- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
De, többször is belefutottam már ebbe a csapdába. A legtöbbször el sem indul a gép, így a BIOS-t sem tudja frissíteni az ember. Néha-néha működött a dolog, de úgy rémlik csak a régebbi alaplapoknál ( Socket7, 370, stb. ). A legtöbb új BIOS rögtön valamiféle mikrokódot akar letölteni a processzorba és ha nem ismeri fel a típust nem tud vele mit kezdeni. Legalábbis én ezt tapasztaltam....
-
peti_s
addikt
válasz
#95904256 #6948 üzenetére
Kössz a segítséget, de most akkor még nem tudom hogy egy pl. E8200-as vagy E8400-as processzort kezelne-e az alaplapom. Bár valószínű nem, mert akkor rajta lenne a támogatott processzorok listáján. Azt hogy az E7300 sem megy a gépemben, azt nagyon sajnálom. Vki. nem próbált meg olyan processzort használni a gépében, ami nincs rajta a támogatottak között?
-
törölt tag
Az E5300-as processzorok R0 steppingesek, az E5200-asok csak M0-ások. ( Az R0 stepping kevesebbet fogyaszt. ) Ezért lehet az hogy egyik-másik alaplap ezt vagy azt támogatja. Ugyanilyen stepping beli különbségek vannak az E7000 és E8000 szériákban is. Esetleg ez adhat némi támpontot...
-
peti_s
addikt
válasz
#95904256 #6937 üzenetére
Sajnos ezt én sem tudom, mert az én alaplapom pont az E5300-ast támogatja az E5200-ast nem. Ezt nem értem hiszen a kettő szinte tök u.a. csak más a szorzó. Meg a sima!! P5B támogatja az E8XXX.es szériát, míg a Premium a lista szerint nem. Úgyhogy engem is érdekelne hogy megy-e pl. egy 7300-as, 5200, vagy esetleg egy E8xxx-es processzor a gépemben.
-
turbocfh
csendes tag
hello!
Nos én nem tom mit csinálhatok már rosszul. Ezzel az új asus p5b-vm asus alaplappal se akar menni a tuning. Ha felveszem 133 ról 140re az fsbt 20as szorzónál akkor még elindul de elég furán. ugye amikor lépek ki a biosból f10el kilépek mentéssel, és úgy indul újra hogy megáll kb 2-3 mp-re és utána felpörögnek a ventik pár mpre és leáll teljesen, majd pár másodperc múlva elindul és bebootol és megy minden gond nélkül.
iszont ha fentebb veszem mondjuk 150re /3Ghz/ akkor csak ki be kapcsolget mint ahogy fent írtam de nem bootol be.
Nem tom melyik eszközzel lehet baj vagy beállítással.
Ha valaki tudja mi lehet a baj pls. help.
Előre is köszönöm. -
Norbi46
aktív tag
válasz
popey37 #6941 üzenetére
Köszi popey37!
tehát a cpu 266 (gyári hütővel birni fogja tartósan?)
akkor az osztási aránynak mindenképp a 800-at kell megadnom mert 250-es fsb mellet jön ki 750-re, 266 mellet meg 798-ra ha jól értem!
A ram időzítést illetően csak annyit tudok a cpu-z szer jelenleg 5-5-5-18 auto beállításnálMost már csak azt nem értem hogy a cpu-z DRAM freki 401.2mhz everestnél is de
DRAMSB everestnél:12:6 cpu-z: 1:2 melyiknek higgyek???
-
turbocfh
csendes tag
hellosztok.
most cseréltem le a régi asus p5ld2-mq-es alapalomat p5b-vm-re, mert az intel D805 procimat szeretném 2,6Ghzről /133*20/felhúzni mondjuk 3,4Ghzre, ezeket a procikat simán lehet, csak a p5ld2-mq,es nem volt valami tuningbarát.
Valakinem van tapsaztalata ezzzel a p5b-vm verzióval. Ha valaki tudna esetleg segíteni hogy hogy állítsam be a biosban akkor azt nagyon megköszöném.
Előrer is köszönöm.
Ja 4x1GB 667 Mzh es DDR2es memóriával használom. -
popey37
addikt
válasz
Norbi46 #6938 üzenetére
a ram 533, 667, 800 mhz ugy változik, ahogy emeled az fsb-t.a 250 helyett inkább 266 legyen, mivel jobb szereti a proc a gyári számokat: 200, 266 333, 400.a memokat is könnyebb visszaosztani. az 533 az 2X, a 667 2,5x, a 800 3x.tehát mindig az aktuális proci fsb 2x,2.5x,3x összege jelenik meg: 250 fsb= 2x250-500, 2.5x250-625, 3x250-750
a ram időzitések a bios chipset>North Bridge Configuration alatt találod
célszerű az 5-5-5-15 beállitást probálni, hacsak nem 4-4-4-12 a memód -
marinea2
addikt
van valami bios amivel mennek az 1066os ramok???
-
Norbi46
aktív tag
válasz
popey37 #6936 üzenetére
Köszi szépen popey37!!!
Viszont lenne még kérdésem! Én egyenlőre megelégszem 250 mhz cpu frekivel ez mellé is jók a beállításaid vagy vmin változtatni kell??? A DRAM frekinél nálam csak 533 667 800-as lehetőségek vannak. Everestbe 12:6-os a visszaosztás. A Ram időzítéseket viszont nem lelem!
Köszönöm a segítséged!!!
-
törölt tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Asus P5B-VM SE alaplappal? A specifikáció szerint elboldogul 8GB RAM-mmal. Próbálta már valaki 4 darab kétoldalas illetve 4x2GB-nyi RAM-mal ezt a fajta lapot?
Egyébként a CPU support lista alapján egyetlen Asus alaplap sem támogatja az Intel E5200 / E5300 processzorokat. Ez tényleg így van vagy ez csak valami technikai malőr? Mert szinte minden más C2D / C2Q proci megy ezzel a lappal, viszont én pont egy E5300-ast szeretnék beleálmodni...
Üdv,
Ákos -
popey37
addikt
válasz
Norbi46 #6933 üzenetére
BIOS SETUP
►Advanced
►JumperFree Configuration
AI Tuning Manual
CPU Frequency 333 a szorzo 10
DRAM Frequency a visszaosztást ugyállitsd be hogy 800 körül legyen.
PCI Express Frequency 100
PCI Clock Synchronization 33.33
Spread Spectrum Disabled
Memory Voltage auto
CPU Vcore Voltage auto, ha kel neki kakao: max 1.5v a dropp miatt csak 1,45 körül lesz
FSB Termination Voltage auto►Chipset
►North Bridge Configuration
Configure DRAM Timing by SPD Disabled vagy hagyd Auto-n
*DRAM CAS # Latency 5
*DRAM RAS # to CAS # Delay 5
*DRAM RAS # Precharge 5
*DRAM RAS # Activate to Precha 18
nekem a kingmax DDR2 800 megy 1000 fölötta cod 5 4 óra játék után is ment rendesen. orthos 9 beállitáson ment vagy 3 órát hiba nélkül.
-
popey37
addikt
válasz
Hedgehanter #6931 üzenetére
hát sajna ebben szeretek maximalista lenni
, nem mintha full tuningon használnám, de kiváncsi vagyok a cucc végére. alacsonyabb szorzoval ment 450-en is,csak akkor a memót vissza kellett venni.
-
popey37
addikt
hali.
van valakinek p5b-E4400 párositása? mennyi a max amit tud?
9*333-at alapon tudja. -
Norbi46
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni mégpedig abban hogy a gépemből szeretném kihozni az optimális teljesítményt különösebb tuning nélkül! BIOS beállításokra gondoltam de nem az "AUTO"-ra!
A Config:
Alaplap: P5B
CPU: Core 2 Duo E 4400
Ram: 2X 1Gb Kingston DDR 2 800 Mhz
VGA: Nvidia 8600GT 256 Mb Video ram
CPU Cooling: GyáriA segítséget előre is köszönöm mindenkinek!
-
h.adam.92
őstag
válasz
Core2duo6600 #6925 üzenetére
kösz megpróbálom
-
Core2duo6600
veterán
válasz
marinea2 #6913 üzenetére
Igen, kezeli, a Corsair ddr2 1066 os kitet biztosan, ilyenem van, válogatos a lap ezen a téren.
Ezzel biztosan megy.
Az aláírásomban a pontos típusa.(#6923) h.adam.92
Biosban a sata hdd nek a kezelését tedd ide re,
És csokkentett módban indulj.Legacy ide re, ha elöbbivel nem megy, és csokkentett mód, ha így sem, akkor kénytelen leszel szerezni egy másik hdd ét és rendesen telepíteni.
És néha a lapok, a hdd más részéte teszik az MBR -t ennyit a szabványokról, ez is oka lehet, hogy nem bootol.
Ezt még korábban 2 lapnál tapasztaltam, minden egyforma volt, a gyártó más.
De minden egyéb azonos.
Másra nem tudok gondolni, mint hogy máshova teszik az indító fileokat. -
h.adam.92
őstag
Hali!
Tudna valaki segiteni nekem abban, hogy miért nem bootol be a gépem? Eddig rá volt kötve az alaplapomra (ASUS P5B Deluxe) 2 vinyó egy ata 20gb-os amin a windows futott és egy sata2-es, amind minden más dolog. Tegnap feldobta a bakancsot a 20 gb-os (kb 20 éves lehet), ezért a 250-esre tett a haverom a gépén egy windowst formázás nélkül, hogy ne vesszenek el a cuccaim róla az az érdekes, hogy nála elindult a gép noprob. MIkor hazahoztam bekötöttem beállitottam a bootolást és mindig irja h bootoljak újra. Vki segitsen pls, mert szivesen szétrúgnám csak túl drága ahhoz..
-
Klemens
őstag
válasz
fireball7400 #6921 üzenetére
Uff...
Másik topicban azt mondták, hogy próbáljam meg másik chipset driverrel. A kollégának is ilyen problémája volt, bár azt hiszem másik lappal.
Elősször megnézam azt, ha mégsem, akkor ez van... -
-dnp-
csendes tag
Kozben megvan. A leguccso betat leszedtem
Siman Vista alol is megy a frissites vagy boot kozben kell?
-
Klemens
őstag
Na, végre szereztem a laphoz procit is.
No problem. Semmi gondja nincs a ramokkal.
Viszont van rákötve egy 40Gb-os ATA-s vinyó, azon van a rendszer.
HDD Sentinel nem lát se kondíciót, se hőmérsékletet. Everest hőmérsékletet nem lát róla.
Mi lehet ennek az oka? -
janos1988
addikt
Hellosztok.
Erdemes Asus p5b-e alaplapon a raid 0-at hasznalni? (2db seagate 320gb-os vinyoval) Mekkora gyorsulas varhato kb.? Es ha erdemes kell vmi speci beallitas, esetleg win xp sp3 telepitesenel kell vmi (floppy)lemez neki?
-
-dnp-
csendes tag
Udv!
Egy sima P5B E Deluxe eredeti BIOS-sal lekezeli az E8500 - 3.16 GHz -et? Vagy csak frissites utan? Most egy 6420-as zummog benne, de mar erzem kezd kicsi lenni...Huzni nem akarnam, mert ramok nem igazan birjak.
-
marinea2
addikt
Sziasztok! Van egy ASUS P5B alaplapom és az lenne a kérdésem h 1066 ramokat valamien BIOS frissitéssel el tudná e kezelni??
Elöre is köszi!Lécci privi be is jelezzetek ha nem gond
-
Zarbon
csendes tag
Tom hogy nem kapcsolódik a témához szorosan de mi a faszé van az hogy nem tok belépni a biosba mert a billem csak akkor "indul be" mikor belépek a vistába, előtte akár mit nyomok semmire sem reagál, eddig nem volt sosem ilyen problémám
a másik meg az hogy a vista boot menüt hogy tudom eltüntetni mert már csak egy op rendszer van a gépemen
-
peti_s
addikt
válasz
Core2duo6600 #6906 üzenetére
Köszi, megoldottam, +-ba még kellett az illesztőprogram, de végre megy.
Boldog Karácsonyt!!
-
Klemens
őstag
válasz
MegalodonS #6897 üzenetére
Mert a lap válogatós RAM-okban.
Ma elhoztam a lapot, de még kipróbálni nem tudtam CPU hiányában.
-
killer76
csendes tag
Sziasztok!
Egyvalamit nem értek: Asus P5B-E alaplapom van, és geil ultra 4x1 giga 800 Mhz-es ram!
Kérdés: az alaplap nem támogatja a 800 MHz-et? miért megy a Ramom csak 400 MHz-en?
Tudom hülye kérdés, de én éptész vagyok, és a tervező programomhoz kell ennyi ram. Aki tud segitsen elmagyarázni.Köszönöm előre is! -
[CS]Blade2
addikt
válasz
HUN_SPEEEDY #6898 üzenetére
BIOS SETUP
►Advanced
►JumperFree Configuration
AI Tuning Manual
CPU Frequency 320
DRAM Frequency DDR2-800MHz
PCI Express Frequency 100
PCI Clock Synchronization 33.33
Spread Spectrum Disabled
Memory Voltage 1,8V
CPU Vcore Voltage 1,45V
FSB Termination Voltage 1.400V
NB Vcore 1.45V
SB Vcore ( Sata;PCIE ) 1.5V
ICH Chipset Voltage 1.057V►Chipset
►North Bridge Configuration
Configure DRAM Timing by SPD Disabled vagy hagyd Auto-n
*DRAM CAS # Latency 5
*DRAM RAS # to CAS # Delay 5
*DRAM RAS # Precharge 5
*DRAM RAS # Activate to Precha 18
*DRAM Write recovery Time 4
*DRAM TRFC 35
*DRAM TRRD 10
*Rank Write to Read Delay 10
*Read Write to Precharge Delay 10
*Write to Precharge Delay 10
Static Read Control Disabled
Initiate Graphic Adapter PEG/PCI
►PEG Port Configuration
PEG force x1 Disabled -
killer76
csendes tag
válasz
[CS]Blade2 #6903 üzenetére
Köszi szépen,Azt hittem valami nagy baromságot műveltem, és elcsesztem valamit!
-
killer76
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném SOS-ben a segítségeteket kérni. A következő a problémám. Most kaptam ajándékba a Q6600-as 2.4 Quad processzoromat,amit bele is raktam az ASUS P5B-E
alaplapomba. A rendszerem Vista ultimate 64 bit. Frissítettem a biost a legfrisebbre, és azt látom újraindítás után, hogy a bios a 4 giga ramom helyett csak 3-at lát. A ramom: Geil ultra 4x1 giga duálban. A rendszert még nem telepítettem újra, ott a vista a 4 gigát látja!
szeretném ha valaki segítene! Mert fogalmam sincs mi a gond! -
peti_s
addikt
Nálam is lehet,de akkor kékhalál lesz. Más gépben hibátlanul megy ugyanezzel a HDD-vel az os. Ezt írja ki: Végezzen vírúsellenőrzést. Távolítsa el az esetleges újonan telepített merevlemezeket és merevlemez-vezérlőket. Ellenőrizze hogy a merevlemez megfelelően van-e konfigurálva és lezárva. Futtassa a Chdsk/ F a lemezhibák megkeresésére, majd indítsa újra a számítógépet. A Technikai információ: STOP: 0x0000007B (0xF7A29524, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000) A gépet pedig minnél előbb kéne tudnom használni. Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest