- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Androidos tablet topic
- Home server / házi szerver építése
- LG LCD és LED TV-k
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomboy
tag
ASUS oldala azt írja, hogy akkor ne használd az EZ-t, ha a BIOS-od 0304-es alatti!
Nem is hallottam hogy lett volna valakinek ilyen, nekem még 0304-essel jött ki, de biztos volt még azelőtt régebbi BIOS is. Szóval csak nyugodtan, az újak mindig támogatják az Update-et és az EZ-t is -
thomboy
tag
válasz
Bélabácsi #990 üzenetére
Igen, működnek! Van két!!! azaz KÉT darab IDE-s wincsim (na meg egy SATA2) és mellettük egy NEC-író IDE-s ugyancsak SATA átalakítóval (és megy SATA2-vel), de Bélabácsi a lapon tudtommal csak SATA2-es foglalat van...<---ez még egy előbbi írásodra azt hiszem
Sose volt problémám a legelső BIOS verziótól kezdve az eszközkezeléssel, lehet szerencsés vagyok?
Na még egy kalappal... -
thomboy
tag
válasz
Bélabácsi #964 üzenetére
Még nem próbáltam feltenni a 0903-t, mert nem rég tettem fel a 08xx valamit, de azzal nincs problémám...
Sajnos olyan tünetegyüttessel mint Neked van még nem találkoztam
Esetleg próbáld egy darab rammal, hátha, és ha meghal a rendszer nézd meg BIOS-ban a hőmérsékleteket. Több ötletem egyelőre nincsen!
Sok szerencsét hozzá -
thomboy
tag
Én is arra gondoltam (csak 57ezer), de jelenleg nincs raktáron, ami nem baj, hisz' pénzem sincs rá
Köszi a válaszokat
Alapfeszen megy 11*235-ben jelenleg, igaz a legújabb BIOS-szal még nem babráltam, de lehet megnézem hétvégén
Mindent megnéztem, nem lehet 2600MHz felé vinni nagyon, bár egy-két jó ötlettől lehet feljebb ugrana! Érdekesség, hogy a proci szorzója külön életet él, szó szerint, mert nem hajlandó beállni magasabb frekvenciákon (2,6GHz felett) nagy szorzókra, csak az alapbeállítás szerinti 11-szeresre.
-
thomboy
tag
De rég nem jártam erre
Na, szóval nekem az M2N-SLI-ben már a legújabb BIOS és olyan gyorsan indulnak az IDE-s wincsieim és az átalakítóra kötött (eredetileg IDE-s) DVD-íróm, mint a jó régi Mercurymban
Vagyis gyors a lap, a ramok meg (Geil value 2*512) meg szépen mennek 4-4-4-12-ben alapfeszen (proci is) igaz csak 2T-ben, de ez is szép úgy 436Mhzen járnak
Ja és szerintem a 4200+ nem engedi csak tovább emelni a ramot, mert ha emelem az FSB-t akkor meghal sajna...
Én is éppen rambővítést tervezek és a Geil ultra (4-4-4-12) és két G.Skill között (4-4-4-12 vagy 4-4-3-5) gondolkodom! Kinek mi a véleménye???
Én nagyon örülök az alaplapomnak, mert még most is nagyon jó ár lenne amennyiért beszereztem és a tuningpotenciálja se rossz, de azért nem M2N32
Lehet cserélni kéne a procit? Szerintem hagyom amíg meg nem hal vagy adok neki 3 évet és újabb csere
Ram kérdésben légyszi segítsetek, köszi -
thomboy
tag
Na VÉGRE
megjelent egy új BIOS az M2N-SLI-hez 0609
, a 0307-hez képest remélem sokkal többet nyújt, hétvégén majd megnyúzom a gépet, ha valakinek esetleg már lenne eredmény vagy tapasztalat dobja már föl...
-
thomboy
tag
2*512 800-as Geil Value-m van Dual Channelben, használtam 11*238-on akkor 436-on ment a ram, most simán 400-on megy, de nem nagyon tudom babrálni, mert mint már régebben írtam a szorzóm külön életet él és általában magas számoknál felugrik 11-re...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
thomboy
tag
Ez most azt is jelentheti, hogy ha húzom azért adja meg magát mert a ramoknak több fesz kell magasabb FSB-én?
Úgy használom általában, hogy minden fesz auto-n van és 11*238-on pörög a proci, a ramok 435Mhz-en( vagyis gondolom akkor 870-en) 4-4-4-10-2T-ben mennek, de ha emelni próbálom az FSB-t, akkor sípol, adjak a ramnak feszt, vagy hagyjam az egészet a p*csába?
-
thomboy
tag
Én meg ha valamit úgy állítok be, hogy nem bírja, akkor pont fordítva 1 hosszú, 2 rövid sípolással tudatja (pedig asszem ez a videókártyahiba jelzése).
-
thomboy
tag
Légyszi adj már tippet, hogy tudnám 2600 fölé vinni a 4200+ - omat, m2n-sli-m van és 800-as geilek dualban.
Időzítés, fesz,szorzó, ramnál, procinál (márha beveszi, mert 9x,10x -nél berakja 11x-re, behalok rajta),minden jöhet, mert nem értem a kicsikémet...
Köszike
[Szerkesztve] -
thomboy
tag
válasz
Fekete Fény #210 üzenetére
Ez most az első stabil állapot, amit majd használni akarok később mindig
Holnap majd tesztelem tovább a rendszert, de remélem meglesz az a 2800, ramok meg, nézd meg adatlapom, elvileg a PH-s tesztben majdnem mentek 1000-et, majd kiderül, de kipróbálom, ha tudsz mondani valami tutit
-
thomboy
tag
Hát olyan volt, hogy beállítottam, hogy 9x250 legyen, aztán meg 2750-en akart elindulni
, igaz csak akart.
Egyszer valami hasonló dolognál elindult úgy 2700 küröl, de az Orthos hibázott sokszor, viszont mindent bírtam csinálni gond nélkül. Most 2600-an megy stabilan 9x236-on és műxik minden -
thomboy
tag
Nem volt olyan valakinek, hogy beállította a procit BIOS-ban és a windowsban - nem is egy programban - más szorzót írt, nekem mindig 11x akar használni???
(Volt már hogy MHz is hibás volt)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Gamer PC félkonfig : Asus UEFi HDMi-s alaplap/Core i7 k-s proci/hűtés !
- Eladó PC félkonfig : Gigabyte UEFi alaplap + intel Core i5 processzor + hűtés !
- Eladó Gamer félkonfig : ASRock Gaming Fatal1ty alaplap/16GB DDR4 RGB/i7 6700/hűtés !
- ASUS Z97-AR + 4790K + 32GB félkonfig
- Corsair Vengeance 2x4GB DDR4 3000mhz
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest