- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali médialejátszót?
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Aktív témák
-
hzcs
senior tag
én az asus oldalán lévő progival és biossal csináltam, 210-est frissítettem 212-re. Már nem emlékszem hogy windows alól csináltam-e, de minden le van írva a fájlban amit letöltesz, vagy az oldalon, ahonnan letöltöd. Elcseszni nagyon nem lehet, mert ugye a notebook nem érzékeny annyira az áramszünetre
Ha szektorról szektorra ghostolsz, akkor sem? Mert valamelyik oldalon ezzel a módszerrel tesztelték a merevlemezeket. (lehet itt a ph-n).
Sima gagyi wep-et is lehet biztonságosabbá tenni, mac filterrel. De inkább wpa, wpa2. -
Almos
aktív tag
Ah, vagy így! Az első hsz-edből nem derült ki, hogy erre gondolsz. Igen, ilyet már én is hallottam, talán pont itt, de most, hogy megnéztem mennyibe is kerül egy usb bl, nem hinném, hogy megérné ezért szétborítani a gépet, valszeg drágább mulatság lenne. Ráadásul az ASUS gépeken általában van elég USB foglalat
-
jakobkacsa
senior tag
annyira nem is kamuzott az a valaki
a manapság tervezett notebookok többségében van Bluetooth foglalat belül, hagynak neki helyet, aztán vagy belerakják a modult, vagy nem (gy.k. ''opcionális'').
a bibi az, hogy ehhez tényleg nem férhetsz hozzá garvesztés nélkül - szét kell szedni a gépet. lehet próbálkozni a szervizközpontnál, ők kicserléhetik, de neked kell fizetned a kölségeket, vagyis valszeg jobban jársz külső BT kártyával... -
Almos
aktív tag
-
hzcs
senior tag
USB-sre gondolsz, vagy minipci-ra? Mert ha utóbbi, akkor a wlanodat kell kicserélni egy wlan+bluetooth kombóra. Állítólag ilyen van bennük. Vagy most nagy hülyeséget mondtam?
Ha USB-set szeretnél, akkor arra kell ügyelni, hogy milyen drivert kapsz hozzá. Mert van 2-3 féle, és sokan a widcommot szeretik, a többit nem.
Egyébként nekem nem hajlandó rendesen együtt menni a 6680 meg a laptop. A bluetooth nem mindig csatlakozik különböző pc irányító progikkal. Pc Suite megy, de a többi nem szeret. -
Peeter
csendes tag
Szerintem előfordulhat, hogy elmegy, a kérdés az, hogy egy OP-rendszerrel tényleg le akarod annyira terhelni a rendszert? Mert azért valljuk be, nem kicsi a gépigénye a Vista-nak. Én személy szerint nem fogok válltani Vista-ra, mert a játékok amiknek DX 10-es igényük lenne, ha jól tudom XP-alatt DX 9e-vel fognak futni és XP-vel is kompatibilsek lesznek. Meg szerintem pár évig az összes software gyártó is úgy gondolkozik, hogy mind két OP-rendszerre alkalmas programokat írnak, mert ugye ők sem akarják Vista-ra kényszeríteni az embereket, mert ha esetleg megpróbálkoznának vele, nem venné meg senki az adott programot legyen szó bármiről.
-
hzcs
senior tag
Úgy értem, hogy asus szerint kompatibilitási problémákkal kell számolni, ha tsst helyett más márkájú írót raknak bele (mondhatom úgy is, hogy a sz@rt kicserélik jóra). Namost van pár szerencsés, akiknek lecserélték a tsst-t, és csupa jót mondanak a matshitáról, pedig ugyebár inkompatibilis asus szerint. Na őket kell sajnálni.
-
rYaN-
tag
Nem, a csatoló típusát jelenti.
Ha ultra dma-t látsz az azt jelenti hogy IDE csatolófelülettel rendelkezik, azon belül is udma 100-as, ez a teljesítményre(írási, olvasási sebesség) utal. Ugye a vincsi teljesítménye függ a csatolótól - udma100 - a forgási sebességtől, a cache-től, cilinderektől, meg még sok mástól is. Azt hogy hangos-e vagy halk-e inkább márkához lehetne kötni. Mondjuk a dma már eléggé elavult, van sata, sata2...
http://hu.wikipedia.org/wiki/Eszk%C3%B6z%C3%B6k_s%C3%A1vsz%C3%A9less%C3%A9g%C3%A9nek_list%C3%A1ja -
ponti_ak
addikt
Hopp, ez nem is rossz ár érte... fél éve még 300k-ért adták ezeket...
Szerintem jó lesz ez is, ennyiért szvsz megéri (bár mostanában nem vagyok tisztában az árakkal!)
Viszont kérlek ne haragudj, de nem tudok most ajánlani semmi konkrét típust (amikor vettem az enyémet, még képben voltam, de most nemtom milyenek vannak jó ár/érték arányban), maximum 3 megbízható gyártót :
- IBM,
- DELL (NEM Sony akksival!),
- HP
Próbáld meg feltenni a kérdést itt [link] minimum a következők megadásával:
- felhasználási terület (procc, VGA teljesítmény)
- maximum ár
- mobilitás (mennyire fontos a súly, befoglaló méret, akksi idő...)
- egyéb (kijelző, billentyűzet, touch-pad, track-point, milyen optikai meghajtó, stb...)
Sok sikert,
üdv: ponti_ak
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
Bőven.
Ha jól emlékszem, valami 7600-as karesz (vagy ilyesmi) van az A6Vm-ben, de jobb lenne, ha pontos linket adnál a típusról..
Az említett játék egyébként szvsz akármelyik integrált videokártyás modellen (pl intel900-as) is akadásmentesen, probléma nálkül kell hogy menjen.
Szóval csak emiatt ne ezt válaszd, az általad írt célokra egy hűvösebb masina is megfelel..
Persze ha van 1 kis pluszpénzed, és szeretnéd, hogy azért legyen kraft a gépben, ha kell, akkor hajrá! Néha akár egy kis Doom3 is elsülhet...
...persze az csak minimum 1giga ram-mal...
De egyébként is: inkább több RAM, mint erősebb VGA)
ui: én is megvettem, aztán azóta kb 3-szor ültem le játszani... akkor is max valami Fifát, amihez megint nem kell túl combos VGA... szóval..)
-
ponti_ak
addikt
Ha hajtod, melegszik. Ha nem, nem.
Konkrétabban:
Proci:
A6VA-m van, de 800mhz-en bőven jól elketyeg, szinte hangtalan, 42-45 fok körül beáll word, internet, stb irodai célokra simán megfelel. Ha meg kell kakaó, akkor NHC kikapcs, és hadd szóljon...
Noti downclock okosságok itt: [link]
#230 körül írogattam, ott vannak a tapasztalataim, annyi kiegészítéssel, hogy azóta is stabilan szuperál a gép.
VGA:
Az enyémben ATI x700-as kártya van, a PowerPlay funkcióval harmadára van csökkentve a GPU és a VGA-memo (~100 mHz-re). Az A6Vm viszont asszem nVidiás.. ahhoz nemtom van-e ilyen progi... de szvsz kell lennie valami hasonlónak...
Summa summarum:
- visszafogott teljesítménnyel kb síri csend
- ha megy a proci normálisan (VGA butítva), akkor negyed-félóránkánt bekapcsolgat a venti (terheléstől függ) (= melegszik).
- ha játszom, akkor süvít.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Horgász topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- További aktív témák...
- Acer Aspire 3 - Netezős laptop (i3 + 256GB SSD + Win 11 + HD)
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- Lenovo ThinkPad L380/ Win 11/ 8.gen/8Gb/SSD/Office/Több órás/Fémház/Full hd/ Gari/ Újszerű
- Lenovo ThinkPad T540p I5, 8GB ram SSD, Win 11,7 órás akku
- LIFEBOOK E557 i5-7200U 8GB DDR4 + dokkoló + új hordtáska
- Dell Latitude 5420 Rugged 8.gen i5, 512GB SSD! Katonai szabvány/ Műhely laptop Számlával/ Garancia
- Lenovo Thinkpad T480 US billentyűzet (Magyarra matricázva) 01HX488
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HP szerverek áron alul
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest