-
PROHARDVER!
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Clark78 #13299 üzenetére
én mikor a második routert beüzemeltem - gondolom teljesen gyári állapotban volt -, csak összedugtam a fő routerrel és simán megtalálta. nem kellett semmit sem elöre állitgatni. egyből lehetett látni egy firmware frissités szükségességét és azóta sem léptem be a második node routerbe a hagyományos felületén, mert most nem is lehet már
-
Clark78
tag
válasz
woodworm #13272 üzenetére
Megvan az új router (ac1300g+), viszont sehogyse sikerül beizzítanom az AiMesh módot... Próbáltam resetelgetni az új routert, próbáltam kábellel és anélkül is, de egyszerűen nem találja a fő router. A fő routeren a legfrissebb firmware van, illetve még egy factory resetet is kapott. Most olyan, mintha külön életet élne az router, saját wifivel stb. Hogy tudom rávenni, hogy álljon át node-ba? Azon is kellene csekkolni a firmware-t esetleg?
Köszi előre is a tanácsokat! -
TeeJay
félisten
válasz
Martin2876 #13296 üzenetére
Igen teljesen normális
2,4GHz-en 20MHz módban ha a telefonok 1antennásak akkor a linked legjobb esetben is 72megabit lesz, 2antennás cuccal 144mbit
40MHz módra téve 150 és 300-ra nő ez.
Próbáld ki úgy a 2,4GHz beállítást hogy
N-only mód, fixen 40MHz sávszélesség és fixen keresel te egy csatornát ahol legkevesebb másik wifi zavarhat.
5GHz-en N módban ugyanez a szitu tehát ha gyorsabb net kell AC képes eszközzel kell 5GHz-re csatlakoznod. Ott én 2antennás Redmi Note9S telómmal 600-640megabitet méreku.i.: resetelt le a routert és állítsd be újra, QoS meg családi felügyelethez ne is piszkálj mert azzal pont kilövöd a HWNAT-ot a routerben, bár 500-550megabitet azért úgy is átvisz izomból
-
Martin2876
csendes tag
Sziasztok, a fórumon olvasott ajánlások alapján vásároltam egy AC65P routert. Vezetéken 300mbit/s letöltési sebességem van, 2G wifin keresztül max. 60mbit/s, 2-3 éves androidos telefonokon, tableten szintén ennyit tud 5g-n is közvetlenül a router mellett, a fal másik oldalán már csak 40mbit. Szerintetek ez normális és a készülékek a gyengepontok? Egy 10 éves laptopon próbáltam még ott 140mbit/s jön. A beállításokhoz nem nyúltam csak wifi jelszavat állítottam be. Forgalomkezelőben próbáltatam beállítani 500Mb/s-et de semmi sem változott.
-
nimfas
addikt
Sziasztok,
Adott egy Asus RT-65P router (ami egy Huawei 4G router utána van kötve kábellel), Openwrt van rajta, vezetékesen rá van dugva egy PC, nyomtató, 2 db 5 portos switch. Ezekben van 2 tv, 3 beltéri, 1 NAS, PS4....A wifi részével van bajom, szinte minden nap újra kell inditanom mert "leáll" a wifi része. Kérdésem hogy volt-e valakinek ilyesmi gondja vele, esetleg hogy lehet kideríteni hogy mitől döglik le? Naplófile-t ha mondjátok hogyan tudom kinyerni nagyon szívesen bemásolom hátha ott látszik valami. Nem volt túl olcsó a router a régi Tplink 1043-at is hasonló okokból cseréltem le anno pár éve.
Előre is köszönöm!
-
-
-
Kroni1
veterán
válasz
Bazs1981 #13285 üzenetére
Ha jól tudom vannak olyan routerek amik csak wifi backhault tudnak, tehát nincs ethernet backhaul, azaz kábeles összeköttetésre lehetőség. Gondolom ezért emelik ki, hogy itt a két eszközt kábelen is össze lehet kötni, amivel jobb sebesség érhető el a a modemmel nem összekötött másodlagos eszköz (azaz a node) környékén is.
"mind a két router utp kábellel van összekötve a modemmel" - Szerintem a modem csak egy porton adja ki a netet, neked a két mesh router eszközt kell összekötnöd kábelesen.
-
Melyik típusokat szeretnéd aimeshben használni?
Elvileg minden mindennel kompatibilis. Annyi, hogy lehetnek bugok a működésben. -
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Az Asus oldala ezt írja egy-két típus esetén:
"támogatja a rugalmas SSID-beállítást és a routerek vezetékes összekötését..."Ez nem mindegyikre igaz?
Ha olyan Aimesh wifi hálózatot szeretnék, ahol mind a két router utp kábellel van összekötve a modemmel akkor arra csak bizonyos típusok alkalmasak vagy pedig mindegyik?
-
Bazs1981
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #13281 üzenetére
B1- em van, az nem gond de az angollal annál több
német még elmegy
de megpróbálom google fordítóval megragadni a lényeget
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
Bazs1981 #13280 üzenetére
AC66U B1 = AC68U, N18U azaz broadcom-hoz van megoldás.
-
Bazs1981
aktív tag
válasz
kisbalazs83 #13278 üzenetére
Köszi!
"Aminek többek között a TX power elősítés volt a jelentősége, mivel ezt megoldotta a felhasználói menüből."
Csak emiatt ragaszkodok én is a HGG-hez. Van esetleg más fajta firm ami szintén tudja ezt?
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
Bazs1981 #13276 üzenetére
Szia!
link
de nem ajánlom. Nagyon régi. Azóta rengeteg javítás történt...
#13279 szaboi6512
HGG eltűnt akárki is volt. Szerintem már nem érdekli ez a szabály. Anno Merlin és páran azért kritizálták, mert nem tette publikussá a forráskódot. Aminek többek között a TX power elősítés volt a jelentősége, mivel ezt megoldotta a felhasználói menüből. -
-
Bazs1981
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #13275 üzenetére
Valóban! Köszönöm, meg is találtam! Viszont ha ismét a HGG-t szeretném használni azt hol találom? Az összefoglalóban található linkre kattintva nincs egy fájl sem, köszönöm!
-
-
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
RT-AC66U routeremhez honnan tudnám letölteni a gyári firmet? HGG van van rajta de le akarom cserélni a gyárira mert szeretnék venni még egyet és Ai Mesh-ben szeretném használni, köszi! -
válasz
szaboi6512 #13269 üzenetére
Igazatok van, valóban nem 90%.
Nálam Merlinnel, teljesen üresjáratban, összesen egy hosztot kiszolgálva 63-66% RAM foglalt, ami működés közben felmegy 80-90% közé.
MaCS
-
blakey
titán
válasz
enginev3.0 #13256 üzenetére
Ha AX58U-n semmilyen extrát nem használtam akkor 48% körüli volt a RAM kihasználtsága és ahogy tettem hozzá az extrákat úgy nőtt, AX68U esetében már 60% körüli az alap kihasználtság és úgy nő az extrákkal. 90% AX58U esetében, extrák nélkül, szerintem sok. Egyébként pl. a letöltés is annak számít, mert ahhoz is kell RAM. Gyári visszaállítás esetleg megoldás lehet.
-
gippazoid
senior tag
Mindenkinek köszönöm!
-
válasz
Clark78 #13260 üzenetére
Az RT-AC58U-V3 szerintem megfelelő erre a célra, de mindenféleképpen vezetékkel kötném össze a két routert, ha lehetséges.
A nappaliban lévőt áthelyezném oda, ahol az étkező sarka benyúlik a nappaliba, a második routert pedig kicsit a hátsó szoba felé közelíteném.
Szemre így egyformán le lenne fedve a lakás minden része szerintem. -
válasz
gippazoid #13259 üzenetére
A PC-n készítesz egy SMB-megosztást, a telefonon egy SMB-képes programmal (pl. Solid Explorer, de sok másik is van.) simán betallózod, és mehet a másolás.
Vagy: AirDroid programmal a PC-ről látom meg a telefont.
De sok szoftveres megoldás van még, a többiek majd sorolják őket.
MaCS
-
Clark78
tag
Sziasztok!
Mindenekelőtt: boldog karit!
Mesh (amennyiben esetemben ez jó megoldás lehet) kapcsán szeretnék tanácsot kérni.
Az alap probléma az, hogy a lakásunkban (panel) van egy "hátsó" szoba, ahol nagyon gyengécske a wifi. Eddig powerline adapterrel (TL-WPA4220 AV600) próbáltam javítani a szoba lefedettségén, de sajnos kb 2 év után elkezdett sípolni és működésre bírni is egyre nehezebb. Akár vehetnék egy újat is, de szeretnék valami jobb, megbízhatóbb megoldást találni helyette.
Arra gondoltam, hogy a routerem (ASUS RT-AC66U B1) mellé keresnék egy olyan másik routert (kb 15-20 ezres ártartományban ha megoldható), amivel Mesh-ben javítani lehetne a hátsó szoba lefedettségén. Esetleg egy ilyen megfelelő lehet erre a célra:ASUS RT-AC58U-V3?
A kettes számú router elhelyezése is lényeges lenne, ha jól sejtem.
Kb így néz ki a mi lakásunk is. A router a nappaliban van, kb ott ahol egy "R" betűvel megjelöltem. A hátsó szobát pirossal jelöltem. Ha jól gondolom a 2. routert valahol a közlekedőn kellene elhelyezni, a falon fent, a plafon közelében, jobb opció híján...
Ha ez ok, akkor pont középen legyen vagy inkább valamelyik irányban eltolva (nappali vs hátsó szoba)?
Ha ettől nem lesz jobb akkor nyugodtan hűtsetek leElőre is köszönöm a válaszokat, észrevételeket!
Üdv, Clark -
gippazoid
senior tag
Sziasztok!
Milyen módon lehetne telóról WiFi-n keresztül PC-re másolni több 10 GB cuccot?
ac-s wifit tud a teló.
AiCloud-dal felmásolni a router HDD-jére és onnan le a gépre. Ez egy lehetőség de dupla idő. -
válasz
enginev3.0 #13254 üzenetére
A magas, 90% körüli RAM-használat a jól optimalizált szoftver eredménye. Örülni kell neki!
MaCS
-
válasz
enginev3.0 #13254 üzenetére
Milyen router? Pl. AX92U-ra jellemző a magas ram használat alapból, de nem nagyon okozott gondot.
Mi fut a routeren pluszban az alap funkciókon kívül? -
enginev3.0
félisten
Mitől lehet hogy maxon ki van használva a ram?
Firmware verzió:386.3_2
merlin
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest