- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Forradalomi előrelépésként jellemzi az NVIDIA a DLSS 5-öt
- TCL LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az év legnagyobb kalandjára hív az új AMD Software
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
Aktív témák
-
<>jana<>
senior tag
van olyan gondom hogy amikor kirakom a képet tv-re teljes képernyős módban akkor az egéssz feljebb csúszik ez csak a 4.5 és a 4.6 os driverrel. a kártya egy asusradeon 9600xt.
nemtalált valaki véletlenül megoldást ilyen problémára?:U -
dilipok
veterán
Nekem felrakasnal összegubancolt vmit de úgy h az sem ment fel és utánna 1 régebbi sem.. :U Mindent megpróbáltam a registrybuheralason at a drivercleanerig de sehogy sem ment fel utánna semmilyen driver a videokarihoz. Aztán 1 system reinstall után jó lett pedig az előző rendszer is csak 2 hónapos volt :F
-
Tonyo
őstag
Nekem semmi bajom nem volt vele.9800
-
zsamiatt
őstag
nekem össze vissza haldoklott a gép a 4.6 os driverrel, belassult,kikapcsolta a fast writot, eltünt egy csomo filom és igy tovább.9600 Xt nél volt ez egyébbként.Amig nem tettem fel addig semi baj nem volt.
-
Tacso
aktív tag
Megjelent az új 4.6-os Catalyst-ra épülő Omega driver (2.5.51)...! :)
-
eziskamu
addikt
Nekem a 4.6-os driverrel fagy a vulpine glmark és a gép is megadja magát a demóban (megáll a kép) (k7s8x/sis agp driver 1.13/ radeon 7200) viszont logolja a windows xp hogy a gpu végtelen ciklusba jutott. A 4.2-essel viszont nincs ilyen gond.
-
Hály!!!
Föltettem a Joint Op. új demoját. Elég érdekes hibát tapasztaltam vele, a 4.6-al. A menüben minden OK, de a játékban CSAK az indrával látok, amúgy tök sötét van, mielőtt mondaná vki, h ''éjjel van és ezé'', ha gránátot dobok, ha lövök, nem látszik belőle semmi? Vkinek hason ló? -
Dre_Powell
tag
Mellesleg szentem a 2.5.36os omega jobb, mnit ez az új 4.6os caty. Mostanában thiefezek, tegnap előtt felraktam a 4.6os drivert, és össze vissza ugrál sok helyen a fény a játékban, rakom is vissza az omegát azzal ne volt ilyen gond, csak az nfsuban szívtam vele egyedül :))
-
maflame
aktív tag
-
djtörök
senior tag
már csak az a kérdés hogy milyen ujítás van benne a 4.5-sel szemben
:C -
Alvin_ti4200
félisten
Hát ahogy én elnézem a dolgokat, a 3.9 a leggyorsabb idáig.
-
Lacza
senior tag
Nekem az a gondom,hogy a Call of duty kifagy 9800 pro-n és utána csak safety módban indítja ,majd ott is kifagy .Milyen driver a megoldás?
-
Hali,
Volt 1 régebbi topic, ahol vki kérdezte, h bennevan-e az Atitool a Catalyst ben vagy az Omega driverben. És én akkor azt mondtam ott, h nem mert akkor még a 4.4-et hajtottam, és vki azt mondta, h az atitool, 4.5-től fölfele bennevan a driverben. Most tettem föl a 4.6-ot nincs benne. Volt fönn a 4.5 Omega abba meg Radlinker volt. Én emléxem rosszul? Vagy hülye vagyok és nem találom? (amúgy már letöltöttem és az installja megvan régóta de most a 4.6 előtt unistalláltam, h vártam majd a catalyst fölrakja? De nem...)
hát ez egy jó hülye hozzászólás bocsi érte! -
Hali,
Volt 1 régebbi topic, ahol vki kérdezte, h bennevan-e az Atitool a Catalyst ben vagy az Omega driverben. És én akkor azt mondtam ott, h nem mert akkor még a 4.4-et hajtottam, és vki azt mondta, h az atitool, 4.5-től fölfele bennevan a driverben. Most tettem föl a 4.6-ot nincs benne. Volt fönn a 4.5 Omega abba meg Radlinker volt. Én emléxem rosszul? Vagy hülye vagyok és nem találom? (amúgy már letöltöttem és az installja megvan régóta de most a 4.6 előtt unistalláltam, h vártam majd a catalyst fölrakja? De nem...)
hát ez egy jó hülye hozzászólás bocsi érte! -
ebron
tag
Hello!
Ogl alatt mivel állítjátok a refresh rate-et? -
Donnie
őstag
''Friss hírként'' a főoldalon, hogy: Megjelent a Catalyst 4.6:DD 2 napja friss igen:)
[Szerkesztve] -
scart
tag
Nem mai talalmany , nem sokra vitte szegeny technologia :)
''A TruForm röviden és tömören nem tesz egyebet, minthogy menet közben veszi a feldolgozás előtt álló háromszögek adatait, azokból görbe felületeket (curved surfaces) hoz létre, a végeredményt pedig visszalakítja több, kisebb poligonná, és a grafikus processzor már ezeken végzi el a további teendőket.Ennek köszönhetően úgy kaphatunk nagyobb poligonszámú, szebb és élethűbb modelleket, hogy nem kell terhelni a rendszer egyéb részeit, mivel minden a grafikus processzoron belül történik. (Az ATI fennen hirdeti, hogy ez lényegében azt jelenti, hogy nem lesz teljesítményveszteség, de természetesen az R200-nak több dolga lesz, és ez nyilvánvalóan csökkenti a sebességet.) A TruForm fogadtatásával hál 'Istennek nincsen probléma: számtalan fejlesztő jelentette be, hogy a jövőbeni játékaik támogatni fogják, vagy esetleg már a jelenlegi termékekhez is elérhetővé teszik egy frissítés (patch) formájában (lásd például Half-Life: Counterstrike).''
2001 augusztusi a cikk.
[Szerkesztve] -
moonman
titán
3794 3dmark03 az jó az én gépemmel? :B
-
zoral_
tag
plz sugjatok meg nekem mi aza TruFrom?
-
MarKoo
addikt
Nekem is bejött hibátlanul.
-
zoral_
tag
neharagudjatok de mi az isten az a TruFrom?
-
scart
tag
Itt egy catalyst osszehasonlito teszt 3.0-tol - 4.6-ig.
[L]http://www.amd-insight.de/main.php?cat=grafik&test=catalyst_comparison&page=1[/L] -
scart
tag
Meg egy kicsit off, kivancsisagbol kiprobaltam Race Driver elso reszevel is:
0xaa:
[L]http://kep.tar.hu/scart/images/pic5319817.jpg[/L]
6xaa:
[L]http://kep.tar.hu/scart/images/pic5319818.jpg[/L]
Jol latszik van AA a kocsin, a hatteren viszont a masodik resszel ellentetben nincs tul sok valtozas, vannak toresek rendesen :)
On
Jo lett a 4.6-os driver eddig semmi gond vele, es valamivel gyorsabb is mind a 4.5
2-3% nem sok, de jobb mind a semmi :)
[Szerkesztve] -
scart
tag
válasz
Penge Borisz
üzenetére
Kicsit off, itt van par kep, hogy lasd nem a levegobe beszelek :)
0xaa0xaf:
[L]http://kep.tar.hu/scart/images/pic5319215.jpg[/L]
6xaa16xaf:
[L]http://kep.tar.hu/scart/images/pic5319217.jpg[/L]
0xaa0xaf:
[L]http://kep.tar.hu/scart/images/pic5319219.jpg[/L]
6xaa16xaf:
[L]http://kep.tar.hu/scart/images/pic5319221.jpg[/L] -
scart
tag
válasz
Penge Borisz
üzenetére
Nalam eddig is mukodott az elsimitas Race Driver 2-ben.
4.3 ,4.5, 4.6 driverekkel ment jol mindig, tobbivel nem probaltam. -
DonLeo
senior tag
mintha most kisebb betűkkel lenne az ATI felirat a futó kis ikonoknál nem?
-
válasz
Penge Borisz
üzenetére
Nem a hibajavításnál írnak róla, hanem máshol, hogy nem kompatibilis a játék az élsimitással.
KNOWN ISSUES:
Caution: Forcing on Anti-Aliasing is now permitted. This will permit users to use Anti-Aliasing on games such as Madden 2004 (which users are requesting). Forcing on Anti-Aliasing (through the CATALYST™ control panel) in the the following games will cause corruption. Anti-Aliasing is not compatible with the following games:
· Prince Of Persia: Sands of Time
· Splinter Cell / Pandoras Box
· Race Driver (TOCA)
· Crazy Taxi 3 -
válasz
Penge Borisz
üzenetére
szerintem nem, mivel ír is a Race Driver-ről a readme-ben
-
Penge Borisz
tag
Nem tudja valaki, ezzel végre működik a TOCA Race Driver 2 alatt az élsimítás?
Mert ez az a játék aminél igazán számít. -
Sultan
tag
Ezeket javították: [L]http://www.ati.com/support/includes/titles/fixed.html[/L]
Fixed in this driver:
Display corruption is no longer seen when rotating the primary desktop 90 degrees or 180 degrees under Windows 2000 with extended desktop enabled
Display corruption is no longer seen when running the ATI demo Dolphin v1.1 with the Truform option set to Application Preference
The operating system no longer fails to respond when doing a monitor swap while running an overlay image on the secondary display
Rotating a display of 1024x768 60Hz followed by entering standby mode no longer results in display corruption being seen briefly when resuming
Using the ATI icon in the system tray or using a hotkey stroke to rotate the display image no longer results in the operating system intermittently failing to respond for approximately 90 seconds
Playing a DVD with DXVA enabled and attempting to rotate the display 90 degrees no longer results in the operating system failing to respond
Moving an OpenGL window around the Windows desktop no longer results in the operating system intermittently failing to respond
While playing the game Halo, under certain conditions, images that should be hidden behind solid foreground objects are no longer showing through
Starting a game of Splinter Cell Pandora Tomorrow under Windows XP with an ATI RADEON 9000 PRO installed and the display set to 1024x768 and the graphics quality set to high no longer results in flickering textures
Display corruption is no longer seen when using particular air craft in ''Century of Flight'' games found in Flight Simulator 2004
Textures are now applied correctly in the game Silent Storm when setting the resolution to 1024x768 32bpp and the quality option set to high
Enabling AF to 8x and running the game Battlefield Vietnam with the graphics set to high and the display set to 1280x1024 32bpp no longer results in display corruption being seen at a certain point of the game
The display menu for the game 4x4 EVO 2 is now available when the rotation option is used to set the display to 180 degrees
Circular grid corruption is no longer seen when launching World Fables under Windows XP with Anti-Aliasing enabled at 4X
The Windows XP operating system no longer intermittently fails to respond when restarting the game Homeworld 2
Adobe Gamma and other colour calibration software now have the ability to adjust their independent gamma values. Note: In certain situations when closing the application, the default desktop gamma is not restored.
The wireframe in edit UVWs is now drawn correctly after zooming in on an object in 3ds max
Running Solidworks 2004 under Windows XP and dragging the grapicstest2004.sldprt window to a secondary display no longer results in the planes being highlighted after the mouse is moved off the plane
The Solidworks 2004/SP3 application no longer fails to respond when opening the shaderstest.sldasm test with Real View enabled
Enabling extended desktop followed by setting the display resolution to 1280x1024 on the secondary display adapter no longer results in the application ProEngineer terminating -
Lizzard
aktív tag
Hi!
Az AGP és Northbridge között tényleg csak 5.5 mm kell? Nem 5.5 cm-t akartál írni? De ha valóban 5.5 mm, az nekem csak jó. :D Bár most nézegettem Zalman northbridge coolert is, bár akkor azt mondod h. ha 25 mm-nél magasabb a northbridge bordája, akkor már nem megy bele a VGA cooler? -
Wildmage
senior tag
Egy r9800pro-t hűt éppen. Ha be akarod rakni, akkor elöször is győződj meg róla, hogy van elég hely az agp port és a northbridge borda között!(Ez asszem min. 5.5 mm kell, hogy legyen. Ha ennél közelebb van és 25mm-nél magasabb a hűtése, akkor felejtsd el ezt a vgahűtőt!) Az alatta lévő pci slotot szintén felejtős, hogy tudod majd használni....
Nálam perpill 1900-on pörög (2700max) és így még 0 hangja van bár azt hozzáteszem, hogy felette van egy 12 centis venti, ami befelé fújja a levegőt a házba és van még 2 8-as, ami meg ki, így nem kell túlságosan erőlködnie.:)
Az op1 helyfoglalásáról annyit, hogy saccra olyan 1.5-2 centi széles a venti, -
DonLeo
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
szuper, reménykedtem én is, hogy azt nem kell külön állítani és azt használja amelyik kell neki. :)
-
DonLeo
senior tag
ti a catalyst-ban a 3D fülnél direct 3D-re vagy opengl-re szoktátok rakni?
honnan tudom melyik játék melyiket használja?
UT2004-nek pl melyik jobb? -
Lizzard
aktív tag
Hi!
Az aláírásodban látom, h. Zalman heatpipeod van a vga-n. Milyen karira tetted? Az OP1 hűtő nem foglal el túl nagy helyet, ill nem túl hangos?
Csak azért kérdem, mert én is Zalmant tervezek a vidkarira, mert eléggé melegszik a kártya hátulja meg a memók is.
Le tudnád írni a tapasztalataidat?
Bocsi, lehet. h. nem ebben a topicban kellett volna megkérdeznem, de itt láttam meg az aláírásodban a cuccot. :B -
klepto
addikt
Letöltöttem, és telepítettem, és eddig ok. Nálam +500 pontot dobott a 3DMarkt eredményben, más észrevétel még nincs :U
-
Gorneck
legenda
Egyéb észrevételek?!
-
Donnie
őstag
Aham. A ''legjobb'' módszer a következő:
1. www.driverheaven.com-ról Driver Cleaner 3.0 letölt.
2. Uninstall régi driver.
3. XP Csökkentett módban indítása.
4. Driver Cleaner futtatása (ATI kijelölése a legördülő menüből) majd Clean gombra rányom:D
5.Windows elindít, új drivert telepít.
Így véletlenül sem lesz gebasz.
[Szerkesztve] -
Szedjem le a régit mielőtt ezt telepítem?
-
MarKoo
addikt
Jön lefele. Ez most elég hamar megjött. :P
-
moonman
titán
Szándékosan nem supportálják már a 9x vonalat. Meg is értem, ideje, hogy kipusztuljon már.
-
anaqer
veterán
- Improvements in OpenGL driver efficiency bring numerous small gains (1-3%) in Call of Duty, Wolfenstein - Enemy Territory, Star Trek - Elite Force II, Serious Sam, Return to Castle Wolfenstein and Quake III Arena.
Vazz. Ennél azért többet vártam... :( Mindegy, Doom3-ig van még idő, ET-ben meg csak megleszek AA / AF nélkül (bár nem örülök neki). -
Trak
addikt
Már csak XP hez ajánlják, ráadásul SP1 hez. Vajon egyeduralkodó a winXP, vagy egyeduralkodó a winXP? :F
-
-
Donnie
őstag
Megérkezett a hivatalos ATI Catalyst 4.6. Letölthető a www.ati.com oldalról:
[L]http://www.ati.com/support/drivers/winxp/radeonwdm-xp.html?type=xp&prodType=graphic&prod=productsXPdriver&submit.x=9&submit.y=8[/L]
(Az infót ismét Donnie szolgáltatja nektek!:D )
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Elektromos autók - motorok
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- sziku69: Szólánc.
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i3-1315U 8GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P52 XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506I Gamer Notebook! R7 4800H / 1650Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest