Aktív témák
-
guest
veterán
Hi! Tud valaki megoldást arra, hogy a Radeon 64 DDR VIVO video outján PAL jelet lehessen kivenni? Nem tudom, hogy ez bios, vagy driver függő dolog. Nekem csak NTSC jelet nyom ki magából. Köszi
-
guest
veterán
Sziasztok
A hétvégén azért már majdnem sikerült teljesen működésre bírnom a Radeont. A hiba tényleg a driver telepítésekor történik. Ha a driver setup.exe-jét indítottam el akkor semmi választási lehetőség nem volt, az eredmény Radeon 7200. Ha viszont új hardver hozzáadásaként próbáltam telepíteni, hiába adtam meg a driver helyét ott nem talált semmilyen telepítendő videókártyát. Ezért aztán telepítettem sima 7200-ként és aztán újraindítás elött még megváltoztattam Radeon 7200/Radeon-ra. Így most minden müxik rendesen (2D, 3D, video-in), az egyetlen bibi, hogy a 3DMark szerint egy kicsit lassabb lett.
astraclassic -
guest
veterán
Bármelyik kártyának lehet sz@r drivere.
- Az nVIDIA kártyáknál ez legtöbbször abban nyilvánul meg, hogy egyszerűen nem is megy vele némelyik 3D játék (amit az nVIDIA hívek a játékokra szoktak kenni), vagy pl. artifactek látszanak DVD-zés közben.
- Az S3 Savage3D-nél tetszőleges tünet előfordulhat, a Savage2000-nél meg egy rakás textúra hiba mutatkozhat (már ha egyáltalán megy vele a játék, mert hogy nagggyon sok nem is megy).
- A 3Dfx-es kártyák közül a régebbiek (V1, V2) egyáltalán nem is mennek az újabb és gyorsabb gépekben (pl. Athlon), de az újabbaknak (V3, V5) is meggyűlhet a bajuk némely játékkal, vagy oprendszerrel.
- Matrox G400, G450-nél jó esélyünk van még Windows-ban (2D-ben) is textúra kezelési hibákkal találkozni (a más eszközökkel való inkompatibilitásokat nem is említve).
- Még az ATi kártyák a legjobbak, ugyanis szinte minden megy rajtuk. Az oly sokak által emlegetett sz@r driverek többnyire csak arra vezetnek, hogy egy-egy funkció hiányzik, vagy a megvalósítása nem tökéletes minőségű. A működőképtelenség szinte mindig annak a következménye, hogy balfék módon próbáltuk meg installálni a drivert (tehát nem úgy, ahogy fentebb leírtam).
Ami az SB Live 5.1-et illeti. Csak azért nem tapasztaltál vele gondokat, mert a jelek szerint egyszerű a konfigod. Kevés nagyteljesítményű eszközt használsz a PCI buszon. (Csakhogy a komolyabb gépeknél előfordul, hogy a hangkártya mellett kell még a gépbe alaplapi IDE RAID vezérlő, SCSI vezérlő, 100 Mbit-es hálókártya, FireWire vezérlő, stb. Ilyenkor egyszer csak fel szokott bukkanni egy olyan adatátviteli bizonytalanság az SB128/SB Live kártyák mellett, amit csak a kártya cseréjével lehet megoldani.) -
guest
veterán
Hali!
Hol és mennyiért lehet a címben szereplő kártyát kapni?
Hape -
guest
veterán
Az ATi kártyák installálásánál fellépő leggyakoribb probléma, hogy az egyszeri honpolgár nem a szakma szabályai szerint hajtja végre a setupot, oszt' akkor gyünnek a mindenféle bajok, amit aztán jól ráfog a kártyára. Egészen tipikus, hogy az illető előbb installálja a Display drivert, és csak azután a DirectX-et (ha ugyan egyáltalán...), a VIA4in1-t meg sokszor nem is. Holott a következő sorrendet KELL alkalmazni:
1.) a Windows installálása,
2.) VIA4in1 driver (a legújabb),
3.) DirectX 7.0a, vagy 8.1,
4.) ATi display driver,
5.) AC'97 driver, vagy más hangvezérlő (nem a CD-n található, hanem a legújabb),
6.) hálózati kártya, modem, fire wire, scanner, egyebek,
7.) VIA Latency patch (bár ezt nem kötelező feltenni).
Kiegészítő tudnivalók:
8.) Az SB128 és SB Live alapú hangkártyák súlyos BIOS/driver szintű konfliktusba keveredhetnek szinte bármivel, VIA, ALi és egyes Intel chipsetes alaplapokban. E konfliktusoknak akkor is lehetnek a gép stabilitására nézve negatív következményei, ha látszólag működik a gép.
9.) Az AGP 4x üzemmód nem minden alaplapban működik stabilan, és erre az ATi kártyák érzékenyebbek, mint pl. az nVIDIA kártyái.
10.) Egyes alaplapok, mint pl. az ECS K7S5A, egy sor grafikus kártyával rosszul működnek együtt (alighanem feszültség illesztési problémák miatt). Sajnos többnyire az ATi kártyákkal is.
Röviden:
Ha valaki ATi kártyát akar használni, akkor az mondjon le a SiS chipsetes alaplapokról, és ha VIA chipset mellett dönt, akkor mondjon le az SB128/SB Live kártyák használatáról.
Még valami: ha fentiek szerint járunk el, akkor is léphet fel hiba. A hibák 90 százaléka csak kontakt hiba. Tehát ellenőriznünk kell a tápfesz csatlakozókat (deformációk!), az IDE/Floppy kábeleket (inverzió!), a RAM modulokat (nincs eléggé benyomva, vagy fordítva próbáltuk meg benyomni), a procit (elgörbült lábak), a proci hűtőjét (nem illeszkedik pontosan a procira), a grafikus kártyát (nincs eléggé benyomva!), stb. -
guest
veterán
Sziasztok
Nemrég vettem én is egy ilyen kártyát, és nekem is van néhány gondom vele. A hozzáadott kb 1 éves driverrel viszonylag rendesen működik, csak a video in funkció használatánál vannak gondok. A letölthető legfrissebb driver viszont Radeon 7200-nak ismeri fel, ekkor viszont csak a 2D része működik. Olvasva a hozzászólásokat úgy látom másoknak sem gondnélküli ez a kártya.
üdv:astraclassic -
guest
veterán
Ja igen az uj alaplapom egy ABIT ST6 RAID. :)
Crash is Back! -
guest
veterán
Sziasztok!
Most gondolkozom azon, hogy milyen video kártyát vegyek ui. lecseréltem alaplapot és procit. De az uj alap lappal nem akar műxeni a régi Mighty Bansee Voodoo2-em. :) -
guest
veterán
Hali. Légyszi segitsetek.
Nem rég vettem én is eme kártyát(Radeon DDR ViVo).
Van vele 1 problémám, méghozzá, ha ujraindul a gépem, telepitéskor(Xp-nél), akkor egyszerüen nem ad jelet a monitornak, hogy az bekapcsoljon? Miért? Mit lehet állitani, hogy eme jelenséget megszüntessem? Mert igen idegesitő, hogy a háttérben pedig a telepítés fut. Win98-nál pedig sima ujrainditásnál tapasztaltam ezt, ott csak ugy indul normálisan, ha leállitom a gépet, utánna, pedig bekapcsolom. ??????? -
guest
veterán
Ha elég erős a procid (GHz körüli), akkor digitalizálni akár a teljes PAL felbontásban is tudsz, MPEG-1, vagy MPEG-2 formátumban. A kártya a deinterlace-elést is elvégzi. (Szemben más digitalizáló, vagy TV kártyákkal.) Probléma, hogy a legjobb minőségben (15000 kbps) csak kevesebb, mint 1 órányi anyagot rögzíthetsz folyamatosan, a 4 GByte-os file méret korlát miatt. A kártya drivere sajnos nem támogatja a Video For Windowst, ezért M-JPEG formátumban sem tudsz digitalizálni. Szóval a kártya a videót nagyon jó minőségben jeleníti meg, de ha azt rögzíteni akarod a HDD-n, akkor a minőség rovására kell egy kis engedményt tenned.
A kártya videó kimenete szintén nagyon jó, DVD gyorsítása (és annak minősége) pazar. 2D-ben is gyönyörű a képe, 3D szempontból pedig minden mai játékot ki tud szolgálni, alacsonyabb felbontásokban FSAA-val együtt. Önmagában 3D szempontból az áráért biztosan tudnál venni egy gyorsabb nVIDIA-t, de akinek a videó digitalizálás és a DVD megjelenítés fontos, annak nem is lehet kérdés, hogy az ATi-t válassza-e. Hiszen hát persze... -
guest
veterán
http://www.amptron.com/html/k7s5a.html
K7S5A, Possibly Incompatible Cards:
Most ATI products, Some Trident chipsets, Some S3 chipsets, Some GeForce 2 MX400, Some GeForce 2 MX200, Voodoo 5 5000, Some Elsa chipsets, Most TV tuners
Aktív témák
- Formula-1
- Tőzsde és gazdaság
- Renault, Dacia topik
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- M.2 SSD: hova tedd, hogy a leggyorsabb legyen?
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen házat vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K UHD Gaming Monitor garanciával
- LG UltraGear 39GS95QE-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- 27 IPS monitor (AOC 27E2QAE, FHD, 75Hz) + ingyen dual kar!
- Dell 27" UltraSharp U2713HM QHD 2560x1440 IPS DP/DVI/HDMI/VGA monitor - PIVOT is - több db
- Eladó LG 49WL95C UltraWide Dual QHD IPS monitor!
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Panasonic TX-L47E5Y 47" LED TV eladó
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest