- SSD kibeszélő
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
Kész, a játék játszhatatlan, mintha a crysis-t verihigh-ra tenném 8x élsimítással 1600x1200-as felbontáson. Ez másféle hiba lesz, hiszen a többi játék megy. Lehet hogy nem jó helyen néztem a gépigényt?
Ez a játék nem megy nekem.
-
tzsolesz
nagyúr
Gyerekek a Perry Rhodan nevezetű játék abszolút nem megy ezen a karin. 6 fps.
A hivatalos feljegyzések szerint egy radeon 8500 on is meg egy 5700-as Geforce-om is mennie kellene. Amikor bejön a játék nincs gond, tehát a menü stb.. De amikor elindul elindul, akkor olyan mint amikor a crysis-el akarnék játszani egy MX440-el, gondoljátok.
Alt+F4-el kell bezárnom, mert az egér 20 másodperces késéssel mozog, megmozdítom, és majd csak nagysokára ugrik el helyéről ismeretlen pontra.
Mit nézzek meg esetleg? Vista megcsinálja?
-
tzsolesz
nagyúr
gbors:: Láttam, miről diskuráltatok Abu-val a GTX200 topicban a DirectX10.1-el kapcsolatban. Ezekszerint mondjuk egy HD3650 sokkal gyorsabb lesz mint a 2600XT, egy directx10.1 el játékban élsimítás bekapcsolása mellett?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
killer1203 #11687 üzenetére
A remény hal meg utoljára. Én most meg nem piszkálom a drivert.(ha visszolvasol kicsit kiderül miért is)
De de le is tesztelhetnéd.
Uccu neki.Tudjátok mit nem értek, hogy vistás catalist-nál kilehet választani egyből a nyelvet. Xp-és catalist esetében pedig már csak akkor ha megjelent a következő, és visszamegyek az régebbi driverek panelre. Javítsatok ki ha tévedek, és eddig valamit rosszul csináltam.
-
tzsolesz
nagyúr
Na meggyógyult a kis szemét, hálistennek.
8.5 driver catalist nélkül a nyerő. Legalább is most ez bejött. Pár hete ez sem volt jó. Nem tudom mi van az egész rendszeremmel, vagy mit rontottam el. De most pillanatnyilag jó.
Csináltam egy gyors 3Dmark06-ot is. 8.6+catalist-al 4672 pont volt. Most meg voala:
5307 pont
visszatért a kis kari XP-én is a köztudatba.
-
tzsolesz
nagyúr
Ötleteket kérek, miért nem tudom két hónapja tuningolni a 2600-at XP-én.
De alapórajelen is kb 30%-al lassabb mint vistán. Előtte XP-n 20%-al is gyorsabb volt a kari mint vistán.
Crysis-ben 6-8 fps-el kapok kevesebbet mint vistán. Kb DX10-ben 1-3 fps-el jobb eredményt kapok vistán, mint XP-n DX9-ben.
Ha tuningolok,. és elindítok egy játékot, szinte látom a villanást amikor visszaáll a memó alapórajelre (693 Mhz-re). 3DMark eredményen is ugyanez a százalékos tendencia mutatkozik. 4500 pont körüli eredményt kapok. Vistán 5300 pontot. Kb ennyi ennyi az eltérés a játékokban is. Előtte jó volt a tuning XP-én is, sőtt ott jobban mentek a játékok is.
Már kétszer telepítettem újra a rendszert, teljesen üres win, csak alaplapi chipset van fönnt, az alaplapi hangkari, meg a hálókari a VGA-n kívül.
Kivétel nélkül minden egyes driverrel próbálkoztam már, de semmi. Egyszerűen nem tuningolható XP alatt a kari, na meg mintha alapórajelen is rosszabbul teljesítene.
Mi lehet a baj?
Ja és a GPU órajelet nem veszi vissza.
-
tzsolesz
nagyúr
Nem tudom, csak azt hogy nagyon megéri. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy ez a kártya nem profitálna 512MB memóriával semmit. De kérdezd meg ezt a kari saját topic-jában is, engem is érdekel a 256bites memóriabuszon mire elég 256Mb ram, és mennyivel jobb az 512Mb-os változat.
-
tzsolesz
nagyúr
Nem éri meg, csak plussz 500-1000Ft-ot. Hát igen ezekszerint annak nem vitték még le az árát, mondjuk 10K-ért még nem láttam csak az Ipon-on a GDDR3-as verziót.
Máshol valóban 14-16K a GDDR3-as is meg a GDDR4-es is egy árban.Az eredeti 800/700-ról én most 857/857-en használom. AMD GPU Clock Tool-al a GPU megy 900, esetleg 1000 környékén is, a ramok úgyszintén, már aki szerencsésebb.
A GDDR4-es verzó kb 5-10%-al jobb, de inkább csak 5%-al. Valahol meg semmit nem számit. Azért nem éri meg.
CPT.Pirk: De mi 10K-ról beszéltünk eddig. Tudsz valahol 14-ért 3850-et? -
tzsolesz
nagyúr
Körvonalazd a játékok listáját, és megmondom hogyan is futna hellyel közel. Én általában csak 1280x1024-ben játszom, ott majdnem minden játéknál medium, vagy egy kicsit jobb beállításokkal nyomatom.(pl. Cod4, Jericho, Pro Street, Mass Effect, The Witcher, Turok (itt minden maxon) Gothic 3, Gears Of War, Overlord(minden maxon)
1024x768 minden középen, és élsimítás kikapcs: Crysis, Na meg ezekkel is csak 1024-ben, de megy 1280-ban is: Assasinse Creed, Lost PlanetMilyen karid van most?
-
tzsolesz
nagyúr
Mi a drága?
Nem rég vettem 24.000.-Ft-ért.
Nem hülyéskedtem.
Az a VGA még most is bőven megérne 16-18K-ót. Az iponon úgy tudom 10.5 környékén van.
Vagy vegyél használtan 8500GT-ét, biztos van már 5K-ért is, az sem drága, csak gyenge mint a harmat.
Egyébként soha nem gondoltam hogy valaha ennyibe fog kerülni ez a szuper VGA.
Szószerint ajándék a javából.
-
tzsolesz
nagyúr
Rá se ránts, egy pillanat alatt XT-re húzod, meg még sokkal sokkal jobbra. Én kb 4 hónapja vettem azt a 10K-os XT-ét 24K-ért, és még is jó. Mások meg a pro-t tovább húzzák mint én az XT-ét, úgyhogy így is megérte. Meg aztán egy kicsit jobban megbecsülöd. Nagyon hálás kis kari egyébként, és keveset eszik.
Egyébként kezd egy kicsit túlzás lenni a 2600xt ára. Mi az hogy a 4850, meg a 9600Gt a bestbuy. Aki nekem ennél bestbuy-abb karit mutat, az kap egy piros hangszorót.
10 ezer forint egy 2600XT-ért. Mindjárt veszek mégegyet. Sőtt kettőt. Hogy éri ezt meg ennyiért eladni? Vagy ugye már inkább eladják lassan előállítási áron, minthogy a raktárakon maradjon? Az ATI most tényleg nem viccel. Csábít, csábít, csábít, és ezzel egyre szélesebb körben újra csak visszhozza magát a hatalmas köztudatba. Jó üzletpolitika.ilyen olcsón már buliból is lehet venni egy VGA-t, ha belegondoltok Abádszalókon (mindjárt átugrok egyébként mi az a 11Km itt a szomszédban úgy is nagy banzáj lehet) 2 3 kör 10.000 Ft.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #11603 üzenetére
és olyan 5-10% -al lasabban futott a játék, mert a driver így nem ismerte fel, és nem butította le a grafikát...
Ez durva. Talán mintha régebben láttam volna itt egy ősrégi VGA tesztet amiben valami olyasmiről volt szó, hogy NV-n bekapcsolták a 4xAF-et vagy mit, és bizony az csak eredetileg 2x-es volt. Míg ATI-n valóban 4x-es. Ez is érdekes.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #11592 üzenetére
Hát kíváncsi vagyok rá, hogy mit eszik ez a játék, de bexarok ha nem elég neki 2Gb RAM. Mert píz az nuku. Sajnos nincs pénzkeltetőm.
Erre a konfigra is 4 hónapig gyűtöttem, úgyhogy plussz ram ram most kizárva. Azt így is 24K-ért vettem a 2600-ast, a francba, azt 2 hét múlva az is 16K volt.
De mindegy. Ez a game érdekel, csak tudnék már vele normálisan játszani.
-
tzsolesz
nagyúr
Cod4-ben is javult a helyzet. Sőtt egy csomó game nekem jobban megy, de szigorúan 8.5 után. 1024-ben tudok kapcsolni crysis-ben 2x élsimítást, minden medium-on csak a hang van magasra téve, és kajakra normálisan tudok játszani, de mindjárt megnézem mennyi fps-em van.
8.2 driverrel szaggatot, meg olyat csinált, hogy szarabb lett a kép valahogyan, besötétedett talán már nem emlékszem. Most meg jó, ez érdekes.A gothic 3-al nem tudok mit kezdeni, egyszerűen szerintem még a 2Gb ram is kevés neki. Egyszer csak 55fps-em van 1280x1024, majdnem minden közepesen és maxon néhány advanced beállítás. utána hopp 12fps, és csak akad, meg okádik az egész. Erre mondjátok meg mi a megoldás. Végig szeretném tolni, de így idegesítő.
Egyébként az ATI-nak elkellene gondolkoznia ezen az egész driver histórián. én ugyan nem értek hozzá, de az hogy egy kari kijön, és csak 1 év távlatában minimum 20-30%-ot is gyorsulhat, ez szörnyű, illetve jó, de sokat kaszálhatna, ha jóval előrelátóbb lenne nem?
-
tzsolesz
nagyúr
Csinált már valaki Crysis Benchmarkot a kariján? kíváncsi vagyok kinek milyen eredményei születnek.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
#41133696 #11557 üzenetére
Néztem, ott akkkor nem volt sapphire 3650, azért mondottam. Persza az AGP-nél néztem, hisz olyat linkeltél.
Egyébként lehet hogy igazad van, nem hiszem hogy érdemes lenne egy ilyen konfigba nagyobb lóvét befektetni. Én lehet inkább a PH!-s bazárban néznék valami 7600GT-t, vagy egy X1600Pro-t használtan pár ezer HUF-ért.
-
tzsolesz
nagyúr
Ha valóban zavar a hngja ezzel a progival finomítani tudsz azon a fordulaton.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
MasterMark #11529 üzenetére
Ne haragudjatok, de ennek miköze a topichoz?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Dj Ready #11526 üzenetére
Régóta a gépben van a kari, vagy csak most cseréltél esetleg a rivális oldalról (Nvidia)?
Mert ha igen lehet hogy le kéne pucolni a drivereket, valami driver cleaner-el, és úgy fölrakni újra mondjuk a 8.6 drivert. Esetleg próbáld ki hogy a Catalist Control Centert nem rakod föl. Helyette Ati Tray Tools legújabb verzióját próbáld fölrakni.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
zalika #11522 üzenetére
Szia, játékra alkalmasabb a 2600XT, bár a 3650-ben már ott figyel a DX10.1 támogatás, amit ezen a kártyán nem fogsz soha kihasználni, mert igazi DX10, vagy DX10.1-ben ezekkel az alsókatos VGA-kal csak diavetítősen tudsz játszani, jó beállítások mellett. Mindenképpen 2600XT, ha van 500FT-1000Ft-al drágábban GDDR4-es verzió akkor azt vedd, mert legalább 5-10%-al is gyorsabb az a verzió. 512Mb VRAM-ot ne erőltesd, csak akkor ha 500Ft-al drágább az is. Kimondani jó hogy 512 de ez még 1% plussz teljesítményt sem jelent.
-
tzsolesz
nagyúr
bocs az OFF-ért, de tudtátok hogy a PCX-en már csak 18.800 Ft a HD3850?
Ezt azok figyelmébe ajánlom, akik kb 3-4 hónapja ennyiért vették a 2600XT-t, személy szerint 24.000 Ft-ért vásároltam.Tudtam hogy nyáron kellett volna gépet újítani.
-
tzsolesz
nagyúr
tudom, hogy nem idetartozik, de szerintetek a 2600XT-én kívül, milyen VGA-t hajt ki maximálisan egy E4500@2.85 ghz-en?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
ádikácska #11353 üzenetére
De azért legközelebb, ne az XT-ét kérdezz PRO helyett, mert én sem a 8500Gt-ről vagy a 8600GS-ről beszéltem ám. A pro órajelei alacsonyabbak mint az xt órajelei alapon, de csak annál aki nem húzza.
A barátodnak PRO-ja van, és nem XT-je. 8600GT(mondjuk rá így hogy ez a PRO) és 8600GTS (és akkor ez az XT) szindróma körülbelül. Akkor számolj utána, hogy melyik mennyit tud.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
ádikácska #11322 üzenetére
Ezt jól benézted akkor, a 8.x-es driverek óta sajnos ki kell hogy ábrándítsalak, mert a 2600XT megeszi kenyér nélkül a 8600GT-et, sok helyen a 8600GTS-t is bizony bizony eltángálja. Na de változnak z idők, jönnek a driverek, azt meg tudni kell hogy ATI a driverek fejlesztésével igen csak kemény gyorsulásokat képes produkálni.
Arról nem beszélve hogy a 2600XT felépítése fényévekkel modernebb mint a 8600GT-jé, és ez az idő múlásával, és a játékok fejlődésével mégnagyobbra növeli a teljesítménybeli különbséget a két kari között.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11258 üzenetére
Tudom, azért is vettük ezt az E2200-ese alá.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #11256 üzenetére
Az a duplázott cerka igen is hogy jó proci, kerestem egy két tesztet gugliban, és hát nem semmi miket ki nem hoznak belőle külföldi fórumtársak is. Ja és ugye az a Gigabyte alaplap egyébként is bestbuy de nagyon nagyon, haveromnak most raktam össze egy gépet, és ilyet rendeltünk neki, csak jókat tudok elmondani róla.
Vaniliásrönk: Igazad van, AMD fronton is vannak ugyanilyen alsókatos bestbuy prockót, sőtt AMD vonalon szerintem most több is van ilyen mint intel vonalon. Intelnél még az E7200, és társai.
-
tzsolesz
nagyúr
Ha a procit nem cserélsz, akkor egyik sem éri meg már. Elhiszem hogy csak egy kicsit akarsz fejleszteni, de nagyon nem éri meg hidd el. A procid meg sajnos nem képes kihajtani. A 2600XT-vel jobban mennének a game-k, mint a 7600gst-vel, de a proci teljesítménye már 7600gst-nek is kevés volt talán, illetve sokszor ütközhettél procilimitbe.
-
tzsolesz
nagyúr
Tegnap újrapasztáztam a gpu-t, vistán terheletlenül 55C, terhelve 69C.
Igaz húzva van a kari rendesen. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
horvathpeter #11199 üzenetére
Add el ami most van, és vegyél, és azt a pémzt amit még plusszban rászántál, vegyél egy hd3870-et, vagy egy kis ráfordítással 4850-et, az biztos gyorsabb lesz vagy 5-6-szor.
-
tzsolesz
nagyúr
A ccs64-et én is használom. (usagi lotline, midnight resistance, outrun europe stb...) Elvagyok velük egy ideig.
fagy53: gépikódban soha nem tudtam programozni, ezért is alakíttatam át egy progi segítségével a basic-ben megírt kis progiaimat. Na utána kilistázni nem tudtam, bár töredék helyet foglalta csak.
aggregator: Úristen, valóban, de hát az szörnyű! Azt a procit az intel nagyon elcseszte. 2xprescott?
Tényleg, nem tudja valaki, hogy abban milyen teljesítményű volt a videóvezérlő egység?
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #11131 üzenetére
csak hülyültem, öcsémnek volt sokáig 8500Gt-je, és átjött hozzám. Kérdezte is hogy miért olyan szépek nálad a szinek, és miért élesebb a kép. Mondtam neki, hogy biztos a monitor miatt. Ami lehetetlenség mert neki LG 19" LCD-je van, nekem meg Hanns-G 19" LCD-ém. Nem hitte el természetesen. Így amikor eladta a 8500GT-jét 14K-ért és vett ugyanazon a pénzen egy 2600XT GDDR4 Sapphire-t (baxxa meg én előtte vettem két héttel GDDR3-at 24K-ért
) , csak akkor látjuk hogy most meg nála szebb az egész 2D-ben is meg 3D-ben is. Nem akart hinni a szemének.
anno ugyanígy jártem amikor még FX5700-am volt, és lecseréltem egy 9550-re, ott
-
tzsolesz
nagyúr
Nekem most nyugalmi 59C°, terhelten 69-70C°. Nem ártana már megint pormacskátalanítanom nekem sem.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11032 üzenetére
Egyébként ez direkt van így, vagy csak a bios hibája?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Pyro05 #11021 üzenetére
Szia. A 8.3 driver óta a 2600XT néha jobb mint a 8600GT, de nem minden játékban. Egyébként mindkét kártya teljesítménye hasonló. Talán a 2600XT fogyasztása kisebb, ha jól tudom, ami azért nem elhanyagolható.
A 2600XT modernebb felépítésű, mint a 8600GT. A jövőt nézve tehát a 2600XT-vel jobban jársz hosszabb távon. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Májsztró #11013 üzenetére
Épp ezen törtem a fejem én is. Igaz hogy ellentmond minden tudományos hiedelemnek, de sztem nem lesz más. Egyébként egy tápcsere volt közben csak. De nem hiszem hogy azért csinálná. Külön vinyón van a két rendszer, sőtt úgy van felhajintva, hogy a másik előtte le lett húzva, hogy ne hozzon létre közös boot-ot. Ha akarom, akkor F8, vinyó kiválaszt azt csá, egyébként vista indul alapból.
-
tzsolesz
nagyúr
Mondtátok, hogy ne törődjek a 3DMark06, meg hasonló tesztekkel. Hiába nem törődök vele, azzal nem oldódik meg a problémám, még vistán is gyorsabban futnak a játékok 3-4 fps-el, mint XP-én, pedig előtte XP- gyorsabb volt pl. a crysis, COD4. DX9-ben jobb Crysis a vistán, ami baromság. Crysis XP-én jelenleg 25-26 fps-el megy, előtte 29-32 fps, igen kb az a különbség, ami 3DMark-ban is kijön 5-10%. 5268 pont helyett 4712 pont, de nem tudom miért, újraraktam az XP-ét, felraktam 8.4, 8.5, 8.6 ot de változatlan a helyzet.
Jelzem vistán minden rendben van, amit mutat a 5300 pont környéke is. XP-n az a baj, hogy a shader teljesítményem 450 pontal kevesebb, mint vistán, illetve mint XP 2008 05 30-án, akkor még 1830, most meg csak 1400 körül van, ami szerintem nem elhanyagolható. -
tzsolesz
nagyúr
Sajnos új XP-vel is halott a kártyám. A tuning sajnos hatástalan. Most a drivert ne nézzétek, mert már 3 mat is kipróbáltam 8.4, 8.5, 8.6 5-10 pont a különbség.
kicsit régebben: [link]
jelenleg: [link]
Azt látom, hogy igazából a SM2.0 erdményem kevesebb 400 ponttal, de miért?
Megjegyzem vista alatt ma is 5260 pontot kaptam.
de itt egy régebbi adat is.5288 pont vistán
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #10942 üzenetére
Ennek én is örülök. Fagy53. Nálam valami zűr van minden driverrel kipróbáltam, de a tuning hatástalan 3DMark06 hozza az alapórajeles eredményeket, mintha nem is tuningolnék, vagy mi a fene.4789 (8.4)pont, meg 4812 pont(8.6). Nálam valami zűr van, de csak XP-n, vista alatt fasza 5288 pont, és jó is. Először a Crysis-nél vettem észre, hogy valahogy szar, mintha nem húztam volna semmit. Ez érdekes.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #10939 üzenetére
Vista alatt jó, most néztem, xp-n valami zűr van.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #10936 üzenetére
Ediig jó volt, de 8.6 alatt hatástalan a tuning, ez hogy van?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #10933 üzenetére
Az új 1.4.7-es, de nem az ATT-vel van baj, hanem az új driver, plussz catalistal, valami nagyon nagy zűr van. Ha be van kapcsolva a ccc akkor nem lehet tuningolni, mert terhelésnél visszaáll a memóértéke alapra, ha kilépek a ccc-ből akkor ugyannem áll vissza,de a akkor is szarabb lett 500ponttal a 3Dmark06-os eredményem. szedem ezt a mocskot, tetem ahogy csak van az egész. Sőtt ugyanazt az erdményt kapom mikor nem húzom a ramokat, ez gyanús de nem is kicsit.
-
tzsolesz
nagyúr
Megmondaná nekem valaki, hogy az ATT miért nem működik rendesen nekem normálisan 8.6 driver alatt?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #10914 üzenetére
Nem semmi, 3DMark 06-ban majdnem sikerült megduplázni az alapórajeles 1 gpu-s eredményt
, kíváncsi vagyok a játékokalatt is ennyit nő-e a teljesítmény.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #10897 üzenetére
Hű az anyám, egyszer kell nekem egy ilyen phenom, nagyon procc! meg is dobta a 3Dmark-os eredményeidet. Nekem eddig a max az 5288 pont volt, mondjuk ez vistán, nem tudom XP-n mi a csutka.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest