- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen SSD-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
rolanet
csendes tag
válasz
baloghzr2 #39922 üzenetére
Bocs, hogy belepofázok, de a 32 bites rendszerek csak elvileg kezelnek le 4 giga ramot. Sajnos a Vista is csak 3 -at kezel. Hiába látja a 4 Gb -ot, akkor is a programok számára, csak 3 giga elérhető. Nekem 4giga van benne de hiaba mert a proci alapból csak 3 at tud megcimezni, ezen felul még van 1Gb videokariban, szóval a 4 ből 2 őt tudok használni rendszer erőforrásként... sajnos ezek fizikai korlátok, csak a 64 bit tud ezen segiteni, amihez meg egy csomo jatek ill. program meg nem elerheto. Sajnos ez a nagy büdos helyzet!
-
WesTM
őstag
válasz
baloghzr2 #39908 üzenetére
Nem lesz baj vistán se. Cpu-t 3.2, vagy e fölé tekerd, vga maradhat alapon, nálam még a venti sem pörög feljebb, alig terhel valamit. a procit lődd lehetőleg 3 ghz fölé. Nagyon cpu intenzív játék, vga nem sokat tesz neki.
Nekem most is 2 giga rammal megy, mert öcsém elkobozta a másik 2-t, teljesen játszható, apró gta-ra jellemző lag van, de játék közben észre sem veszed. Nem kell félni a vistától, ezt tévhit hogy lassabban futnak rajta a játékok.
-
_Toka_
senior tag
válasz
baloghzr2 #39886 üzenetére
Ezt inkább "táposoktól"
- már elnézést
-, de azt gondolom, hogy a terheléshez elégtelen, de hibátlan táp magas terhelés esetén egyszerűen lekapcsol, de leégnie magával rántva a cuccos egyes részeit nem szabad.
De ezt tényleg inkább a nagyoktól kérdezd!
(#39890) Tom07: Sajna segíteni nem tudok, de ... engedd meg, hogy együttérzésemről biztosítsalak! Tényleg akkora, de akkora a bajod, szorítok Neked!
-
_Toka_
senior tag
-
-
dangerzone
addikt
válasz
baloghzr2 #39811 üzenetére
Ez a referencia hűtő.
Amin ilyen van , az a kazán.Vasinger!: Persze, az a legjobb megoldás. De egyenlőre nem említette, hogy moddingolni akar, meg hogy egyáltalán mekkora hely van a gépházában. Mert ventivel meg bordával együtt 3 slotot foglalna a kari. Nekem épp hogy nem takarja a sata portjaimat.
-
Osynho
addikt
válasz
baloghzr2 #39805 üzenetére
Sztem egyik se refhűtős, de kérdezzél rá a boltban. MSI kiesik mert igen drága (de találsz olcsóbban is), én vagy Sapphire-t vagy Gainward-ot vennék. Mellesleg a helyedben várnék 10-20 napot, sztem tuti olcsóbbak lesznek vmivel. (a héten is lesznek új árlisták a bazárokban)
(#39804) Vasinger! Még jó, hogy szakboltok és kenik a témát
-
Osynho
addikt
válasz
baloghzr2 #39800 üzenetére
Az a vicces, h egyikhez se jó képet tettek be
Asusnál egyáltalán nincs kép, Sapphire, MSI, meg valszeg nem ref hűtős, a Gainward-nál meg a GoldenSample képe van.
(#39801) negro
Az 1280x720(800)-as felbontás miért lenne normális? Max laptopoknál az sztem
Nemsok asztali monitort láttam aminek ez lenne a nativ felbontása (de pl egy nagyobb monitoron nem nativban le lehetne tesztelni). Ezek a vga-k nem ilyen bolhafing felbontásra valók.
A nagy monitor/nagy felbontáshoz kisebb proci is elég a vga meghajtásához, mivel vga/vegyes limit lesz. Azt meg nemhinném h 1680-ban a gigás 4850 erősebb lenne a 4870-nél, hiszen ez azt jelentené hogy kb 20%ot gyorsul... Még az 512es és 1gigás 4870esek között sincs hatalmas különbség 1680nál. -
Osynho
addikt
válasz
baloghzr2 #39789 üzenetére
Msi-nek is többféle változata van, nemtom melyikre gondolsz. Sapphire-on meg ugyanaz a hűtő van mint a 4830 estében (dual slot), szal valszeg a hangja is ua, de ATT-vel szabályozható. Gigabyte-ból van Zalman-os, de azis hangos, van passzív, az egy ventivel halk és jól hűt, de drágább. Asus-t is lehangosozták többen
-
CimbiX
aktív tag
válasz
baloghzr2 #39615 üzenetére
A procid (ha 3,0 körüli ertekre huzod), akkor mar eleg egy 4850 kihajtasahoz (ami sztem hosszabb tavon jobb befektetes). Sajnos a hütesekröl sokat nem tudok szemelyes tapasztalatbol mondni- de nem elsösorban markafüggö, hanem az a lenyeg, hogy referencia-e a kartya hütese (ami terheles alatt hangos sajna), vagy a gyarto valami sajat megoldast talalt ki. Az ASUS hütöjeröl eddig nem hallottam rosszat (az EAH sorozat, ha jol emlekszem), a Sapphire Dual Slot hütöje sem tul rossz allitolag- de ezt inkabb azok mondjak meg itt, akik rendelkeznek is vele.l
En szemely szerint egy Powercolor PCS-t vennek [link], az mar a 38xx szeriaban is eleg jo volt, mostanra meg mar le is szabalyoztak a ventit rendesen [link]
Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ukrajnai háború
- Nők, nőügyek (18+)
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest