- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Vezetékes FEJhallgatók
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- SSD kibeszélő
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viperator
őstag
Sziasztok! A BIOS szerint a Sensor1 hőmérséklete magas (127°C), ennek mi a baja? Mi a teendő? A pöcök a helyén van (ez valami Reset funkció, de nem azon az oldalon van). Előre is köszönöm a segítséget!
BÚÉK!
-
Viperator
őstag
válasz
troll81 #3040 üzenetére
Nekem Samsung van (EVO, PRO). Meg vagyok elégedve.
Ha többet akarsz tudni, ott lehet átnézni az összefoglalót és megkérdezni...
-
Viperator
őstag
-
Viperator
őstag
válasz
1 among many #3024 üzenetére
A sebesség rendben van (ennyit tud az M.2 csati). PCIe bővítővel majdnem a gyárit megkapod.
Nem nézted meg egy másik gépen az SSD-t? (meg kell vizsgálni, hogy ott is előfordul az ilyen probléma... ha igen, akkor rosszat kaptál)
-
Viperator
őstag
válasz
1 among many #3021 üzenetére
Neked kell manuálisan beállítani a bootolást (hogy melyik meghajtóról menjen....).
-
Viperator
őstag
válasz
1 among many #3018 üzenetére
Próbáld meg ezt az opciót....
-
Viperator
őstag
Mind a hat alaplapi SATA foglalt, az egyik PCIe foglalatban NVME csücsül (adapterrel), ezenkívül a másik PCIe foglalatban SATA bővítőkártya (két SATA) csücsül.
(Az alaplap Asus Z97 AC Wifi) -
Viperator
őstag
válasz
Jacikaaa #2979 üzenetére
Van leírás róla itt, hogy hogyan lehet beilleszteni az NVME drivert a Win telepítőjébe. Ha ez megvan, Win telepítéskor, formázás után, először a drivert kell telepíteni és utána mehet a Win telepítés. A BIOS-ban nem árt átkapcsolni a Secure Boot opció alatt Other OS-ra (a Gigánál nem tudom, hogy hogy van. Ez Asus alaplapi menüjéből van.)
-
Viperator
őstag
válasz
powermause #2964 üzenetére
Szerintem megy, csak driver kell hozzá (Win telepítés alatt kell hozzáadni, még az elején).
-
Viperator
őstag
Cink_Elek fórumtárs meg tudja mondani... kérdezd rá!
-
Viperator
őstag
Üdv!
Adott:
- Asus Z97-Pro alaplap
- Samsung EVO 960 SSD (M.2 csatiba)
- Win7Samsung EVO alaplapi csatiba történő berakása után telepítettem a Win7-t (még a telepítés alatt feltelepítettem az NVME drivert, hogy ismerje fel a Win7 telepítő...) Sikeres volt a Win7 telepítése, meg a driverek is (alaplapi VGA). Két napi használat után (eddig nem volt gond) elkezdtem frissíteni a Win7-t (Windows Update), Update után a számítógépet újraindítottam (Update kérése miatt) és jött valami hibaüzenet a BIOS-tól.... (a Win7 jogtiszta).
Próbálkoztam mindenféle beállítási lehetőséget a bootolásnál a BIOS-ban és nem sikerült... hol kell és mit kell beállítani?
Win7 Update-től beszart a BIOS?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv!
-
Viperator
őstag
válasz
animatrix11 #2832 üzenetére
Asus mellékterméke az Asrock...
-
Viperator
őstag
válasz
animatrix11 #2830 üzenetére
Talán, de nem bootolható! Én is próbálkoztam...
Asrockra le tudnád cserélni, ha találsz!
-
Viperator
őstag
válasz
animatrix11 #2824 üzenetére
Asrock Z97 Extreme6 vagy Extreme9.
-
Viperator
őstag
Szép estét!
Működik rendesen és bootol a Samsung 960 PRO vagy EVO Asus Z97-Pro alaplappal (PCIe bővítőkártyával, nem M.2!) és Win10-el??
Előre is köszönöm a választ!
Üdv!
-
Viperator
őstag
válasz
betyar1974 #2565 üzenetére
De számítani kell arra, hogy nem fog rendesen vagy egyáltalán nem fog bootolni, egyesek már panaszkodtak.... nézd utána itt vagy az SSD topikban....
-
Viperator
őstag
válasz
betyar1974 #2563 üzenetére
Persze, hogy mehet, de nem kapod meg az elvárt sebességet. Bővítőkártyával és PCIe 4x-el pedig a dupláját kapod meg. Nézd meg a korábbi hozzászólásokat, akik már így kipróbálták....
-
Viperator
őstag
válasz
betyar1974 #2549 üzenetére
Nem tudom, hogy a gyorsaság fontos-e Neked... ha PCIe slotba akarod, ahhoz kell egy bővítőkártyát venni (pl Asus Hyper M2 X4) és hány PCIe slot "foglalt"? Garancia fontos? Mennyi a kereted?
-
Viperator
őstag
Szép estét!
Valaki használ már Asus Ramdisk programot?
Üdv!
-
Viperator
őstag
válasz
GabeszTdi19 #2515 üzenetére
Kikapcsoltad az alvó módot és működik rendesen?
-
Viperator
őstag
válasz
GabeszTdi19 #2513 üzenetére
Az alvó módot ki kell kapcsolni, felesleges. Én sem használom. Mert szokott megbolondulni... (nekem is ilyen alaplapom van... egyébként használod az M.2 slotot vagy PCIe slotot /SSD/?)
-
Viperator
őstag
válasz
GabeszTdi19 #2510 üzenetére
Próbáld meg resettel vagy gyári alapbeállítást visszaállítani....
-
Viperator
őstag
válasz
GabeszTdi19 #2508 üzenetére
Beállítás kérdése...
-
Viperator
őstag
válasz
SilentNight #2498 üzenetére
Az alaplap használt?
Vagy esetleg kontakthiba... újra kell csatlakoztatni...
-
Viperator
őstag
Használ(t) már valaki Asus Thunderbolt EXII kártyát?
-
Viperator
őstag
Szép napot!
Adott Asus Z97-Pro (Wi-fi) alaplap (+ i7 4790K proci + 2400 MHz DDR3).
Valaki használt már Samsung 951 SSD-t a fenn említett (vagy bármelyik Z97-es szériás) alaplappal? Kompatibilis? Tökéletesen működik? Gyors?
-
Viperator
őstag
Szép napot!
Időhiány miatt sajnos nem tudok visszaolvasni, de csak egy kérdésem van - van-e értelme PCI-E csatis M.2 SSD-t használni? (persze hozzá kell PCI-E adapter. A kinézett Samsung 950 Pro M.2 SSD.) Milyen adaptert érdemes venni? Jelentős sebességváltozás lesz? Egyéb befolyásolások? (pl. sávszélesség lefoglalás)
Alaplap: Asus Z97-Pro
CPU: i7 4790K
RAM: 4x4GB Patriot Viper 2400 MHzElőre is köszönöm a választ!
Üdv!
-
Viperator
őstag
Jó estét, Urak!
Adott (eddig):
Asus Z97-Pro (Wi-fi)
i7 4790K
2x4GB 2400 MHz DDr3 Viper REDRégen csináltam egy kis tuning-beállítást és eddig stabil volt!
A napokban rendeltem újabb 2x4GB memóriát (ugyanazt a fajtát, bővítésként), memória berakása előtt új BIOS-t frissítettem (az alaplapnak), utána beraktam az új memóriát és a régi beállítást megcsináltam, nem akart rendesen menni, kép nélkül és többször újraindult/kikapcsolt a gép... csak úgy lehetett leállítani, ha hosszabb ideig megnyomom a gombot! A BIOS-ban default-ra beállítottam és már megy. De viszont miért nem volt jó a korábban beállított paraméterek? (pedig a memóriák tök egyformák)
Üdv!
-
Viperator
őstag
Üdv! Nem követtem a technikai fejlődést, a Z97-es változatnál van négycsatornás memóriamodul? (nem kétszer kétcsatornás)
Üdv!
-
Viperator
őstag
Hali!
Csak infóként: Asus Z97-Pro alaplaphoz megérkezett a friss BIOS (2012)
Még nem frissítettem, hamarosan fogok.
Üdv!
-
Viperator
őstag
Én nálam is így volt... Amikor nem volt új egerem, akkor nem volt gond! Új egér használata után szokott lefagyni a BIOS (újraindítás után azonnali belépés)... Azt hittem, hogy az egér miatt van, de látom itt, hogy alaplapi hiba.... Feltelepítettem a Win alá egy Asus programot (ASUS Boot Setting), program használatával nem fagyott le a BIOS azóta (és így nem kell figyelni a monitorra, hogy mikor kell megnyomni a gombot).
-
Viperator
őstag
válasz
GabeszTdi19 #740 üzenetére
De melyik? Nekem minden telepítve van...
Ha ACPI (ahogy fentebb írtad), akkor AMDA00 VER1010 könyvtárból kell telepíteni, de csak úgy, hogy az eszközkezelőből elindítod a driver frissítést.
-
Viperator
őstag
válasz
GabeszTdi19 #736 üzenetére
Melyik driver?
Külön kell telepíteni a drivereket és nem elindítani a drivertelepítőt.... különben lefagy a gép.
Hogy updatelted a BIOS-t? A kijelölt USB csatlakozón keresztül? (én így csináltam és sikeres volt)
-
Viperator
őstag
válasz
szallasi007 #702 üzenetére
Szia!
Az ASUS-nál van F12? Nem láttam a képernyőn, de most nincs áram alatt, mert éppen leformáztam az SSD-t a régi gépemben, újratelepítés miatt.
Kicsit később megnézem! Nekem a régi Gigabyte alaplapom van, ott könnyen ment. Hiába próbálkoztam a Bios-ban, nem ment, jó lenne ha valaki megmutatja a lépéseket! Nagyon köszönöm!
Üdv!
-
Viperator
őstag
válasz
szallasi007 #698 üzenetére
BIOS frissítés megtörtént. De a probléma továbbra is van. Hogy kell csinálni a bootolást pendrivéről? (újratelepíteni a rendszert). Köszönöm!
-
Viperator
őstag
Szép estét!
Ma raktam össze a gépet. Az alaplap Asus Z97-Pro. Driver telepítéseknél mindig lefagyott a gép, mi lehet az oka? Pl. Intel LAN driver (természetesen nem volt bedugva a kábel, de mindenképpen kell mennie a telepítésnek...)
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest