Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz azbest #51 üzenetére

Nekem tetszenek. Az árukkal van alapvetően gondom.
    Szerintem egy 6-8 (és lassan még több) magos x86 noti és a talán lassan szintén eléggé beerősödő gpu-kkal a közönség 95%-ának eleve túl sok.

Az meg kb. senkit nem érdekel itt rajtunk kívül, hogy x86 vagy mi van mögötte.
    - Menjen minden - gyengébbek de nem sokkal, szerintem teljesen korrekt szintet hoznak. Ennek megfelelnek.
    - Legyen jó üzemidő. Ebben jobbak.
    - Támogatottság oké.
    - Cross platform: szerintem jó. Nem nagyon követtem eddig de számomra meglepően jól megy ez ahhoz képest, hogy 5 éve ez a no way kategória volt. És ha választani kell akkor ebbe az irányba tűnik jobbnak. Lásd itt, Apple M procin, vs most szedték ki az x86 Win-ből az Android támogatást.
    -Sw: A végére hagytam de szerintem még ez a kulcs. És itt is tévedést érzek amikor x86 hegemóniáról beszélünk. Egy ilyen fórumon lehet, hogy így néz ki, 25-30 éve x86-ot látunk és Windowst nagy részben. Én is. Mégis el tudom képzelni simán a váltást még ilyen beágyazottság mellett is. És akkor ez megint olyan ami az átlaguserekre hatványozottan nem igaz. Eleve jó pár éve elvannak tableten és mobilon. Androidon/iOS-en.
    Kb. ez is mindegy nekik, vagy tán jobban is fekszik mert azért a Win soha nem volt a használhatóság/ergonómia/újszerűség mintaképe.
    Én pl. a fenti hátam mögött hagyott idővel is fájóan hiányolom Windowsról az aktív felületet, widgeteket, rengeteg ilyen ergonomikus apróságot. (oké, tudom, hogy ez is Win, nem Android, de az oda-vissza átjárás elkezdődött)

De ha megnézem az sw-ket, kompatibilitást, emulációt, akkor a tök átlagos igényeknél mélyebben se hiszem, hogy nagy gondok vannak. Desktop x86-nál speciális esetben is jártam már úgy, hogy videóvágásnál aktívan keresgéltem milyen hw/encode gyorsított, próbáltam a csillagromboló studiószoftvert ami elsőre mégsem akarta az igazságot. Közben meg S22-őn az első kommersz app átkonvertálta úgy ahogy megfelelt... :U
    De pl. egy AV1-et lehet nézelődni hol találod meg előbb, ARM vagy x86-os platformon.
    És ezek már megint a spec igények. 99% meg tölt valamit az app store-ból és menjen. Mindegy mi hajtja belül.

Új hozzászólás Aktív témák