Új hozzászólás Aktív témák
-
ziggi_zug
aktív tag
Halkan újra megkérdem. Hogyan lehet a Facebook-ot beállítani? Nekem azt írja, hogy nem elérhető a szolgáltatás. (internet van)
-
batagy
őstag
Feltettem én is az új firmware-t.
Ezúttal mértem az időt. A csíkos folyamatsáv 6 percig ment.A firmware-ben nincs semmi komoly változtatás sajnos.
-
tekk
tag
Az online rádiók másnál is nyögvenyelősen működnek? Az 1.fm pl. be se tölt.
-
hartyi
tag
Hát én ránézésre nem sok változást vettem észre. A hálózati browse továbbra is körülményes és a Youtube-ban sem javították az ékezetek kezelését. Át is állítom angolra inkább...
-
tekk
tag
válasz
aborszeki #93 üzenetére
Nálam az előlapi USB-n simán ment az update, online-n még nem (volt) elérhető.
Sajnos a Network ABC sorrendet még nem oldották meg, várhatunk tovább...
Fixed that system will return to home menu after video playback in some cases. - végre, ez egy igen bosszantó dolog volt, annak ellenére hogy csak pár alkalommal jött elő.
-
tekk
tag
válasz
aborszeki #93 üzenetére
Magyarán van új firmware végre
O!Play Mini PLUS firmware update 02.03.00
1. Removed Mediafly due to the service termination.
2. Enhanced system security for Acetrax service.
3. Fixed that system will return to home menu after video playback in some cases.
4. Fixed that system will crash when going to standby mode after Youtube Leanback was executed.
5. Fixed issue that system will crash when connected to some UPnP network environment.
6. Added Shanghai (at China) in Yahoo! Weather.
7. Some UI fine-tuned.
8. Bugs fixed. -
aborszeki
csendes tag
Hogy más ne szívjon az USB-s firmware frissítéssel: Asus O!Play Mini Plus firmwareét csak úgy sikerült frissítenem, ha a hátlapon elhelyezett bemenetre csatlakoztattam a pendriveot, az előlapin nem működött !
-
hartyi
tag
Na ez az, ami engem is a legjobban bosszant a kütyüben. Mennyiből tartana már a shortcut-okat rögtön listázni a network fülön, hogy ne kelljen állandóan +3-at kattintani?!
Remélem erre az apróságra rájönnek maguk is Asuséknál. BTW lassan már nem ártana ha jönne újabb fw, mert a legutóbbi lassan már 4 hónapos.Szerk: Nem is lassan, hanem pont ma 4 hónapos.
-
batagy
őstag
"- network (NAS) beolvasás értelmetlensége. (mindig rescan + külön rámenni a network fülig)"
A Network fül alatt sajnos valóban nyomni kell egy scan-t ami teljesen fölösleges.
Mármint úgy értem, hogy a My Shortcuts menü a Network alatt is csak a rescan után jelenik meg, ez a rescan előtt is megjelenhetne, akkor nem kellene mindig rescan-t nyomni.Egyébként arra gondolsz, hogy a My Shortcut-nak a Network fül fölött , hamarabb, kevesebb gombnyomással kéne elérhetőnek lennie? Nekem ugyan ez az első médialejátszóm, de az előbbi rescan kivételével nem érzem hosszadalmasnak a hálózat kiválasztását.
-
tekk
tag
Vettem én is egyet lecserélvén a hdp r1-et, de eddig még nem győzött meg sajnos, igaz forrnia kell még a firmware-nek.
Ami tetszik:
- gigabit lan, 1080p akadásmentesen megy végre
- wifi (igaz nem próbáltam még)Ami nem tetszik:
- network (NAS) beolvasás értelmetlensége. (mindig rescan + külön rámenni a network fülig)
- network listázás nincs ABC sorrendben és nem is lehet egyelőre szortírozni (ez fáj a legjobban)
- online rádió nemigen indul... facebook, youtube megy, de amit a legtöbbet használnék és egyszerűbb szolgáltatás, az nem működik.
- távirányító: dvd, eject, like gombok minek??? átláthatatlanabb lett sajnos, de végre a power off gombot nem lehet véletlenül megnyomni mint az R1-nél
- "RightTxT Auto Subtitle Detection and Decoding" - úgy értelmeztem hogy pl. mkv-nál automatice rákeres a feliratra, de nagyon nem úgy működik sajnos... -
hartyi
tag
-
gonger
senior tag
Sziasztok!
Sokat olvastam már erről, és úgy tűnik van aki nagyon elégedett, mások pedig sokat szidják.
Ár/érték arányban ez kedvezőnek tűnik, de lenne kérdésem:
A nappaliban van a gépünk, wifi routerrel és a tv is, hang az minden esetben egy komoly hifi berendezésről megy. 54Mbps Wlan-on is tudnám használni, de emiatt inkább kihúznék a lejátszóhoz egy kábelt, hogy a teljes 30 megás UPC sávszélességet elérje. A célom az lenne vele, hogy a gépemen lévő zenéket (sok FLAC is van benne) tudjam az erősítőre küldeni ill ha kell a gépről játszanék át letöltött filmeket(így legalább MKV fájlokat is tudnánk nézni-a moniotrom és a két kis tenyérnyi hangszóró a PC-hez nem ad nagy élményt)Ami nem egyértelmű, hogy a a lejátszónak milyen hangkimenet van? Milyen audio kábellel tudom összekötni a lejátszót és az erősítőt? a csomag tartalmaz esetleg ilyen kábelt is a HDMI-n kívül?
-
batiba
csendes tag
Helló!
Nekem a facebook-kal van gondom!
Amikor bejelentkezem a profilom látható a képeimmel, meg az ismerőseimet tudom még megnézni, de erről az oldalról egyszerűen nem tudok sehova sem menni.
Van ötletetek mit csinálok rosszul? -
batagy
őstag
Amennyire olvastam eddig, a Mini Plus esetén az Asus letiltotta a telnet-tel való belépést. Az előző O!Play-eknél erre lehetőség volt. Gondolom ez is az egyik oka, hogy a Mini Plus-ra nem nagyon van custom firmware.
Egyébként esetleg érdemes lenne valahogy kipróbálni, hogy mondjuk az A.C. Ryan Mini firmware rámegy-e. De mondjuk én teljesen jól elvagyok a jelenlegi eredeti firmware-rel is, szóval annyira nem izgat, én nem fogom ezzel kockáztatni a lejátszót, ha valami félremenne.
-
hartyi
tag
Döbbenet, hogy nem működik. Az is igaz, hogy nem annyira életszerű így használni a lejátszót, mert 5-6 ezret simán megér az, hogy ne kelljen állandóan ide-ida dugdosni a vezetékeket.
Ne legyenek egyébként illúzióink. Amennyit utánaolvastam anno az O!Play széria szoftver kérdésének, majd mindenhol az volt a verdikt, hogy kell egy év, mire bugmentes lesz az fw. Én tudok együttélni a bosszantó tulajdonságaival, de azért már nagyon várom, hogy kijavítsák. Vagy főzzön rá valaki egy jó kis custom FW-t, pls -
batagy
őstag
Nos én is kipróbáltam saját magamnál.
Ezennel megerősítelek, a hiba nem az "Ön készülékében" van, hanem mindenkiében.
Ugyanis nekem se megy! Vagy 1 órát elszórakoztam vele. Próbáltam mindenhogy, de nem megy. Eleve, úgy tűnik, a PPPOE usernév és jelszót nem jegyzi meg. Azon kívül, a DHCP IP-t se tudtam beállítani, mert a test connection failed lett. Ugyan volt olyan szitu,. hogy valahogy mégis beállítódott a DHCP , de úgy se ment, disconnected. Próbáltam a DNS-t én is beírni, úgy se jó.
Lényeg az, hogy, ugyanazt tapasztalom, mint te. Szerintem egyértelműen bugos a firmware. Nem is érdemes ezzel tovább próbálkozni. Sajnos ez a helyzet. Ezzel csak akkor tudunk valamit kezdeni, ha az Asus-nak le van jelentve a hiba. Talán még érdemes az Asus Forumra feltenni, de semmi garancia nincs hogy egyáltalán elolvassák.
-
dorka16
aktív tag
Mindenhogyan sikertelen. Eddig összesen egyszer volt online náluk a készülék kb. 5 percig. De akkor is irtó lassú volt és a facebookon kívül semmi nem jött be. A youtube megállt 10%-nál. Szüleimnél dinamikus IP van ennek ellenére megpróbáltuk az éppen kiosztott címet beírni. Egész egyszerűen náluk nem hajlandó egy teszt sem sikeresen lefutni. És olyan sok lehetőség nincsen. Ja ha bemegyünk a kapcsolatinfóba szépen kiírja az IP címet DNS címet meg mindent. Onnan youtube "Network disconnect".
-
dorka16
aktív tag
Na éppen most vizsgáltam meg a dolgot. Édesapám eddig rossz jelszóval próbálkozott. PPPoE beállítások felhasználónév, jelszó: PPPoE csatlakozás sikeres! Juhé gondoltuk. Kilépés irány a youtube! Network disconnect.
Újra, újra, újra. Megváltoztattam a készülék nevét a felhasználónévre semmi hatás. Volt 3 reset is. Minden alkalommal sikeres PPPoE csatlakozás csak aztán nem megy. Van egy olyan fura érzésem mint ha abban a pillanatban, hogy leokézom a sikeres csatlakozás tényét azonnal szétkapcsolna a net. A felhasználónév ott van a historyban de a jelszót újra be kell írni. Ötlet?
-
dorka16
aktív tag
Köszönöm mindkettőtöknek. A hétvégén megpróbáljuk. Bár szerintem csináltunk ilyet is de akkor elvben működnie kéne.
-
-
batagy
őstag
Szia!
Teljesen egyértelmű, hogy valaminek fel kell építeni az PPPOE ADSL kapcsolatot, a bejelentkezéssel, jelszó megadással.
Ha a net direktben van rádugva a lejátszóra, akkor a lejátszónak kell felépíteni a kapcsolatot. Én ugyan direktben nem próbáltam, de szerintem az Asus Mini Plus lejátszó tudja ezt:
1)
Setup -> Network -> Wired Lan Setup -> itt a DHCP IP-t kell kiválasztani.
2)
Setup -> Network -> PPPoE Setup -> Wired -> itt van egy wizard, ahol a usernevet, jelszót meg lehet adni.Szerintem ennek működnie kell, a lejátszó fog betárcsázni, tehát router nélkül is mennie kell.
(Ugyan nem próbáltam, de ha nagyon kell, ki tudom tesztelni. Nekem Digi van és annál is "be kell tárcsázni" PPPOE-vel.)
-
dorka16
aktív tag
Szervusztok!
Egy gyors és egyszerű kérdésem lenne. Sima jelszavas bejelentkezős ADSL internet esetében működnie kéne a szerkezetnek úgy, hogy közvetlenül rá van dugva a netes kábel? Vagy csak routeren keresztül megy? Édesapám vett egy ilyen gépet, kihúzta a PC-ből a netet és rádugta jó lesz az felkiáltással. Hát a gép működik csak semmilyen netes tartalom nem jön be. A beállítások menüben adtunk neki DNS szervert meg mindent de nem működött. Közölte, hogy rossz. Én elhoztam magunkhoz rádugtam a 120Mbit-es UPC kábelt és tökéletesen üzemel minden. Facebook, jutyub, netes tv stb. Feltételezem azért mert a netem semmilyen jelszót nem igényel hanem állandóan megy.
Szóval kell router vagy a beállítások menüben nem találtunk meg valamit?
Előre is köszi! -
batagy
őstag
Megnéztem, ilyen ezek az internetes alkalmazások vannak rajta, hogy:
- Facebook
- Youtube-XL
- Muzee Internet TV
- Muzee Internet Radio
- Youtube Leanback
- Acetrax Movies
- Mediafly
- Dailymotion
- Picasa
- Flickr
- Yahoo Stock
- Yahoo Weather
- RSS News
- PodcastEgyedül a Muzee Internet Radio, ami kimondottan rádió lenne, de nem ismerem.... azt se tudom ingyenes-e.
Szóval úgy tűnik, internet rádiózásra nem kimondottan alkalmas! Shoutcast pl. nincs is rajta.Egyébként amúgy sem kényelmes rádiózásra ha engem kérdezel, ugyanis a TV-t is be kell kapcsolni hozzá. Internetes rádiózásra inkább a Logitech Squeezebox való.
SZERK: azt nem tudom hogy alternatív firmware-ekkel jobb-e helyzet, de a Mini Plusra nem igazán van alternatív firmware.
-
Edyboj
csendes tag
Sziasztok!
Egy ilyen készüléket szeretnék venni, de azt nem tudom egyértelműen, hogy internet rádiót tude-e venni?
-
batagy
őstag
Ha Oleg firm van rajta, akkor gondolom abban a netbios alapból elindul (nmb service).
Enyémen a sima eredeti TP-Link firmware van!
OpenWRT-ben és DD-WRT-ben még nincs a WR842-es támogatva, illetve OpenWRT-ben már van egy alpha verzió, de nem próbáltam.
Eddig nincs semmi jelentős hiányosságom az eredeti router firmware-rel se. Annyit hiányolok benne, hogy jó lenne, ha tűzfal szabályokat lehetne hozzáadni, illetve ha a Wifi ki és bekapcsolására nem indulna újra.
Mindegy, lényeg hogy a lejátszó tud közvetlen IP címen is elérni megosztást.
-
batagy
őstag
Hali!
A File Manager-ben a hálózat keresésnél nem lehet megadni neki IP címet?
Mert úgy tűnik, az O!Play csak azt a Samba megosztást találja meg, amihez a Netbios ois bevan kapcsolva.Van egy TP-Link WR842ND router-em, USB-n rá lehet dugni külső vinyót (NTFS formázottat is). Rá is dugom a routerre-, az alapból felismeri és automatikusan meg is osztja Samba megosztással, ami nagyon fantasztikus. Csak a a baj hogy Netbios nincs a router-en (szerintem), ezért az Asus O!Play nem találja meg. Az kéne hogy a router IP címét meg tudjam adni a lejátszóban és akkor direktben megtalálná.
Ilyet lehet?Vagy alternatív firmware kéne hozzá? Vajon A.C. Ryan firmware-t föl lehet erre tenni?
-
batagy
őstag
Szóval múlt pénteken megvettem az Asus O!Play Mini Plus-t. Hétvégén tesztelgettem kicsit. Aranyos kis cucc. A firmware-t természetesen egyből frissítettem a legújabbra, USB-re kell másolni az install.img fájlt, és onnan lehet rá lehet ereszteni. Eltart egy jó darabig, amíg beolvassa a fájlt, szóval türelemmel kell lenni, utána még maga a frissítés is relatíve hosszú.
Pozitív tapasztalatok eddig:
- Ráakasztott USB-s vagy eSATA-s vinyónál simán lekezeli az 500mA-esnél nagyobb áramfelvételű vinyót is. Nekem egy Delock 42465-es 2.5"-es eSATAp/USB2.0-es laptop vinyós rackem van, benne jelenleg egy Hitachi Travelstar 7K100 80 GB-os laptop vinyó, de ez 7200 RPM-es, és relatíve sok áramot igényel, főleg az induláskor. Az biztos, hogy egyes gépeken egy USB portról el se tudom indítani ezt a vinyót, nem pörög föl. De ennek az Asus-nak meg se kottyant. eSATAp csatlakozással, és 1 db USB-vel is simán elindult. Ha eSATA-val csatlakoztatom, akkor a vinyó a HDD menüpontban jelenik meg a fájlkezelőben, ha USB-vel, akkor az USB menüpontban.
- DLNA (UPNP) szerverről le tud játszani. Természetesen ISO-t DLNA-n keresztül nem lehet lejátszani, de ez nem a lejátszó hiányossága, ez a DLNA limitációja.
- Samba megosztást felismeri (a Netbios-nak is menni kell, hogy megtalálja).
- ISO fájlokat felismeri és lejátssza, vinyóról és Samba-ról.
- A pólusú jack - 3 RCA adapter kábel stabilan csatlakozik a készülékbe, nem lötyög. (Azért külön RCA aljzatot elviseltem volna.)
- Ahogy hartyi elmondta már, a fájlkezelőt használva lehet a mapparendszerben lépkedni.Negatív tulajdonságok, de workaround-dal megoldhatóak:
- A hozzáadott 12V-os kapcsolóüzemű tápegység sípol. Persze csak közelről hallani. Workaround: kapcsolóüzemű helyett lineáris trafós adaptert kell használni. Van is egy univerzális lineáris adapterem, ami tud 12V-ot, és 6 db csatlakozó van hozzá, de pont olyan, ami ehhez az Asushoz való, nincs. Azóta kiderítettem, hogy az Asus tápbemenete 4.8mm x 1.7mm-es szabványú csatlakozó, HP-s vagy Compaq laptopokon használt ez a típus. Ilyet kell hozzá szerezni.
- Eléggé idegesít, de maga a lejátszó is sípol, ha ki van kapcsolva!!! Nem a tápról, hanem magáról a kütyüről beszélek. Nem tudom mi sípol benne, de ha ki van kapcsolva, akkor a készülék sípol. Ha bekapcsoljuk, akkor nem. Persze ez is csak nagyon közelről. A workaround: egy 230V-os kapcsolóba kell dugni a tápot és lekapcsolni ha nem használjuk.
- NFS-ről nem játszik le, nekem legalábbis nem sikerült megtaláltatni vele az NFS megosztást. De ez végül is nem gond, mert a Samba ugyanolyan jó, ha nem jobb.Egyéb negatív:
- ISO lejátszásokban vannak bugok, sokat nem próbáltam, de egyiknél a menübe nem tudott belépni, ciklikusan ismételgetett egy részt, egy másik ISO-bál ugrást láttam a filmben. Reméljük csak firmware bug és ki lesz javítva.
- Egyetlen alkalommal egy rendkívülit tapasztaltam. A samba megosztásra akartam belépni, és mikor kérte a usernevet/jelszót, nyomtam egy Cancel-t, mert közben eszembe jutott, hogy a kedvencek között már el van mentve. Ekkor egy villanást láttam a lejátszó felől, és a gép, amire csatlakozni akartam, reboot-olta magát. Nem tudom ez a lejátszó miatt történt, vagy valami földhurok van... Azóta nem tapasztaltam.Egyebek:
- Egyébként az automata scanning-et ki lehet kapcsolni benne, én le is tiltottam: Setup -> System -> Scan Storage -> Auto Scan Off.
- Áramfelvételt mértem, bekapcsolva 9W-ot mértem (USB nélkül, hálózatról lejátszva). Kikapcsolva, a műszerem 0 ás 6 W között váltakozott... Nem biztos hogy jól mér egyébként, Düwi.
- Kicsit áttetsző a teteje, látni benne egy kék LED-et.A lejátszást annyira nem teszteltem, pár AVI-t próbáltam, azokat mind lejátszotta, 23.976 és 25.0 fps AVI-kat is. 720p-s és nagyobb anyagaim sincsenek....
Jó kis cucc ennyi pénzért. Én 7800 Ft-ot céges ajándékutalvánnyal fizettem, szóval ha úgy veszem nekem csak 23eFt-be került. Popcorn A-210 vagy A-300 volt a vágyam régóta, de nincs most rá pénzem, nagyon drágán adják.
-
benelli
csendes tag
Olvastam. De én, nagyon laikus felhasználó vagyok
Részletesebb leírás, hogy hová írjam be,hogy rendszergazda. Mert nem találom, a megosztásban a lehetőséget. köszi -
benelli
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni?
Elakadtam a o-play mini plus-al.
Látja a gépem könyvtárait, de kér Hálózati felh. azonosított, és hálózati jelszót.
Kérném segítségetek. -
batagy
őstag
Hát különösebb baj nincs a jack-RCA átalakítóval se, csak attól félek, hogy esetleg valamikor a jack csatlakozó kilazulhat, és akkor a kontakthibás lehet a jel útja...
. De reméljük erre nem kerül sor. Tudom kicsit paranoid vagyok....
A másik az esztétikum, mégiscsak jobb lenne, ha külön lehetne csatlakoztatni a videót és audiót. Pl. ha vennék egy plazma TV-t, akkor a video nyilván HDMI-n fog menni, de a hang továbbra is analógban fog menni a hagyományos analóg bemenetű erősítőre. Azaz az átalakító kábel végén a videó RCA ott fog lógni üresen.
Persze azt is látom hogy ezen a kis kütyün nincs már hely más csatlakozóknak.
HTPC-vel én se akarok szórakozni, én is macerának tartom. Nekem teljesen alap felhasználásra kell csak, filmnézésre. Ha filmet nézek, nyugodtan akarom tenni, nem Linuxot indítgatni stb. Így is összeraktam egy saját linuxos NAS gépet, de azt csak Squeezebox server futtatására és letöltésre van, nincs hozzá kötve display. Azzal éppen elég a macera, bár most már elég jól belőttem.
-
hartyi
tag
Miért kellene külön RCA video kimenet? Nekem is CRT tv-n lógott pár hétig és semmi problémát nem tapasztaltam. Ráadásul úgy, hogy a hang külön ment az erősítőre. A csomagban benne van egy átalakító kábel, ami a spéci jack-ból csinál külön videó és két audio RCA-t.
Hang kapcsán nem tapasztalatam semmi rendelleneset, pedig én is stereo-ban hallgatom. ISO-t meg nem próbáltam, de specije alapján boldogul vele.
Egyébként, ha megrendelted, akkor már kár vívódni
Szerintem alap igényekre teljesen jó ez a kütyü. Igaz 10-15-tel többől már egy korrektebb HTPC is kijön, de azzal meg sok a macera. Ez nem tud olyan sokat, de azt stabilan és azonnal.
-
batagy
őstag
Igazából most eközött és az AC Ryan Playon HD2 Mini között vívódok.
Az Asus azért tetszik mert eSATAp csatlakozó van rajta, és számomra az is előny hogy a tápja 12V-os (mert ha netán sípolna a táp, akkor könnyen ki lehet cserélni lineáris trafós tápra). Viszont az Asusban kicsit zavar, hogy az analóg audio kimenet és a kompozit video csak a kis jack csatlakozón jön ki, mármint hogy nincs rendes RCA aljzat.
Az AC Ryan-nak van külön RCA aljzata a hanghoz és a kompozit videóhoz is (jelenleg csak hagyományos CRT TV-m van.....), de nincs rajta eSATA csatlakozó. A tápja 5V-os, amihez nehezebb lineáris tápot találni.
Persze az is kérdés, kell-e nekem egyáltalán eSATA bemenet....
Hogy firmware tudásban miben különböznek, azt nem tudom, nem hasonlítottam össze őket. Remélem az Asus tudja a különféle Dolby és DTS hangokat sztereóra lekeverni. Meg hogy ISO-t tudjon akár vinyóról, akár NFS-ről, az is lényeg. De gondolom ezeket tudja.
Már megrendeltem az Asus Mini Plus-t, ami azt illeti, este veszem át, csak most vívódok...
-
-
hartyi
tag
1. Alapértelmezettként igen, de a fájlkezelő közbeiktatásával már mappánként tudod kikeresni.
2. Ezt nem tudom, mert nincs DLNA szerverem, de a hálózati mappákról ugyanúgy ki tudod browse-olni.
3. Tapasztalatom szerint sajnos igen, de miután mindig a fájlkezelővel keresem ki a lejátszandó médiát, annyira nem zavaró. -
batagy
őstag
Sziasztok!
Gondolkozok az O!Play Mini Plus megvételén.
Olvasgattam a véleményeket, és három kérdésem lenne:
1. Azt írjátok ömlesztve listázza ki a filmeket. Ez azt jelenti, hogy vinyóról vagy NFS-ről nem lehet a mappák szerint lépkedni? Tehát nem lehet úgy mászkálni benne, mint ahogy a fájlrendszeren van?2. DLNA szerverről lejátssza a filmeket? Gondolom, ha a DLNA szerver a mapparendszer szerint jeleníti meg a tartalmat, akkor a lejátszóban úgy lehet böngészni benne, nem?
3. Mindig újra scanneli a vinyót vagy az NFS-t? Minden indítás után?
Köszönet!
-
hartyi
tag
Hát igen, a fájlkezelő használata eléggé kényelmetlen, de kikerülhetetlen...
Egyébiránt nem kell nekiveselkedned, csodálnám, ha valamelyik konyhában már nem lenne rajta valaki, hogy egy használhatóbb oprendszert csiszoljon a jelenlegiből (ha az XMBC-t nem lehet rávarázsolni). Szóval előbb-utóbb biztos lesz rá valami okosság. -
ipacs92
csendes tag
Köszönöm gyors hozzászólásodat, de egyben el is szomorítottál
Az igazság az hogy gyerekcipőben járó programozó vagyok, elég elgondolkodtató ez a romfőzés, de komolyabb áskálódás nélkül nemigazán állnék neki nyugodt szívvel. A készüléket szüleimnek vettük, hogy kényelmesen nyugodtan tudjanak filmezni itthon, de ezek a bosszantó hibák tényleg mindenhol ott vannak..Muszáj leszek megtanítani nekik a fájlkezelő használatát!
-
hartyi
tag
Max a nézettípusokkal tudsz játszani, de azzal sokkal előrébb nem leszel. Én azt csináltam, amikor közveltenül volt rákötve nagyobb HDD, hogy két gyökérmappám volt. Az egyikbe az új (még nem megnézett) filmeket raktam, a másikba pedig azokat, amiket már láttunk. Mivel az esetek többségében az új filmek közül válaszottuk (abban a mappában pedig kevesebb állomány volt) így némileg egyszerűbb volt a navigáció. Ennél szofisztikáltabb megoldásról nem tudok. Sajnos az látszik, hogy az Asus szoftverben nem túl erős (ezt szerintem bizonyítja a viszonylag sűrűn kiadott fw is). Kb egy év múlva biztosan kényelmesebb lesz használni. Addig meg bosszankodhatunk egy csomót (ilyeneken, mint az elbaszott lokalizáció a Youtobe Leanback-ben).
Vagy valaki tényleg nekiáll és ráfőz egy XMBC-t... ez utóbbi lenne a legjobb, mert az egy lényegesen jobban végiggondoltabb szoftver. Sajna elég valószínű azonban, hogy a hardver túl gyenge hozzá... -
ipacs92
csendes tag
Nekem is van egy ilyen kütyüm, és számomra a legidegesítőbb probléma az, hogy a filmek menüpont alatt ömlesztve kapom az összes lejátszható formátumot az arcomba. Na most akkor egy 2Tb-s külső hddnél el bírjátok képzelni szerintem hogy ez mekkora káosz. Valaki nem tud esetleg erre valami megoldást? Ráérő időmben -ami nem túl sok volt mostanában- kutakodtam a beállításokban de semmit nem találtam ezzel kapcsolatban.
-
Bosiken
csendes tag
Sziasztok!
Én ma vettem egyet, majd frissítés... és kifagyott 2 órát vártam azóta nem indul.
Hát eddig nem lett a szívem csücske....
-
hartyi
tag
-
lagesz
csendes tag
Sziasztok!
Én most vettem egy Asus O play mini plust.
Az összekötés a géppel egyszerű volt mint lanon mint vlanon.
Nekem egy kérdésem lenne vele kapcsolatban.Mitől van az, ha elindítok egy filmet pl HD-t a képernyőn körbe egy fekete keret látható. Nem nyújtja szét teljesen a képet. Ez a fekete keret felül-alul és jobb-bal oldalon látható. Bármilyen beállítási módot próbálok nem csinál semmit. A tv-m egy Panasonic HD Rady plasma.
Nem tudom nektek is van ilyen?
Esetleg egyéb beállítás szükséges?Köszi a segítséget.
-
hartyi
tag
válasz
szucsinka #33 üzenetére
Szerintem erre nem találsz "menüt" sehol. Az a gyanúm, hogy max parancssorból tudod vezérelni, ha egyáltalán lehet. Anno a sima mini-nél ezek a cuccok csak főzött fw-vel mentek, várom már, hogy erre is csináljon valaki egy használhatóbbat. Szívesen látnék például egy Samba-t rajta, hogy követlenül lehessen fájlokat haigálni rá a PC-ről.
Bár a legjobb az lenne, ha hegesztenének rá egy XMBC-t. Na az lenne a nagy császárság.
-
szucsinka
őstag
válasz
gabeszakém #32 üzenetére
webszerver menüt hol találom?
-
hartyi
tag
válasz
gabeszakém #30 üzenetére
Szerintem ezek (ftp, samba stb.) csak moddolt fw-vel mennek.
-
gabeszakém
csendes tag
Sziasztok! én is vettem egy ilyet. Egy két dolgot hiányolok róla. Láttam van rajta webszerver is. Esetleg ha valaki tudja hozzá a telnet felh/jelszó párost azt megírhatná.
-
hartyi
tag
válasz
szucsinka #26 üzenetére
Jelenleg ez legidegesítőbb tulajdonsága a cuccnak. Ésszel fel nem foghatom, hogy miért nem lehet ezt egyszerűbben megoldani. Ha már például kezel kedvenceket, akkor azoknak mi a rákért nem lehet valamilyen gyors elérést beállítani, hogy ne kelljen annyi menüponton átevickélni. Vicces egyébként, hogy a kedvenceket mondjuk eléred 5 kattintásból, normál módon meg 5+2-ből, tehát szinte semmivel sem gyorsabb.
-
hartyi
tag
Csak, hogy meglegyen:
Version 02.02.00
Description O!Play Mini PLUS firmware update 02.02.00
1. Enhanced file formats compatibility in DLNA DMR. (mov, 3gp, wmv, asf, avi, mp4, m2ts, mkv)
2. Enhanced Internet TV / Internet Radio compatibility and performance.
3. Sync UI language on Youtube Leanback with system language setting. (Currently, Thai and Arabic are not supported by Youtube)
4. Fixed incorrect voucher code display problem in Acetrax.
5. Fixed analog output problem when playing movies in Acetrax.
6. Enhanced video playback stability in Dailymotion and Facebook.
7. Bugs fixed.Jó lenne, ha értékelhető frissítéseket is kiadna már az ASUS, mert a jelenlegi fw szvsz a hardver képességeihez képest elég siralmas.
-
hartyi
tag
Van új frissítés. Nézve a release letter-t, sok újdonságot nem kapunk...
Hibajavítások leginkább, amik közül én egyet sem tapasztaltam még. Viszont tud valaki arról, hogy készül-e már hozzá valamilyen főzött ROM? Nagyon értékelném például, ha a hálózatról történő tartalom-tallózáshoz nem 80 gombot kellene lenyomnom.
-
hartyi
tag
Tud valaki egyébként valamilyen elkerülő megoldást a játékos pc-s vezérlésére? Ez az O!Direct elég gyengusz. Jó lenne, ha teljesen vezérelni lehetne a mini-t és nem csak streamelni rá a tartalmakat.
-
Nebuló
csendes tag
Hát én sajnos a wlant nem tudom beállítani. A "hálózat" menüben a "workgroup"-ban látja a pc-met, de amikor be akarok lépni, akkor jelszót kér, amit azért érdekes, mert én ilyet nem állítottam be. Ha valaki állított már be ilyet, kérem segítsen.
Elóre is köszönöm! -
hartyi
tag
válasz
HegyenVlgyon #19 üzenetére
Szia!
Nem látom akadályát, hogy miért ne tudnád lejátszani wifi-n keresztül a notebook-on található cuccokat. Én ugyan vezetékes LAN-on használom, de feltesztem ugyanúgy működik a dolog wifi-n is. Feltéve persze, ha az adott mappa meg van osztva a hálózaton. -
HegyenVlgyon
csendes tag
válasz
szucsinka #18 üzenetére
Üdvözlök mindenkit!
Nagyon érdekel ez a kütyü, csak teljes homályban vagyok a wifi lehetőségeit illetően.
Azt értem már, hogy egy app segítségével az androidos telefon kommunikálni tud vele, de ha én a notebookom merevlemzéről szeretnék vele filmet lejátszani a wifi-n keresztül, akkor azt milyen formában tudom megvalósítani?Előre is köszönöm, ha valaki kiokosít...
-
hartyi
tag
Érkezés előtt egyébként minden szaklap a 20-25 közötti sávba lőtte be az árát. Hát kicsit elszámolták magukat.
-
LSL1337
őstag
hali, hol és mennyiért szereztétek ezt a játékost?
17ért lehet venni már sima mini-t, én most hirtelen csak bookline-n találtam 30ért, ami no comment
-
soma165
tag
Nekem Ac Ryan mini 1 es em van realtek chippel és a 3D filmeket akadozva tudja csak lejatszani,
pl.:IMAX tahiti 3D
jol tudom e REALTEK Chippel rendelkezik e az O!Play Mini Plus lejátszó?
és akinek már van megtenné hogy lejátszik vele egy 3D filmet,vagy demot?lehetöleg dts hangal hogy meglegyen terhelve rendesen -
szucsinka
őstag
remélem javitják FW frissitéssel.
. az O'media shore csak annyi hogy letöltöd androidos telóra bekapcsolod a minit és a telón lévö anyagot..pl:fotokat a minin nézed meg (kérdezihogy hol akarod). a minin a wifinaek aktivnak kell lenni és ugyis müxik a dolog hogy aktiv a wifi és a vezetékes is nekem igy van beállitva.fényképnél elég gyors videoknál gondolkozik picit a telom
:motorola defy+ -
szucsinka
őstag
sziasztok vettem egy ilyen játékost ..hát az omediashore-val nem boldogulok hogy a fityfenébe látja a telo az asus -t és levették a fw frissitést a honlaprol asusék csak a 1.02es van kint...
-
hartyi
tag
Jah egyébként jelent meg új FW (ráadásul főverziót léptek), vele a Facebook (bár nem százas) és van Youtube Leach is... ez utóbbi mellett megmarad a régi lejátszó is. Bár én jobban örültem volna, ha az eredeti lejátszón reszelnek sokat.
-
hartyi
tag
Ilyesmit én is tapasztaltam. Azt vettem észre, hogy bekapcsolás után jóideig szkenneli a médiák tartalmát és a lejátszási listákban néhány állomány nem is jelenik meg, csak annyi, hogy az adatbázis nincs kész. Ha vársz egy keveset, akkor egy részük megjön.
Azt próbáld esetleg meg, hogy belépsz a Film menübe, majd Option gomb és onnan tallózd ki a meghajtót vagy mappát. Hátha. -
Tapsa
csendes tag
Sziasztok!
Összekötöttem az Asus OPlay Mini Plust egy Popcorn c-200 médiatankkal, LAN-on keresztül. A specifikációja szerint ISO és FLV fileokat is le kellene játszania. Látja a Popcornt, szépen lehozza az összes MKV anyagot, egyes FLV filmeket is lejátszik, de sokat nem is lát, pedig a Popcornon ott vannak.
ISO-k közül meg egyet sem lát, mintha nem is léteznének.
Valamit rosszul csinálok?
Köszönet ha valaki tud segíteni. -
hartyi
tag
No! Senkinek nincs ilyen játékosa?
-
hartyi
tag
Szóval, alapvetően elégedett vagyok a jószággal, de van néhány probléma, amire egyszerűen nem találom a megoldást.
Probléma 1
A lejátszó kábelen kapcsolódik a router-hez, annak rendje és módja szerint kap is IP címet (DHCP). Megy a Youtube illetve látom a hálózaton megosztott mappákat. Ellenben a PC-ről (XP) nem látom a játékost. A lejátszón nincs semmi beállítás, ami erre utalhatna, fix IP-vel még próbálkozhatnék, de nem hinném, hogy az megoldaná a problémát. Van esetleg valakinek ötlete? Nincs kedvem ide-oda dugdosni a pendrive-ot, jobb lenne a gépről közvetlenül másolni a lejátszandó tartalmakat a kütyüre.Probléma 2
Megy a Youtube szépen. De valahogy mintha szegényes lenne a kínálat. Ugyanazt a keresési feltételt beütve más jön be a PC-n, mint a játékoson. Van, amit nem is találok. A Youtube beállításai között meg tudok adni lokációt (gondolom valahol ezzel is összefüggésben lehet), de Magyarország nincs közöttük… Az a furcsa, hogy ha bejelentkezem a saját Youtube accountomba, akkor sem látszik minden lejátszási listám a lejátszón. Ez így elég frusztráló…Probléma 3
Van néhány mp3 állomány, ami állandóan rajta van memóriakártyán. Amikor a zenelejátszóba alapból bementem, nem látszódott semmi, csak akkor, ha kézzel létrehoztam lejátszási listákat, ami a távirányítóval kissé macerás. Nincs erre valami egyszerűbb mód?Egyébként nem rossz kis játékos, kompakt, egyszerű megoldás. Kicsit fapados megoldások is vannak benne, no meg mintha soha nem látott volna szoftver ergonómust (különösen a Youtube lejátszó).
Ha valakinek van kérdése, szívesen válaszolok, ha tudok...
-
hartyi
tag
Ezt a témát a most megjelent lejátszó kapcsán nyitom. Van néhány tapasztalatom, meg persze egy rahedli kérdésem a cuccal kapcsolatban...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest