Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #11081 üzenetére
Hmm, épp ezért használom csökkenő módban, így megy fentről lefele az olvasás. Sosem értettem PH miért van növekvő módra állítva alapból.
elfelejtette: googli mutatott ilyen hibát másnál is, ott a driver ati2mag része nem tudott kommunikálni az alaplappal, ezért voltak a veled egyező hibák, de frisebb driver megoldotta neki.
gbors: 1280*720 -as kötött felbontásom van, nem hiszem, hogy 2 év alatt lesz olyan game, amihez kevés lenne a kari ekkora felbontásban. Egyenlőre az egyetlen játék, ami érdekel az új dolgokból, az csak az új CoD (5)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
elfelejtette #11071 üzenetére
Eseménynaplót nézd át. (vezpult/szgép kezelés)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #11065 üzenetére
Aztakú.
Mondjuk megzavart, hogy fordítva használod a fórumot, és lendületből végigolvastam alulról felfelé és csak a legvégén tűnt fel a dolog...
--------------------------------------
Ez a 4850 némi áresés után esélyes lesz a 2600-aink utódjának, legalább két évre...---------------------------------------
Gyiku: franctuggya, olyanom nincs -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Májsztró #11016 üzenetére
Ez azért van ott többekközt, hogy a sok idiótát leszoktassa az enter ütögetéséről.
Egyébként 64 bitest használtam, gyorsabb a fris XP-nél, pedig akkor még SP1 nem volt még, mikor foglalkoztam vele. Csak a számomra megfelelő refresh beállítást nem lehet elvégezni ccc-ből.
------------------------------------------------------------LcdTV-s barátaim: 8.6-os catalystban már nem az 50Hz-re állítás hozza meg az eredményt, hanem az overscan-t kell visszaállítani 0-ra, és megkapjátok a teljes képet!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Vazzz, elértem életem eddigi legmagasabb pontszámát ezzel a karival, 3515 pont 800/800-on 3Trémárk06-ban
(1280*720)
[link]AMD proc + ATI chipset + ATI vidkari, ATI=AMD --> AMD x3 --> eredményt számolni a negatív tengejtől kezdik számolni...
(mintha a vmoddos 7300GT-m ennél több pontot csinált volna...)
A64X2 S939 4200+ 2350Mhz
512+512+1024Mb ram - 430MHz, szinkronban proccal, single channel -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #10778 üzenetére
880/850 volt a max, amit vmoddal ki bírtam hozni a kártyából, de már levettem a vmodot, nem láttam értelmét ilyen kis pluszhoz. Most alapfeszen használom 800/840 -en. Mióta így megy, végre nem fay szét a CoD2...
1010:
HD film lejátszásához törölj minden gépen lévő codecpackot stb, és tedd fel sorban az aktuális ffdshow-t, AC3 filtert, matroskasplittert, ezután már minden HD filmel megbírkózik egy átlagos gép. Esetleg még ffdshow-al lehet kicsit finomítani a dolgokon, ha valamit már nem bírna a masina. Jelenlegi gépemen csak 1080-as filmben találtam párat, ami már kicsit szaggatott.
Egyébként a 720-as kép kiküldése esetén nálam a gyors villanásokban kicsit szétesik a kép, gondolom a belső képátalaakító nem bírja a gyors képváltásokat, de szerencsére ez nem túl zavaró. Vígasztal, hogy jelentősen olcsóbb volt a TV a társainál. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hidd el, DVI -> HDMI csatlakozóval van összekötve az LcdTV-m, és nem lehet teli, torzítás mentes képet kapni, ha nem 50Hz-en kapja meg az 1280*720-as felbontást. Sajna vannak ilyen jelenségek, mikor a TV nincs tökéletessen felkészítve számítógép jelének fogadására, vagy a TV panelja nem tudja kezelni a képernyő natív felbontását (1366*768)...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
belaazallat #10387 üzenetére
8.5 szerintem kicsit elcseszett lett. Nálam 8.5-el nem lehetett 50HZ-et beállítani, mindig 60-al ment az LcdTV-m, valamint pl. uninstall ablakban nem volt szöveg. Szerintem egyszerűen tedd vissza a 8.4-et, és majd a 8.6-al próbálkozunk újra...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
greatchaos #10320 üzenetére
Amennyire tudom, azok a tesztek 1FPS-re vannak korlátozva.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Lolmár, nézzétek meg a crossfire tesztet, méhg jó h. nem raktam fel vistát meg 3DM. vantage-et, gondolva hogy ott majd megint normális pontokat kaphatok...
Majd ma tolok egy 3Dm06 tesztet, de szerintem megint -1000 pontról fogok kezdeni.
[OFF]
IF (GPU == AMD/ATI)
{
eredmeny = -1000
}
futtat tesztvégeredmény = (teszteredmény + eredmény)[/OFF]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Fetyoka0 #10226 üzenetére
75 fokon nem lehet baja a képpel. Vmoddal 75-80 fok között tartva használtam hónapokig a karit, mentek a dolgok szépen. Vannak itt passzív hűtéses karik, azok meg 90 fokot is simán elérnek (vagy többet), és mennek vígan.
Esetleg egy friss windóz megoldhatja a problémáidat.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Azt észrevettétek, hogy 8.5-ös catalyst uninstall ablakában nincs szöveg, csak 2 rádiógomb?
Most visszaraktam 8.4-et, és ismét szépen megy az 50Hz. Kicsit mintha béta lenne a 8.5, talán majd a 8.6...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ramos dolognak itt lehet utánnaolvasni: [A Windows XP 32 bit memóriakezelése]
ÁÁÁ felraktam friss windózt, és rá a 8.5-ös catalystet, erre csak 3 féle felbontás állítható be a tévémnek, és hiába teszem 50HZ-re, mindig 60-at rak ki, amitől összenyomott, mosott képem lesz. Külső refresh rate állító progi sem tudott rajta állítani.
Lehet az volt a baj, hogy win telepítése alatt nem volt bekapcsolva a monitor?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Májsztró #9974 üzenetére
Még a 8.1 elött ezeket mértem:
HL2 Loast Coast teljesitmenz novekedes a catalyst fuggvenyeben, vista ultimate x86 alatt:
7.8 - 42.xyFPS
7.8 - 800/800 48FPS
7.9 - 48.89FPS (kari alapon)
7.10 - 52.xy (kari alapon)
7.11 - 56.72FPS (kari alapon, itt mar 4200+ X2 a gepben)
7.1x - hata'r a csillagos eg! GO AMD GO!beallitasok:
1280*720, minden fullon, hdr fullon, 16x textúra szűrés, 2xMSAA, alap órajelen (600/700) - 2600Pro sonic -
CPT.Pirk
Jómunkásember
New Features
Catalyst™ 8.5 introduces the following new features:
* Catalyst™ Control Center Component Video
* ATI Graphics Driver Un-install Enhancement
* SECAM TV Out Support
* 1080p HDTV custom mode
* HDMI Audio for non-standard TV modes
* Adaptive AA on OpenGL for Catalyst™ Control Center
* 1080p24 Mode Support
* Windows XP Service Pack 3 supportÉs a többi része a notesnak: [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na és kit érdekelnek az új játékok?
Javarészt bitang gép kell, meg minden, aztán ottvan pl. a Total Annihilation: Spring, azt pár ember fejleszti, és mégis igen szép 3D környezete van, amit az alaplapi integrált vidkarimmal is tudok játszani minőségcsökkentés nélkül... [link] [link]
Gyanítom én jártam itt kvázi legjobban a karivásárláskor, mikor még 25k fölött volt az XT ára, akkor vettem a kis pro karimat 18k-ért, és persze két kattintás, és XT lesz belőle...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nemtom hallod. kb. 2 éve már csak win tűzfal van a gépen avast virkerrel, meg windefender, azt mégsem jön vírus/trójai stb. (pedig net, letöltés, xxx megy rendessen
)
Egy alkalommal nyeltem be szándékossan egy hírdető trójait (mert egy cracket mindenképpen le kelett futtatni
), amit viszont az ismert trójai eltávolító progik meg még csak nem is láttak. Mondanom se kell, a trójai egy trójai eltávolító progit reklámozott...
Az sem találta meg, amit vanillás kolléga linkelt. Trójan Remoover kipucolta. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, állandósult jeleggel használom ott a gépet az íróasztalszekrényben. Aztán rájöttem, hogy a szilikonos felgyógyítás nem túl hatékony megoldás, ha lett volna megfelelő vastagságú csavarom, akkor kapott volna egy réztömböt, amiből kimegy a két heatpipe, arra a tömbre még egy alu bordázatot, plusz a csövek végére is bordát. De ez most halasztódik kicsit.
Vaniliásrönk: inkább ne szedtem volna le, az a genyo hőátadó cucc kissé oda volt kötve, konkrétan le kelett vakarnom körömmel a magról, meg a bordáról, nem volt éppen egyszerű eljárás. Aztán kapott normális pasztát, de semmi érdemi eltérés a hőmérsékletek terén.
Egyébként a hajszárító mindent megold. Főleg a szakadós matricát...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #9501 üzenetére
Nosza, és ezután bináris formában fogsz velünk kommonikálni wirless módon?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
AMD Power #9359 üzenetére
És te játszottál már ezzel a kártyával?
Én ezt játszom, ha van kis időm néha: [TA SPRING] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #9344 üzenetére
512 bites pro-t ltááam 30-ért, többet is. Csak nem mélyedtem bele a dologba, mert nem vagyok tisztában az erőviszonyokkal. Azt gyanítottam, hogy sokat zabál.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az újabb melett szól, hogy működik benne a powerplay technológia, ergo mikor nem játszol, hűvösebb lesz a kari. Mondjuk túl sok jelentősége nincs.
Most helyedben inkább összeraknám a lóvét, és vennék HD3850-et, jóval tovább ellennél vele, mint 2600/3650 karikkal. Esetleg egy 2900Pro-t, azok sem túl drágák manapság használtan. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egy kis logoutos teszt, mi XT-nk elveri a 8600gt-ket: [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kis zöld izé #9182 üzenetére
Tudom, hidd el.
Miután megcsináltam mindegyik csendes telepítős válltozatát... [link] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez esetben vagy maradt valami csökevénye egy előző telepítéskor, vagy valamivel összeakad. Googlizz rá, hogy milyen mappákat és regedit kulcsokat kell törölni, hogy ne találja meg magát. Hibaüzi nincs?
Legjobb megoldás egy tiszta win install, majd a redistributable package feltelepítése.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kis zöld izé #9164 üzenetére
Elég drága lett a dolog, de ha már ez van, adj neki kis vmodot, meg normális hűtést.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #9076 üzenetére
Hmmm. 68cm-es TV-m nem nevezhető kicsinek.
1280*720-ban használom, így max az égből nem látok annyit, cserébe sokkal életszerűbb a látvány, mint egy kockán. Arról nem beszélve, hogy ez a 720p felbontás, ami bazi nagy előny HD filmek esetén, igaz ilyen tv-n meg a 4:3-os filmek szélén van csík, de azok úgyis ritkák már. Szóval némi eget nem látok max, cserébe több fps. lesz elvileg. Aztán meg ottvan az az internetes teszt, ahol lefényklpezték a játékok képét, és az arányok eltérése miatt oldalra többet lát az ember széles monitoron.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #9073 üzenetére
75 Hz alatt fél óra után fejfájás garantált. 75Hz a villódzást jobban tűrőknek 1-2 óra folyamatos játékot tesz lehetővé, szal érdemes magasan tartani a képfrissítést.
Gratechaos: egyetértek, én sem ülnék vissza kocka monitor elé. (így tuti nem lehet az ember "kocka"
) Főleg crt monitor elé nem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
greatchaos #9067 üzenetére
Ez miért gond? Én pl. mikor tesztelek, vgan 1280*720 -at állítok be, mert 1280*720-ban még képet sem kapok. De szerintem többet nem teszem fel a gépre a shitmark06-ot...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
2500+ barton vitte a 1080i-t 80-90% körüli terheléssel, szaggatásmentessen, akkoriban 6600GT, 7300GT-m volt. 3200+ -t asszem 40-60% körül hajtotta, most a kétmagos 4200+ -omat kb 30% körül hajta, lejátszáshoz mediaplayer classic, ffdshow+acéfilter van csak. Újabban egy-két egzotikusabb HD anyaghoz még matroska splittert is fel szoktam rakni.
De persze ezek függnek attól, hogy mit néz az ember. pl. microsoftos bemutató HD wmv fájlok nem jelentenek akkora terhelést, mint egy firssen letöltött (izé boltban megvett
) film mkv fájlban, de ezek lejátszása sem jelntett gondot egymagos 3200+ -al sem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egyre kevésbé tudom, miről is beszélünk...
(újabb 2 pohár után)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #8979 üzenetére
hírtelen 18K-t olvastam a GDDR4-re, lehet sokvolt már a fröccs.
Egyébként nálam vmod után sem megy 850MHz fölé a GDDR3 ram...
Gyuri: az nem a HD 3650?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
i are robot #8976 üzenetére
"Az a DDR4 számít bármit is, mennyivel lehet gyorsabb a DDR3-nál?"
Az senem ddr3, senem ddr4, hanem grafikus célra feljelsztett ddr2 memória 3-as és 4-es típusai, és a listádban a GDDR4-es Sapphire éri meg a legjobban.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mcmester21 #8963 üzenetére
Nem, amit te keresel, azt úgy írták korábban, hogy VIVO (video in, video out), de az új szériában már nem találkoztam ilyennel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
mcmester21 #8931 üzenetére
Erről szól az egész kártya, HD képességek, UVD, stb. [link]
Analog jel felvételére vannak egyszerű usb-s megoldások olcsóért.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ismét megpróbáltam, megint elbuktam!
Vidkari? Tuning rajta 880/850MHz
Proci? Tuning rajta 2550MHz
Ram? Tuning rajta 425MHz
Friss fél napos win, még virkert is kinyomtam3Dmark06? <---- #@!d+!!!!!
[link]MIÉRT?????
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i5-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest