- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Kiegészítette az öregedő professzionális Radeonokat az AMD
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Hirdetés
Aktív témák
-
McJames
senior tag
-
McJames
senior tag
Nekem még nem volt ATi kártyám. Azt tudom, hogy gyártanak 2 féle kártyát, ''tengerentúlra'' NTSC-vel és Európai területre PAL(esetleg SECAM) jellel. Az egyik cégnél tudom, hogy a kártyán kell ''át''jumperelni, hogy alapból melyiket választja a felhasználó, persze ettől függetlenül (gyári) szoftveresen is állítható.
Nézd meg a User's Manualt, vagy a kártya gyártójának honlapját. -
guest
veterán
Hi! Tud valaki megoldást arra, hogy a Radeon 64 DDR VIVO video outján PAL jelet lehessen kivenni? Nem tudom, hogy ez bios, vagy driver függő dolog. Nekem csak NTSC jelet nyom ki magából. Köszi
-
guest
veterán
Sziasztok
A hétvégén azért már majdnem sikerült teljesen működésre bírnom a Radeont. A hiba tényleg a driver telepítésekor történik. Ha a driver setup.exe-jét indítottam el akkor semmi választási lehetőség nem volt, az eredmény Radeon 7200. Ha viszont új hardver hozzáadásaként próbáltam telepíteni, hiába adtam meg a driver helyét ott nem talált semmilyen telepítendő videókártyát. Ezért aztán telepítettem sima 7200-ként és aztán újraindítás elött még megváltoztattam Radeon 7200/Radeon-ra. Így most minden müxik rendesen (2D, 3D, video-in), az egyetlen bibi, hogy a 3DMark szerint egy kicsit lassabb lett.
astraclassic -
FaBatka
aktív tag
Még valamit!
Lehet, hogy csak én vagyok mákos, de eddig semmi bajom nem volt az Live!-Via páros alkalmazása során. Pedig van a gépben egy-két cuccos.(Hálókártya, alaplapi raid, Sb Live!, DVD dekóderkártya) -
FaBatka
aktív tag
Hali mindenki!
Aki a teljesítményre éhes az vegyen Geforce akármelyiket, akinek meg inkább a multimédia a fontos az vegyen Radeont.
Amúgy a Radeon sem rossz játék alatt nekem pl a wolfensteint tökéletesen futott 1280x1024*32 biten egy 1,3-as Tbirddel. Az Unreal Tournament pedig szinte lefolyt a képernyőről 1600-ban.
Az Tv-Outról pedig csak annyit, hogy szebb képet produkált a 100 éves Sony tévémen, mint a 19-es monitoromon. Ja, és tökéletesen ment kt133a chipszetes lapban(MSI K7T Turbo Raid)...
Hirtelen ennyit a témáról.. -
Zeratul
addikt
Nem vagy vele egyedül. Faterom gépén próbáltam a RadeonVE re felrakni az ati oldaláról letöltött drivert. Eredmény sok szenvedés után sikerült felrakni. 3dmark alatt szép is volt de az Unreal Tournament állat módon szaggatott vele, míg a XP generic driverével ment normálisan. A genreic driver hátránya hogy bizonyos programokban igen csúnya textúrahibákat csinál.
-
guest
veterán
Bármelyik kártyának lehet sz@r drivere.
- Az nVIDIA kártyáknál ez legtöbbször abban nyilvánul meg, hogy egyszerűen nem is megy vele némelyik 3D játék (amit az nVIDIA hívek a játékokra szoktak kenni), vagy pl. artifactek látszanak DVD-zés közben.
- Az S3 Savage3D-nél tetszőleges tünet előfordulhat, a Savage2000-nél meg egy rakás textúra hiba mutatkozhat (már ha egyáltalán megy vele a játék, mert hogy nagggyon sok nem is megy).
- A 3Dfx-es kártyák közül a régebbiek (V1, V2) egyáltalán nem is mennek az újabb és gyorsabb gépekben (pl. Athlon), de az újabbaknak (V3, V5) is meggyűlhet a bajuk némely játékkal, vagy oprendszerrel.
- Matrox G400, G450-nél jó esélyünk van még Windows-ban (2D-ben) is textúra kezelési hibákkal találkozni (a más eszközökkel való inkompatibilitásokat nem is említve).
- Még az ATi kártyák a legjobbak, ugyanis szinte minden megy rajtuk. Az oly sokak által emlegetett sz@r driverek többnyire csak arra vezetnek, hogy egy-egy funkció hiányzik, vagy a megvalósítása nem tökéletes minőségű. A működőképtelenség szinte mindig annak a következménye, hogy balfék módon próbáltuk meg installálni a drivert (tehát nem úgy, ahogy fentebb leírtam).
Ami az SB Live 5.1-et illeti. Csak azért nem tapasztaltál vele gondokat, mert a jelek szerint egyszerű a konfigod. Kevés nagyteljesítményű eszközt használsz a PCI buszon. (Csakhogy a komolyabb gépeknél előfordul, hogy a hangkártya mellett kell még a gépbe alaplapi IDE RAID vezérlő, SCSI vezérlő, 100 Mbit-es hálókártya, FireWire vezérlő, stb. Ilyenkor egyszer csak fel szokott bukkanni egy olyan adatátviteli bizonytalanság az SB128/SB Live kártyák mellett, amit csak a kártya cseréjével lehet megoldani.) -
guest
veterán
Hali!
Hol és mennyiért lehet a címben szereplő kártyát kapni?
Hape -
Den
veterán
Mivel játszani nem szoktam, nincs személyes tapasztalatom radeonnal, ezért nem merem kategórikusan azt mondani, hogy persze nyugodtan költs el egy rakás pénzt, biztos tuti lessz, de spec én nem tudok róla hogy kt133a csipszetes lapoknak baja lenne radeon 8500le-vel. A drivereket meg ha lassan is de előbb utóbb javítja az ati.
-
jenicel
tag
Hi!
My config: Abit KT7A + Durci 950 + SBLive Value + 19'' moncsi (nemsokára). Később Durci 950-ből lehet, hogy XP lesz.
Voodoo3 2000 AGP-t szeretnék majd lecserélni. Ati Radeon 8500LE-re vagy Gef3 Ti200-ra gondltam. Mivel használgatok tervezőprogit is, a képminőség miatt hajlottam az Ati felé.
Mi a véleményed Den, bátran vehetek Radeont, vagy én is pórul járhatok, és inkább legyen Gef3 Ti200. Végülis az sem szar kártya... :D -
guest
veterán
Az ATi kártyák installálásánál fellépő leggyakoribb probléma, hogy az egyszeri honpolgár nem a szakma szabályai szerint hajtja végre a setupot, oszt' akkor gyünnek a mindenféle bajok, amit aztán jól ráfog a kártyára. Egészen tipikus, hogy az illető előbb installálja a Display drivert, és csak azután a DirectX-et (ha ugyan egyáltalán...), a VIA4in1-t meg sokszor nem is. Holott a következő sorrendet KELL alkalmazni:
1.) a Windows installálása,
2.) VIA4in1 driver (a legújabb),
3.) DirectX 7.0a, vagy 8.1,
4.) ATi display driver,
5.) AC'97 driver, vagy más hangvezérlő (nem a CD-n található, hanem a legújabb),
6.) hálózati kártya, modem, fire wire, scanner, egyebek,
7.) VIA Latency patch (bár ezt nem kötelező feltenni).
Kiegészítő tudnivalók:
8.) Az SB128 és SB Live alapú hangkártyák súlyos BIOS/driver szintű konfliktusba keveredhetnek szinte bármivel, VIA, ALi és egyes Intel chipsetes alaplapokban. E konfliktusoknak akkor is lehetnek a gép stabilitására nézve negatív következményei, ha látszólag működik a gép.
9.) Az AGP 4x üzemmód nem minden alaplapban működik stabilan, és erre az ATi kártyák érzékenyebbek, mint pl. az nVIDIA kártyái.
10.) Egyes alaplapok, mint pl. az ECS K7S5A, egy sor grafikus kártyával rosszul működnek együtt (alighanem feszültség illesztési problémák miatt). Sajnos többnyire az ATi kártyákkal is.
Röviden:
Ha valaki ATi kártyát akar használni, akkor az mondjon le a SiS chipsetes alaplapokról, és ha VIA chipset mellett dönt, akkor mondjon le az SB128/SB Live kártyák használatáról.
Még valami: ha fentiek szerint járunk el, akkor is léphet fel hiba. A hibák 90 százaléka csak kontakt hiba. Tehát ellenőriznünk kell a tápfesz csatlakozókat (deformációk!), az IDE/Floppy kábeleket (inverzió!), a RAM modulokat (nincs eléggé benyomva, vagy fordítva próbáltuk meg benyomni), a procit (elgörbült lábak), a proci hűtőjét (nem illeszkedik pontosan a procira), a grafikus kártyát (nincs eléggé benyomva!), stb. -
HookR
addikt
Elore leszogezem, nem biztos, hogy jelen esetben is ez a problema all fenn, DE mashol olvastam, hogy az egyeb gyartok altal gyartott, Radeon chip kore epulo kartyak nem egyeznek meg minden tekintetben az eredeti, ATI altal gyartott kartyakkal, s e kulonbsegbol adodoan a kulsos cegek Radeonjai nem (mindig) mukodnek rendesen az ATI hivatalos drivereivel...
Eppen ezert erdemes lenne a beta meghajtokkal probalkozni... -
guest
veterán
Sziasztok
Nemrég vettem én is egy ilyen kártyát, és nekem is van néhány gondom vele. A hozzáadott kb 1 éves driverrel viszonylag rendesen működik, csak a video in funkció használatánál vannak gondok. A letölthető legfrissebb driver viszont Radeon 7200-nak ismeri fel, ekkor viszont csak a 2D része működik. Olvasva a hozzászólásokat úgy látom másoknak sem gondnélküli ez a kártya.
üdv:astraclassic -
God
csendes tag
Hali!
Nekem Radeon 8500 DDR-el volt ilyen szívásom... Telepítés ment, de ahogy felraktam a drivereket, nem kapcsolta be a monitort... Csökkentett módban azt írta, hogy nem tudja elindítani a kártyát.. (Device cannot start Code10)
Valami CDS card numbert akart kiolvasni a kártyából és ezt nem bírta...
Visszament gariba a cucc.. :-(
Üdv: God -
morbidangel
csendes tag
Hali.
Emberek! Ti nem találkoztatok eme kártyánál (Radeon Vivo 64Mb DDR)avval, hogy újrainditáskor nem ad a monitornakjelet? -
Den
veterán
Én is így jártam, xp telepítéskor tökéletesen működött a kártya az xp driverével, kivéve opengl, dvd, tv, aztán megörültem mikor felrakták a netre a teljes hivatalos drivert, le is töltöttem, föltettem, aztán kakukk. Utána a videókártya lemezét betettem és arról feltettem a win 2k drivert, mert amíg nem volt kész a végleges driver az ati honlapon azt írták hogy a wn2k driverrel ''should work'', és úgy is lett.
Sajnálom hogy nálad nem jött be, egyelőre nincs más tipem. -
FaBatka
aktív tag
Hali!
Hát eccsém nem hiszem el. A winXP saját driver-jével müxik minden. leszámítva az openGl-es cuccokat. Most engem szopat az ATI vagy mindenki így járt vele.
DEN! : Megpróbáltam a 2k-s drivert de ugyanazt csinálja mint az XP-s, úgyhogy további hasznos tanácsokat várok.. :)) -
guest
veterán
Ja igen az uj alaplapom egy ABIT ST6 RAID. :)
Crash is Back! -
guest
veterán
Sziasztok!
Most gondolkozom azon, hogy milyen video kártyát vegyek ui. lecseréltem alaplapot és procit. De az uj alap lappal nem akar műxeni a régi Mighty Bansee Voodoo2-em. :) -
Den
veterán
Az atinak sz@rok az xp-s driverei, én is szívtam egy all in wonder rel. A megoldás egyszerű, a kártyához való win 2000-es drivert tedd fel. Az xp lehet hogy tiltakozni fog hogy nincs logó, bla bla, de nem kell törődni vele.
Nálam a drivertől kezdve, a multimédiacenteren át a teletext programig, mind win 2k-hoz való, és tutin műxik. -
FaBatka
aktív tag
Hali mindenki!
Lenne egy kis probélmám a fennen említett videokártyával. Valahogy XP alatt nem akar menni a Video In része, valmi driver problémája lehet. Leszedtem a legfrissebb XP-s drivert, de nem segített a problémán. Megvan a legfrissebb Multimedia Center is, de még mindíg csak cucli van vele. Van valakinek valami tippje?? -
guest
veterán
Hali. Légyszi segitsetek.
Nem rég vettem én is eme kártyát(Radeon DDR ViVo).
Van vele 1 problémám, méghozzá, ha ujraindul a gépem, telepitéskor(Xp-nél), akkor egyszerüen nem ad jelet a monitornak, hogy az bekapcsoljon? Miért? Mit lehet állitani, hogy eme jelenséget megszüntessem? Mert igen idegesitő, hogy a háttérben pedig a telepítés fut. Win98-nál pedig sima ujrainditásnál tapasztaltam ezt, ott csak ugy indul normálisan, ha leállitom a gépet, utánna, pedig bekapcsolom. ??????? -
guest
veterán
Ha elég erős a procid (GHz körüli), akkor digitalizálni akár a teljes PAL felbontásban is tudsz, MPEG-1, vagy MPEG-2 formátumban. A kártya a deinterlace-elést is elvégzi. (Szemben más digitalizáló, vagy TV kártyákkal.) Probléma, hogy a legjobb minőségben (15000 kbps) csak kevesebb, mint 1 órányi anyagot rögzíthetsz folyamatosan, a 4 GByte-os file méret korlát miatt. A kártya drivere sajnos nem támogatja a Video For Windowst, ezért M-JPEG formátumban sem tudsz digitalizálni. Szóval a kártya a videót nagyon jó minőségben jeleníti meg, de ha azt rögzíteni akarod a HDD-n, akkor a minőség rovására kell egy kis engedményt tenned.
A kártya videó kimenete szintén nagyon jó, DVD gyorsítása (és annak minősége) pazar. 2D-ben is gyönyörű a képe, 3D szempontból pedig minden mai játékot ki tud szolgálni, alacsonyabb felbontásokban FSAA-val együtt. Önmagában 3D szempontból az áráért biztosan tudnál venni egy gyorsabb nVIDIA-t, de akinek a videó digitalizálás és a DVD megjelenítés fontos, annak nem is lehet kérdés, hogy az ATi-t válassza-e. Hiszen hát persze... -
guest
veterán
http://www.amptron.com/html/k7s5a.html
K7S5A, Possibly Incompatible Cards:
Most ATI products, Some Trident chipsets, Some S3 chipsets, Some GeForce 2 MX400, Some GeForce 2 MX200, Voodoo 5 5000, Some Elsa chipsets, Most TV tuners -
Thomos
csendes tag
Most szandekozom venni eme kartyat, kerdesem milyen a ki/bemenete lehet e digitalizalasra hasznalni, normalis kepet ad e, stb?
Masik 3D-ben mit teljesit, van e valakinek tapasztalata ECS lapban eme kartyaval?
Melyik Geforce-szal veszi fel a versenyt?
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Fractal Design Meshify 2 850W
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes konzol + 6db játék garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest