Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• R.Zoli

őstag

válasz fLeSs #899 üzenetére

Lehet kicsit félreérthetően fogalmaztam, de ahogy utána is írtam egy cell szerű chipre gondoltam ami ugye rendszer szintű feladatokat is ellátni mint a Cell de emellett speciális feladatokban is erős , ergo a ray-tracinghez nem lehet azt mondani ,hogy a mai GPU-k lennének igazán a nyerők (főleg nem az NV). A cellről láttam még egy nagyon jó demonstrációt ahol Ray tracinget modelleztek vele és eléggé hatékonyan hajtotta végre a feladatát.

A Fusion kapcsán említették még valahol már nem tudom hol olvastam ,hogy azt sem tartják elképzelhetetlennek ,hogy a jövőben a Fusion után egy általános CPU és GPU egyveleg lesz a mobil kategóriában ami képes mind a grafikával mind pedig a rendszerműveletekkel elboldogolni és nem 2 chip egybetokozásáról beszéltek hanem egy nagy általános "mindenes" chipről.Persze kérdéses ,hogy High-Endben egy ilyen chip mire lesz jó, az Intel is beszélt multicore x86-os magok "egybedrótozásáról" mint az a 200 magos (nem emlékszem a pontos számra) proci amit demóztak, hogy ezekkel fogják elképzelni a jövő számolásigényes feladatainak a megoldását,akár grafika szintjén is...

Most a mobil kategóriában ez olyan mintha azt mondanánk ,hogy a cellből csináljunk egy "rendszert" amiben nincsen dedikált grafikus chip és a cell SPE-it használnánk fel grafikára. Jó ezt most is meg lehet tenni ergo ,hogy a grafikát a CPU számolja de mondjuk lényeges sebességbeli különbség lenne egy cellnél mondjuk egy Core 2-höz képest. Nem tudom érted-e mit akartam mondani az egészzel :)

Aktív témák