Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ugyes

    aktív tag

    válasz donat_sz #2642 üzenetére

    Nem, nem telepítem. Az adataim a másik két köteten sértetlenek. Az elsőről a szombati snapshotból visszanyertem, amelyek újrafelépítése sok munkával járna (Plex adatbázis, metaadatokkal és a Roon adatbázis, + a gyerek hiányzó Duplo elemeinek jegyzéke :) ).
    De nem vagyok benne biztos, hogy nem zúzza be ezeket. Illetve a fentebb is említett bizonytalanság, hogy maradt-e a "vírus" után még valami, eltűnik-e így.

    A release note-ben említett tevékenységekhez:
    1) 8/10 hosszú jelszavak, nagybetű, kisbetű, szám volt eddig is
    2) igen, ezt nem változtattam meg, de kívülről csak HTTPS-sel lehetett belépni
    3) webszerver port nem a 80-as volt, 443 nem volt nyitva
    4) SSH nem volt engedélyezve, SFTP igen, egy nem default porton. Ahogy az FTP sem default porton ment át. Viszont, ellenben, de: benne maradt az EZ-Connect port forwarding "X". És attól tartok ez automatikusan megnyitotta a default port(oka)t is. Szóval veszett fejsze nyele.
    5) És aktív volt az EZ-Connect, de ezt már hétfőn is írtam.

    Amit még hiányolok a fenti listából: az UPnP szolgáltatás kikapcsolása a routeren. Bár az csomó más programot, rendszert is érint (pl. pc-s programokat), és nem mindenki áll neki megnézni, utánajárni, hogy X, Y, Z program milyen portokat használ és azokat egyesével kinyitni. És pl. a UPC routernek véges számú portforward beállítása lehet (kb. 20-25). Mert én speciel belefutottam ebbe.

Új hozzászólás Aktív témák