- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- SSD kibeszélő
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Colinka
tag
válasz
Viperator #3030 üzenetére
Köszönöm a használati útmutatót!
Csináltam egy Bios frissítést, de nem oldódott meg a probléma. Elem eltávolítása, illetve teljes áramtalanítás után (5 perc) indul, op rendszer stabilan fut, újraindítás után szuperül megy, viszont leállítás után ismét csak be-ki kapcsolgat.
-
Viperator
őstag
-
1 among many
tag
válasz
Viperator #3025 üzenetére
A sebesség nem akkora gond, így is elég gyors. Azért is akarom használni, mert már nincs több szabad sata a lapon és kell még egy drive. A meghajtó felismerése, smart, wearing stb. kiolvasásának hiánya zavar csak. Kénytelen leszek feltenni egy win10et v új linuxot és remélem, hogy csak szoftveres a gond és az újabb os megoldja.
Az aggaszt, hogy így, nem teljes driver támogatással vajon működik-e rendesen a garbage collection, a trim, egyéb, hogy se be ne fulladjon, se szét ne hajtódjon sokszorosa terheléssel, mint kéne.
Mindenképp ki kell próbálnom friss os alatt.Nincs másik alaplapom, amin van M.2 csak ettől régebbi és nem is ismerek senkit, akinek lenne, úgyhogy másban nem tudom tesztelni. Mivel a fentiek szerint win7ben már nincs hivatalosan NVMe támogatás, csak 10ben, bízom benne, hogy csak ez a gond.
-
1 among many
tag
-
1 among many
tag
válasz
Viperator #3019 üzenetére
Ettől sajnos a világon semmi nem változott. Egyelőre nem is akarnék bootolni róla, csak lássam, mind meghajtót. Boot alatt most már bejön a Plextor logoja az alaplapé mellett, biosban, mint boot opció látszik, de még Plextor saját szoftvere is, pl. firmware frissítő azt írja, nem talál a gépben Plextor cuccot. Ami nem annyira meglepő, ha a disk manager sem látja.
-
Jacikaaa
csendes tag
-
szallasi007
őstag
válasz
Viperator #2836 üzenetére
Valamelyik nap windows 10-el történt velem hasonló.
Bios - UEFI boot - Add - elvileg itt fel kell ajánlania a telepített windowst - EFI\Windows\Boot\xxxx.efi fájlt kell kitallóznod illetve egy nevet adj neki majd ezt tedd az Boot sorrend első sorába.
Ez egy laptop boot képe de az elv ugyanez:Frissítés piszkít be valamit egyébként
-
Tibroo
aktív tag
válasz
Viperator #2583 üzenetére
Szia nekem hasonló lapom van most 2db,/ Asus Z97-Pro Gamer/az egyik javítás alatt processzor foglalt cserés a másikon csak pár láb volt elhajolva,de miután helyre tettem őket és kipróbáltam tökéletesen működik!
Ezen a lapon alapból van M.2 foglalat,van hozzá egy Intel® Solid State Drive 600p 128 GB SSD-m,de az,hogy ezt külön kell installálni,meg beállítani,frissíteni a BIOS-st az nem rémlik! -
GabeszTdi19
csendes tag
válasz
Viperator #2516 üzenetére
igen így működik , dehát ez egy jó dolog benne mert nem kellett kapcsolgatnom a gépet, de van egy sanda gyanúm hogy van valami köze a videó kártyához is mert a minap frissítettem és akkor is elkezdte pörgetni a ventit, szóval érdekes , a másik meg azért nem bios alól vezérlem a ventiket mert nem tudom ott levinni 500 -ra a pörgési sebességet, 500 -as fordulatnál egész halk a gép ha meg játszok és melegszik akkor felmennek 1000 fölé
-
Building
tag
válasz
Viperator #2439 üzenetére
Szia!
Pontosan ugyanez az összeállításom, az SSD-m 128 GB-os. Win7 64 bit megy a gépemen. A szuper gyorsaság nem látszik meg, mivel ez az op. rendszer nem támogatja natívan ezt az SSD-t. Win 10-re még nem volt ingerenciám váltani, de kifogástalanul működik a Win 7-essel is.
-
válasz
Viperator #833 üzenetére
Ezt a BIOS fagyásos dolgot én is meg tudom erősíteni, az ASUS Sabertooth Z97 Mark 1-el ugyenez a jelenség (legújabb BIOS verzióval). Bár amióta a Windows szépen felkúszott rá és még időnként azért belépkedek a BIOS-ba, azóta nem jön elő a jelenség. Vagyis nekem csak abban az esetben fagyott, ha a BIOS-ban kapcsoltam ki a gépet (pont azért, mert a BIOS megfagyott...
) Amióta Windows-ból a szokásos módon lépkedek újraindulok, azóta ez elmúlni látszik
Amit Viperator kolléga említett, az is tuti sztem.
Üdv,
-
szallasi007
őstag
válasz
Viperator #699 üzenetére
Kár pedig gondoltam neked is segít. Boot: gép bekapcs, F12-öt megnyomod és kivalasztod miről akarsz bootolni. A pendriveot USB 2.0 ba dugd (fekete színű usb csati) és kész. Ha F12re nem csinál semmit akkor F2 és a csoda UEFIben elvileg ki tudod választani hogy miről bootolj (nincs előttem gép, de elvileg jobb oldalon mutatja a boot sorrendet)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- ASRock H81M-VG4 R2.0 LGA 1150 alaplap
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest