Hirdetés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• vrob

aktív tag

LOGOUT blog (1)

válasz PuMbA #29 üzenetére

Szerintem a csatolt kép az megtévesztő lehet.
    Azért nem fogunk motion blurt látni 60Hz-es LCD monitoron, mert az csak 60 Hz-es.
    Sőt. A legélesebb képe lesz mind közül. Ilyen szempontból pont az ellenkezője igaz mint ami lejön a képről.

Persze, rátehet a program ilyen szép motion blurt, ha van elég erőforrás - vagy lehet eleve így felvéve egy videó vagy éppen film - de ennek semmi köze a monitor frekvenciához.

60 Hz-en egyszerűen kevesebb képkocka jelenik meg a gyors mozgásra, ami persze totál gáz egy fps gyors célzásnál. De ezt így nem lehet érzékeltetni.

Én 170 Hz-es kijelzőt használok.
    Az az igazság, csak 120Hz-en használom, az már éppen elég "kamu folyamatosságot" ad nekem.
    Fényképezővel kifotózva, vagy lassított felvételen látható hogy 60Hz felett az előző képkocka még látható, de már rajzolja a következőt.
    Ez tök folyamatos érzést ad, de a kép élessége nagyon messze van a tökéletestől mozgás közben.
    Az UFO teszt oldal segítségével szépen kimutatható, 60Hz felett az LCD-n milyen gyönyörűen erősödnek fel az artifactok különböző fajtái amiket az oldal láthatóvá tud tenni.

Amiket eddig láttam gyors LCD-ket (200ezres kategória) miközben gyorsak voltak, egyik sem volt teljesen éles.
    Szerintem ezen az 540Hzes 500ezres monitor sem fog változtatni.
    [240hz vs 144hz vs 60hz Comparison (Slow Motion)]

Új hozzászólás Aktív témák