- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
-
PROHARDVER!
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atish19
őstag
GT-AX6000 update érkezett. Leírás szerint telepítés után ajánlott a gyári visszaállítás.
3.0.0.6.102_34860
Important: After installing this firmware, we strongly recommend performing a factory-default reset to activate every new security adjustment.
Security Enhancements
- Password Policy Upgrade – Minimum of 10 characters, including at least one letter, one digit, and one special character; disallows consecutive identical characters; hardens defense against brute-force attacks.
- HTTPS on 8443 – Management interface now served over TLS by default.
- UPnP Disabled – Universal Plug and Play starts in the off state for reduced surface exposure.
- AiCloud Authentication Hardening (CWE-287) – Added layered verification.
- Authentication Logic Refactor – Removed redundant code paths for a lean sign-in flow.
- Memory Safety Guard (CWE-476) – Introduced null-reference protections across critical services.
- Enhanced IPsec Parameter Validation – The existing input checks have been hardened.
- Data Exposure Mitigation (CWE-200) – Reinforced controls on sensitive pathways.
- Detailed Audit Trails – Expanded logging within the authentication module.
System Improvements
- Connection Stability – Core algorithms refined for steadier links.
- Scheduling Accuracy – Timed tasks execute reliably under PPPoE, PPTP and L2TP WAN modes.
- Client List Maintenance – Resolved an issue that prevented offline devices from being removed from the client list -
válasz
Balinov #25708 üzenetére
És a többiek.
Tényleg mindent próbáltam, nem megy. Nem megy azt Ubuntu alól a router smb megosztásra csatlakozás.
Nem fejteném ki bővebben hogy már a smb conf meg az atyaúristenkét is áttúrtam meg átírogattam meg konfigoltam, ennyit nem termináloztam az utóbbi 2 évben mint most 2 nap alatt.
Kikapcsoltam a routerbe a samba megosztáshoz a jelszókérést. nyekergett rendesen hogy biztonság meg ajjaj. Router reboot és ezután bármelyik Ubuntus fájlkezelővel 2 másodperc a csatlakozás, látszik az összes megosztás, írom-olvasom.
Nem hagyom így, visszatettem már jelszavasra, legfeljebb a Linux alól nem fogom elérni.
Én végleg feladtam az Ubuntus sambát az Asussal.
Mimt többször leírtam ez az első ilyen csőd, eddig kb. 15 samba megosztásra cuppantam rá az Ubuntuval, jelszóval névvel és semmi de semmi gond nem volt sose.
Ezek Windowsok és nasok meg céges helyi smb fájlszerverek.
Hogy ezzel a szerencsétlen Asussal mi a nyűgje nem tudom de amúgy már nem is érdekel több nap szívás után.
Köszi mindenkinek a segítségeket. -
Balinov
titán
válasz
tordaitibi #25706 üzenetére
Bocsi ,írattam volna hogy az io címet és a share nevet írd át arra ,ami nálad releváns
-
kpityu2
őstag
válasz
tordaitibi #25706 üzenetére
Most jut eszembe. A HA az docker alapú, lehet, hogy ott nincs valami jól konfigolva? A HA Samba share bővítmény beállításainál néz szét. Ugye a host gépnek még át kell reléznie a forgalmat a Samba docker konténernek a belső virtuális hálózaton. De ez már nem router probléma, hanem HA probléma.
-
-
kpityu2
őstag
válasz
tordaitibi #25700 üzenetére
A Wsdd2 a hálózatfelderítés linuxokba, amint kivettek a samba magasabb verzióiból. Arra való, hogy a fájlmenedzser hálózat füle alatt megjelenjen a sambás gép, ne kelljen az ip címmel szórakozni. SMB1 alatt nem kell, mert abba be van építve. Esetleg nézd meg, hogy nincs-e bekapcsolva smb1 alatt is, hátha azzal akad össze. Ez egy service. Vagy a linux smb configban nézd meg, hogy milyen authentikáció van beállítva. De csak tipp, mert sose volt ingerenciám, hogy kibogozzam ki kivel van.
-
válasz
Balinov #25702 üzenetére
Nem.
Fájlkezelő, Hálózatok, ott ki is listázza a routert.
3 fájlkezelőm van, Thunar, Dolphin, PCManFM-qt-filemanager.
Mindhárom szépen listázza a Hálózatok alatt a routert RT-AC87U-E380 néven.
A routerre kétkatt, bejön a jelszókérő ablak és innen semmi tovább. Hiába adom meg a router felh.nevet-jelszót.
Megpróbálom a leírásod szerint. -
Balinov
titán
válasz
tordaitibi #25700 üzenetére
Ubuntu fileanagegrben ugye így próbálod felcsatolni a smbv1 sharet?
smb://192.168.1.50/sharedfolder -
SztiviVander
addikt
válasz
tordaitibi #25697 üzenetére
usernevnel probald meg ugy hogy ne siman a nevet ird be hanem routerneve\usernev
-
válasz
kpityu2 #25699 üzenetére
Engedélyeztem az Ubuntuba a smb1 protokollt. A Windowsokba is engedélyeznem kellett meg a Droidos telefonok smb kliensében is. Azok felcuppannak a routerre, az Ubuntu nem.
Valóban necces 2025-ben smb1 de ha a router gyártója így álmodta meg akkor mit tudok csinálni?
Légyszi fejtsd ki nekem bővebben mi az a wsdd2. -
kpityu2
őstag
válasz
tordaitibi #25697 üzenetére
Csekkold le az smb 1-re való butítás beállításait, hogy minden megvan-e. Egyébként nem javasolt az smb 1, inkább be kell üzemelni a wsdd2-őt a hálózati felderítéshez.
-
xrvman
őstag
Sziasztok,
megjelent egy új router, ám elnézve az adattáblát, elég karcsúnak tűnik.
Rog-strix-gs-be7200
Pedig kb. pont ilyesmit néztem ki, hogy szépen le tudjam tenni a polcra és BE legyen már, az AC 66U B1- est leváltandó. Modem fehér, ott van kb. mellette, akkor ez is fehér legyen, ne üssön el.
Nem muszáj Rog, de 4 port + wan kell. -
-
Multibit
nagyúr
válasz
tordaitibi #25692 üzenetére
Ugye, elírtad az IP címet? Kétszer is
-
válasz
Balinov #25691 üzenetére
Így van.
smb-n semelyik fájlkezelő nem tud belépni, a fő megosztásba sem.
Ha próbálom mountolni pl. a 192.168.1/film mappát ekkor is elhasal.
Fájlkezelőkbe szépen látszik a Hálózat alatt a router, rákattintok, felugrik a felh. név jelszó párost kérő ablak.
Megadom és közli hogy időtúllépés, nemlétező könyvtár, nemlétező hálózat elérési út stb.
Mindez csak az Ubunturól.
Minden más azonnal belép, wines pc-k, droidos telefonok. -
Balinov
titán
válasz
tordaitibi #25690 üzenetére
Ja,hogy maga a routerre nem tudsz belepni?
-
válasz
Balinov #25689 üzenetére
Szia nem, már magába a routerbe, illetve a megosztásba se tud belépni.
Az ékezetes mappákat nem is látom mert odáig nem jut el.
Se ip sem gépnév se semmivel nem tudok a routerig eljutni fájlkezelő/smb vonalon.
Ha a direkt utat adom meg, 192.168.1/shared/bármelyik mappa, akkor is hiba, a könyvtár nem létezik. -
Balinov
titán
válasz
tordaitibi #25688 üzenetére
Szerintem ott is az ékezet ,saját karomon jöttem rá hogy Linux nem csipazza az ékezetet ..
-
válasz
drkovge #25686 üzenetére
És Csorbi, tényleg.
Eszembe nem jutott volna.
Ma már nem tudom megnézni, reggel 8-ig melóhelyen vagyok már de ha hazaértem átnevezem ékezetmentesre.
Másik, ha már itt.
Mindenről elérem a megosztást otthon, több Win és több Androidos teló.
Ubuntu nem hajlandó csatlakozni, időtúllépést és nem létező elérési utat, vagy rossz név-jelszót ír.
smb1 engedélyezve az Ubuntun is.
Ugyanez az Ubuntu látja és simán csatlakozik 2 nasra, meg a 4 Windowsra sambával.
Mi akadályozhatja még hogy elérje a megosztást? -
Csorbi
addikt
válasz
tordaitibi #25685 üzenetére
Ékezetes karakterek? A többinél nem látok, ennél a kettőnél igen.
-
drkovge
csendes tag
válasz
tordaitibi #25685 üzenetére
Én megpróbálnám ékezetes karakterek nélkül a könyvtárak nevében.
-
Sziasztok.
RT-AC87U.
Nem rég vettem itt a HA.-n használtan, a fő cél egy icipici házi szerver, fő csapásirány az smb megosztás.
2 terás vinya rádug, minden oké, simán elérm mindenről (kivéve Ubuntu, ezzel nem jutok dűlőre)
Viszont van a megosztásban 2 könyvtár amiket nem enged elérni.
Minden mást írok-olvasok, ez a két könyvtár eddig jut el:
Lehúzva a routerről a lemezt, bármilyn wines linuxos gépre vagy akár Androidos telefobra dugva nyitható a 2 könyvtár vagyis nem jogosultságprobléma.
A fájlrendszer NTFS.
van erre valakinek ötlete? -
Bajgunar
senior tag
válasz
enginev3.0 #25682 üzenetére
-
Bajgunar
senior tag
Üdv.
Adott digi 1000/300, Ont, utána egy Asus AC66U-B1.
Digi régi routere megadta magát. Kicserélték egy "új" HG8147X6-10 -re. Eddig ment az 1000 net (~920-930, mondjuk érdekesnek tartottam, asus ennyit "visszafog"? ), most hogy cseréltek routert, nem megy csak 450. Kiiktattam asus routert (lekötöttem mindenről). Digisbe dugva pc, gépen létrehozva szélessávú kapcsolat, a sebesség 560 lett. Nah, digis router átrakva bridge-ből Ont. (Nem kell benne semmit megadni, a rendszer gyári szám alapján ismeri fel.) És megy az 1000-es net!
Nah, rádugva asus router, kitörölve belőle pppoest, automatikusra rakva. (Mint egy mesh-ként). Nem megy róla csak 450-es sebesség.
Most itt mi lehet a probléma? Digis router is meg asus is? Asust még nem reseteltem, a sok port, vpn, wifi, media miatt nem akarok szívni vele újra...
Eddig minden jó volt! Csak Ont lett cserélve. S gatya. Asusból csak 450. Ont-ból bridge-ben asuson keresztül 450, ont-ba dugva 560. Ont nem bridge-ként viszont megy az 1000. ?
Ötlet?
Ok, lehet haldoklik az asus. De a digis huawei se százas? Mondjuk előtte sem volt asus-ból csak ~930.
De most közvetlen rádugva pc az Ont huaweire, most meg kiakad, s mér néha 1050/340 -et? -
stigma
addikt
Hi, köszi a segítséget , FW probléma megoldva.
Első körben webes felületről az Gundam Editio nlinkelt verziót bem engedte, de Rescue Mode-ban fel tudtam tenni az általad említett 386-os verziót, utánna már a legújabbat sima webes felületről tudtam frissíteni.
Köszi a segítséget. -
stigma
addikt
Hali, köszi az infót én is valami hasonlóra gyanakodom.
PRóbálkoztam a Rescue Mode-al, oda 388-at töltöttem be, de ott sem tudta frssíteni.
Pontos verzió ha jól emlékszem akkor 3.0.0.4.386_41700 asszem.Akkor valahonna keresnem kell egy 3.0.0.4.386.50289 AX82U-s FW-t HW Ver 1.0-ra?
Hivatalos oldalon AX82U-ra csak 388-as verziót találok semmi más.
AX82U GUNDAM EDITION FW között van egy csomó, az is jó nekem, mert ilyen verziót találtam a listában?Segítséged előre is köszi.
-
*H*
aktív tag
válasz
stigma #25676 üzenetére
Mi a pontos verziószáma a jelenlegi 386-os fw-nek ami a routeren van? Ha 3.0.0.4.386.49674 (vagy régebbi verzió), akkor nem tudod frissíteni 388-ra közvetlenül. A 3.0.0.4.386.50289 a köztes fw a 386 és a 388 között. Lehet a 386-os GNUton is újabb verzióra épül, mint a jelenlegi a routeren, azért nem települ az sem.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Vettem egy AX82U-s routert Ver 1.0-s kivitelt, ami 386-os FW verzió van, és szeretném frissíteni. Ez ugye nem mai FW, mert a hivatalos oldalon csak 388-as FW-ket találok.
Próbáltam gyári 388-as verziót vagy GNUton féle verziót is feltenni, de hiába, mert vagy azt írja ki hogy sikertelen , vagy ha GNUton 386-os verziót teszek fel, végigfut, bejelentkezem a routerrel, de úgyanazt a FW-t írja, ami msot van rajta.
Van ötletetek hogy tudom feltenni vagy a gyári legújabbat vagy a GNUton féle 388-ast?
Annó még régebben emlékszem hogy volt valami FW tipus váltás a régi fájlnév 3 karakterből állt, az új már a ,,w" kiterjeszésű ha minden igaz, lehet akkor hogy azért nem megy nekem?Itthon egy ugyanilyen routerem már van, gyári 388-as van rajta megelégedéssel használom. Második routert Mesh miatt akarom majd használni a kizeljövőben ha 100+-nm-es házba fogunk nemsokára költözni akkor legyen mindenhol rendes jelerősségem.
Segítséget előre is köszi.
-
TeeJay
félisten
válasz
gippazoid #25673 üzenetére
Broadcom BCM6764L-re nem találtam semmit hogy mi a különbség a BCM6764-hez képest, mindkettőt 4core 2GHz Cortex-A7 ARM procinak hozza
ChatGPT a FEM különbségre annyit tudott adni hogy a 2,4GHz RTC66274 pár dB-el nagyobb jelet tud szórni, gondolom azért váltottak rá mert nem volt elég combos a 2,4GHz wifi az 5GHz résznél a SKY85796-ról nincs semmi infó még
-
TeeJay
félisten
válasz
gippazoid #25673 üzenetére
Nyomozom hogy a BCM6764L az valami butított verzió vagy mi?
Az erősítőket is keresem de mindenhol kódot kérnek ha meg nézném
Szóval valaki majd segít aki jobban ért ehhez
Valami miatt biztos oka van hogy 1 év gyártás után szinte minden cuccnak jött V2 verziója
TUF-BE3600-nak isDe a TP-link BE230-nak is ami ugyanezt a Broadcom procit használja
-
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
*uronics-ba RT-BE58U V1 van még és 2024-es gyártással
V2-re várni kell úgy néz ki és írtam Asus support-nak hogy van-e bármi proci különbség a kettő közt -
Anonymus23
veterán
Köszönöm az ionfókat srácok, akkor ezeket nézegetem és meglátjuk melyik lesz a vége
-
kpityu2
őstag
válasz
Anonymus23 #25667 üzenetére
Az AX52 általában olcsóbb. Az AX1800U ugyanaz mint az AX53U figyelni kell melyik az olcsóbb/akciós. Ha nem sürgős az Árukeresőn be kell állítani rájuk árfigyelőt.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Anonymus23 #25667 üzenetére
Nekem 2 éve lóg egy router az udvaron a tető alatt
Ahol víz nem éri de a kinti hőmérséklet telibe
Nyáron meg a nyári -
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Asus Mesh hálózat kiterjesztéséhez keresnék valamilyen olcsóbb megoldást. A "probléma" az, hogy a node az egy műhely sufniban lenne, igaz kábeles backhaul, de télen azért nincs fűtés.
Mi a legolcsóbb megoldás erre? Vagy ha nem vesszük figyelembe a "kültéri" jelleget?
Sebesség az majdnem mindegy, csak mobilon lógnak rajta meg néhány kamera Wifin.
Előre is köszönöm!(amit néztem, az a ASUS RT-AX53U, vagy van ettől olcsóbb új?)
-
*H*
aktív tag
válasz
TeeJay #25664 üzenetére
Ne foglalkozz velük. Ezek mind AI által generált téves válaszok. Ilyenkor, ha megfelelően kommunikál az ember és rákérdez, az AI is módosítana a válaszon. Majd végül beismerné, hogy valójában nem tudja a pontos választ. Érthetetlen, hogy sokan kész tényként beírnak ilyeneket. A legjobb az lenne, ha a topikgazda vagy egy moderátor törölné az ilyeneket, mert megtéveszti az embereket, ha információt keresnek itt valamiről.
Jelenleg nincs egyértelmű, publikus, hivatalos információ a különbségekről. Ahogy írod, nincs még külön termékoldal sem. Ilyenkor általában hardver revízió, másik beszállítótól származó alkatrész, stb. használata indokolja az eltérő FW-t. Az Asus support-nak írhatsz esetleg, hogy mi a pontos változás. -
TeeJay
félisten
válasz
Mostly Harmless #25663 üzenetére
Ez az infó honnan van?
Csak azért kérdezem mert V2-re google sem dob ki semmit
a tesztek nagy része meg még 2024-es amikor V1-et adták ki az új V2 csak most tavasztól-nyártól indulhatott el a kiadott FW alapjánAsus oldalon meg mint látod továbbra is 4core 2GHz procit írnak és 1GB RAM-ot
1024QAM az biztos hogy nem wifi7 tudás ott valami mást néztél szerintem
4096QAM kell hogy valami wifi7-es legyen -
Mostly Harmless
tag
válasz
TeeJay #25655 üzenetére
röhögni fogsz, de a V1 a jobb.
🧠 Processzor és memória
RT-BE58U: 2.0 GHz-es négymagos processzor, 1 GB RAM
RT-BE58U V2: 1.7 GHz-es négymagos processzor, 512 MB RAM⚡ Wi-Fi teljesítmény
Mindkét modell Wi-Fi 7 (802.11be) szabványt támogat, de:
BE58U: 4096-QAM moduláció, ami nagyobb adatátviteli sebességet tesz lehetővé
BE58U V2: 1024-QAM, ami valamivel alacsonyabb teljesítményt jelent
🔌 Portok és csatlakozók
Mindkét modell rendelkezik:
1× 2.5G WAN/LAN porttal 1× USB 3.2 Gen 1 porttal 4× Gigabit LAN porttal
📦 Méret és dizájn
BE58U: 238 × 193 × 59 mm
BE58U V2: kisebb, kompaktabb kialakítás (224 × 129 × 50 mm antenna nélkül)Merlin egyikre sincs...
-
TeeJay
félisten
válasz
BB9000 #25659 üzenetére
Biztos hogy egyről beszélünk?
RT-BE58U : [link]
2.0 GHz quad-core processorAkárhogy néztem sehol nem találtam még BE58U V1 és V2 közti különbséget csak a support oldalon van írva hogy külön V1 és V2 FW van utóbbi 2025/06/05 kiadással jött
Ha ránézek a TUF Gaming BE3600-ra ott is megjelent V2 verzió 2025/06/20 első FW kiadással
Elvileg a BE58U és TUF-BE3600 eléggé hasonló
-
válasz
TeeJay #25655 üzenetére
1. Processzor :
V1: 1,5 GHz-es, hárommagos processzor
V2: 1,7 GHz-es, négymagos processzor
2. Memória (RAM és flash)
V1: kevesebb RAM (512 MB)
V2: 1 GB RAM, stabilabb teljesítményt biztosítva
3. Firmware / Asuswrt-Merlin támogatás
Csak a V1 verzió támogatott az alternatív Asuswrt-Merlin firmware által, a V2 nem kompatibilis ezzel a populáris firmware-rel. -
enginev3.0
félisten
válasz
Imi1981 #25656 üzenetére
Akkor elvileg jó, gondolom nem kell neki 2A, bár a router hátuljára rá van írva mekkora táp kell neki
Nekem terhelés alatt csinált olyat hogy félig meghalt, működött, nem kapcsolt ki, de kb semmire nem volt jó
Sok idő kellett mire rájöttem hogy rossz tápot használtam hozzáEsetleg próbáld meg te is, hogy megterheled, pl egy speedteszttel miközben azon a mesh ponton lóg a telefonod
-
Imi1981
veterán
válasz
enginev3.0 #25654 üzenetére
Gyári táp van hozzá elvileg de nem neztem meg rajta az adatokat . mindjárt megnézem . amióta beállítottam az ethernet backhault azóta jól működik ! Persze azért figyelem mert hátha megint lehal a wifi de olyan érzésem van , hogy most jó lesz .
Megnéztem és 12V 1.5A a tápja -
TeeJay
félisten
Asus BE-58U V1 és V2 között mi a különbség?
Aki vett ilyet az melyiket kapta?
Support oldalon is külön van totál más FW hozzájuk -
kpityu2
őstag
válasz
Imi1981 #25650 üzenetére
Lehet. Ha mindkét backhaul (kábel+wifi) aktív, akkor folyamatosan csekkoja a wifi backhault is. Jobb fix kábelre rakni, mert akkor wifi sávszélesség is felszabadul illetve nem kell akkora átfedésben lenniük, távolabb teheted őket egymástól, nagyobb területet lefednek és így a kliensek számára is egyértelműbb, hogy mikor melyikre kell csatlakozni.
-
Imi1981
veterán
válasz
enginev3.0 #25651 üzenetére
Akkor lehet átvertek ezzel a routerrel és mégsem hibátlan. Majd úgyis kiderül. Ha megint lehal a wifije és csak a csomópont újraindítás hozza helyre ahogy eddig , akkor valami nincs rendben. Pedig tök kényelmes lenne így.
-
-
Imi1981
veterán
válasz
enginev3.0 #25648 üzenetére
Azt csináltam ! A routert is áthelyeztem ,hogy jobb legyen az átfedés . Most jó lett !
Remélem a wifi hiba is megszűnik az ax53u routeren .
-
Imi1981
veterán
válasz
enginev3.0 #25646 üzenetére
Eddig jó volt és a rákötött gép is 1000/1000 megabit kapcsolatot mutat . Az viszont érdekes hogy a router 10/100-at itt
Most néztem egy speedtesztet és hiába ír a pc 1000/1000 megabitet csak 80/80 megabit a sebesség.Akkor úgy néz ki mégis kábelhiba . Kösz a tippet legalább megnéztem ! Eddig kizártam mint hibalehetőség .
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Nemrég vettem használtan az AX-Tuf6000 mellé egy AX53U-t és aimeshben használom őket kábellel összekötve . kb 2 naponként egyszercsak nem ad wifit az AX53u ! Nagyon idegesítő és megoldást keresek erre. Mi lehet a gond ?
Itt
A csatlakozás minőségénél felkiáltó jel van de csak annyit ír nézzem meg a gyik-et .
Hát nekem ez nem segítség . Miért nem írja mi a probléma??
Ha tudnátok segíteni megköszönném . -
Orlin
addikt
-
Csorbi
addikt
A rá következő hozzászólást is elolvastad?
Válasz nem jött rá.
Egyébként 2 éve jelent meg, szóval nem gondolnám hogy temetni kéne. Manapság már elég ciki 1-2 éves terméktámogatással kiszúrni az emberek szemét, és a hatóságok is egyre inkább ugranak erre a tech cégeknél, főleg mivel hardveres elavultságról egyáltalán nem lehet beszélni itt sem. -
Orlin
addikt
-
Balinov
titán
Szerintem nem baj,amíg stabil és nincs olyan vulnerability ami erintene. Nekem Ax56u van ,az már EOL és Merlin sem lesz nagyon már rá ,mikor megvettem virgin hub 3.0 helyett tökéletes volt de most gbit ftth van ,itt néha kehes ,szóval éppen ma rendeltem meg azt5a Flint 2t ,amit intruder kolléga linkelt itt pár napja
-
Orlin
addikt
válasz
Balinov #25621 üzenetére
Próbáltam nem segít.
Facebook full fehér képernyővel jön be néha vagy éppen így.
Amúgy a többi alkalmazás ha telón vagyok szintén akadozik nem tölti be a képeket stb.
Neketek amúgy az AiProtection is be van kapcsolva?
Fogalmam sincs miért csinálja nem régen kezdte.
Lehet a szolgáltatónál nem stimmel valami? -
válasz
mastodon #25631 üzenetére
Ez itt már elég off, szóval a másik topikba válaszoltam.
-
válasz
Intruder2k5 #25629 üzenetére
Miben más a parental control a GL-MT6000-en a Tomato64-gyel, mint a Merlin az ASUS-on?
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #25629 üzenetére
Köszi szépen ,este aztán leesett hogy van saját topikja,követem is ,most fejeztem be elolvasni az egészet ,rohadt alis link nem szállít ide Írországba ,pedig hirtelen felindulásból majdnem meg is rendeltem
-
válasz
Balinov #25628 üzenetére
Nem valószínű, hogy én írni fogok róla (egyszerűen mert eddig se voltam egy logoutra írkáló típus, a 17 itt töltött évem alatt egy bejegyzést sikerült összehozni), de a topikjában lassan gyűlnek a tapasztalatok, ha érdekel akkor figyeld, vagy akár kérdezz is ott, ha tudok, én is szívesen válaszolok.
-
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5 #25626 üzenetére
Ha lenne kedved és időd ,szívesen olvasnék egy bemutatót róla ,akár a logouton
-
the radish
senior tag
válasz
Intruder2k5 #25626 üzenetére
Kösziiiii! Nagyon pofás, a hw meg több, mint jó.
Hétfőn lecsapok, bár kupon nélkül is nagyon kedvező az ára.
-
válasz
the radish #25625 üzenetére
Szia!
És a GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) alakja sem tetszik?
Néhányan régi ASUS-osok is most arra váltottunk, van rá Tomato64, szerintem kellően erős a HW, és jó a WiFi is 2.4 GHz és az 5 GHz sávokon is. 1x2,5Gbit/sec WAN port, 1x2,5Gbit/sec WAN/LAN port, és 4x1Gbit/sec LAN port. Gyárilag is egy OpenWrt alapú fw-vel érkezik, de ez simán cserélhető Tomato-ra. Egy hátulütője van a dolognak, itthon nem igazán lehet kapni, így AliExpress-ről vagy Amazon-ról tudod megrendelni. Persze nem akarlak sem le, sem rábeszélni semmire/ről, csak gondoltam mint régi Tomato-snak jelzem az opciót.
-
the radish
senior tag
Régi "Asusosként" vacilálok RT-AX86U Pro és GT-AX6000 között. Tudom, hogy utóbbi modernebb és olcsóbb, de az alakja nem igazán tetszik. (Lehet, hogy csak maradi vagyok.)
Teljesítményben elvileg ugyanaz, ha jól tudom, ugye? -
Csorbi
addikt
Van ám hivatalos specifikációs oldal feltüntetve minden földi jóval...
-
repro
tag
válasz
Gubek-Einste #25607 üzenetére
Köszönöm!
Az AX4200-on van download master? -
Orlin
addikt
Sziasztok!
Van egy TUF Gaming AX6000 routerem mostanáig nem volt baj.
500Mbps net fel le és a mérés alapján ezzel nincs gond.
Viszont rendeszersen nem töltenek be az oldalak vagy széttesve jelennek meg vagy megakad betöltés közben.
Minden eszközön csinálja wifin.
Telefon, Notebook...
Elég laikus vagyok hozzá.
Hol lehet a hiba?
Köszönöm. -
tibbike01
őstag
válasz
BB9000 #25604 üzenetére
Miért érdemes fontolóra venni a BE routereket? Kinek van otthon wifi 7 kliense? Néhány mobil tudja már a wifi 7-et, de ott meg pont nincs túl sok értelme a wifi 7-nek. Na meg ugye a 100ezer ft alatti BE routerekben nincs 320Mhz, ami nélkül meg túl sokat nem ér a wifi 7, de ha lenne is 320Mhz kb esélytelen, hogy az a sok csatorna szabad legyen teljesen.
Szóval tényleg kíváncsi vagyok, hogy pl egy 2x2 mezei BE router mitől lenne jobb, mint a 3 éves modell 4x4-es TUF 6000?
-
Csorbi
addikt
válasz
tylerddd #25614 üzenetére
Az ONT-től eltérő eszközön, internet terhelésre (ha a névleges sávszélesség közelében van a használat) általában akadozik a TV adás, mivel nincs egy elkülönített, dedikált VLAN-on a box, hiába van IGMP meg multicast, meg akármi, ha egyszer nincs egy neki dedikált külön sávszélesség.
Az ONT-n meg van.
Ha nincs extrém terhelés, akkor tök oké az adás külön routeren is. -
-
válasz
enginev3.0 #25611 üzenetére
Tudja az AC66, de korábban, amikor próbáltam, hogy tőle kapja az adatot az androidos box, időnként megállt a műsor, nem volt tökéletes, sőt. A beállításai is elvileg jók voltak, hasonló topikban segítettek.
-
Üdv! Adott egy Telekom ONT, amiből két kábel megy android boxokhoz és egy Asus AX58U-hoz, a fő routerhez. Egy AC66U-val wireless megy az AiMesh.
Azt szereteném kipróbálni, hogy a ONT-tól az egyik boxhoz futó kábelre teszek egy switch-et és ebbe dugom a boxot, ill. az AC66U-t, hogy stabilabb legyen a jel. A tévé problémamentesen megy, ezt korábban próbáltam. Az AiMesh menne ebben a felállásban vagy az AC66U-nak közvetlenül az AX-től kellene kapnia a kábelt? Illusztráció
[kép] Köszönöm!
-
-
a wifi nagyobb területet fed le
Erre semmilyen garancia sincsen, csak helyszíni teszt során derül ki, hogy egy adott eszköz mire is képes.
Ha nem megfelelő a lefedett terület vagy az elérhető sebesség nagysága akkor másodlagos eszköz kell beüzemelni lehetőség szerint kábeles kapcsolattal és AiMesh hálózatba szervezve.Mivel lenne érdemes lecserélni.
TUF-AX4200 vagy jobb képességű eszköz, elgondolkodtató már eleve BE-s eszköznek a beszerzése kicsit többért. -
repro
tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék.
Van egy Asus RT-AC66U B1routerem Merlin (386.14.2) rendszerrel. Van betéve wifi jelerősítő,
Lecserélném egy újabbra, ami jobb, gyorsabb ennél, van Download master benne és a wifi nagyobb területet fed le. Mivel lenne érdemes lecserélni.
Előre is köszönöm! -
válasz
gippazoid #25603 üzenetére
Van egy szempont, ami általában nem szokott hangsúlyos lenni, de szerintem fontos: Meddig kap támogatást a megvásárolni tervezett eszköz?
Az általad kiszemelt TUF-AX6000 már a támogatási periódusa végén jár. 2025 májusi az aktuális fw, és nem tudni, hogy lesz-e következő.
Előzőek miatt javaslom fontolóra venni egy BE-s router beszerzését az AX6000 helyett. Itt van pl. a RT-BE58U. Ez 2027. december 30-ig biztosan kap még frissítéseket. Árban hasonló, tudásban alulról közelíti. -
gippazoid
őstag
válasz
Gubek-Einste #25602 üzenetére
Köszönöm!
TUF-AX6000 lenne ha úgy alakul. A HDD-t is ahhoz kell csatlakoztatni amelyik a szolgáltatóhoz kapcsolódik?
A repeater router webes felülete azért még külön elérhető marad? -
válasz
gippazoid #25601 üzenetére
AX58U mellé milyen Asus routert vegyek amit aimesh-be lehet vele kapcsolni és repeater-ként működik? AX-es kellene hogy legyen az is.
Bármelyik kompatibilis eszköz megfelelő lesz erre a célra.Hogy érdemes kialakítani a hálózatot ha a két routert LAN kábellel kötném össze?
Tegyem át az AX58U-t és a HDD-t a kis szobába és a nappaliba tegyem az új routert?
Ebben az esetben egy AX52/AX53U/AX1800U lenne az ajánlott eszköz.Maradjon ahol van az AX58U és az új építse fel a kapcsolatot a digi-vel?
Ebben az esetben egy TUF-AX4200 vagy jobb eszközt kellene beszerezni mivel mindig a legjobb képességű eszköznek kell lennie az elsődlegesnek. -
gippazoid
őstag
Sziasztok! AX58U mellé milyen Asus routert vegyek amit aimesh-be lehet vele kapcsolni és repeater-ként működik? AX-es kellene hogy legyen az is.
Hogy érdemes kialakítani a hálózatot ha a két routert LAN kábellel kötném össze?
Jelenleg úgy van megoldva, hogy a digi eszközök (bridge módban van) abban a kis szobában vannak, ahová a lakás másik végéből nem ér vissza a WiFi jel a nappaliból, ahol az AX58U van a HDD-vel. A két szoba között egy LAN kábel van, több nem fér a kábel csatornába. Az AX58U csatlakozik be a szolgáltatóhoz.
Tegyem át az AX58U-t és a HDD-t a kis szobába és a nappaliba tegyem az új routert?
Maradjon ahol van az AX58U és az új építse fel a kapcsolatot a digi-vel?Mi a legjobb megoldás?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Half-Life 2
- Androidos tablet topic
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- BMW topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kés topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 50napot futott! MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest