- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- E-book olvasók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali médialejátszót?
-
PROHARDVER!
>>>>>G751 hasznos információk, probléma megolások<<<<<
Te is segíts szerkeszteni az összefoglalót! Ha lenne bármi, ami szerinted is jó lenne ha ide bekerülne, ne habozz privit küldeni! /Topikgazda/
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajxko
tag
válasz Mikulásbá #4140 üzenetére
Sziasztok!
Ha vesz az ember egy ASUS G751JY-T7182D -t, érdemes Biofrissítéssel kezdeni a dolgokat?
Vegyes tapasztalatokat olvastam a bios updateket illetően. Mit ajánlotok? Jobb nem piszkálni, vagy érdemes valami miatt frissíteni? Ha mégis belevágunk, mire kell figyelni? Az updateket sorban egymás után kell felrakni, vagy elég a legfrissebbet (2.08?) ? Windows alól, vagy Pendriveról? Ha Windows alól, akkor Windows telepítés után mehet rögtön a dolog, vagy driverezés is kell előtte? -
lajxko
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék g751jy vga driverrel kapcsolatosan.
Feltelepítettem az asus honlapján található legfrissebb drivert, utána pedig az Experiencen keresztül letöltődött a legfrissebb nvidia driver, amit expressz telepítéssel engedélyeztem is.
Nem tudom hogy ezt szabad lett volna? Vagy csak a gyártó honlapján lévő drivert érdemes feltenni?Illetve a másik kérdésem is lenne. Gyárilag 256GB-os SSD van a gépbe, mértem CrystalMarkkal sebességet. Ezek az értékek jók? Össze tudjuk esetleg vetni a ti értékeitekkel?
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 4.1.0 x64 (C) 2007-2015 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 bytes/s [SATA/600 = 600,000,000 bytes/s]
* KB = 1000 bytes, KiB = 1024 bytesSequential Read (Q= 32,T= 1) : 1309.061 MB/s
Sequential Write (Q= 32,T= 1) : 852.529 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 32,T= 1) : 264.715 MB/s [ 64627.7 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 32,T= 1) : 208.286 MB/s [ 50851.1 IOPS]
Sequential Read (T= 1) : 1094.089 MB/s
Sequential Write (T= 1) : 820.071 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 1,T= 1) : 33.000 MB/s [ 8056.6 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 1,T= 1) : 96.201 MB/s [ 23486.6 IOPS]Test : 1024 MiB [C: 10.9% (25.9/238.0 GiB)] (x5) [Interval=5 sec]
Date : 2015/07/17 13:30:29 -
lajxko
tag
Sziasztok!
Futtattam le egy AIDA Stressz tesztet a félnapos gépen 6 percen keresztül. Kicsit sokallom az értékeket, igaz 28 fok van a házban + előtte játszottam kicsit.
Vélemények?[ Szerkesztve ]
-
lajxko
tag
Az, hogyha a jelenlegi 8GB RAM mellé beraknék még egy 4 vagy 8GB-os modult hozna bármiféle további gyorsulást a gép életében? Nyilván nem a memória mennyiség, hanem a Dual Channel miatt kérdezem.
[ Szerkesztve ]
-
lajxko
tag
Úgy néz ki hogy minden rendben.
CPU-Z felismerte Dualchannelnek és Aidabán mért eredményekkel is elégedett vagyok.
Ami kicsit nyugtalanít, hogy a VGA kártya driver dobott egy hátast a beszerelés után. Nem tudom hogy volt-e bármi köze hozzá, de kiírta hogy Az NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version xxx.xx. Képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt." Azóta minden rendben. -
lajxko
tag
válasz friantec #4101 üzenetére
Sziasztok!
Gyári 256GB-os SSD van a gépemben. A rendszer villámgyorsan feláll 5-7 mp, viszont utána a rendszerrel induló programok elég lassan indulnak el. Jó pár program indul mondjuk, de a régi gépemnél nem tapasztaltam talán ekkora késést. Mi lehet az oka? Néztem a feladatkezelőben az Indítás menüpont alatt, hogy minek van hatása az indítással, a magasakat letiltottam, de még így is többet várnék el. Amúgy érdekes, hogy bármi programot indítok, pl TC, Chrome, bármit, az rögtön indul akkor is, de az automatikusan induló programok késlekednek. Van ötleteket?
-
lajxko
tag
Még egy dologban szeretnék segítséget kérni.
Azt tapasztalom hogy ugrál a ping. Wifit használok, egy méterre van a router.
Adott két notebook az asztalon, mindkettővel futtatás / cmd / ping google.hu -t parancs
Lenovon: 6-7-6-9-6-5-6-9-8- nagyon ritkán felugrik nagyon maximum 50-60 ms-re egy egy másodpercre.
Míg a G751-emen 9-10--12-13-75-222-59-270-9-9-9-10-12--10-9-10-8-9 ms és újból felugrik. Van hogy Connection timeoutol is.
Ötlet hogy miért csinálja ezt? CoD Multiban elég bosszantó, folyamatosan Connection Interruptiont dobál.Legfrissebb Asus honlapos driverek vannak fent, az Asus Gamefirst nincs fent. Most felrakom, hátha segít.
[ Szerkesztve ]
-
lajxko
tag
válasz vincevega #4179 üzenetére
Szia !
Nagyon köszönöm a részletes válaszodat.
Nekem ez a rész rendben volt úgy nézem, ezért elkezdtem a programokat sorban egyesével kilőni.
A végén arra jutottam hogy egyértelműen a VIBER okozta ezt.. Bár a másik gépen bekapcsolt Viberrel sem tudtam reprodukálni az eredményt, itt viszont mihelyst kilépek minden szuper. -
lajxko
tag
válasz Mikulásbá #4222 üzenetére
Akinek gyári 256GB-os SSD-je van a G751-esében, az nézte bármilyen programmal az SSD adatait?
Nekem se Hard Disk Sentinel, se SSDOK nem ad infót Host Read / Host Write témakörben.
Illetve a HDS szerint ( verzió 4.60.5 pro ) az SSD Wear Leveling Countja a használat 4. napján 95-re esett le. Azóta azon stagnál.
Van ötletetek, tapasztalatotok? -
lajxko
tag
Akit érdekel a fenti problémámra megtaláltam a megoldást, érezhetően sokkal gyorsabb az indulás:
win8 startup delay 0 -
lajxko
tag
válasz matteo_szg #4331 üzenetére
G751JY-T7327H 90NB06F1-M06170
G751JY-T7347D 90NB06F1-M05260
G751JY-T7360D 90NB06F1-M06140
G751JY-T7372D 90NB06F1-M05230
G751JY-T7372H 90NB06F1-M06160
G751JY-T7373D 90NB06F1-M05240 -
lajxko
tag
Ha valakit zavarna az, hogy a Steam gomb megnyitásakor G751-en teljes-képernyős módban nyílik meg, az alábbi fájl kicserélése után Desktop módban nyílik meg a Steam:
C:\Program Files (x86)\ASUS\ATK Package\ATK Hotkey\HControl.exe
.
[link]Ha másoláskor írásvédettségre hivatkozik, a feladkezelőben lődd ki a HControl.exe-t.
A végén elég csak elindítanod a bemásolt exe fájlt, vagy újraindítani a gépet. -
lajxko
tag
válasz thomasa #4625 üzenetére
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Felraktam ma win10-et, viszont a hangkártya driverrel gondom akadt.
Igazából jó minden, van hang, viszont nincs MAXX audio, ami nekem nagyon hiányzik.Ha win8-as drivert telepítem ott valszeg lenne, viszont nem megy win10 alatt, bugos, minden újraindítás után folytatni / előről szeretné kezdeni a telepítést...
Ha a win8-as driver telepítőfájlai közül(Temp mappa) előtúrom a maxxaudio installert, akkor pedig elkezdi a telepítését, de megkad, nem támogatott eszköz címszóval.
Van ötletetek hogy tudnám win10- re felvarázsolni a Maxxaudiot?
(G751JY)
[ Szerkesztve ]
-
lajxko
tag
Pontosítanám a probléma leírást.
A Win10-es driver telepítése két részből áll.
Első lépésben letörli az előző hangkártya drivert.
Majd újraindítást kér, és automatikusan elindul a telepítése az új drivernek.Nálam ez úgy zajlódik, hogy elindítom a telepítőt.
Letörli az előző drivert, majd újraindítást kér.
Újraindítást követően viszont nem a telepítésre lép tovább, hanem újra elkezdi letörölni a fent lévő drivert.
Innentől, bármennyiszer újraindítom a gépet, újra meg újra előjön az uninstaller rész, míg fel nem bosszant, és le nem törlöm a programot.Ötlet vki?
[ Szerkesztve ]
-
lajxko
tag
válasz Mikulásbá #4635 üzenetére
Sziasztok!
Találtam rá megoldást asus fórumon, akit érdekel itt a leírás:
1o Download the lastest Asus Realtek HD Audio Drivers (200Mb): Audio_Realtek_Win81_64_VER6017469.zip [link]
2o Make sure your Laptop is in Airplane Mode (this prevent Windwos 10 for reinstall the new driver during reinstalation of the old driver).
3o Unpack the ZIP file to a temp folder in C:\ (for exmaple Downloads folder).
4o Run the Setup.exe file inside the unpacked folder.
5o Your driver will uninstall the New drivers, after uninstall the setup ask for a reset.
6o After restart of Windows (login in your windows) the Realtek will continue with the setup installing the old driver.
7o When the installation complete, need another Reset, let it.
8o When restart complete and you login again in your Windows 10, you can see the new icon in the desktop (AudioWizard).
9o Open Search bar and search for Realtek, open the Realtek Audio Admin
10o Check if the Audio Wizzard Launch icon appears in Realtek Audio Admin, Open it and check if MaxxAudio Works. If not works, go back to point 2.
11o If all works and not problems, now open Computer Management (Windows+X), and Device Manager, under Sound, Video and game controllers Right Click on Realtek High Definition Audio, and select Update Drivers, Select Automatic. Windows 10 begins to download the new driver, after complete and installed, restart your Computer.
12o Now... you have MaxxAudio and lastest Realtek Audio Drivers with DirectX12.[ Szerkesztve ]
-
lajxko
tag
Kíváncsi lennék, egy ilyenre
Egész hasznos dolognak tűnik. [link][ Szerkesztve ]
-
lajxko
tag
G751-hez Nomadon kívül tudtok valami hátizsákot javasolni, ami idehaza is kapható?
-
lajxko
tag
-
lajxko
tag
Akinek gyári ssd-je van (Samsung mzhpu256hcgl-00005 256GB) tudna írni egy SSD-Life vagy Hard Disk Sentinel által kimutatott Health státuszt és a hozzá kapcsolódó Work timeot?
-
lajxko
tag
Sziasztok!
Hoztam nektek egy kis infót a G752-esekről:
G752VY-GC067D
i7-6700HQ, FULLHD, 16GB RAM, 1TB HDD+256 SSD, GTX980 8GB, Freedos
br. 639.900 Ft ajánlott végfelhasználó ár ( még változhat, mire beérkezik )G752VY-GC110D
i7-6700HQ, FULLHD, 8GB RAM, 1TB HDD, GTX980 8GB, Freedos
br. 579.900 Ft ajánlott végfelhasználó ár ( még változhat, mire beérkezik )Beérkezés talán karácsonyra.
-
lajxko
tag
válasz Darth_Revan #4741 üzenetére
Hazai beérkezést írtam.
-
lajxko
tag
Az Asus ROG GX700-nál így lehet számolni, ez a konfig biztos lesz idehaza:
i7 6820HK, 32GB DDR4 (2x16, 64-ig bővíthető), 2 x 256GB PCIE M.2 SSD Raid, GTX980 8GB, Windows
1,4 millió huf ajánlott végfelhasználói ár.
Megjelenés átcsúszik jövő év elejére valószínűleg.[ Szerkesztve ]
-
lajxko
tag
Sziasztok!
Friss hírek: Aki idén szeretne gépet venni, és a G752-re vár, az ne várjon tovább, válassza a G751JY-T73XXD modelleket. Sajnos legfrissebb infóim szerint - alapanyaghiány miatt - a G752-esek gyártása csúszik, így idén már biztos nem fut be ez a széria.
-
lajxko
tag
Van egy új konfig ami kapható hivatalos magyar forgalmazóknál:
G751JY-T7420D
Intel® Core™ i7-4870HQ - (2,5-3,70GHz), 8GB, 1TB(7200), Nvidia GTX 980M 4GB, FreeDOS
[ Szerkesztve ]
-
lajxko
tag
Ki volt az aki kilyukasztgatta a G751JY alját fúróval a jobb szellőzés érdekében?
Valahol láttam itt a több ezer hozzászólás között, de most sehogy se találom. -
lajxko
tag
G751JY-ba bele lehetne szerintetek paszírozni egy ilyet?
Seagate ST4000LM016 4TB 2,5" HDD. Szoftveresen gondolom kezeli GPT-UEFI-ben, csak fizikailag kérdéses... mert elvileg ez 15mm magas.[ Szerkesztve ]
-
lajxko
tag
válasz spanglee001 #9793 üzenetére
Ahogy a képen is látszik, a rack előlapját le lehet pattintani, ahogy a DVD-íródról is le tudod óvatosan pattintani az előlapot. Értelemszerűen megcseréled a kettőt.
-
lajxko
tag
Valaki próbálta esetleg ezt a racket G751JY-ba? Vagy más gépbe?
Vélemény róla? Elég olcsó. [link][ Szerkesztve ]
-
lajxko
tag
válasz spanglee001 #9855 üzenetére
Nem szorult mikor raktad be? Vettem korábban egy Nonamet, és egy pár mikrométerrel magasabb volt a kelleténél, nem mertem beleerőszakolni.
Amúgy egy 2TB+8GB SSHD kerül a gépbe (persze a gyári HDD kerül át a rackbe).
Egész elfogadható lett az áruk: [link][ Szerkesztve ]
-
lajxko
tag
Sziasztok!
G751JY, a szokásos pattogó hang probléma előjött magától (gondolom windows frissítés lehúzott valamit..)
VER6017960 lett felrakva, az ajánlóból, a másikat nem engedi, hibával crashel a telepítő. Regeditbe is átállítom az értéket is 0-ra.
Már vagy 3x elölről kezdtem, mindent a nagykönyv szerint megcsinálok, feltelepíti az audiowizardot, meg írja is hogy a VER6017960 van, de ugyanúgy pattog.. Eddig hónapokig jó volt. (x64 win10pro)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-book olvasók
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Az NVIDIA szerint Trump kormánya alatt is folytatódik a globális együttműködés
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Asus Vivobook Pro 15.6 4K UHD
- Szép Dell Latitude 9420 x360 Érintős "Kis Gamer" Laptop 14" -70% i5-1145G7 16/512 Iris Xe QHD+
- Ej-Ha! Lenovo ThinkPad P17 Szép Tervező Vágó Laptop -70% 17,3" i5-10400H 32/1TB QUADRO T1000 4GB
- MacBook Pro 14" M1 Pro chip 10 magos CPU-val, 1TB SSD 2021 novemberi
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 3050 4GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest