- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
-
PROHARDVER!
>>>>>G751 hasznos információk, probléma megolások<<<<<
Te is segíts szerkeszteni az összefoglalót! Ha lenne bármi, ami szerinted is jó lenne ha ide bekerülne, ne habozz privit küldeni! /Topikgazda/
Új hozzászólás Aktív témák
-
buci868
csendes tag
Hali
Csatlakoztam egy g752vm-el
egy két kérdés: szerintetek is gáz ha a division alatt 5 perc játék után 90 fok a proci ...mert ez elég sok szerintem; a gpu az ok 75 fok-on el volt.
Aida stress teszt alatt a proci 77 fok intel XTU alatt is de pl egy prime95 alatt 2 perc után már 92 fokos ...
egy zsír új gépnél ez nekem nem nagyon tetszik ,hogy játék alatt ennyire izzik vagy csak én látom rosszul ???másik kérdés: ha valakinek van ilyen g752vm je az megnézné hogy neki megy az SD kártya olvasó mert nekem az eszköz kezelő látja de ami a honlapon fent van hozzá driver azzal nem megy
...
-
Frissül a GeForce driver is!
-
thomasa
senior tag
G751JY-ra a 211-es a legutolsó, nekem most nézem 210 van, érdemes feltenni, vagy lényegi változás nem volt? Olvastam az asus supporton, hogy valaki sikeresen téglázta a gépét a művelet során.
-
G752-re űj BIOS van!(302-es)
-
Gausz
aktív tag
Lemaradt, hogy G750-em van. Arról nincs is video, de G751-ról már találtam, 99%ig biztos vagyok benne, hogy ugyanúgy néz ki a belseje.
Youtube szerint G751-et így kell újrapasztázni. Hát nem kis művelet
Aki csinált már ilyet, az meg tudná mondani, hogy minden csavar egyforma-e, vagy még azokat is szelektálni kell? -
Gausz
aktív tag
Sziasztok,
kicsivel több, mint 3 éves gépemet már illene kitakarítani, idleban 56-60°C, aida stresszteszt alatt 95-100°C a CPU, GPU-ról nem tudok semmit. Arról már találtam videót, hogyan lehet szétszedni és férek hozzá a ventikhez, de az újrapasztáról nincs semmi. Vagy ha már szétszedtem, szinte adja magát?
PC-n már csináltam ilyet, de ettől a notitól félek, mert kb 100 csavart kell kitekerni a cél eléréséig.
Kösz
-
gerner1
nagyúr
Ezeknek a hűtésére kiváncsi leszek...
-
buci868
csendes tag
Még egy kérdés : asus nál garivesztéssel jár a pasztázás ?? mert ha jól tudom dell nél meg acer nél nem ....
köszi.....
-
buci868
csendes tag
tudnátok mondani megbízható online boltot?? ahonnan tudnám rendelni ...laptopszalonról olvasni, hogy jó meg megbízható de ott már nem kapni ....
-
RM1
aktív tag
válasz
buci868 #9886 üzenetére
Szia, nagyon jó gép, ahogy írták is előttem, kijelző, hűtés is ok. Hangszóró nem az igazi, de laptopoknál tipikus gyengeség. Vapor hűtéssel kapcsolatban nincs sok infóm, gondolom VS-ben is a 1070 miatt kell.
Nekem a VS verzió van, de eredetileg én is VM-t néztem, tesztek alapján nincs vele gond. 7700 10-15%-kal gyorsabb a 6700-nál, de ha lesz is frissítés, az új gép jóval drágább lesz.
Acer-t én nem vennék, nincsenek jó tapasztalatok ismerősi körből. Lehet a Predator minősége jobb, de az ára is ehhez mérten elég magas. -
buci868
csendes tag
Hali
Egy kis segítséget kérnék: ezt néztem ki asus g752vm-gc006d
Megtudnátok mondani, hogy ebben a panel IPS-e ? és hogy G-sync van a ebben a modelben ?
Ahány oldal kb annyi specifikáció van megadva , asus.hu-n meg fent sincs .....
Amúgy megbirkózik a hűtése a i7 6700-al ? meg a 1060-al ....(azt tudom, hogy ez nem vapor hűtéses az a 1070-es ben van)
Ha van valakinek ilyen az írhatna róla egy két szót hogy milyen a minősége...ezt néztem meg a Acer predator 17-et(1060-al)
Megéri még venni a i7 6700-ast vagy várjon az ember az idei i7 7700-ra ??Válaszaitokat előre köszönöm.
-
RM1
aktív tag
Köszi a válaszokat. Hűtés szempontából valószínű tényleg nincs sok értelme, 2 óra játék után 65 gpu,70 cpu-t írt az Asus alkalmazása. Nézek egy olcsóbb típust azért, ami kicsit megemeli.
-
-
spanglee001
addikt
bármelyik 17'' oson elfér szerintem, de semmit sem fog érni, mivel nem igazán van szellőzés a lapos alján, én is rápróbáltam az asszonyéra de semmit nem hozott hőfokokban, de magasításra meglel bármelyik, mondjuk ezen jól is nézne ki+ usb hub és 2.1 hangrendszer, ami nem tudom hogyan szólhat viszont jól néz ki
-
RM1
aktív tag
Haszál valaki hűtőpadot ezekhez a gépekhez? Rákerestem, általában nem tartják lényegesnek, de nekem jó lenne, ha kicsit magasabban lenne az asztalon. Esetleg típus, amin elférhet?
-
Pocok256
veterán
válasz
spanglee001 #9873 üzenetére
Arra ott a NAS vagy routerre kötött 4 terás tárhely
-
Nem értem mi a fenének az ODD helyére HDD-t rakni.Már van 2 TB-os notebook HDD is,vagy ha az is kevés,külső USB 3.0-ás tokba bármi mehet.Ezért soha nem szedném szét a gépet,pláne ha a garanciát is kockáztatom vele.
-
RM1
aktív tag
Sziasztok! Tegnap óta én is ROG tulajdonos vagyok, egy G752VS-t vásároltam.
Pár kérdésem lenne a géppel kapcsolatban:
- Szellőzés szempontjából nem probléma, ha csukva van a kijelző? Van egy nagyobb monitorom, és főleg azzal használnám, amikor nem játszom
- M.2 foglalatba csak NVMe ssd építhető, vagy esetleg kezeli a sata-t is? Második ssd-nek gondoltam egy nagyobbat építenék be, és ott már nem lenne annyira fontos a sebesség. -
lajxko
tag
válasz
spanglee001 #9855 üzenetére
Nem szorult mikor raktad be? Vettem korábban egy Nonamet, és egy pár mikrométerrel magasabb volt a kelleténél, nem mertem beleerőszakolni.
Amúgy egy 2TB+8GB SSHD kerül a gépbe (persze a gyári HDD kerül át a rackbe).
Egész elfogadható lett az áruk: [link] -
spanglee001
addikt
én ezt vettem nincs vele baj
-
lajxko
tag
Valaki próbálta esetleg ezt a racket G751JY-ba? Vagy más gépbe?
Vélemény róla? Elég olcsó. [link] -
plukacs7
aktív tag
Nos egy példa, a fenti 3D BD50 rekódolás. 28 FPS-sel megy úgy, hogy nem fut mellette semmi. Ez real time * 1.17-es sebesség... Interpolálnia nem kell, de H264et kódolnia igen.
Proci dolgozik (valamiért csak 60+ %on de négy mag megy). VGA ahogy látom nem szól bele, 10% körüli usage.
Keresek valami összehasonlító oldalt, hogy hol van ez a Deep Bluehoz képest
-
plukacs7
aktív tag
Azért az
szánalmasdurva, hogy megy Ultrán a Doom, kiakad 60FPS-en az adaptív Vsync és közben idle beállítással a háttérben Bluerayt enkódol a gép 3D full SBS-re..Mindez úgy, hogy minden alapon, pici undervoltot is csak utólag kapott mert az XTU megint elfelejtette magát.És szegény proci így néha belenyalt a 86 fokba.
Ha nem esik szét, megtartom
Egyébként ezt a Doomot megint sikerült szénné optimalizálni, régebbi és kevésbé durva grafikájú játékok jobban megfektetik maxon. Igen, rád nézek, Sleeping Dogs. És terád is, BF 1
-
gerner1
nagyúr
válasz
plukacs7 #9848 üzenetére
Nekem is ilyen van benne. PCIe 4x, AHCi, csak 512GB -os . A csatolót m.2 -nek mondja mindenki, de valójában ez sem pontos, mert ebben a gépben m.2-M aljzat van. Az m.2 B&M → az a SATA -s.
-
plukacs7
aktív tag
-
gerner1
nagyúr
válasz
plukacs7 #9843 üzenetére
Az alapesethez bőven elég a sata-1 sebesség. Gyártói oldalról mi indokolná, hogy ott is sata-III legyen (?)... A bay-0 -ba lehet 2db SSD -t rakni, ha van az alaplapon 2280 -as PCIe SSD -nek port. Akkor az mellé, a SATA portra még ráakasztható 1 SSD, néhány gyártó típusából (amelyek a dobozukból kiszerelve még elférnek ott). A bay-1 -be pedig, szintén rakható (sata2) ssd, vagy hdd.
-
plukacs7
aktív tag
Két stupid kérdés.
HWINFO-ban hol lehet megnézni, hogy a DVD játékos milyen porton lóg? Ha jól gondolom, SATA 2 - ezt írta itt mindenki - de vadászkutya legyedk, ha tudom, hol írja. A Matshita drive tulajdonságainál elég szűkszavú, a nevét tudja és semmi mást.
Ha SATA 2 és beépítő kerettel szeretnék egy SSD-t belemókolni, akkor mi az a legjob, amit érdemes venni bele de még nem gyorsulja le a portot? 250-500 Gb amiről beszélnénk. Programok telepítésére kizárólag (a másik 250 Gb hamar elfogy).
Kösz.
-
plukacs7
aktív tag
Újabb tapasztalat (ha még nem volt) USB port / külső delejes körbepörgencs keménylemez ügyben.
Szidva vala (biztos joggal) az USB vezérlés, miszerint a szociáldemokrata (baloldali, pun intended) portok dobálják az USB3-at.
Némi árnyalás. WD My Passport (Essentials, tehát egy kb 4 éves, nagyon nem csúcs WD - nincs neki se piros, se kék, se fekete színe asszem)) ami egyébként szentinel100%os és teljesen OK működött Lenovo gépeken, állandóan elmegy egerészni. Elalszik, és nem jön vissza. Másolás, filmnézés közben behisztizik. Némá, mondok, mégsem a szél rángatta a száját a sok mínuszolónak.
Átal rakom jobb oldali portra. Nimá, ott is dobálja.
Mondom, anyád, hirtelen ötlet az én vezérem, felkúrom dühből a 8 éves, Kínában IBM koppintás gagyi Thinkpad külső házban vásárolt, HM500JI Samut (Sentinel 80+ %, crystalmark sebességteszt nem fut le rajta, szóval kukalakó oszkár...) - USB3-as kábellel, ki tudja honnan kiműtött SATA-USB adapterrel (kösz Kozmy).
No ez stabil 65 MB másolási sebességet hoz, és nem dobálja. Aludni elmegy ez is, bárhogy van a win10-ben beállítva az energia-nem-menedzsment, de ha rányomok felébred.
Szóval a Doszpot rajzolja körbe, aki a WD drivert írta hozzá, most guglizhatok hátha van megoldás.
-
Pocok256
veterán
válasz
spanglee001 #9835 üzenetére
Jack dugó rossz. Többfajta van belőle guglizz utána
-
spanglee001
addikt
válasz
thomasa #9834 üzenetére
sajnos kezdem azt hinni hogy igen, a telefonról rendesen üzemel, a feleségem laptopja régebbi assus ott is rendesen üzemel. de itt monóba szól ugyanazzal a kábellel
bluetotthon ott stereo de késik a hang egy kicsit. headset is rendesen stereo
tehát még beállítás gondja se lehet szerintem
-
thomasa
senior tag
válasz
spanglee001 #9833 üzenetére
Ez nem igazán gép specifikus kérdés, inkább valami hangszóró csoportban tenném fel.
-
spanglee001
addikt
vettem bluetooth hangszórót de csúszik a hang 1 kicsit és nem nagyon különíthető el a bal és jobb oldal így játékra nemjó, mindegy veszek mégegyet és kettőt összekötök vezetékkel, ezt próbálom most, de nem szól sztereóba valószínűleg nem jó a kábel
tehát ha balra húzom ha jobbra húzom fél hangerőn szól középen szól normálisan mind a kettő de ugyanaz szól belőlük. valaki tudna segíteni milyen 3,5 jack elosztó kellene hozzá ami szétválasztja a bal és jobb oldalt? g751em van
-
plukacs7
aktív tag
Érdekes egyébként, itt mindig a 3D-ről, játékokról beszélgetünk, és ez rendjén is van...Viszont én filmet nézni is szeretek.
Mivel még egy 10 éves Radeon 1400-ason (+T7200 C2D) is tűrhetően mentek a 720p filmek, gondoltam, megnézem mit tud a technika manapság. MPC-HCt használok vagy tíz éve, ehhez beizzítottam a MadVR nevű, elég tápos video renderert. A matekjához nyilván nagyon keveset (~kb értem, hogy miért bonyolult) értek, de a beállításokat maxra krenkölni azért megy némi utánaolvasással.
Szóval azt hittem, hogy egy "mai" (980m és4710HQ) jól elbánik bármivel, amit full hd lejátszás és 720p => 1080p upscale címén rádobok, de nem. Simán megfektet egy ilyen divat utolsó előtti sikolya párost (80ms körüli késések, szaggató lejátszás, és a hőmérsékletek kb ott vannak, mint egy játéknál, 70+ fokok.
Persze itt is mint a 3D-nél, egy szint felett csak benchmark, a minőségjavulást max az veszi észre, akinek már az oviban is videovágó olló volt a jele...
-
plukacs7
aktív tag
válasz
kornel1000 #9828 üzenetére
És ha ezt felflashelem, az 752-t csinál a gépből? A külső is változik és gőzkamrás lesz a hűtés?
-
plukacs7
aktív tag
No felmászott a Win 10. Eddig minden OK csak most jön a mélyvíz (amikor játék is fut nem csak a homokóra és a windows számológép).
Egy kérdés: Boot elég gyors, viszont érdekes, hogy kikapcsolás és restart esetén is, a fekete képernyőről 10 mp mire eljut az SNSA logóig, és további ~10mp mire feláll a win. Ez normális, vagy az első 10mp-t lehet rövidíteni?
Kapcsolódó kérdés: telepítéshez ugye a fastbootot ki kellett volna (?) kapcsolni, na ennek a biosában ilyen nincs. CSM van, alatta egy azzal kapcsolatos opció, ill. a security fülön Secure Boott és annak alopciói, és a Secure-t egyébként nem lehet bekapcsolni.
Legfrissebb (213) bios...
Apu csodálkozó kérdőjele vagyok
-
válasz
Hurkaleves #9824 üzenetére
A microsoft contact tool egy Office-os csoda. Nekem akkor tekert így, (Nem célzok semmire, ne érts félre kérlek!) amikor tört office volt fent.
-
Hurkaleves
őstag
egy kis segítséget kérnék, ha valaki már találkozott ilyen jelenséggel:
G751JY. a hangszórók egy ideje el kezdtek halkan "vonyítani". nem is tudom, hogy a hangszóró-e... nem reagál ha kikapcsolom a hangot akkor sem. vagy valami más, esetleg IC cicereghet? nemtudom, nem hangos, de zavaró. (audio driver a legfrissebb van fent win10 mellett)
thx!update: most nézem hogy teker a venti meg a proci pedig csak böngészek. belenézek mi emészti a procit és valami "microsoft contact tool" volt az. le is állítottam a folyamatot be is kussolt a cicergés meg a venti is és a hőfokok is.
mi a franc ez a tool? -
törölt tag
Win 8.1 volt fent, de már eléggé össze volt borulva, gondoltam újrarakom.
A problémám az lett, hogy ugyan azzal a profillal használom most is az XTU-t, mint eddig, de a szépen beállt 81 fokos maximum most simán 90-re is felmegy!
Ez vajon mitől lehet? -
törölt tag
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni.
Honnan tölthetem le az Asus Sonic Studio-t a wireless headsetemhez, illetve a firmwaret hogyan lehet frissíteni?Köszi!
-
plukacs7
aktív tag
Ja és ami a Splendid-ben van az sürgősen elfelejtendő. Két perc alatt kézzel, szemre jobbat alkottam. Meg szerény is vagyok.
-
plukacs7
aktív tag
válasz
spanglee001 #9810 üzenetére
De a medve az nem játék...
A power és voltage trotylingon meg nem segít asszem. Vagy tévedek.
-
plukacs7
aktív tag
Ez normális? Asszem nem.
Prime 95 blend torture + furmark full hd 4x msaa.
Videokártyát értem, durmark védelem. De a proci trotylingol, felváltva power limit és current limit. Aztán meg thermal trotyling.
Gép üvegasztalon, környezeti hő 24 fok.
Ja, és fél óra után ilyesmit dob BF1 alatt is, csak ott a GPU még magasabbra mászik (80+ fokok), gondolom mert ott nincs bepített védelem és megy rendesen a 980 - 1100+ mhz-en.
Please help?
-
plukacs7
aktív tag
Pld ebben?
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 124
BCP1: 0000000000000000
BCP2: FFFFFA8012895028
BCP3: 00000000BF800000
BCP4: 0000000000000124
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\061017-9438-01.dmp
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ukrajnai háború
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- i7-14700K vagy i5-14600K
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- MSI Cyborg 15 A12V
- Eladó Asus Eee Pc 1011PX
- Új HP 14 Pavilion X360 FHD IPS Touch 2in1 i5-1335U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Fujitsu Lifebook U757 Core i7 6600U 16 GB DDR4 500 GB M.2 japán gyártású 15" ultrabook
- Lenovo X240 Notebook i5 vPro, 240GB SSD, 8GB RAM, Win11 Telepített! Laptop
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest