5800-as lesz. -
Harti
senior tag
Lehet én vagyok a béna de sehol nem találom a benchmarkot a Crysis DEMO-ban...
Egyébként nagyon nem vagyok megelégedve a teljesítménnyel.
Nyomtam egy autodetect-et és minden HIGH-ra állított be élsimítás nélkül 1360x768-hoz.
De így is pl. a nyitott tereknél látszik , hogy nem valami folyamatos a játék.
Ennyire gyenge lenne a konfigom neki ??? -
South Velen
addikt
Nekem 3870-en van az S1.
A Gigabyte Zalman hűtőjét cseréltem erre (VF700Al Cu)
Nincs külön hűtés a bordán, csak az oldalsó nagy házventi szellőzteti a cuccot, így idle alatt 40 helyett 35 fokos, loadnál 80 helyett 55 fokos a GPU, úgy, hogy még el is rontottam a pasztázást, tehát még ennél is jobb a hűtő
Nem tuningoltam, én hang miatt cseréltem. -
South Velen
addikt
-
PAtr0n
addikt
Bekarikáztam mind2 kari esetében: sárgával a szilárd elektrolitos kondikat, kékkel a folyékonyakat.
Szerintem felmegy rá, azért annyira nem hülyék a Sapphire-nál, hogy korlátozzák a helyet a nagyobb hűtőknek. De talán ha megnézed a karikázós képet, úgy meg leeht saccolni a helyigényt!
Jó nekem a fix 2000-es pörgés, amúgy is elég halk hűtő, nem nagyon fog zavarni. Legalább üresjáratban jegelni fogja a karit -
Harti
senior tag
De megy többet persze, csak úgy voltam vele eddig, hogy a 9600GT-hez nem húztam tovább. Akkor azt hiszem azt lesz a legjobb ha megjött a kártya, hogy teszelek egyet 3DMark06-al és utána kiderül, hogy nő e a pontszám a CPU húzása után.
MSI közben ugrott mert elfogyott mire a rendelésemet feldolgozták volna, ASUS lett belőle.
-
afro9
tag
Aha, kösz, ez jó ötlet.
Más: másnak is volt ilyen hibája? Hogy függőleges zöld sávok jelentek meg a teljes képernyőn, aztán ez kb. 2 percig így marad és utána újraindul a gép. Mióta megvan a kártya ez csak akkor jelentkezett, amikor bekapcsoltam az overdrive-ot, még nem is kezdtem húzni az órajeleket...
Lehet hogy a 8.12 es bétadriver hibája? -
Arkangel
csendes tag
Hát igen jó lenne az egész gépet cserélni, de sajnos arra nincs keret. Ha az általad javasolt konfigot összeadom az 50E. ennyi pénzem nincs, de a 4830-ra az a kb 30E megvan. Előbb utóbb úgy is minden alkatrészt cserélnem kell majd, lehet tavasszal összejön megint egy kis pénz és akkor alaplap + proci + ram is cserés lesz, de akkor már legealább a kártyát nem kell
fene tudja majd lesz valahogy ezen még agyalok.
-
milbo
aktív tag
Sokan árgus szemekkel nézik hogy miket írnak a tulajok a saját kártyáikról és azután döntenek egy bizonyos márka megvásárlását illetően.
Abból hogy azt írtad az MSI 680, a Sappi meg 720, azt fogják gondolni hogy a második jobban húzható. A VRM dologban egyezik a véleményünk. -
milbo
aktív tag
"Az hogy az MSI-n jobb ramok vannak az kb 100mhz-et jelenthet, ami sztem nem nagy difi, viszont lehet h a mag meg nemfog olyan nagyot menni rajta. Arra gondolok, hogy pl ha egy Sapphire megy 720/2000-et valszeg gyorsabb lesz mint az MSI 680/2100on."
Ha kicsit vissza olvasol akkor kiderül hogy kevés a 680 amit írtál. [link]
VRM hűtés egyik MSI 4830-on sincs de a nem referencia hűtésű 4850 között is szét lehet nézni. [link]
-
NÉMÓ510
tag
Igen,igen már vagy 70 képet letöltöttem róla,néztem alulról ,felülről szóval minden irányból
hogy mivel lesz még felöltöztetve,de sok kivetnivalót nem találok rajta.
Viszont egy lényeges kérdést nem tettem fel,ugyanis én használnám rajta a TV kimenetet is.Ha valakinek van ezirányú tapasztalata,megköszönném ha megírná.
-
Terentius
őstag
Nem tudod,hogy lehet biost cserélni?Olvastam pár helyen,hogy voltak problémás kártyák forgalomban és egy bios frissítés megoldotta.Lehet ez a baj,mert a biosom dátuma:2008.09.26.
A techpowerupon pedig van ennél frissebb bios Sapphire Hd 4830 kártyákhoz:
[link]
Ez 2008.10.23.-i. -
strife
tag
Igen mindenki ezen pörög én se maradhatok ki
VGA-t most szükség szerűen veszek, (írtam is már fentebb) csak mivel most van rá egy kicsit nagyobb keret ezért jobbat akarok ami egy ideig még bírja a kiképzést.
Húzás az meglesz
Szerinted meddig lehet megrántani ezt a procit ? AC 64 Freezer Pro van rajta. Alapjáraton 28-30°C körül van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gitáros topic
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Bluetooth hangszórók
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Formula-1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest