Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• b.ricsi

csendes tag

válasz A-l-i-e-N #5669 üzenetére

én meg igazából azt ne értem amit te írtál...
    Nah..
    "2:3 400/1200 400/2=200 1200/3=400"
    elosztod a megfelelö értékeket és 2:3 esetében a 400at a 2vel 1200at meg 3mal.. 400/1200--> 2:3 és igy kapsz ebben az esetben 200/400 és a 200nak a duplája a 400

ebben az esetben 400 az fsb, a ramok pedig 1200on mennek? mert úgy érthetőnek tűnik
    ugye ekkor mivel ddr2 ről beszélünk az 1200 mhzes érték helyett 600 zal számolunk, és az arány 400/600=2/3.

[I]elosztod a megfelelö értékeket és 2:3 esetében a 400at a 2vel, 1200at meg 3mal.. [I]

ez meg szerintem így nem jó, vagyis tuti nem, mert everest kiírja ezeket és nálam pl:
    CPU FSB 267.8 MHz (eredeti: 200 MHz, overclock: 34%)
    Memóriabusz 535.6 MHz
    DRAM: FSB arány 16:8
    eszerint gondolom

itt egy fasza link tuningról ebbe minden benne van: (radikalmodról)
    [link]

ja és benne van az arányokról is az értekezés:
    Másik fontos alkatrész a memória. Mivel az FSB határozza meg a memória frekvenciáját is, elkerülhetetlen, hogy a processzor órajelének emelésével, a memóriáét is emeljük. Ugyan van lehetőség aszinkron módban járatni, vagyis különböző alapfrekvencián, ezt senkinek sem ajánlom, mert működéséből adódóan inkább visszafogja a rendszert, mint gyorsítja. Az ok a következő: a rendszeróra (a kvarckristály) folyamatosan szolgáltatja a jeleket. Két ilyen jel határoz meg egy processzorciklust. Két ilyen processzorciklus, pedig egy buszciklust alkot, a processzor ilyenkor kezeli a memóriát. Az első ciklus során a memória címzése történik meg, míg a második ciklusban kerül sor az adatátvitelre. Mivel ez a rendszer szinkron-időzítésre van beállítva, megfelelő működését rendesen visszafogja a különböző órajel, mert előfordulhat, hogy egy művelethez három vagy akár négy processzorciklus szükséges. -eszerint 1:1 kéne

remélem segítettem pár embernek

Új hozzászólás Aktív témák