Hirdetés
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Túl nagy alkatrészt vettél? Így kerülheted el a PC-építés legnagyobb hibáját
- MWC 2026: leégsz, ha nem figyelsz a TCL 15 ezer nites panelje előtt
- Második villámcsapás: teszteltük a ROG Raikiri II Xbox kontrollert
- 100 TB-os HDD-k felé vezető alapot prezentált a Seagate
Új hozzászólás Aktív témák
-
kepeszt
tag
Ég az arcom,de én rontottam el hajnali kettőkor kezdtünk diskurálni egy haverral msn-en alaplap északi híd hűtésről, és működő gépben kezdtem buherálni félig sötétben amikor is egy vezeték hozzáért a vga-ra --- és ennyi

egyébként próbáltunk visszaforrasztani hasonló kinézetű ellenálást mindeggy alapon , (mert semmit nem tudtam lemérni pontosan) ,de a nyák is szénné égett--nem is lett jó. -
_cirmos_
őstag
őszinte részvétem. hogy sikerült?
-
zso73
veterán
SMD alkatrészek forraszthatóak házilag is. De szerintem is jobban jársz, ha veszel másikat! Mert lehet, hogy a ''javított'' karid utána elviszi a mobo-t! Én nem kockáztatnám!

-
bbchris
senior tag
Huhh , ez rendesen elpiccent , nem hiszem hogy ilyen SMT alkatrészt érdemes kicserélni vagyhogy egyáltalán lehetséges-e . Elég rendesen elélvezte magát a karid . Tudni kellene hogy milyen SMT czucc van ott és hogy kapsz-e ilyet na és ugye a beforrasztás ? Ez művészet lenne . Pár ezerért kapsz valahol ilyen karit elfekvőben , ha meg is sikerülne csinálni sem lenne olcsóbb és ugyanolyan vacak marad a nyák azon a ponton . Az a 074E az egy kód ami valami czucc-t jelent , ez lehet ellenállás , kondi stb . Egyébként ezeket PMP gépekkel vagy valami ilyesmivel teszik rá a nyákra . PMP gépek az a robot szerű gépek . A párom éppen egy ilyen helyen dolgozik ahol panelokat gyártanak de ott is iszonyat macera valamit kicserélni .
[Szerkesztve] -
az engem is érdekelne hogy égett le

-
kepeszt
tag
Bővebben: link
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
actommy
tag
a linkel csinálj valamit.
részvétem -
kepeszt
tag
[IMG]http://img.tar.hu/arusz/size2/10580606.jpg?1106418488&4e60755d5d3a37f8cc4727374aa7aead
Arra lennék kíváncsi,hogy mi is füstölte el pontosan,és javítható-e?
Ezen a linken(vga nfo) Bővebben: link látható eredeti állapotában a nyák,és a két kiolvadt alkatrészem eggyike közül ki tudtam olvasni, az u075-ös feliratit ez mi lehetett?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- OLED monitor topic