Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sanyabá

senior tag

válasz Webistvan #6701 üzenetére

Hiába ,mindig a legegyszerűbb meg oldást kell választani,ha ne talán még sem jó,ráérünk utána agyalni.Tehát azt akarom kihozni hogy én is úgy csinálom ahogy Te.Nekem is max. 15perc a beállítás.

• thyeby

őstag

válasz Webistvan #6701 üzenetére

Üdvözöllek itt a topic-ban!

Végül is ugyanezen az úton indultam el én is. Készítettem a napokban egy mágneses felhúzó ketyerét, de nem vált be. Lefotóztam, h majd felteszem, de nem volt időm erre. Aztán maradt az általad említett ősi módszer. Meglepetésemre most feleannyi időt kellett babrálnom vele, míg minden késvég ugyanannyit vitte előre a rovátkolt kis darabka alumínium profilomat.

S most jön, ami miatt ezt mind leírtam:
    Mikor elkészült, majd biztos voltam a sikerben. De az elmaradt. Legutóbb öt századnyi különbséget mértem ki a ténylegesen gyalult anyagon két szélen, most viszont közel egy mm-t. Leellenőriztem újból minden késvéget, és azt rendben találtam. A gyalulás képpel elégedett is lennék, de ez nekem nem megengedhető különbség. Az anyagot nem húzza félre. S meglepetésemre bal oldalon teljesen korrektül gyalul. Azon a 15 cm-n nincs még öt század különbség se. Jobb oldalon viszont valami nem stimmel. Mint ha a kés lenne ilyen furcsán élezve, de ez logikailag nem jön össze. És nem tudok rájönni, mi lehet az eredője ennek a számomra megérhetetlen furcsaságnak. Még az is jól megnéztem, h nincs-e valami durva szennyeződés az alsó asztalon, mert logikailag ezt gondoltam az egyetlen reális kiváltó oknak.

Új hozzászólás Aktív témák