Új hozzászólás Aktív témák
-
peti_s
addikt
Üdv Emberek! Látom hogy egy 10 éve hulla a topic, de hátha valaki akinek ilyen volt próbálta Core2-s CPU-val. Van egy P5WD2-E alaplapom, P4-el, és így már használhatatlan, de ha menne Core2-vel akkor még lenne egy pár éve a családban. Hivatalosan tudom hogy nem megy, de nem hivatalosan?
Van aki próbálta? üdv. peti_s
-
Building
tag
Sziasztok!
Eladó ASUS P5WD2 Premium alaplapot keresek... Sürgős lenne a dolog. Persze, csak működőképes jöhet számításba!
building kukac freemail.huÜdv mindenkinek!
Building
-
Oszipapa
csendes tag
Sziasztok.
Szert tettem 1 ilyen lapra, de nem fogom tudni kihasználni a lehetőségeit.
Oem es , se driver, se hátlap.
Mennyit lehetne elkérni érte reálisan?
Köszi a választ előre is :-) -
Slave
csendes tag
Meghalt... !!!
3,5 év aktív használat után... menet közben 3 durranás és reset, utána nem látta a Hdd-t, majd hosszabb nyaggatás után, a vga is becsíkozódott... majd kikapcs és többet nem indult
Tápcsere után sikerült még egy Asus Extreme 6800GT-t megsütnöm vele teljesen videómemória hibás lett + Gigabyte 8600GT is!!! Mert úgye próbálgatni kell ;) Valamint egy Termaltake 480W tápot.... Fájt
Alaplap : 62.000ft
VGA: 72.000ft ill 19.900ft
Táp 28.000ftNa jó a 8600gt még garos volt, de akkor is így meghalni... biztos félt egyedül elmenni
-
Nimo226
csendes tag
Sziasztok!
Elég húzós problémám merült fel, amire egyszerűen nem találok megoldást nem értem mi lehet a gond.
Asus P5WD2 Premium alaplapom van, és a gond a következő:
kb. egy éve az alaplap elkezdte azt a mókát, hogy akármit állítok át a Biosban és mentem a módosításokat (legyen az csak a rendszeridő átállítása, vagy akármi más, sőt akár semmin sem kell változtatnom, ha az exit and save changes-re megyek) nem indul el egyeltalán a gép, "be sem kattanik", amely jellegzetes hangot hallani szoktuk ugye bootoláskor a speakertől.
Ilyenkor semmilyen más megoldást nem tudok találni, minthogy kiveszem a Cmost, ezzel visszaáll minden default-ra, egy hibaüzenetet kidob, hogy a rendszeridő helytelenül van beállítva, ha belépek a Biosba, és beállítom 2008, június 29-re pl. vagy akármire, akkor megint nem indul el többé (nagy sötétség és semmit nem ír ki, már be sem bootol), tehát megnyomom az f2-őt default-al indulok, windows xp-m kidobja szintén, hogy helytelen rendszeridő, ahol beállítom és mennek tovább a dolgok...
Baromi érdekes a dolog, ha csak belépek a biosba, és semmit nem módosítva az exit without changes -re kattintva lépek ki, akkor minden további nélkül indul, ha pedig akár semmitsem változtatok és az exit and save changes-re kattintok többé nem bootol a rendszer...
Hát ez több szempontból is szar, mert pl. default beállításoknál a rendszer disable-d rakja a 2.0-s usb-ket, tehát mindegyik lassabban működik, alaplapi biosos overlock nem megy stb...
De ezeket még elviseltem valahogyan, mert nem volt jobb ötletem..
De most teljesen megoldhatatlan probléma elé állított ez a Biosos szarság:
eddig ha fel akartam telepíteni új windows-t mert már szar volt a régi, akor egy jó öreg windows xp telepítési indítólemezzel (6 floppy), meg tudtam oldani a bootolás dolgot, de most Windows Vistát szeretnék felrakni, amihez nincs ilyen boot lemez.
A DVD-t természetesen nem látja sima rendszerindító lemez, a Biosomban pedig természetesen nem tudom beállítani azt, hogy előbb a dvd-romról bootoljon majd a winchesterről, mert akkor nem indul el egyeltalán a gép a fent részletezettek alapján...
Szeretném formázni a partíciót és egy szűz vistát felrakni, de így ez egyszerűen nem megy.... Nem tudom bootoltatni a vista telepítő dvd-jét, mert nem tudom átállítani a bootolási prioritást Biosban...
Nem lenne valakinek ötlete, hogy miért csínálja ezt a Biosom, mit lehetne tenni vele?
Kb. 2 éve van meg ez az alaplapom, és egy ideig jól működött, nem volt vele semmi gond.
Megpróbáltam azt is, hogy Biost frisstítettem, ami sikeres is volt, de semmin nem váltiztatott, akármit próbálok elmenteni a bios beállítások közt, egyszerűen nem csínál semmit a gép, CMOS-t kiveszem, akkor a default-os dolog megy, de így vistát sosem tudom felrakni, usb 2.0-t sosem tudom többé engedélyezni, overlock-ot nem tudok beállítani stb...
Vistát még max úgy tudnám feltenni, hogy windows xp alatt megfrissítem a mostani haldokló xp-t, de az kb. egy kalap szart érne...
Aki ért hozzá és tud segíteni, eszméletlenül hálás lennék, ha kitalálnátok valamit, mit lehetne tenni.... Mi baja lehet a Bios-omnak?
Előre is nagy köszönettel:
Nimo226 -
lumpi79
csendes tag
válasz
Martin2004 #2167 üzenetére
Thx.
-
lumpi79
csendes tag
ÜDV
P5WD2-be nem lehet Core2 Duo-t beletenni? -
gti16v
őstag
hell!
Elkezdtem feszegetni egy kérdést,hátha itt az ilyen lapok tulaja,tud valamit.... [link]
-
scope2007
addikt
igen jelenleg még nekem ez a lap van..
és 2x1gb geil utlra van benne... 800mhzes
és simán kezeli..semmi gond nem volt vele soha....3ghzes procit is felhúztam 4ghzik vele..mármint a lappal
-
Reyorkin
tag
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy a P5WD2 Premium alaplap eszi-e a DDR2 800 MHz-es memóriát.
Igazából nem tuningolni szeretnék, csak kezeli-e rendesen?Előre is köszi!
-
legoza2
csendes tag
Sziasztok eladnám gépem akit érdekel kérem írjon nekem mailt a legoza2@freemail.hu ra
Leírás:
Alaplap:
ASUS P5WD2 Premium/ WiFi-TV Edition 14 hónap gari
magyar oldal:
http://hu.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=184& l4=0&model=493&modelmenu=1
angol:
http://www.asus.com.tw/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=184 &l4=0&model=493&modelmenu=1
Processzor:
Intel p 3,2 Ghz 2Mb cache 800Mhz
http://processorfinder.intel.com/Details.aspx?sSpec=SL88R
Ram:
DDR2 2x 512Mb 667Mhz
Videokártya:
GV-NX66T256DE 2 év gari
http://www.gigabyte.eu/Products/VGA/Products_Overview.aspx?Prod uctID=1286
HDD:
Samsung 400GB 16Mb cache SATA2 3év gari
Chieftec tápegység:
GPS-400AA-101 A
http://www.chieftec.com/smart-power.html
EZ EGY MAGAS FEKETE HÁZBA VAN BEÉPÍTVE -
pandamaci
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy nektek hány fokra megy fel ebben a kánikulában az alaplap hőmérséklete? Normális érték az én 43 fokom? Ha jól emlékszek, eddig 30-32 körül volt. Vagy vajon az új házba való átköltözés az oka? Elméletileg ennek a háznak (Antec P182) nagyon jó kéne legyen a hűtése. Lehet, hogy elmozdult a hűtőborda az átszerelésnél? Vagy újra kell pasztázni? -
waverider
senior tag
válasz
Temple-Anzan #2154 üzenetére
ment PM!
-
Tcm
tag
Van egy eladó ilyen lapom. Ha valakit érdekel írjon! Irányár:25.000,- email: tcm[kukac]enternet[pont]hu
-
Temple-Anzan
tag
itt aztán van élet
-
Temple-Anzan
tag
hali!
pls aki tudna segíteni biost frissíteni az PM me.........
az a lényeg hogy a béta bios van rajta... és vissza szeretném tölteni CDről az eredetit...
csak érdekelne a folyamat és hogy mennyire tudnám elrontani ha ellehet
pls pls írjatok PMet vagy ide -
Ha valaki megunta ezt a lapját, és szeretné kipróbálni az Abit AW8-Maxot, dobjon meg egy privivel!
-
válasz
Temple-Anzan #2150 üzenetére
Ezt [link] próbáltad?
-
Temple-Anzan
tag
hú de nagy az élet....
-
Temple-Anzan
tag
vistát már pakolt fel valaki? 64bites angol fent van ... (legális)
mert nekem driver gondjaim vannaknincs hang... nem enged hangdrivert felpakolni..
[Szerkesztve] -
Tivi32
aktív tag
válasz
sharKBITE #2145 üzenetére
Neke az volna a kérdésem hogy vajon az alaplapom gyenge a következő tuninghoz ???
-CPU930+ 4125MHz en 1,4volt mellett az orthos egy-két perc alat hibázik!!!(gyári hűtő de 65°C ra semmiképp sem megy )
-Ram:Kingston 533MHz es 1GB kit (2x512Mb)alap kés4-4-4-12 most 550MHz en és 4-4-4-3-9 késleltetésen
-VGA:Gainwared 7900GTX GPU 680MHz Mem 1780MHz
Tehát az a probléma hogy a ORTHOS leáll de nem tudom hogy az alaplap miatt mer 1066MHz FSB re van hteleitve és most ugyebár 1100MHz fölötti FSB vel megy !!(az ORTHOS nem fagy ki megy tovább csak hibáik!!)
Köszi a sgitséget előre is !!! -
sharKBITE
aktív tag
Bár a topic eléggé kihalt, remélem kapok választ a kérdésemre. Szóval adott egy P5WD2 lap amit gariztatni kéne. Ennek a garija már lejárt, de ha valaki tudna valami jó megoldást, jelezze priviben, ha lehet! Bármiféle segítséget szívesen veszek, írjatok nyugodtan! Köszi
-
pandamaci
tag
Visszaolvastam a topic-ban a 0501-es BIOS megjelenéséig. Azóta van már 0601 is (igaz, még csak beta verzió). Frissített már valaki 0601-re? Megéri foglalkozni vele?
-
Temple-Anzan
tag
sajnos
-
ploteus
aktív tag
válasz
Temple-Anzan #2141 üzenetére
ÍRd ide a kérdésed, ez a topik szinte halott
-
Temple-Anzan
tag
hy!
nemrég tettem szert egy ilyen lapra...mivel nem igazán jön be ez a core2duo vagy dual core sztori
aki ráér, szívesen segítene... (pár kérdésben)
akkor az pls jelentkezzen priviben...előre is köszi
[Szerkesztve] -
ploteus
aktív tag
válasz
Mr_Vercetti #2139 üzenetére
Hát bevallom, ilyen a mostani lapom, egy hasonló tudásúra cserélem holnap, csak az új Core 2 Duo-t kezeli. Nehéz nem fapados lapokat találni mostanság...
[Szerkesztve] -
ploteus
aktív tag
válasz
Viktor0610 #2136 üzenetére
szal ez a p5wd2 egy nagyon jó lap! nekem is az van, rendkívűl jó a tuning potenciája!
[Szerkesztve] -
Mr_Vercetti
őstag
válasz
Viktor0610 #2136 üzenetére
meghagyhattad volna amég elolvassa az a ... .
-
Pár hsz.-t töröltem.
Egymás ''cséplését'' privátban v. inkább úgy se intézzétek, ha kérhetem...
Köszönöm. -
NooB12345
csendes tag
csá!
úgye belemegy az 533as DDR2-es memóm?
lefele mondjuk kompatibilisnek kell lennie...
csak kérdezem, ne nézzetek lámának
pls írjátok ha jól gondolom -
sharKBITE
aktív tag
Nem volt sok időm végigolvasni a topicot, úgyhogy egy gyors kérdéssel indítok. Hol állítom be a biosban, hogy ha nincs leterelve a proci, akkor visszavegye az órajelet? Mondjuk az én esetemben egy d805-el automatikusan 20x szorzó helyett 14x-es legyen, és kevesebb magfesz? Lehet egyáltalán ilyet beállítani a p5wd2-nél?
-
SzlobiG
félisten
Újra itt.
Vissza tértem a régi lapomhoz. Az lenne a kérdésem, hogy a SATA3/SATA4 csatolót lehet külön állítani, hogy azok AHCI-N mennyenek?
-
Estét a kollégáknak! Adott a következő problem:
Szal van egy ASUS P5WD2 (sima) alaplapom, és vettem hozzá egy P5WD2 Premiumban 4 GHz-re betesztelt 805D procit. Az információ szerint +0.1 V-tal vitte a 4 GHz-t.
Én 1.5125 V-on próbálkoztam maximum, 1,5 V-on ált. addig jutott el, hogy betöltött az asztal, és utána restart vagy vmi kék ablak. Egyszer sikerült az (közben mindenféle beállítást kapcsolgatok a BIOS-ban, FSB Voltage, MCH fesz, PCI-e CLK, PCI CLK), hogy lefutott 1M-en a superPI. Utána PC mark 2005-öt futtattam, ott mindig a HDD-tesztnél indult újra. Szal lehet hogy igazából a proci bírná a dolgot, csak vmi más beállítás zavar be?
PCI-E órajelet mennyire rakjam? PCI-nak mit válasszak: ''to CPU'', ''Auto'', ''33 Mhz''? A 33 Mhz fixed lenne az ideális, de asszem pont azon volt, mikor winyó tesztnél akadt ki.
Szóval mire kell figyelni, ha elvileg a proci bírja a tempót?
(RAM 533-ra vissza van osztva, szóval az nem kavarhat be)
Előre is köszi a tippeket! -
sharKBITE
aktív tag
Köszönöm a tippet
NYERT
Tényleg csak a kék IDE műxik. A piroson a bios felismerte az odd-ket, a win már nem. A kéken felismeri a win is. Viszomt ha a pirosra kötöm a hdd-t akkor se kép se hang, el se kezdi bootolni az xp-t. Most úgy oldottam meg, hogy lehúztam az egyik cd-t, és a kéken egy hdd meg egy cd van. Jobb mint a semmi, de egyenlőre jobbat nem tudok. Hogy tudnám működésre bírni azt az egy maradék cd-t?
Mod: azóta szépen újraraktam az xp-t meg mindent. Köszi
[Szerkesztve] -
sharKBITE
aktív tag
Valamiért nem hajlandó a gépem telepíteni az xp-t. Betölti a cd-ről a cuccokat, de amikor előjönne az EULA képernyő, azelőtt kékhalállal kidob. Most raktam össze a cuccost, még nem is tudtam újratelepíteni a wint a régi a64-es rendszerem óta. Az a vicces, hogy egyébként megbetölti az xp-t és műxik is, csak az xp nem ismeri fel a cd-romoka. Én a memóra gyanakodnék, de eddig se superpi-nek se prime-nak se semminek nem volt baja vele. Memtestet nem tudok futtatni, mert azt nem bootolja be a cd-rom. Az a64-es konfighoz képest csak lap+proc+ram+vga változott, a többi maradt benne. Valakinek van ötlete? Másnak megy a p5wd2-je samsung ramokkal?
-
Thommyboj
aktív tag
-
ploteus
aktív tag
válasz
gabi123 #2106 üzenetére
Hát ahogy olvasom ami fent van milliónyi
bios mind gyári, nem moddolt.
Max BETA van benne...
Főleg CPU támogatás és hibák javítása a cél. Nekem az utolsó bios frisítéssel is ment a 930-om 4400Mhz-et léggel stabilan, ahogy a meséskönnyvben az le vagyon írva.
Mondjuk a hibajavításnál ez a leálok az újraindításnál elég jó következtetést enged levonni... -
válasz
ploteus #2104 üzenetére
Nem kimondottan BETA-ra gondolok elsősorban, hanem moddolt BIOS-okra, amikben plusz beállítási lehetőségek vannak, stb. Nem ez minden vágyam, de gondolom a Premiumhoz se poénból van ''azon az oldalon'' vagy 8-féle BIOS, valami értelme csak van, így gondoltam bekérdezek!
[Szerkesztve] -
Fori23
őstag
válasz
gabi123 #2102 üzenetére
Egy kivételével mindegyik ''gyári'' volt, csak volt köztük beta is.
Ha jól emlékszem, 422 bios-szal vettem a P5WD2P-t, 802 az utolsó, és egy+MHz-et sem tudtam kiszedni egyikkel sem. Nekem eleve jó volt.
A saját lapodét tedd fel, ha cserélsz, a 601-ben pár újabb CPU-t támogat
[Szerkesztve] -
ploteus
aktív tag
-
Sziasztok! Böngészve a topicot, láttam hogy a Premimumhoz rengeteg fajta BIOS létezik... Pl. amiket Fori23 linkelt!
Gondolom ezek a sima P5WD2-höz nem jók?
Kérdés: a simához is vannak-e ilyen ''nem hivatalos'' BIOS-ok? Ha igen, vannak-e valakinek vmilyen tapasztalai valamelyikkel (nah ezt jó megaszontam)!?
Az ASUS honlapján elérhető a 601-es beta, de semmi infó sincs mellette!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, karcmentes, 100% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest