- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
Hát remélem is, nehogy elégjen itt nekem.
Bővebben: link Itt végül is azt írják mehet 73fokig.
[Szerkesztve] -
SzlobiG
félisten
Na csak ilyen lapot vettem én is.
A Köv cucokkal: Intel 561, 2x515 A-Data 533. Az lenne a kérdésem az normilás, hogy a proci terhelve majdnem 70fok?? Vízhűtéssel! Az NCQ-t hol lehet a BIOS-ba bekapcsolni? Mer Nforce4 a driver kapcsolta be. Idáig tetszik a lap.
-
Fori23
őstag
Jéé, most meg nincs fent. Pedig innen jön még Bővebben: link , és fóruma is lett Bővebben: link
-
Ati007
őstag
Nem értem srácok a tv kártya teljesen lefagyasza a rendszert!
-
Fori23
őstag
Új BIOS!!! Bővebben: link
-
Fori23
őstag
Igen, mindekinek ilyen. Kell egy kis idő, mire menden felveszi az üzemi hőfokot /Vga, HDD, alaplap, stb./ , és akkor már melegebb levegővel dolgozik a procihűtő.
Ha ilyen ramod van, van itt pár beállítás Bővebben: link , 2.0V-ig mentek csak. Nem rossz. -
S.Feri
őstag
Üdv!
Mostmár áruljátok el nékem is,: normális az, hogy eredeti p4 hűtővel(még nem is a rézmagos) a windows betöltése után 46-7-8C, alapon mikor ment egy kicsit a gép pl csak netezés közben 50-1-2C, felhúzva 53-4C(4125ön), terhelés alatt pedig pl prime 58-59-60 fokos? -
Ati007
őstag
Akinek wifitv-s verziója van megmondaná mivel használja a tv tunert?
Mert amit adtak hozzá powercinema az kilép mikor keresné az analog csatornákat. -
Ati007
őstag
Sziasztok!
Beüzemeltem az új gépemet a kérdésem a következö lenne:
normális e hogy p5wd2prem moboban egy 630as XXD szettel alapon 48 fokos?
Lehet hogy rosszul szoritottam rá az xxflowt? -
S.Feri
őstag
Üdv!
Fori! Nálad mi a helyzet 2 Atapi ügyben? -
SzlobiG
félisten
válasz
Rover623 #280 üzenetére
Természetesen nem csak az dönt, de mivel van TV Tunerem és 47-ért tudnám a lapot így kijönne 41-ből mer eladnám a Tunerem, de mivel nem jár hozzá így nem biztos, hogy ez lesz. Másik: sok rosszat olvastam erről a lapról megláttam, hogy ''adnak hozzá'' Tunert azt megtetszett a sok rossz után.
Ha nem tudok AW8 MAX-ot szerezni akkor marad ez Tuner nélkül.
Jah és még nem volt ASUS lapom kicsit félek tőle.
Nah, de köszi a válaszokat.
-
Rover623
félisten
-
SzlobiG
félisten
Bővebben: link Csak, hogy tisztán lássak akkor én megkapom ezeket vagy nem? Fog is működni a wifi? Nem nagyon értelmezem most a dolgot.
-
-
Rover623
félisten
Bővebben: link...utolsó menüpont...
-
LesClay
csendes tag
Más kérdés, pusztán érdeklődés: Használta / próbálta ezt a lapot valaki 2 PCI-E kártyával egyszerre? Ha igen, tapasztalatok?
-
[MGC]Hege
tag
Szevasztok!! Épp most döglött be a Barátnőm alaplapja /ASUS P5AD2-E Premium/ elhagyta magát a déli híd. Igaz jó nagyot csalodtam az intelben de sebaj. Azon gondolkodunk ,hogy ha már a Procit nem tudjuk eladni akkor milyen lapot vegyunk hozzá /proci Intel 660 3,6GHz 2M Cache/ . Bár a lapot gariba cserélik mert februári, attól függetlenül ahogy megjön az új, azt el is adjuk. A kérdés az mit vegyünk helyette:???? Két lap között dilemázunk :? ASUS P5WD2 Premium vagy ASUS P5ND2-SLI Deluxe.. Tudom kicsit drasztikus és nevetséges ,hogy ez a legnagyobb problémánk de a gép munkára kell .. 3D -s tervezés-re Ti mit javasoltok??? A válaszokat és a javaslatokat előre is köszönöm
-
Fori23
őstag
Csak sejtem, hogy igen. Ha csatlakoztatva vannak, az eszközkezelőben van ilyened? Bővebben: link
-
Slave
csendes tag
Hello
Nem értelmezem félre csak nem egyről beszélünk...
Pontosan : ''kék'' idén maxtor 120gb ata(EZ A BOOT), pio 108,
''piros'' idén pio120s, másikszálon pio121s néha egy 200 maxtor ide
Satán lenne a ''piros'' a boot Samsung sata2 250GB de sehol nem látja...
sata ''feketén'' a data seagate 200GB sata1 ezt se látja
Most nem a bootolás alényeg mert le sz@rom csak a sata menyjen...
Bios látja a vinyókat ki is írja ezért nem értem driverek fent vannak
A windowsban semmi, Windows ujtatelepitve nincs kérdő- felkiálltójel..
Innen nem értem a dolgot.
A másik sokkal kisebb problémám a következő ezzel a felálással a köv.:
indítom a gépet ata raidet mikor keresi az egyik szálat mondjuk a pio121 és a vinyót nem látja megy a windowsfele oké a gép tökéletesen megy csak nem látja ezt a két ezközt. Jó mondom a olvasókat le 1 vinyóval . nem látja....
szálakat felcserélem ....nem látja. viszarakok egy olvasót ....látja. visszarakom a másik olvasót a 3ból egyiket se látja...stb ha 3 db hddvel játszom akkor is ez van
Néha a táp szokot ilyet játszani hogy lekapcsolja mert nem birja döntsétek el : Thermaltake 680W -
LesClay
csendes tag
''Rosszul álltunk a laphoz...''
Annyiban kell igazt adjak, hogy azért az enyén olyan extrém hibákat produkált, hogy ott szvsz valami hw-s megfejtés van.
Egyébként ma előkerítettem a lapom szériaszámát: 57MG070733 ... ez enyhén szólva is messze esik az itt korábban felsoroltaktól.
Magamban adnék még egy esélyt én is a lapnak, de azért az elvártakhoz képest így is csalódás, mert TT Supertower-ben, ventillátor hegyekkel és kerék nagyságú réz Zalman hűtővel ne legyen már 60 C a proci. -
S.Feri
őstag
válasz
Rover623 #234 üzenetére
Üdv!
Nos, felbuzdulva a feszcsökkentés infón én is levettem a feszt egy kicsit és emelgettem kicsikét. Jelenleg 3950mhz-en ketyek a kicsike, még mindig gyári hűtéssel és (mondjuk csak 2,5 órát játszottam) játék után sem ment 58 fok felé a proci. Rá 2 percre pedig már vissza is ment 52c-ra. Szóval jó ez a lap, csa eddig rosszul áltam˙-(tunk) hozzá. -
LesClay
csendes tag
''Ez igaz, hogy megy a kék idén két atapi, hisz miért is ne menne. Csak ne írj vele lemezt, mert az kidobott pénz''
Simán ment egy PX-740A és egy Pio 107 együtt a kék csatlakozón, a Plextorral még írtam is. (PX master, Pio slave)
(Aztán lehet, hogy ezért van most a gépem szervízben?)
-
Fori23
őstag
Azért vannak gondok, mert nem támogatja. Ha helyesen működne, nem írnák oda.
Pár fogalmat nagyon keversz, meg rosszul értelmezel, nagy valószínűséggel ezért vannak gondok a gépeddel. Ha segítség kell, akkor írd le milyen meghajtók vannak a gépedben, milyen csatolóval/SATA vagy PATA/, és melyiken van rendszer. -
hatol
csendes tag
Én azt olvastam valamelyik ASUS-os fórumban, hogy IDE optikai egységet csak a kék csatlakozóra lehet kötni, a pirosakra nem.
Nekem egy dvd író és egy dvd/cdrw combo van a kék csatin, a mobil rack (60 Gb maxtor IDE) az egyik piroson és két Samsung 200 Gb SATA-II winchester a két primary SATA-porton. Így telepítettem a Win-t és kapásból ment, beadtam F6-tal a Silicon SATA-vezérlő floppyt, a mobil rack pedig csak azután kelt életre, hogy a windows alatt feltettem az ITA8211 drivert. A BIOS-ban a SATA-mód Standard IDE -re van állítva, így megy rendesen minden eszköz, és írni is tudok a kék csatin mindkét eszközzel.
[Szerkesztve] -
Slave
csendes tag
Hello
Úgy értettem, hogy az egyszem idevezérlőn van egy boot vinyóm és egy dvd-íróm... Az ata raid egyik szálán szoktam egy dvd olvasót a másikon egy vinyót használni és azt játsza a fiú hol az egyiket látja induláskor hol a másikat...
ha leszedem mind a kettőt és mondjuk vinyót rakok a dvdolv helyére akkor nem látja csak egy órás szenvedeés dgdosás árán amiben semmi logika sincs csak a kényszerű próbálkozás és láss csodát egyszer csak jó. De ez nem is érdekel mert ata régi idők, gondoltam na majd a sata...
De 24 órája próbálkozom egy seagate 200GB sata-val és nem látja a 6 db sata egyikén se!!!!!!!!! Ilyenkor az átlag ember a haját tépve szétverné a gépet és felkiáltana mi a f@sz van???? ezt egy P2 is tudja egy satakártyával ez a kis olcsóság pedig nem....Ja egy hete még minden vinyót vitt és nem nyúltam a bios beállításhoz (Maxtor 300Gb sata,Samsung 250GB Sata2,Hitachi 80 GB sata2 ez let volna a boot vinyóm de ez egy másik történet) 3db Scsi/Raid-nél az ezközkezelőben felvan ismerve mind a 3 vezérlő ami van a lapon ... Ja biost nulláztam, windows ujralőttem... egy tételt nem találok ami felkiáltó jeles és nem tudom mi az mert a IEEE1394 től kezdve a hálózati adapterig minden fent van és az alaplapi cdén se találja az a PCI device mi mák ez???
Nem kezdek el mocskolódni én is imádom az asust lehet csak nekem nincs szerencsém vele a milió dolgom lenne a géppel és a vinyókkal....
Ötlet?????????????????
U.i a hozzászólásotokhoz : De támogatja a raid az optikai meghajtókat minden félet csak gondok vanak utánna vinyókkal... a ''kék'' ide-n megy 2 atapi meghajtó...
[Szerkesztve] -
Fori23
őstag
Kicsit járt az agyam. Ha nem használsz két HDD-t, RAID tömbben ne válassz ki raid funkciókat. Ha ezt úgy értetted, hogy az ITA IDE/piros/-hoz tetted a két eszközt, nem jó, mert a manuals szerint ez /ITA IDE/ nem támogatja az ATAPI-t. Tehát az optikai meghajtókat, az ICH7/kék/-hez kell csatlakoztatni.
-
Slave
csendes tag
Hello
Én is egy P5WD2 Pr. tulajdonos vagyok...
Hallottatok már az ''indulási'' problémákrol?
PL ha egy atapi cdrom és egy hdd van a ata raid-en... indul nem indul, ha ezt kombináljuk sata hdd-kel. akkor aztán kész az ember a géppel együtt..........
Ki találkozott ilyenekkel??? nagyon idegesít !!!
Ha valaki tud valami okosat mondani az jóóó lenne
Amúgy nagyon meg vagyok elégedve a lappal tényleg stabil (amikor elindul) !!!
40 és 44 fok körül van a procim átlagban intel 630 cpu. Egésznapos BF2 után volt 48 fok köszönhető a Thermaltake Sonic tower PASSZÍV CPU hűtőnek...
Üdv
[Szerkesztve] -
S.Feri
őstag
válasz
Rover623 #234 üzenetére
Üdv!
Nekem 3.75 ön elindul szépen kis fesszel, csak már mondjuk egy filmet sem tok vele megnézni. Visszavettem 3.6ra és több órás BF'' után is stabil mint a beton 54 fokon. De szeretném már azt a batot, hyper6+, vagy u8-120 a kezemben tartani, hogy tudjak már hűteni rendesen. Akkor kicsikét még odatekernék neki. Sztem ''legalább'' 30% tuningot bírnia kellene. -
Rover623
félisten
Ha én azt tudnám hogy meddig emeltem...
Nem taperoltam multiméterrel sajnos...
Ha alapon hagytam, a gyári 1.4-et 1.41-re irta a PCProbe mint ''előírt'' értéket és minden progi szerint 1.46-1.47-et kapott...
Most 1.2875-re van állítva, 1.31-nek értelmezi a Probe és stabil 1.3-at mér...
Amúgy BIOS szerint 1.6-ig mentem el...3.75 felett már a Winfos logó sem jött be, 4GHz körül pedig már a BIOS is recovery floppy/CD után ''kaparászott''...borzalom ez a lap... -
Rover623
félisten
Módosítok: alapon csak 1-2 fokkal hűvösebb a 630 mint az 530, ellenben sok órás BF2, COD, stb után is csak 50-52 fokos, az 530 bőven 60 fölé ment...
Szal melegedési probléma kilőve... -
Ati007
őstag
Srácok ehhez az alplaphoz feltétlen 24pin-es táp kell?
-
Rover623
félisten
Azt hiszem maradok az elégedetlen tulajok csoportjában...
Alapon minden OK...bár nem látom hogy hűvösebb lenne...viszont tuning még annyira sincs mint az 530-assal...
Az melegedett mint az állat, de legalább húzható volt, ez a 630-as viszont 4GHz-en semmiféle mesterkedéssel sem jut el a Windows-ig... -
Rover623
félisten
A srácom végre lekopott a gépről (moziba ment vagy mi
), procicsere jön...
Ha nem írnék többet, agyvérzést kaptam... -
LesClay
csendes tag
Most olvastam a hwsw.hu fórumán (de nem volt részletesebben kifejtve), hogy az új ASUS P5 lapok nem szeretik a Kingmax memókat. Nem tudtok erről bővebbet?
Ha ez igaz, akkor adjátok hozzá a történetemhez, hogy Kingmax memókat használtam. -
sz.j
nagyúr
-
S.Feri
őstag
Üdv!
Itt egy összehasonlító teszt: [Lhttp://www.tomshardware.com/motherboard/20050926/index.html[/L]
érdemes végigolvasgatni. -
Fori23
őstag
Hú, bocs, nem akartam bogarat tenni a füledbe. Lehet, hogy évekig fog menni. Ha bizonytalan vagy benne, esetleg megkérdezheted , hogy mik a tapasztalatok Bővebben: link
vagy Bővebben: link , itt nagyon harapósak -
S.Feri
őstag
Üdv!
Kicsit messzebb merészkedtem, ramjaimat is finomhangoltam a biosban.
de nézzétek meg ti is:Bővebben: link
Sztetek egy jó hűtéssel mi hozható még ki ebből?
Fori! Azt mondod, hogy a chieftek keveske lenne?Csak kérdezem Sajna tápkérdésben nem vagyok annyira otthon.
[Szerkesztve] -
S.Feri
őstag
Üdv!
Legutolsó hozzászólásom óta itthagytam a gépet. Tömörített, másolt, töltött le 300k körül folyamatosan , a proci 56C a gyári hűtőjével. Nem igazán melegedett.
Holnap benevezek egy 4-5 órás játékra. Meg hátha megy az még feljebb is. -
S.Feri
őstag
Üdv!
Bővebben: link
Ez csak a kezdet, a finomhangolás még most jön. -
Rover623
félisten
Kérdésedre fentebb megkaptad a választ: keresd heater kollégát...már ha megvan még neki a lap...
P.S.:
Amúgy ma viszek haza 630-as procit, megnézem azzal...elvileg hűvösebbnek kell lennie, hiszen alapon alacsonyabb feszkót kér, meg N0 stepping, meg akármi...
Ha ezzel sem lesz jó, repül a rendszer a francba...csak azt nem tom, mi legyen helyette...
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Az arányokról a pontosság kedvéért...
A PH!-n eddig általam fellelt P5WD2 tulajok:
DNA, 540, Corsair 675, elégedett, jó tuningeredmények
Fori23, 561, A-Data 533, elégedett, jó tuningeredmények
hatol, 650, Corsair 675, elégedett
heater, 830, Corsair, bugos
LesClay, 561, Kingmax 533, full bugos
Rover623, 530, Kingston 675, melegszik, tuningolhatatlan
S.Feri, 630, Corsair 675, alapon OK, melegedési gondok?
Zsulboy, 660, ismeretlen memók, valszeg alapon rendben van?
Zull, 630, ismeretlen memók, megvan már...?
Szóval 8 jelenlegi tulajból 4 teljesen elégedett, 1-nek vannak apróbb hibái, 3 elégedetlen...nem vmi jó arány...
Reméljük Zull kolléga tovább gyarapítja az örömködő felhasználók táborát... -
S.Feri
őstag
Üdv!
Bevallom őszintén, eddig mindig gyári hűtést használtam 1 esetet kivéve, de most muszáj voltam lépni hűtés ügyben. Valakinek van itt dual core-s procija ilyen lapban? Az hogy viselkedik? -
prmcsk
addikt
Ha az arányszám 1:1 is lesz, hihetetlen rossz aránynak tartom !
Az Asus komoly felelőtlensége az, hogy a legújabb, legdrágább lapját kiadja azelőtt, hogy mondjuk, ebből a lapból nem rak össze öt különböző konfigot
és tesztelné, mindenre kiterjedően.
Gondoljatok bele ! Egy gyárról és annak termékéről, beszélek ! -
S.Feri
őstag
Üdv!
A két bolt ahol a lap 54e Budapesten:
Bővebben: link
Bővebben: link -
LesClay
csendes tag
válasz
Rover623 #200 üzenetére
Azért még mindig ragaszkodnék ahhoz, hogy a gyártó is elszúrt valamit, mert azért ha a a hibás lapoknál egyforma hibák vannak, akkor szvsz a gyártó minimum egy sorozatot jól elszúrt ebből a lapból.
A kipakolom a fél gépet, új alaktrészekkel kergetem ... az nálam már megvolt. Mielőtt elkezdtem volna ''sírni'' én is magamban kerestem a hibát
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Robot fűnyírók
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- BestBuy ruhás topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Heroes of Might & Magic III (HoMM3)
- Kínai robottaxi indul Európában
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest