- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Vezetékes FEJhallgatók
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- SSD kibeszélő
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szia!
Hát ez véleményem szerint egy picit több mint a standard idle hőmérséklet, szerintem az AI Suite riasztási küszöbértéke pont 60C. Bár nekem az USB 3.0-s verzióm van ebből az alaplapból, az USB3 szenzor nem igazán ment még 45-48 fok fölé.
A Te alaplapodon is gondolom van thermal armor és ha jól látom az assistant ventiket is beépítetted, így nem hinném hogy a VGA kártya által termelt hő melegítené ennyire az USB-t. Az AMD HD6970 kártya nem hiszem hogy ekkora hőmennyiséget nyomna alulra
Csak néhány ötletem van, hátha segítenek:
• BIOS frissítés?
• csatlakoztatva van-e bármilyen nagy sebességű USB eszköz?
• milyen AI Suite profilt használsz? (Standard, quiet vagy esetleg custom?)
• Ha full speed-re állítasz ideiglenesen minden ventit, akkor csökken az USB hőmérséklete?
• a hőmérséklet értékekből úgy látom, a PC éppen idle állapotban van, bár már be van egy ideje kapcsolva. Jól látom?
• Terheléses időszakot követően mennyi a hőmérséklete?Nekem idle-ben így néz ki a dolog.
Remélem tudtam segíteni!
Üdv, -
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek, kíváncsi lennék más tapasztalatokra - egy ASUS SaberTooth Z97 Mark 1 (BIOS: 2601) Windows 10 x64 rendszerrel elég sűrűn ezt írja a Windows eseménynaplóba:
The embedded controller (EC) returned data when none was requested. The BIOS might be trying to access the EC without synchronizing with the operating system. This data will be ignored. No further action is necessary; however, you should check with your computer manufacturer for an upgraded BIOS.
Ha jól látom az Interneten más fórumokban, nem egyedi jelenségről van szó. Igazából hibát nem okoz, csak kíváncsi lennék mi lehet ez. Már van gyanúsítottam is: az ASUS AI Suite és a fan control szolgáltatás. Lehet hogy ennek működése hozza zavarba a Windows-t.
Esetleg valakinek van valami infója ezzel kapcsolatban?
Köszi előre is!
Üdv, -
Szia!
Bocsánat a megkésett válaszért, de mostanra sikerült meglelnem a jelenség okát
egyértelmű megerősítést nyert, hogy a Windows 10 "Fast startup" funkciója okozza az ASUS ventivezérlő szolgáltatás zavarát: vagyis ha a Windows 10-ben a Fast startup engedélyezve van, akkor a nálam 2 óránként ütemezett de-dust funkció nem működik, függetlenül attól, hogy a BIOS-ban és/vagy az AISuite3-ben van-e bekapcsolva.
A Fast startup-ot letiltva működik szépen. Mivel asztali gépről van szó, a Fast startup amúgy sem nagyon lényeges, nem ezen a 2-3 másodpercen múlik a jókedvemÜdv,
-
Sziasztok!
Gondoltam felvetem a kérdést, kíváncsi lennék a véleményetekre: a Saber lapokhoz ugyebár jár 3 darab "thermistor cable", amelyeket tetszőleges custom helyre lehet ragasztani és az általuk mért értékek megjelennek az AI Suite-ban. (Azt még nem tudom, hogy vajon az AIDA-ban is megjelenik-e, de gondolom igen.)
Azon gondolkodtam, hogy ha már van, akkor hová lenne érdemes/célszerű helyezni a szenzorokat (elméletileg 80C fokig használható).Ezek jutottak az eszembe:
• CPU cooler kifelé fújó irányába - milyen meleg levegőt fúj ki a CPU cooler
• a házon kívüli ambient (szoba)hőmérséklet mérésére - a házból hátul vagy elől kivezetve
• a RAM modulok közé helyezve - ott fáznak-e vajon a modulok
• a thermal armor alá téve - bár ott tele van szenzorokkal a lap, sok helyre már nincs értelme tenni
• a CPU cooler bordái közé biggyesztve
• a tápegységbe valahol bebújtatva - a PSU belüli hőmérsékletet figyelveEsetleg aki használja ezeket, mik a javaslatotok?
Előre is nagyon köszönöm!
Üdv,
-
válasz
szallasi007 #2251 üzenetére
Köszi a tippet, a Noctua NH-U12S CPU hűtőm + opcionális Noctua NF-F12 PWM venti már beépítésre vár
1etértek, nem vitás hogy prémium termékről van szó (bár nem olcsó, ez is tény). -
Igen, sajnos azokon már laknak
Igazából csak arról lenne szó, hogy házban elől a fronton két venti lehetne az egy helyett. Igazából nem nagy tragédia, csak ha már van - bár nincs üres csatim - valahogy csak megpróbálom életre kelteni.
Most valami olyasmin töröm a fejem, hogy lehetne standard molex tápcsatival meghajtani úgy, hogy lehetőleg ne csak úgy pörögjön vaktában, hanem (hőfok)szabályozható legyen. -
Hát igen, sajnos nem tudom. Pont ezért nem merem rákötni Y-elosztóval
Ha a Support a'szondja 500mA, akkor valószínűleg ez a maximum támogatott érték.
Bár valóban érdekes, hogy pont ennél a ventinél ilyen magas az áramerősség, a legtöbb ventinél 100 mA sincs...
Végső esetben persze lecserélhető a venti, csak már megvettem és be van szerelve a házba -
A kérdés jogos
, de sajnos csak utólag figyeltem fel erre, hogy a szokásosnál nagyobb a Coolink Swif2 120P árama
Mivel az alaplapi csatlakozóim PWM-esek, így mindenképp PWM-es ventit kerestem hozzájuk. A SWiF2 1201 viszont csak 3-pin-es, nem támogat PWM-et, csak DC üzemmódot.
-
Sziasztok!
Csak gondoltam leírom, hátha másnak is hasznos lehet a következő infó:
Épp tervezem hogyan és miként legyenek a házhűtő ventilátorok telepítve a BitFenix házamban lakó ASUS SaberTooth Z97 Mark 1 alaplaphoz. Mivel az alaplap user guide-ban csupán ennyi szerepel a PWM ventilátor csatlakozókról:
"The CPU_FAN connector supports the CPU fan of maximum 1A (12 W) fan power."
ígyhát rákérdeztem, hogy a fenti mondat vonatkozik-e a többi 4-pin-es CHA_FAN1-4 és a 3-pines ASST_FAN1-3 csatlakozókra. A többi csatlakozó esetében mi a maximálisan támogatott áramerősség és teljesítmény.
A következő választ kaptam:"High ampere fans only supported on CPU FAN or CPU OPT FAN, other fan headers are not supporting such high current fans. The suggested current is less than 500mA on the optional FAN headers, higher ampere ones may damage the connector permanently."
Ez azért fontos, mert így például az általam tervezett Coolink SWiF2 120P 12 cm-es ventikből nem tudok kettőt egy alaplapi PWM portra kötni Y-elosztóval. A doksi szerint egy ilyen ventinek 12V feszültség mellett 0,33A szükséges, amely duplázva (0,66A) már átlépi az 500mA-es határt.
Üdv,
-
Sziasztok!
ASUS SaberTooth Z97 tulajdonosokat szeretném megkérdezni egy jelenséggel kapcsolatban: a BIOS-ban (és így az AI Suite-ban is) be van állítva a de-dust funkció, amely szerint 2 óránként 30 másodpercre be kellene kapcsolnia az assistant ventillátoroknak. A jelenlegi 2601-es BIOS verziómnál azt tapasztalom, hogy első bekapcsolást (hidegindítást) követően ez a funkció nem működik Windows 10 x64 alatt, egyszerűen nem kapcsol be... Viszont ha a Windows elindulása után egy szabályos restart-ot nyomok a Windows-ban, akkor az újraindulást (warm restart) követően már minden de-dust funkció szépen működik.
Első körben arra tippelek, hogy a Windows 10 "Fast startup" funkciójához lehet valami köze, mivel az restart esetén már nem érvényesül. Lásd alább a képet, erre gondolok.
Érdeklődni szeretnék, hogy egyedi jelenségről van-e szó, vagy esetleg más is tapasztalt ilyesmit?
Előre is köszi!
-
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek a megfelelő CPU hűtő kiválasztásában. Azt szeretném kérdezni, hogy használja-e valaki ASUS SaberTooth Z97 Mark 1 alaplaphoz az alábbi CPU hűtők valamelyikét?
be quiet! Pure Rock (155mm)
be quiet! Dark Rock 3 (160mm)
Noctua NH-U12S (158mm)A kicsivel több mint egy éve vásárolt konfigurációm jelenleg az Intel gyári CPU hűtőjét használja, aminek hatékonysága finoman szólva elég gyatra - ezt szeretném lecserélni. A CPU hűtők topikban a fenti hűtőket ajánlották, viszont más fórumok / tesztek alapján úgy tűnik gondok lehetnek a CPU fan-t hátul rögzítő fém merevítő méretével. Például - hasonlóan az ASUS ROG lapokhoz - az ASUS SaberTooth Z97 Mark 1 alaplap alján is van egy "TUF Fortifier"-nek nevezett fém merevítő, amelyen a CPU hűtő szerelését segítő kivágás mérete úgy tűnik nem elég nagy Kép
Ezzel kapcsolatban van esetleg valakinek tapasztalata? Kerülő megoldásként azt javasolják, hogy a CPU hűtő hátsó pántjának felszerelése előtt le kell szerelni a "TUF Fortifier"-t, majd a pánt rögzítése után vissza.
Esetleg ezt meg tudná valaki erősíteni?Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
Üdv,
Bélabácsi -
Sziasztok!
A Z97 MARK 1 tulajok kaptak egy új BIOS verziót is Karácsonyra
Version 2101
Description SABERTOOTH Z97 MARK 1 BIOS 2101
Enhance the compatibility with some CPU Fans
2014/12/26Aki már esetleg felrakta, várjuk a tapasztalatokat
Üdv,
-
Sziasztok!
ASUS SaberTooth Z97 Mark 1 tulajdonosokat szeretném megkérdezni egy jelenséggel kapcsolatban, a közeljövőben BIOS frissítésre készülök (2012-re). A BIOS-ban (és így az AI Suite-ban is) be van állítva a de-dust funkció, amely szerint 2 óránként 30 másodpercre be kellene kapcsolnia az assistant ventillátoroknak. A jelenlegi 1304-es BIOS verziómnál azt tapasztalom, hogy első bekapcsolást (hidegindítást) követően ez a funkció nem működik Windows 8.1 x64 alatt, viszont ha a Windows elindulása után egy szabályos restart-ot nyomok a Windows-ban, akkor az újraindulást követően már minden de-dust funkció szépen működik. Érdeklődni szeretnék, hogy egyedi jelenségről van-e szó, vagy esetleg más is tapasztalt ilyesmit?
Előre is köszi!
Üdv,
-
válasz
Eduardo89 #912 üzenetére
A FanXpert tényleg egy elég ratyi valami, én már az XML fájlt editálgattam kézzel, mert a szoftver nem hajlandó egy raklap paramétert elmenteni
Betöltesz egy másik profilt, majd visszatöltenéd az eredeti (customizált) profilod és össze vissza állítgat mindent..Végül meguntam és átvettem az XML fájl tartalma feletti uralmat: kézzel editálom az XML-t és read-only-vá tettem, hogy a szoftver még véletlenül sem tud belenyúlni
Nemrég jelent meg egy új verzió ezt még ugyan nem próbáltam, de bizakodó vagyok
Én ezek alapján mélyültem el a témában, hátha segít.
Üdv,
-
-
Szia!
Gondolatolvasó vagy, épp az imént akartam rákérdezni, hogy van-e valakinek tapasztalata az új BIOS verzióval
Hirtelen az jutott az eszembe, hogy
- a BIOS frissítés előtt visszaállítottál-e a BIOS-ban "ASUS Optimized" beállításokra? (vagyis kellett-e factory default-ra visszaállni?)
- a frissítés után megmaradtak-e a beállításaid a BIOS-ban vagy mindent előről kellett újra beállítgatni?(ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 1)
Előre is köszi!
Üdv,
-
Sziasztok!
Esetleg ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata ASUS alaplapokkal?
Control Fan Speeds With SpeedFan [Tutorial]
https://www.youtube.com/watch?v=8VjdQStihsEMás források alapján nem nagyon sikerül az AI Suite alternatívájaként használni a SpeedFan-t, jelenleg annyira nem is szimpatikus a megoldás, de mondjuk lenne pozitív tapasztalat a működőképességéről, akkor szerintem nem sokat kellene győzködni, hogy lecseréljem az ASUS csili-vili programját egy működő programra
Üdv,
-
válasz
Eduardo89 #846 üzenetére
Hali!
A lapom ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 1, a legújabb BIOS-al. Jaja, a segédprogikban elég sok a bogárka
nekem csak a profilok mentésével / visszatöltésével volt gondom az AI Suite-el, a wizardocskák lefutottak, bár elég össze-vissza sikerült neki felmérni a szituációt
Az egyes fesz és hőmérséklet értékek kijelzésére számos programot javasoltak a kollégák a CPU-s fórumban, ezek közül nekem az AIDA64 jött be. Elsősorban amiatt, hogy az AIDA hivatalosan is támogatja az ASUS szervizeit, így ezek megférnek egymás mellett. A fesz és temp értékek mérésénél nagyon figyelni kell arra, hogy lehetőség két ilyen mérőprogram ne fusson egymással és az AISuite-al párhuzamosan. Mivel ugyanazt a szenzor hardvert olvasgatják, könnyen előfordulhat, hogy meghamisítja a FanXpert mérési eredményeit. Ez azért veszélyes, mert legtöbbször a hamis értékek a valóságnál kisebbek, így lehet hogy a CPU-d 65 fokos, de a venti 600 RPM-el lébecol
Sajnos mivel viszont az AIDA csak mérésre alkalmas, a ventik fordulatszám szabályozására csak a FanXpert használható. Olvastam SpeedFan próbálkozásokat is, de annyira nem támogatom a megoldást...Ez az egy oka, hogy a FanXpert még a gépemen vanViszont mivel ennyi macera van vele, egész jól belelátok már, hogy mit és hogyan csinál, sajnos a miértre nem nem tudom a választ
Aki szeretne kicsit finomhangolni rajta, ez egy jó kiindulópont:http://rog.asus.com/forum/showthread.php?45081-Fan-Expert-2-Fan-Control-Tips-%28Turning-fans-off-Make-it-work-with-Arctic-Freezer%29
Üdv,
-
válasz
Eduardo89 #837 üzenetére
Asszem sejtem mi lehetett a baj
Sztem a Fan Tuning Wizard egy olyan temp source-ot és hőmérséklet thresholdot állított be a ventiknek, amelyet képtelenek lehűteni. Vagyis pl. a bottom chassis ventinek ha megadsz egy "távoli" pontot a házban, amely hőmérséklet alapján pörögjön, akkor a venti csak pörög-és-pörög, mert nem csökken a szenzor hőfoka. Sztem akinek Thermal Armor van az alaplapján, az sűrűbben belefuthat ilyesmibe...
Bár azt mondjuk nem tudom, hogy az AI Suite uninstall és reinstall után megőrződnek-e a mentett XML fájlok, amely tartalmazzák a profilokat és a FAN kalibráció adatait...Üdv,
-
Sziasztok!
Én is küzdök az AI Suite / FanXpert programmal, ezek valóban nem sikerültek valami jól
A kezdeti BIOS nehézségek után magával az alaplappal semmi gondom nincs. Kop-kopAmit az ASUS szoftverekkel eeddig tapasztaltam:
- ha a FanXpert profilok között váltogatsz, akkor a szerencsétlen progi számos beállítást nem állít vissza és az XML formátumban tárolt profil fájlokba el sem menti őket (pl. temp source), tehát kezdheted előről a beállításokat.
Workaround: ne piszkáldén egyszerűn a BIOS-ban belőttem "Standard" profilra az összes ventimet (PWM) és kezeli is őket szépen. A BIOS szerinti "Standard" profil a következők szerint működik:
Standard in BIOS
20% - 20 fok
30% - 30 fok
70% - 65 fok
100% - 70 fokStandard in FanXpert
20% - 40 fok
60% - 60 fok
100% - 60 fokVagyis ráadásul a FanXpert programban és a BIOS-ban eltérően van értelmezve a "Standard" profil. Véleményem szerint ez sem túl szerencsés...
Tehát ami nekem most működni látszik: az összes XML fájlt kitöröltem az AI Suite / FanXpert program alól, amit az ilyen-olyan csoda tuning wizard kitalált és elmentett. Ezzel gyári default beállításokra visszaállt a FanXpert és így jó is... a gyári default "Standard (ASUS)" nevű profilt használom.
- a napokban elkezdett a Windows 8-am BSOD-olni egy iomap64.sys nevű fájlra panaszkodva. Mint kiderült, ezt a fájlt használja pl. a GPU Tweak nevű program is. Ha esetleg valaki ezzel találkozik, akkor egész egszerűen tiltsa le a GPU Tweak programot hgy ne induljon el automatikusan a Windows indításakor. Fórumok szerint erősen memory leak gyanús a GPU Tweak, amit a Windows nem igazán szeret és BSOD-al reagál. Nekem eddig bejött, ha lesz további tapasztalatom, jelzem
Üdv,
-
válasz
Viperator #833 üzenetére
Ezt a BIOS fagyásos dolgot én is meg tudom erősíteni, az ASUS Sabertooth Z97 Mark 1-el ugyenez a jelenség (legújabb BIOS verzióval). Bár amióta a Windows szépen felkúszott rá és még időnként azért belépkedek a BIOS-ba, azóta nem jön elő a jelenség. Vagyis nekem csak abban az esetben fagyott, ha a BIOS-ban kapcsoltam ki a gépet (pont azért, mert a BIOS megfagyott...
) Amióta Windows-ból a szokásos módon lépkedek újraindulok, azóta ez elmúlni látszik
Amit Viperator kolléga említett, az is tuti sztem.
Üdv,
-
Sziasztok!
Az alábbiakban szeretném a segítségeteket kérni. Nemrég vásároltam egy ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 1 alaplapot, amelynek összeszerelését követő szoftver telepítések során egy érdekes jelenséget tapasztaltam a AI Suite 3 / Thermal Radar (Fan Expert) programmal, a weboldalról letöltött legújabb verziót használva. Az automatikus Fan Tuning kalibráló varázsló szépen lefutott, majd ezt követően módosítottam néhány ventillátor esetében a FAN temperature source-ot. Mivel magam módosítottam pár paramétert, elmentettem a profilt egy saját néven. Ezt követően folytattam a finomhangolást és eközben betöltöttem egy, a szoftverben alapértelmezetten elérhető "Standard (ASUS)" profilt, majd később visszatöltöttem a korábban általam elmentett saját profilomat. Csak később vettem észre, hogy az eredeti FAN beállítások fele hiányzik a FanExpert felületről. Néhány alap tesztet követően a hiba könnyen reprodukálható.
Eközben megtaláltam a filerendszeren tárolt XML formátumú fájlokat is, amelyekben a FanExpert a mentett profilokat tárolja. A fájlok méretéből is jól látható, hogy számos beállítás nem kerül mentésre a saját nevű fájlba, a gyárilag beállított XML fájlok mérete 2x akkora, mint a sajátom. Tovább vizsgálódva egyértelműen látható, hogy a fájlból a teljes <weights> ... </weights> szekció hiányzik, amely a hozzárendelt FAN hőmérséklet forrásokat tárolná.A hibajelenségre rákeresve fórumokon úgy tűnik nem egyedi jelenségről van szó. Többek közt próbálkoztam azzal is, hogy a FanExpert-hez tartozó szolgáltatás szervízkezelőben történő leállítását követően kézzel kitöröltem (áthelyeztem alóla) a szóban forgó XML fájlokat. A szolgáltatás elindítását követően a FanExpert factory-default paraméterekkel, üresen indult. A módosításokat ismételten elvégezve és elmentve, majd egy másik után visszatöltve a jelenség ugyanaz.
Az alaplaphoz csatlakoztatott ventik mindegyike 4-pin PWM, kivéve az alaplaphoz adott egyik assistant FAN-t.Azt szeretném kérdezni, hogy esetleg találkoztatok-e már a közelmúltban hasonló problémával? Létezik-e már javítás / workaround a problémára? Elérhetőek-e valahol vajon az XML fájlban található leírók dokumentációja (mely attribútum mire használható, milyen paraméterekkel)?
Előre is köszönöm!
Üdv,
-
válasz
Bélabácsi #775 üzenetére
Sziasztok!
Végül megoldódott a probléma, gondoltam ide is leírom, hátha másnak is hasznos lehet: szóval az volt a jelenség, hogy az alaplap síkjával párhuzamosan beépített SATA portokba csatlakoztatott kábel rögzítő fém pecekje nem akart belekattanni a portba a gyári kábelek használatával.
Végül a megoldás az lett, hogy egész egyszerűen előbb az alsó sorban lévő portba kell csatlakoztatni a kábelt, utána a felette lévőbe (én korábban fordítva próbáltam). Ezen sorrendet követve mindkét csati szépen bekattan.
Üdvözlettel, -
Sziasztok!
Örömmel jelenthetem, hogy én is csatlakoztam a e táborhoz a következő konfiggal
BitFenix Shinobi Midi-Tower USB 3.0 - black
FSP 650W 12cm Aurum Platinum 650M 92+
ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 1
Intel Core i5-4690K Quad Core
Corsair Vengeance® Pro Series — 8GB (2 x 4GB) DDR3 DRAM 1866MHz C9 Memory Kit (CMY8GX3M2A1866C9)
ASUS GTX660-DC2O-2GD5 GTX660 2GB GDDR5 PCIE
Intel 520 SSD 120 GB
WD RED 3 TB- az első sikeres felcsippanást követően a BIOS frissítés szépen lefutott - BIOS-on belül az EZ-Flash-2 utility-vel USB flash drive-ról frissítettem. (a legelső 0602-es verzió futott benne gyárilag)
- pár órányi MemTest is hiba nélkül végzettEddigi negatívumok:
- az egyik ASSIST FAN iszonyatosan idegesítő zúgó motorhangot nyomat magábólszerencsére elég széles skálában lehet konfigurálni a ventik fordulatszámát, threshold értékei és teljesen ki is lehet kapcsolni, szerintem hamarosan ki fogom gyilkolni.
- az UEFI BIOS warm-reset-et követő lefagyását én is meg tudom erősíteni... azért ez elég idegesítő egy 60 ezres alaplapnálegyelőre nem találtam workaroundot
- a fenti egy 2007-ben vásárolt AMD konfigot váltott, úgyhogy van változás bőven
- hamarosan lesz Windows telepítésről is tapasztalatEgy apróságban szeretném csak a segítségeteket / véleményeteket kérni: a korábbi alaplapomon a SATA csatlakozók között volt egy 4-5 mm távolság, így a mai ajánlottan használandó rögzítéssel rendelkező kábelek szépen "bekattantak". Viszont ezeken az ASUS lapokon annyira közel vannak egymáshoz a SATA csatik, hogy a felül lévő csatlakozó lenyomva tartja az alatta lévő csatlakozó pöckét, így az nem is tud belekattanni. Azt szeretném kérdezni, hogy ez by default Így működik és ne foglalkozzak vele, vagy ilyen esetben rögzítő nélküli kábeleket illik használni?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Gigabyte GA-H77M-D3H (rev. 1.1) LGA 1155 alaplap
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- IPhone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 84%
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest