Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD FX
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnice
veterán
válasz Patice #56606 üzenetére
A HDMI teljesen máshogy működik mint az alap S/PDIF. A HDMI a DAC szemszögéből "virtuálisan" jitter mentes, hiszen az csak akkor számítana, ha a DAC közvetlenül a jeltovábbításban lévő órajel alapján játszaná le a packeteket. De a DAC bufferel jópár packetet/framet, mielőtt elkezdené visszajátszani a hangot.
Így mondhatjuk, hogy a buffer miatt a PCM is "jitter free", a tömörített hang pedig fizikailag is az.
Amúgy a modern S/PDIF vevők is használnak már némi buffert (aszinkron a be- és kimenetük). -
jeni
félisten
válasz Patice #56552 üzenetére
hát igen , márkásnak van feltüntetve és mégse jó amire venné az ember
Így marad számomra továbbra mint ajánlott a HiMedia Q10 Pro -s beszerzése
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
addikt
válasz Patice #56539 üzenetére
Egy kis kiegészítés: egy ezressel drágább csak az a verzió, ami kártyafogadós (a kódolt adásokhoz).
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
donceleger8
őstag
válasz Patice #56514 üzenetére
Igen így szeretném.
A haldokló laptop helyett szeretnék egy all in one készüléket ami lejátszó is és amivel le is tudok tölteni. Lehetőleg a legnagyobb sebesség mellett.
De akkor ezek szerint nincs ilyen eszköz.
Szomorú.
Azért köszönöm a válaszokat.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
muranyig
tag
válasz Patice #56486 üzenetére
Szia, igen, a beépített DLNA-t használom. A plex nekem sem jött be. Amlogicos fórumban ismét tegyem fel a kérdéseimet? ...mert nem vágom most hol tart a piac, és ahogy látom eléggé kiterjedt már az a fórum is. ilyen, meg olyan lejátszó, stb... Nekem egy egyszerűen használható nem túl drága, de stabil 4k képes player kéne. esetleg ötlet, hogy pontosan melyiket érdemes?
-
skbalint
tag
válasz Patice #56427 üzenetére
Azért ez sem teljesen igaz, előbb írta blakey is például ezt:
Egyedül Sony tv-n nem próbáltad. Tudom miről írsz, engem is zavar de a tv-m segítségével mindez láthatatlan, gyönyörűen kiküszöböli a dolgokat.(#56428) blakey
Nem más tevékenységi köre érdekel, csak ha egy szakmai fórumba folyamatosan van egy állítás, indoklás nélkül, ráadásul szerintem önellentmondással ("ugyan nem látszik a kadenciahelyes lejéátszás hiánya, de azért kell mellé egy igazi médialejaszó"), akkor gondoltam rákérdezek, hogy miért van ez a kijelentés.Itt most elektronikai céleszközökről beszélünk, nem festményekről például és azzal járó élvezeti értékről.
Ha csak azért kell 3 eszköz, mert szeretsz tesztelgetni, azzal sincs semmi baj, de akkor gondolom érted, hogy miért erős az a kijelentés, hogy " remekül kiegészítik egymást".Feltételezem azzal te is egyetértesz, hogy egy médialejátszó ad valami pluszt a tv beépített lejátszójához képest (kényelem, funkciók, képminőség, stb), ezért is van rá szükség, így teljesen érhető.
Annak az indoklását nem látom sehol, hogy mit ad egy médialejátszó pluszba egy ATV4+ Infuse mellé, miközben el van könyvelve az a kijelentés, hogy kell (ugye azt te is írtad, hogy pl Sony tv-knél nem látszik a 24p hiánya, és most a HD hangoknál sincs elvileg akkor hátrány).Most ezen nem fogok leállni vitázni, nem ér annyit, csak gondoltam rákérdezek megint ha már felmerült, hátha kapok egy tényleges választ.
-
Haka
tag
válasz Patice #56120 üzenetére
Na talán felfogom.
Tehát ezek a különböző típusú jelek más frequencián mennek, ezért szabadon összereszthetők, az elosztóban, és a másik oldalon, ha eljutnak egy tunnerig, akkor tv képpé alakíthatóak.Tehát annyi a kérdés, milyen tuner van az eszközben.
És ha mondjuk a TV előtt ketté osztom és két eszközt raknék rá, akkor úgy is működne.Ez így ok?
A TV-men van mindenféle tunner ami létezik manapság, akkor az lehet egyből kezeli is így a két rendszert.
(Mondjuk kártyaslot csak egy van) -
TheProb
veterán
válasz Patice #55107 üzenetére
Mért nem megy rá a 64bit-es? Van olyan generic build is, meg a cpu is támogatja.
Amúgy próbaként most felraktam egy natív Plex Home Theater-t, ahogy nézem ez is OpenElec alapú. Viszont a FHD tartalom itt is szaggat :/
Ennél lightweight-tebb OS-t már szerintem aligha találok.
Aztán majd még kipróbálom a LE-t
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
blakey
titán
válasz Patice #55110 üzenetére
Sajnos én már talákoztam ilyennel, amikor leírtam, nem hitték el, de engem nem zavart mivel tudtam, hogy az a gond.
Amúgy pont Dune és TP-Link párossal volt ilyen gondom.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Patice #54760 üzenetére
A LibreELEC alatt (de elég sok boxnál Android alatt) is lévő Kodi "hidegebb", a szürkeskála, a gamma nincs úgy beállítva ahogy a médialejátszóknál szokták, PC-s környezethez van igazítva, ezért jól látható, hogy a fehér beég, rosszak az átmenetek, ha a megjelenítő nincs hozzáigazítva akkor ez az eredménye és azok akik nem értenek hozzá egyből lehordják a sárga foldig, hogy mennyire rossz, pedig nem, csak hozzá kéne igazítani a megjelenítőt, pl. másik gammát választani és a szürkeskálát hozzá igazítani.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
félisten
válasz Patice #54444 üzenetére
Végre valaki aki ajánlja a ZIDOO X8-X9S. Most jött egy hónap alatt a 2. frissítés és nagyon sok minden javult benne és már kezd olyan lenni amit elvártam a vásárlás előtt.
Más: Szvsz bármit választunk azok általában Kínában készülnek.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
szasanyi
félisten
válasz Patice #54017 üzenetére
Ahha, értem... köszi, de az összefoglaló igen rövid (és nem is igazán téma összefoglaló) ott nincs semmi konkrétum. Vagy te nem erre gondoltál, ebben a topikban?
Illetve még egy dolog: most is LibreELEC fut a RPi2-n, Kodi 18 Alpha társaságában. Itt van gond a 3D lejátszással, azokon az eszközökön miért ne lenne? Van típus orientált verziója ahol jól működik?[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz Patice #53943 üzenetére
Azért kár, hogy karácsony másnapját evvel kell kezdened.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Patice #53446 üzenetére
Hát, ezt már csak használtan, nem?! És akkor se lehet 60K alatt... ??? Akkor már egy sima, átlag konzumer gyártó (Pl. Samu) Blu-Ray lejátszója, biztos olcsóbban kijön újonnan is és az alap mkv, SD divx igényket kiszolgálja USB-ről is...
Persze saját részről én is inkább a Topic-ban is ajánlgatott asztali média játékosok világa felé terelném inkább az illetőt...
-
Beni2360
félisten
-
junkpod
veterán
válasz Patice #52633 üzenetére
szóról szóra ezt akartam írni
és a lényeg, hogy az egész egy adatbázis, tehát ha megnéztem egy filmet és tetszett egy színész(nő ) akkor az infó panelen csak rámegyek a képére és már listázza is, hogy a médiatárban lévő filmek közül miben játszik...blakey: köszi, igen borító. Csak a "kover"-re akartam reagálni...
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz Patice #52438 üzenetére
De te is tudod, hogy a 24 bites flac-ot nem neki keszitetted, pont ugyanúgy szólna mp3bol is, meghat konyhába is tökéletes. Kategóriájában lehet a legjobb, de ez akkor is alsó kategoria.
Mindazonáltal nem kételkedem hogy elvezitek rajta a zenet. Leljetek sok orometeket benne.Box's don't touch!
-
wwwolfman
tag
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Patice #52348 üzenetére
Engem is érdekelnek az ilyen kütyük, a felvevő képesség miatt. Ez vajon tud TV adást rögzíteni? Erről semmi infó nincs a weboldalon. Amúgy az ára sem vészes, tudja a HEVC-et is (!10 biten!), de nuku HD hangok és a kadenciahelyesség is jó kérdés. Ha van olyan jó lejátszó képességben, mint az s905-ös küytük LE-vel, akkor érdekes lehet.
-
djpundro
aktív tag
válasz Patice #52274 üzenetére
Köszi az eszrevetelt es azt meg is csinalom ,igy mar szebben hangzik es ilyen emberekkel szeretek beszelgetni .
Tehat a kettö elsöt kicsit a feher szekreny ala inkabb huzni?MEG A CENTERT ELÖBBRE IGY ?különben a Centernek is meg a nagyoknak is van gummi labak ,nem tüske de jobb mind a semmi[ Szerkesztve ]
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
DoItYourself
addikt
válasz Patice #51420 üzenetére
Elképzeltem magam elé ezt a setup-ot, routerestől, kábelestől, egy 8-as elosztóval. Kész műalkotás.
Az 50Ft-os HP micro viszont jó kis ajánlat, nem is tudtam, hogy még (ismét) lehet kapni, régen ebben AMD proci volt azt hiszem, és vmilyen akció kapcsán terjedt mint a járvány, huszonpárezerért.[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Technoman
őstag
válasz Patice #51413 üzenetére
Srácok, köszönöm a visszajelzéseiteket, mivel ebben a témában, -finoman szólva is- nem vagyok járatos, minden vélemény számít, még a kritika is.
Multibit Nem értem (de lehet, hogy azért, mert már a hétvége közeledik)
djnice Ezt most nem mondod komolyan? Eddig azt olvastam, hogy ez a legjobb kódoló, ami HEVC kódolásra való. Erre kiderül, hogy gagy ! Te milyen progit javasolnál erre a célra?
Szakmester volt oly' kedves, ajánlott egy progit (MediaCoder-t) csak valahogy nem boldogulok vele, állandóan összeomlik, pedig szimpi lenne, mert ingyé' van.Patice Igen, ez már többször szóba került. Szóval, mint minden, a költségek miatt nem akarok belevágni ilyen dologba ill. szerepet játszik még egy fontos tény is:sík hülye vagyok az ilyen -nekem már- emelt szintű IT-s dologhoz Nem merek belekezdeni ill. ha vennék is ilyen ketyerét, akkor az olyan, hülyék által is ezerrel megtámogatott márkákban gondolkoznék, mint a Synology NAS. De erre most nincs pénzem + akkor új vinyókat is vennék, mert nem akarom a WD My Book-okat megnyúzni.
Azért gondoltam arra -a nem kis időigényes- dologra, hogy inkább meghagynám a jelenlegi vinyó parkomat (2x4 TB + 4x2 TB WD HDD) és a már lezanzásított HEVC .mkv filmjeimmel ellenék az öregkoromig.junkpod 3,5"-os, külső áramforrással rendelkező WD My Book-jaim vannak, amit jelenleg egy 4-es USB HUB-bal használok a Mede8er 600-as egyik USB portján. A partíciót, hagytam a gyárin (NTFS), nem formáztam őket sosem.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz Patice #51262 üzenetére
Engem pl baromira zavar, hogy alap confluence skinnel nem lehet megoldani, hogy a kezdőképernyő ne csak simán a filmen belül legyen, hanem a film/fájlok legyen.
Próbáltam más skinnel is, de azzal se lehetett megoldani.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
JaniS
senior tag
válasz Patice #50783 üzenetére
Makemkv-t ismerem, használom. Szerkesztettem már BD-ket is, feliratot szoktam hozzáadni, cserélni. A kép vicces, amit beraktál, sok esetben valóban így is van (vagyis semmi érdemit nem kapsz a full BD menüvel), máskor meg nem. Csak nagyon unom a bohóckodást ezekkel a médialejátszókkal, ezért kérdeztem, hogy nagyjából az említett két dolgot tudja-e valamelyik modern verzió hiba nélkül, mert a Popi C-300 nyűgjeitől megszabadulnék. Ismerem a full BE menü kapcsán a licence meg a Cinavia kérdést is, de ha hajlandó lennék kifizetni az árat ezért (pl. a Solo-nál, ahol a Cinavia nincs is beépítve), akkor miért nem lehet találni egy olyan lejátszót, amelyik ezeket hiba nélkül tudja, ha egyszer így hirdetik ill. ha bugos, akkor valami elfogadható support lenne és javítanák záros határidőn belül. Egészen elképesztő, hogy a Solo megjelenése óta nem javították ki. Ezért kérdeztem és köszönöm mindenkinek aki értelmeset hozzászólt, hogy most mi a helyzet. A HTPC irány lehet nem old meg mindent, de talán elégedettebb leszek vele. (Ha jól emlékszem Te is bejártad ezt az utat.)
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz Patice #50472 üzenetére
Tovább tesztelgettem a LibreELEC-et Cubox-i2eX-en és mozira meglepően jól használható. elég gyorsan reagál a menüben lépkedésre, filmindításra, stb, az audio része viszont még bug-os. DLNA/UPnP-n ráküldtem zenét és nem tudom miért lassabban játszotta a zenét, mint régen, amikor a kazetta szalagját húzta a magnó, csak nem nyávogott, hanem stabilan, de a normál sebességénél lassabban játszotta a zenét. Ugyan ez a helyzet a Kodiban is. Itt nem tudom, hogy a külső, USB-s DAC miatt volt-e ez, HDMI-n nem volt gond zenével sem.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
senior tag
válasz Patice #50265 üzenetére
Csak egy gyors kérdés: ezzel a wrapperes megoldással működi ka Kodi felirat letöltéses része? Ez - legalább is nekem - hatalmas plusz pont, hogy nem kell külön töltögetni és berakni a film mellé a mappába.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
envagyok
veterán
-
Snoop-y
veterán
válasz Patice #50191 üzenetére
Mindenkeppen irjal arrol hogy kell e celozni a tavkapcsoloval.
Valamint mennyire egyszeru navigalni a menuben (pl kirakok egy shortcutot hogy filmek akkor bekapcsolas utan mennyi idon belul vagyok ott a mappaban es bongeszek a filmek kozott?)
Milyen sorrendeket tudok letrehozni egy mappan belul? Van e thumbnail nezet a video mappaban? (boritoja a filmnek) Ha kezel boritot film infot ezt automatikusan vegigscannelve teszi e vagy nekem kell kezzel letoltogetni?New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Technoman
őstag
válasz Patice #49889 üzenetére
Köszi az ötletet, de sajna nem jött be.
Viszont telepítettem rá új skin, ehhez egy 1 GB-os pendrive-ot használtam. Azt rögtön látta(!)
Kipróbáltam egy másik vinyóval is (az egy 500gigás volt) Ott már látta az egyik mappát, a kettőből, de nem tudtam megnyitni(?)Az 500Gb-s nél rájöttem a hibára!!! Magyar ember lévén, magyarúúúúúÚÚÚl neveztem el a vinyót, azaz a "pictures" helyett a "képek" volt. Átírtam "PIC-re" Már rögtön látta.
Most megpróbálom a többin is, igaz ott számok vannak[ Szerkesztve ]
-
csabi63
senior tag
válasz Patice #49869 üzenetére
Nem semmi.
Én heti egyszer, általában vasárnap reggel, letöltöm az aktuális sorozatrészeket. RealDebrid + AllDebrid előfizetésem van. (Data is, de az mellékes.) Ha vége a szezonnak, áthelyezem PC-ről a lejátszó belső HDD-re.
Nincs hálózati megosztás, nincs torrent, nincs gyűjtögetés, tárolás is csak addig, amíg összegyűlik az évad. Megnézem, megy a kukába. Jelenleg 11 sorozat van a HDD-n, ~370GB. Félkészben is van a PC-n további 7 sorozat, ezek mérete most 100GB körül van. 1080p alá nem megyek, de mivel huzamosan semmit nem tárolok, sosincs helyhiányom.
Bár van még 2 db. 500GB-os WD passport-om, de azok felvételre vannak beüzemelve (STB és TV). Meg egy 2TB-os másik külső, de azon alig van valami. Biztonsági mentések jobbára. Szóval a NAS jó dolog, de nem nekem. -
SunMount3r
nagyúr
válasz Patice #49837 üzenetére
Nálam elsősorban a gyors és akadásmentes media streaming miatt lenne jó a NAS, erre jön rá a +2 HDD-nyi tárhely, szintén jól jöhet. Külső vinyóból már van 2db, ennél többet nem akarok a HUB-ra aggatni és az asztali PC-be se fér több, meg azt csak játékra kapcsolnám be néha napján... Ezért gondolkodom én is egy NAS-ban, hosszabb távra jobb megoldás, mint külső winyókkal cécózni...
Router: Pl. Az ASUS RTAC55U egy rákötött USB-s winyóval már elég lehet a normális streaming-hez a media player felé? Mer végül is úgy +1 HDD lenne a Q10 Pro-ban és +1 a routerre kötve, az még egy "ideig" elég lenne...
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz Patice #49839 üzenetére
Nekem nincs bajom ezekkel a dolgokkal, de úgy vélem, hogy a bővebb, részletesebb hálózati információknak, okosságoknak nem itt van a helye. Nyilván ami szükséges és belefér az jöjjön, ahogy a csövön kifér, de inkább már olyan NAS-SZERVER kombókat lehet itt olvasni.
Aki médialejátszót vesz magának, az letöltés, ez tény. Aki mást állít, az hazudik. Biztos jók lesznek a HiMedia vasak is, de nem ugrottam volna bele ilyen gyorsan és hamar. Nem mintha médialejátszót terveznék venni.
- mozi bolondéria -
-
Jumapili
tag
válasz Patice #49824 üzenetére
Jelenleg 50+ TB anyagot tárolok, de nincs értelme a teljeset állandóan készenlétben tartani, mert nem kell azonnal elérni csak töredékét.
Már 1 Tbyte is legalább 120 óra jó minőségű videó anyagot tartalmazhat. Napi 3 órát feltételezve ez egy hónapig elég. A megnézettek helyére közben újakat lehet tenni.
Köztes megoldást használok, nekem egyébként is nagyon kellett egy állandóan működő rendkívül csendes (SSD + folyadékcsapágy + kis hőtermelésű processzor/alaplap/táp) asztali számítógép. Az épített NAS számomra nagyobb értéket képvisel. Ezen van a helyi hálóról bárhonnan elérhető 2-4 TB dinamikus anyag.
[ Szerkesztve ]
-
Jumapili
tag
válasz Patice #49818 üzenetére
A sokféle felhasználási módon van a lényeg. Nem mindenkinek az a fontos, hogy sok Terrabyte anyaga legyen állandóan és azonnal elérhető. Az is lehet, hogy csak hetente pár órát használja, és előtte egyáltalán nem probléma valamire rámásolni a megnézendő filmet vagy sorozatot. Ennek tükrében fura a sok vegyél NAS-t felszólítás.
-
-
Jumapili
tag
válasz Patice #49815 üzenetére
USB csatlakozó mindegyik lejátszón van, így képesek háló nélküli működésre is. Lényegében csak hálóról használom, de teljesen életszerű, hogy (a kicsi Dune HD Solo 4K készüléket) elviszem egy olyan helyre, ahol nincs hálózat (vagy nem a sajátom), és megértem azokat is, akiket zavar a zaj, bár mint korábban írtam minimálisra lehet csökkenteni.
Mindenkinek eltérőek a preferenciái. Nekem a csöndes üzem (azért nincs a Soloban SSD mert akkor a ventilátorának is mennie kellene, meg azért is, mert tetű lassan 6-8 Mbyte/s lehet másolni rá a gigabites hálón), és a gyakorlatilag bármilyen formátum lejátszása az elsődleges.
-
blakey
titán
válasz Patice #49815 üzenetére
Sőt, van olyan NAS amelyik médialejátszó is egyben, ráadásul Kodi is futtatható rajta (pl. az enyém), ezek már nagyon összetartozó dolgok. Szerintem sem lehet ennyire külön venni.
-
Technoman
őstag
válasz Patice #49577 üzenetére
Köszi srácok a gyors válaszokat
Patice: Hidd el, én sem örömömbe csinálom ezt az egészet. Pld: egy 20-30 GB os h.264-es filmet, a laptopom (Core i3 4GB RAM, SSD-vel) cca 10-16 órán keresztül kódolja HEVC-re. Viszont és itt van számomra a kutya elásva, olyan jól kódolja (Wondershare Video Ultimate progi), hogy előzetes várakozásomat is felül múlja (cca 42-46%-os az arány)
Ahogy írtam annyi vinyóm van, hogy nekem már nem érné meg egy NAS ba fektetni.Hidd el, utánaszámoltam többször is) Kiindulásként: jelenleg 8 TB anyagom van és hetente bővül cca 20-30 gigával. Na már most, egy
4 lemezes Synologi NAS úgy 150-200 e. A meglévő lemezeim használatával 2 db 4 TB-s WD My Book (azaz a szétszedéssel már bukom a gart is) még sehol sem vagyok, mert mindenről bizt. másolatot szoktam készíteni. Tehát, hogy előrébb lépjek + 2db 4 TB-s vinyót kell vennem 8+ 100 e), ha jól tudom 12TB biztonságos helyem lenne így (ha a Synology Raid-et használnék) . Ezzel a lehetőséggel cca 250 ezerért lenne újabb 50% helyem, azaz a jelenlegi 8 TB-m mellé, jönne + 4 TB Érted már, hogy miért nem lenne nekem jó megoldás nekem egy NAS?
Blakey: Lehet, hogy -írásodból ítélve-, még is a Dune-nél maradok. A fenti kis matek példa levezetése után, még mindig ez lenne a legolcsóbb megoldás(Solo 110e)
Sosem volt még Popim, a Dune-nel maximálisan megvagyok elégedve, egy rossz szavam sem lehet rá. Tökéletesen megy rajta minden és még a hálózati másolás is müxik (igaz csigalassan, de megy)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Milyen monitort vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Path of Exile 2
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest