Hirdetés
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
bakka4
csendes tag
Szia!Nagyon Szépen köszönöm a válaszodat és hogy ilyen gyorsan válaszoltál de inkáb tőled kérdezem hogy kötöm össze az asust a számitógépemmel amin win 7-van a 32bit-es változat van és milyen kábelt kel hozzá beszereznem?Amit leírtál az már tiszta de a r7-et hogy tudom lecserélni r6-ra.Az r7-tel az a problémám hogy elégé fagyogat,a hangnál be állitottam a tér hangzást és nem tudom vissza állitani.Pedig a menübe azt mutatja.És van egy galaxy s3-mas telóm a gyári program látta a telefont a r7 viszont nem.Még egyszer köszönöm a segítségedet!

-
batagy
őstag
Szia!
Semmi gond.

Telnet egy parancssoros interfész, amin keresztül parancsokat adhatsz a készüléknek.
Hogyan tudsz belépni:
1. Tudd meg az Asus O Play IP címét. Ezt úgy hogy belemész a rendes menübe, Setup -> Misc -> Network Info.
Itt írja az IP címet, pl. 192.168.0.1202. Töltsd le a PC-re a Putty nevű egyszerű ingyenes programot innen. A sima putty.exe elég. Telepíteni se kell, csak elindítod.
3. Elindítod a Putty-ot,
Az első oldalon a Host Name mezőbe beírod a lejátszó IP címét.
Alatta a Connection Type-nál a "Telnet"-et kell kivélasztani. Ekkor jobb felül a Port szám átíródik 23-ra.
Majd bal oldalon lent az "Open" gombra kattintasz.
Elvileg föl kell hogy ugorjon egy fekete ablak, és ide kell beírni a felhasználónevet, jelszót.
Ami esetünkben root, a jelszó pedig üres.4. Ott beadod a már említett parancsot:
kill -6 1 -
ZoleeWolf
tag
ÓÓÓ, tetszik!

Csevegjünk csak egy kicsit, úgy látom te vagy az én barátom

Sok kis kérdés:
- hogy lett magyar?
- hogy lehet hátteret változtatni?
- hogy lett a youtube-ból "szívecske" és a prémium progik helyén a "fogaskerekek"
Nekem a lefelé gombbal előjön egy tálca, és ott vannak ezek az ikonok, de itt még jobb lenne ahogy neked van.Én sajna kevésbé értek hozzá, de lelkes amatőr vagyok, avassál be a rejtelmekbe légyszi!

-
bakka4
csendes tag
Szia!Tudom hogy buta kérdés de új vagyok az iparba de mi az a telnet hogy kel oda belépni.Előre is köszönöm!

-
bakka4
csendes tag
Szia!Hogy tudtad magyaritani?Nagyon jól néz ki!

-
SteveL
aktív tag
Jelenleg így néz ki nálam az R7 alternatív felhasználói felület:

-
SteveL
aktív tag
válasz
ZoleeWolf
üzenetére
Nálam be van kapcsolva a Remote date and time sync, ennek Settings-ében ez van (elérhető számítógép böngészőjébe írva a készülék IP címét):
# Time Zone
tz='CET-1CEST,M3.5.0,M10.5.0/3'# RDATE server
src='nist1.symmetricom.com'de a készülék menüjében is be kellett állítani a Beállítások / Rendszer / Idő pontban a Cairo +2 értéket, így pontos.
-
batagy
őstag
Az eredeti firmware visszarakása:
Nem a menüből kell!
- Pendrive gyökerébe kicsomagolod az eredeti firmware-t.
- Készülékbe berakni a pendrive-ot.
- Telnet a lejátszóra, username: root, jelszó üres.
- kill -6 1Aztán várakozni, amíg befejezi.
Aztán nem árt egy beállítás reset , és mindent újra beállítani. -
ZoleeWolf
tag
Én úgy tudom, hogy a tápot el kell venni tőle, bedugod hátra a pendrive-ot, majd táp vissza, és akkor elindul a frissítés. És persze kell hozzá egy kis türelem is

Miért akarod vissza rakni? Nem jó neked az R7?
Nekem jobban bejön mint a gyári, főleg, hogy ez tudja az ABC sorrendben a fájl listázás, és a kedvenceket is egy mozdulattal el lehet érni e lefelé gombbal.
Az egyetlen bajom, hogy az időt nem tudom beállítani rajta
-
bakka4
csendes tag
Sziasztok!Légyszi segítsetek.Felraktam r7-es frrisitést és szeretném a gyárit visszarakni.Usb-én keresztül próbáltam a gép látja a fájdot de nem tudok rájönni hogy tudom elinditani a telepitést.Előre is köszönöm a segítséget!

-
ZoleeWolf
tag
Hali!
Felraktam a masinára a R7-et.
Batagy (#417)-es hozzászólása alapján az időjárást át tudtam állítani, viszont a jobb sarokba az időt helytelenül mutatja. Tudja valaki, hogy ezt hol lehetne módosítani? -
AMDaZERG_1
senior tag
Ja, és néhány Youtube videónál nem lehetett léptetni (beletekerni)
A hang is volt, hogy megszűnt létezni, de talán az ASUS FW-vel is tapasztaltam, viszont ebben nem vagyok biztos. A magyar ékezetek nemléte még úgy ahogy benyelhető, bár ha már egy nyelvet kiválaszthatok, akkor az legyen értelmezhető (Szerintem). Bár a MOD firmware-t már félig befejeztem, de miután visszatettem a gyárit töröltem azt is, mondván nem mostanában fogom visszatenni a 3rd firmware-t. -
SteveL
aktív tag
Alig írtam meg az előző hozzászólásomat, nekem is lett egy lefagyásom.
Filmnézés közben elment a kép, majd egy perc múlva a hang is, aztán semmire sem reagált. Lehet, hogy a melegtől... Mindenesetre nem gyakori. -
hartyi
tag
válasz
AMDaZERG_1
üzenetére
Velem egyszer-kézszer előfordult hasonló, de az kikapcsoláskor jelentkezett. Kikapcsoltam, de a led-nem akart elaludni, bekapcsolni pedig nem tudtam. Csak áramatlanítás segített.
-
SteveL
aktív tag
válasz
AMDaZERG_1
üzenetére
Nálam semmi ilyesmi nem történt még soha, sőt, fényévekkel jobb a mod firmware, mint az eredeti.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
AMDaZERG_1
üzenetére
Köszi, de amint beírtam találtam egy videót és már meg is oldottam.
Amúgy más nem találkozott még ezzel a lefagyás dologgal?
Este nézek filmet, kikapcsolom, másnap délután bekapcsolnám és nem indul be... -
AMDaZERG_1
senior tag
Sziasztok!
Ezt a telnetes dolgot nem igazán értem. Vagyis, nem tudom az oprendszeremre kell feltennem egy telnet klienst és onnan elérni a lejátszót? Azért kérdem, mert feltettem a modolt firmware-t, de van, hogy hiába próbálom távirányitóval bekapcsolni nem akar. Ekkor ki kell húznom az adaptert és így betölt.
Szóval ezt a modolt változatot másképp is vissza tudom csinálni gyári ASUS firmware-rel, vagy csak ez a telnetes dolog a lehetőség?
Kerestem írást erre, de nem igazán találtam. Esetleg egy videó a használatról mit mikor hogyan?
Választ előre is köszönöm! -
Zsadi
őstag
Ez a megoldás, amit hartyi is írt.
Ugyanilyen bosszantó hibákba ütköztem én is, de firmware csere megoldott mindent.Gyárival még az is dühített nagyon, hogy a régebbi Asus HD-Pr1 tudta a hálózatról az ABC rendes megjelenítést, ez meg összevissza dobálja be a mappákat. Egyszerűn buta készülék

De az "alternatív" megoldással jól jársz. -
pap
senior tag
Jó lenne ha kitallózott mappát be tudnám rakni a kedvencek közé,de ilyet nem találok a menüben mikor kitallózom a mappát.

Gyári fw van rajta... -
pap
senior tag
Sziasztok!
Bekerültem tegnap én is a táborba.A play össze van kötve a desktoppal, a megosztás elsőre sikerült.
Azonban ha kikapcsolom a playt, akkor újra kéri a megosztáshoz való jelszót. Ezt nem lehet valahogy neki állandóra betenni,hogy ne kelljen mindig beírni?Köszönöm!
-
Zsadi
őstag
A múlheti vihar adott a "mini"-nek, a túlfeszvédő ellenére. Se kép, se hang, csak a kék led világít.
Érdemes a javításával kínlódni?
Valami jó szervizest nem ismertek, aki hasonló dolgokat javít? -
hartyi
tag
Felraktam én is és meg tudom erősíteni, hogy mélyreható változások nincsenek. Viszont nekem már az előző fw-vel sem ment a Youtube. Az töltőképernyőnél megáll a Leanback és az XL is. Van valakinek ilyen tapasztalata?
-
Pitti11
tag
Sziasztok,
Kérhetnék egy linket R5 magyarításhoz? Természetesen, ha van frissebb ami használható akkor az is jó.

-
batagy
őstag
Felraktam az Iconbit R7-et.
Letöltési link.Telnet a lejátszóra, username: root, jelszó üres.
kill -6 1Én nem látok sok különbséget az R6-hoz képest, van HDMI CEC daemon, a System menüben van HDD Filesystem menüpont (NTFS vagy EXT3), Seamless playback, Auto standby menüpont, de lehet hogy ezek már megvoltak a korábbi menükben is... (?)
-
RKG
csendes tag
valaki, akinek megvan, feltöltené valahova a "Mini_Plus_mos_r6.zip"-et mert az eredeti helyén a linkek halottak :/
előre is nagyon köszi! -
крокодил
tag
Sziasztok!
Kicserélték a lejátszóm belsejét garanciába, de itthon vettem észre, hogy nincs rajta firmware. Úgy kell rátennem magamnak, mert ha megint beadom a szervízbe, várhatok még egy hónapot mire használni tudom.
Tudnátok ebben tanácsot adni, mert nem találok hozzá leírást. Bekapcsolva, annyit ír ki a TV, hogy (Please wait for USB update...) Amúgy ez sima oPlay mini, nem Plus, de olyan topic nincs. Tudna valaki segíteni? -
muranyig
tag
Sziasztok, segítséget kérnék auus o!play mini plusz lejátszóm pc-s elérésével kapcsolatosan.
Már mindent kipróbáltam, de sehogy nem tudom rávenni, hogy a megosztott mappákba belemenjen... felh., jelszó párost kér. Már azt is kiírja felhasználónak, hogy oplay, vagy odirekt, és vmi jelszó is van, de így sem enged be. A pc-n már a jelszót is levettem (win7 ultimate 64 bit).
ma vettem, de ez így ratyi, szal, ha nincs kézzel fogható megoldás, viszem is vissza, vegye aki akarja.Köszi előre is a tippeket (végigolvastam már a fórumot, de nem egyértelmű...)
-
juhasz.p
aktív tag
válasz
Iceman17881
üzenetére
Nekem minden probléma nélkül megy rajta.
-
Iceman17881
csendes tag
Ez a lejátszó alkalmas nagy bitrátájú filmek (értem ezalatt 35-40mbps) lejátszására? És ha igen élvezhető is vagy akadozik?
Elsősorban filmnézésre használnám azon belül pedig jó pár FullHD-shez ezért érdekelne. Még gondolkozom e között illetve a HDP-R1es között. -
batagy
őstag
"Megtennétek, hogy megnézitek a Youtube-ot. Nekem továbbra sem megy egyik sem, enyhén frusztráló..."
Szia Hartyi!
Bocs hogy csak most válaszolok.
Tegnap este néztem a Youtube Leanback-et (a Premium Apps -> Youtube Leanback menüből indítva), nálam működött az R6-os firmware-rel. Bár eléggé lassúnak tűnt, de működött.
Az XL-t nem próbáltam. -
hartyi
tag
Jah igen: Ez a megoldás nálam is bejött a hiányzó menüpontok előcsalogatására. Egy dolgot nem értek: Én az eredeti távirányítót használva elő tudtam csalogatni a beállításokat és ott láthatóra van állítva majdnem minden menüpont. Ehhez képest nem ez a beállítás érvényesül, hanem az, amit a web-es felületről tudok mókolni. Ennek így mi értelme van? Na mind1, lényeg, hogy így már OK a dolog.
Megtennétek, hogy megnézitek a Youtube-ot. Nekem továbbra sem megy egyik sem, enyhén frusztráló...
-
hartyi
tag
Sebességben én nem érzek különbséget. A wifi plugin-t kiírja, de az csak egy info üzenetként jelent meg. Sokkal idegesítőbb volt az usb-s üzenet, amit magától eltűntetett pár másodperc múlva. Na ez már nincs.
Nektek működik a Youtube? Bár mostanában nem nagyon használtam, de azért néha csak jól jött és nem megy. Se az XL se a Leanback (ezt most rakták vissza az fw-be).
-
batagy
őstag
Az r6-oson ugyanolyan a háttér és az ikonok, mint az r5-ösön.
Amúgy elsőre nekem se tetszett az r5-ös háttér, de később úgy véltem, hogy jobb mint a régi, bár az az igazság, hogy nem is emlékszek már, hogy milyen az r4-esben háttere. Mindenesetre nem olyan rossz ez sem, már régen megszoktam.
-
batagy
őstag
Hartyi!
Majd légyszi írd már le, hogy nálad a "Remote Date and time Sync" modulban a webes interfészen, mi az RDATE server beállítása?
Mert ezt is elállítottam, és nem vagyok benne biztos hogy jó.
De emiatt nem akarom megint újrarakni a firmware-t.Egyébként a firmware újrainstall megoldotta a távirányító kérdés. A tanulság az, hogy kell a " IR Fake RC replacement" modul.
Kösz!
-
batagy
őstag
Közben én is felnyomtam az r6-os MOS firmware-t.
Valóban csak 3 db ikon jelenik meg alapból a főmenüben.
A 417-es hozzászólásban említettek szerint visszaállítottam a Setup és a Kedvencek menüt, ill Budapestet beállítottam az időjárás forrásának.Most viszont megszívattam magam, mert letiltottam a webes felületen az IR Fake RC replacement modult, na azóta a távirányítót nem érzékeli! Többször újra is indítottam a kütyüt, visszaengedélyeztem a modult, de semmi, nem reagál a távirányítóra.
Újra kell installálnom megint a firmware-t, hogy rohadjon meg.
-
batagy
őstag
Még nem raktam föl, de amit írsz elég fura.
Az r5-nél is alapból csak 2 menü volt fönt, és nem is találtam a Setup menüt, így aztán a webadmin felületen állítottam vissza. Ott látsz valamit, hogyha állítod a Setupban a menüpontokat, változik az admin felületen?A 417-es hozzászólásban írtam ezekről.
-
hartyi
tag
Na közben én is felnyomtam. Kapásból van is egy problémám: Csak három funkció látszik a főmenüben, függetlenül attól, hogy mi van a setup-ban láthatóra beállítva. A földgömb gombbal szerencsére elérhető a setup, illetve valamelyik menübe belépve a home gombbal az összes funkció elérhető, de azért ezt így ez mégsem kerek.
-
batagy
őstag
Köszi az infót!
Nem hinném , hogy csak hivatalos firmware-re lehetne felrakni.
Én a múltkor az r4-es MOS firmware-t simán upgrade-eltem az r5-ösre.
Szerintem a szöveg csak valami korábbi sablon lehet.... honnan szedted pontosan?
Ha az r5-ösnél is ez a szöveg van, akkor nem igaz.Én felnyomom az r6-ost, nem kell ezzel gatyázni. Szólok ha megvan.
-
hartyi
tag
Sziasztok!
Van új MO-s fw. Én még csak az elsőt raktam fel. Kérdezném olyantól, aki már frissített későbbi verziókra. A telepítési leírás szerint:HowTo install:
1. flash any official FW via reset button
2. Install Mini_Plus_020500_r0 via USB upgrade viewtopic.php?f=12&t=1670#p34513
3. install Mini_Plus_mos firmware via USB upgradeEz azt jelenti, hogy a jelenlegi fw-re nem tudom közvetlenül felrakni?
-
крокодил
tag
Valaki próbálta már 3D-s filmel? Viszi?
-
batagy
őstag
válasz
крокодил
üzenetére
Nem ugyanolyan a Mini és Mini Plus háza, mert hátul nem ugyanolyan csatlakozók vannak.
Nagyon kis esélyt tátok arra hogy csak panelt kapnál a Mini -hez vagy a Mini Plushoz. Szerintem esélytelen. Ha kapcsolatban tudsz lépni az Asus-szal akkor talán egy kérdést megér, de az igazság az, hogy még elérhetőségi infók sincsenek, pl. hibákat se lehet sehová sem leriportálni.
-
крокодил
tag
Arra jutottam, hogy megpróbálok alkatrészt beszerezni.
A ház, adapter, távirányító teljesen frankó, zsír új. Szétszedtem, az egész belső része egy panel.
Láttok arra esélyt, hogy beszerezhető?
Amúgy a mini és a mini plus háza ugyanaz?
Nem tudtok az Asus.hu-n kívül más forrást ahonnn esetleg vehető hozzá alkatrész?
Remélem nem ugyanannyi lesz az ára mint egy új ketyerének... -
batagy
őstag
válasz
крокодил
üzenetére
Annyira én sem ismerem az Egreat R6S-t, de annyit látok, hogy megfizethető árú és nagy felhasználóbázisa van, saját topikkal. Ahogy olvastam, ott is előfordulnak bugok, és sokan szintén alternatív firmware-t használnak.
Egyébként itt van az általános médialejátszós topik, esetleg feldobhatod oda is a kérdésed, csak írd le az igényeidet, mett eléggé pörög ott a topik és hamar elsiklanak kérdések fölött.
Tulképpen az is kérdés, hogy mennyire fontos neked a képminőség. Mert két alapvető tábor létezik, a Realtek és a Sigma chipes lejátszók tábora. A Realtek chipesek olcsóbbak, és állítólag nem olyan profik , mint a Sigma chipesek. Az Asus O Play Mini Plus Realtek 1185 chipes. Példát mondok, a Mini Plusban nem állítható a Video Color space , ami profibb lejátszókban állítható. Aztán pl. Blu-Ray ISO menüvel való megnyitása sem támogatott.
SZERK: Egreat R6S topikjában per pillanat 594 hozzászólás található, de a mi Mini Plus topikunkban is 433, ha ez jelent valamit.

-
крокодил
tag
Megnéztem ezt a teszt videót az Egreat R6S-ről. Megmondom őszintén, hogy nem igazán győzött meg.

-
крокодил
tag
Köszi szépen a válaszokat srácok.

Igazából nekem az alap funkciókon kívül a torrent kliens (valamint a böngésző a torrent file-ok miatt) érdekelne.
A Youtube is jó lenne, de a facebook nem fontos.Ahogy Batagy kollega írt alternatívát (Egreat R6S) tudtok esetleg még javasolni lejátszót? Nem igazán ismerem őket és kiválasztom a megfelelőt.
-
Zsadi
őstag
válasz
крокодил
üzenetére
Pont így van nálam is, mint ahogy hartyi írta.
Először szidtam a gyári fw hiányosságai miatt, de az alternatív firmware-el egész kis kellemes lejátszó lett.
Én a HDR-P1 -el tudom összevetni, ami szintén alap lejátszó.
Ahhoz képest jelentős a javulás hálózati lejátszás során, nincsenek kis megakadások, ami azt jellemezte.
(Gondolom a gigabites kapcsolat is belejátszik)
képminőségre is mintha jobb lenne, de ezt inkább csak érzésre írom, nem láttam egymás mellett a két lejátszó képét. -
batagy
őstag
válasz
крокодил
üzenetére
Egyetértek a hartyi által elmondottakkal.
Alapfunkciókra (lejátszásra) elegendő a Mini Plus, de a gyári firmware-rel még ezen funkciókra nézve is vannak hiányosságai. Pl. névsorrend és kedvencek hiánya.
Az Iconbit alternatív firmware ezeket orvosolják.Ha most vennék újat, biztosan nem a Mini Plust venném. Valószínűleg Egreat R6S-ben gondolkoznék.
-
hartyi
tag
válasz
крокодил
üzenetére
Nézd. Az új áráért kétségtelenül nagyobb tudású játékosok is vannak. Én - meg szerintem itt még sokan - alapvetően elégedetten használjuk. Amire nekem például kell, arra tökéletesen megfelel. Nekem alapvetően a hálózati képességei miatt kellett ez (és nem a sima mini), mert NAS-ról szeretem lejátszani a tartalmakat. A Youtube teljesen jól működik, bár a keresés, illetve a videóban történő tekergetés kissé körülményes. A Facebook-ról nem tudok nyilatkozni és sosem használtam. A gyári fw-vel nagyon behatároltak a lehetőségek, de a főzött fw-vel van Samba, FTP és Transmission is, sőt: még böngésző is. Egyébként pár hozzászólással feljebb az egyik kolléga linkelt egy videót a főzött fw-ről.
-
крокодил
tag
Valószínű újat veszek hamarosan.
Eddig sima mini-m volt, de ha érdemes megvenni a plus-t, akkor azt fogom.
Mennyire használhatóak az alkalmazások (YouTube, Facebook), valamint torrent kliens van rajta?
Az használható? Böngésző híján nem tudom elképzelni.
Keresek videókat róla, de semmi normálisat nem találok... Ha nem éri meg a 10e felárat, akkor maradok a sima mini-nél. Mi a véleményetek? Tudtok infót adni? -
крокодил
tag
Ok, megoldottam.
Mehet a kukába. Vigyázzatok, h ne legyen vizes!

-
крокодил
tag
Hali!
Nem tudjátok véletlenül, hogy kell szétszedni az oplay minit?
A kilányom vízzel teli lufit durrantott szét és belefolyt...
Ki kell szárítanom, hátha helyrejön. -
-
batagy
őstag
Használhatóság szempontjából nem érdemes felrakni az R5-öt, mert nincs különbség.
De azt nem tudni, hogy milyen más firmware hibát javított esetleg ki, amit nem látunk.
Én szeretem ha a legújabb firmware van fönt mindig.
Azért nem olyan macerás, a webes felületen egy no-t yes-re kell átírni, utána van Setup ikon. -
Zsadi
őstag
Telnetes kapcsolatnál belefutottam az user/pass mizériába.
Sehogy nem enged be. -
kicsigé
csendes tag
Látom közben sikerült feltenni.
Az, hogy a menüt nem lehet akárhonnan elérni az tényleg idegesítő...

Én nagyon gondolkodom, hogy magyarítsam a szoftvert, már csak anyukám miatt is. Ugyanis eredetileg neki vettem. Megnézem mennyire tudok beletúrni a kódba, hátha lehet még dobni ezen a firmware-en egy kicsit.
Sajnos szabadidő kérdése is.

-
batagy
őstag
Felraktam az R5-öt.
Hát különösebb fejlődést nem látok.
- A háttérkép megváltozott, szürkés foltos, az előző jobban tetszett.
- Alapból csak két ikon jelenik meg, a File Manager és a Premium Apps. Így pl. a Setup-ba se lehet belemenni, se a kedvencekbe, mert le vannak tiltva ezek a menük. Rendkívül idegesítő volt elsőre. Rámentem a lejátszó IP címére a böngészővel, és az webes felületen itt lehet beállítani, engedélyezni a többi ikont:
moServices -> Home Menu Replacement for Iconbit Gui -> Settings.
Itt a böngészőben magában át lehet írni a disable="yes" értékét "no"-ra, amelyiknél akarjuk.Én ilyenre állítottam:
/usr/local/etc/mos/iconmenu/iconmenu.conf
<cities>
<currentcity>cityId:187423</currentcity>
<unit>0</unit>
</cities>
<hddinfo>
/tmp/usbmounts/sdx1
</hddinfo>
<bginfo>
/usr/local/etc/mos/iconmenu/images/HomeMenu_BG.png
</bginfo>
<services>
<AVin disable="no" />
<GBrowser disable="no" />
<GMovie disable="yes" />
<GMusic disable="yes" />
<GPicture disable="yes" />
<Favorites disable="no" />
<moMenu disable="no" />
<mediaCenter disable="yes" />
<WebKit disable="yes" />
<OnlineMedia disable="no" />
<Setup disable="no" />
<PowerOff disable="yes" />
</services>Reboot, és utána már van Kedvencek és Setup ikon.
- A számomra felesleges modulokat (mint samba server, vsFTPd és Transmission), ezeket mind letiltottam.
- Az alapképernyőn a jobb felső sarkában kiírja a beállított város időjárását és hőmérsékletét. Alapból valami Ukrajnai város. Ez szintén a " Home Menu Replacement for Iconbit Gui" modul része, nem külön modul. Bármilyen várost beállíthatunk, az Accuweather város city ID-jét kell hozzá ismerni. Budapest cityID-je 187423, amit a fenti konfig fájlban szintén beállítottam.
- A Premium Apps menüben a legtöbb alkalmazás neve oroszul szerepel, de asszem ez eddig is így volt. -
batagy
őstag
Régi használó vagyok, de most én kérdezek egy primitívet!
Most akartam frissíteni az R4 Iconbit firmware-t az újabb R5-ösre.
De nincs a menüben sehol firmware frissítés menüpont! Ez hogy lehet?Hogyan lehet újabbat felrakni, vagy akár az eredetit visszarakni (ha valakinek arra lenne szüksége)?
-
batagy
őstag
A Youtube infódnál vettem észre ezt a linket.
Nem ismertem.
Ezek szerint van "Mini_Plus_mos_r5.zip" firmware is.... eddig mi az r4-est használtuk.
-
kicsigé
csendes tag
Sziasztok!
A megjelenés után nemsokkal vettem egy mini plus lejátszót. Végigolvastam a hozzászólásokat és ma gondoltam veszem a fáradtságot és összedobok egy videót a mini plus főzött romjáról.
Már nem bírtam ki hogy ne reggeljek ide. Pedig azért a Prohardver alap lenne egy informatikustól

http://www.youtube.com/watch?v=CdA8Xog1JE8
Ma már persze valószínűleg Raspberry PI-t vennék, de hát ez van. Fejlődik a technika.
-
reservoir
csendes tag
Sziasztok. Most gondolkozom ezen vagy a HDP-R1 -en.
Két kérdésem lenne: a mostani gyári firm már tudja az Ő Ű betűket?
És az mkv-ban lévő feliratokat?
Nem szeretnék főzött romot rárakni, ezért kérdem.
Köszi! -
kovigyuri
tag
-
hartyi
tag
-
hoda86
csendes tag
Sziasztok!
Valaki próbált már meg gyári FW mellett ftp/samba/akármi módon hozzáférni az oplayhez csatolt pendrive-hoz? Vezetéken van rádugva a routerre és valami megoldást keresek, hogy a gépről viszonylag könnyen tudjak átmozgatni dolgokat arra a meghajtóra.
Köszi!
-
khron78
őstag
Arra valamilyen megoldás, hogy miért kell állandóan frissíteni a hálózaton megosztott tartalmakat, hogy lássa a play?
Nincs erre valami auto mód? A legelső oplay-el nem volt ilyen gond.
A menü is lassú. A távirányító is megmaradt a 15°-os szögön kívül nem érzékel problémával.
A youtube és a facebook parasztvakítás. Nem sok előnye van az az igazság, a HDP-R1-hez képest. -
kazan23
aktív tag
NAS>Lan>Router>Wifi>Android/iPhone
>(mondjuk) DSAudio app>előugrik, hogy "Válasszon lejátszót"
(ami lehet maga a telefon, vagy az O!play, vagy a TV, vagy akármilyen DLNA-képes cucc)
>O!play-t kiválaszt
>zenét kikeres és lejátszik
>O!play-be dugott erősítő küldi a zörejeket a hangszóróknak...
Stimmt?
(nem csak az asszony(!), de az ovis gyerekeim is kezelik)(nekünk nincs is tévénk!
) -
Köszi a választ, a NAS Synology, azzal nincs gond és a DS Audioval is kezdek már közelebbi ismeretségbe kerülni (pár hete van még csak meg a cucc), az erősítő szintén kapja optikán a jelet és nincs is gond ha bekacsolom a TV-t és indítom a lejátszást...
A kérdésem az lett volna, hogy hogyan tudnám elkerülni hogy be kelljen kapcsolni a TV-t? Tehát webről, appból távvezérelni a lejátszót, hisz minek a tv ha csak zenét hallgatnék??? -
kazan23
aktív tag
Elvben kellene működnie... de az o!play-t usb-vel is kellene csatlakoztatni (gondolom nem ismeri fel semminek) a hangártyához, hogy megtáplálja delejjel.
A delock feliratért és feltehetően a cél szempontjából számodra fölösleges funkciókért ha akarsz 4X-es árat fizetni, akkor természetesen az is jó! Egyébként egy ilyen kínai kütyü muzsikál szüleimnél egy acer revo (minipc) és egy genius 5.1 között régóta. Pont ugyanez volt a probléma. Megoldásként pedig se több, se kevesebb nem kell. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- GLS
- Ingatlanos topic!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 550W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(nem csak az asszony(!), de az ovis gyerekeim is kezelik)