- Milyen monitort vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Amazon Fire TV stick/box
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomate
veterán
-
Jocy
aktív tag
válasz
IRON STORM #163 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz, én is megírtam ezzel az íróval már vagy 50 ilyen lemezt, egyet sem rontott el......
-
Tomate
veterán
Asus drw-1814bl íróm van. Ezzel ugye gond nélkül megírom a DL-lemezeket?
-
H.Roland
aktív tag
IDE kabel tuti jo?
>> Ez az alaplahoz mellékelt kábel. Valószínűleg jó, mert az író ugyanazt produkálja, mint a másik kábellel, amivel a régi gépben jól működött a meghajtó.
40eres v. 80eres? >> 80 eres.
1eszkozos,2 eszkozos? Ha 2, a szelsore van dugva?
>> 2 eszközös, és a szélsőre van dugva, az egyetlen eszköz a kábelen.
Iro jol van jumperelve?
>> Igen, bár megpróbáltuk átrakni Masterről Cable Selectre, de miután semmi váltoás nem volt, visszaraktuk Masterre.Azt hiszem, megpróbáljuk ezt a registry-s dolgot, mert újraindítás után ugyanúgy visszaállt PIO-ra az IDE csatorna. Ha ez sem működik, akkor valami inkompatibilitási gond lehet.
-
Balinov
titán
válasz
H.Roland #159 üzenetére
Hm. ez egyre cifrabb. A problema megvan,csak a megoldast nem tudom..Igazandibol a BIOSban kellen ugyanott lefixalni a PIO/UDMA modot, ahol a HDD(k), OPU(k) beallitasait is el tudod vegezni. IDE kabel tuti jo? 40eres v. 80eres? 1eszkozos,2 eszkozos? Ha 2, a szelsore van dugva? Iro jol van jumperelve?
-
H.Roland
aktív tag
Megnéztük, és három IDE csatornát lát az eszközkezelőben.
Az első kettő "DMA if available" Transfer mode-ban van, a Current transfer mode UDMA5. Viszont a harmadik IDE csatorna PIO módban volt, ezt átállítottuk UDMA-ra. Ekkor a DVD-ről való másolás sebessége felugrott, de fokozatosan visszaesett a lassú szintre, és miután megnéztük, azt láttuk, hogy visszaállította magát PIO-ra, és a Current transfer mode-nak is PIO-t írt ki.
Ez nem ezzel a problémával kapcsolatos? [link] -
H.Roland
aktív tag
A régi, müködő kábellel és az új kábellel is ugyanazt a lassúságot produkálta.
A BIOS-ban csak olyan van, hogy Onboard Device Configuration -> J-Micron eSATA/PATA Controller [Enabled] -> Controller Mode [AHCI / Raid / IDE].
Az AHCI opcióval fel sem áll a Windows XP, Raid és IDE-vel pedig ugyanaz a lassú müködés tapasztalható. Ha a J-Micron controller Disabled-ben van, akkor a Windows nem látja a DVD-meghajtót.
A Windows eszközkezelőben hol lehet UDMA módot állítani? A PIO mód micsoda? -
H.Roland
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, hogy eléggé guru vagy az optikai meghajtók terén.
A haveromnak problémája van egy ASUS 1814BL típusú DVD-íróval.
Most váltott egy Athlon XP-s rendszerről Intel platformra (Intel Q6600 processzor, ASUS P5K alaplap), és a DVD-írót átrakta az új gépbe.
Felratkuk a Windows XP-t, és az alaplapi drivereket (Chipset, Audio, IDE, LAN stb), a legújabb, 1.14-es firmware-t is felraktuk az íróra (miután tapasztaltuk a problémát), és ennek ellenére nagyon lassan lehet róla másolni (kb. 1370 kb/s Total commander szerint), és nagyon lassan, 1-szeresen is ír. Kipróáltunk egy másik, Pioneer DVD-írót, és azzal normál sebességgel működik az írás-olvasás.
Ez esetleg inkompatibilitási probléma a DVD-író és az alaplap között? -
hutapali
csendes tag
Sziasztok. Nekem is problémám van ezzel a 1814bl íróval, 1.13 fw. -el működik, sajnos az 1.14 fw. nem sikerült letölteni,m akár hány oldalról töltöttem le, csak a 13 verzió jött le (pedig 14nek volt írva)
DaemonT van fönn a gépen, 4.12.1 verz.
Ha Vkinek megvan a 1.14 fw. és esetleg tud egy linket ahol azt elérhetem... jó volna! És kérnék 5letet mit hogyan tegyek, hogy végre törölje az újraírható lemezeket is! Válaszaitokat előre is köszönöm! -
Gh057
csendes tag
Na feltettem az új wint, és nem oldotta meg a problémát.
A lemezek amire írok 1.2-esek, azok sem a régiek, tehát nem értem mi lehet a hiba oka. Valakinek nincs valami ötlete?
-
Gh057
csendes tag
Sajna az én írom meghalt, 2014L1T-re cserélték gariban. Most írótól független lenne egy kérdésem. Címke írásnál mitől jön elő ez a csíkozódás? Ahol sötétebb a kép, ott előjönnek ezek a koncentrikus körök, pedig a legjobb minőséggel írom, és az LS szoftver is fennt van. Valakinek valami tapasztalat e téren?
-
Lacee83
tag
válasz
Cyberbeni #145 üzenetére
Felraktam remélem jobb lesz. Bár már ásom a sírját, kinéztem az utódját őt pedig olvasónak minősítem vissza ha sokat makrancoskodik. Egyébként meg vagyok elégedve vele. A mostani "tömegtermékek" jó ha a gariig kihúzzák. A múltkor a kezembe akad egy TEAC kb 8 éves CD író. Simán írt. Régi minőségi cucc:-)
-
Lacee83
tag
Mostanában az íróm gyakran csíkos lemezeket gyárt. 1.13as firm Neró 7. Igazából semmi nem változott még a lemezek is ugyanolyan típusuak. Döglődne az íróm? 1éves kb 500 cd-t DVDt írt)
-
Snitsky
csendes tag
Miért van az, hogy a winXP látja az írót, a bios meg nem. Satás verzió az író.
-
Zsoo21
aktív tag
Felraktam én is ezt:
ASUS DRW-1814BLT Firmware version 1.14 -
caprine
senior tag
Úgy néz ki, hogy a legújabb daemon tools lite 4.12 és az ASUS 1.14 firmware-je megoldotta a gondot, most már az újraírhatóak is müködnek.
-
dezz
nagyúr
válasz
IRON STORM #137 üzenetére
Kaphatók még ezek az írók valahol (idehaza)?
-
IRON STORM
őstag
Plextor írók a plextools programmal( 712, 716, 755, 760) Lite-On írók a K-Probe programmal
illetve egyes Benq meghajtók( 1620, 1640, 1655, ) a Nero cd-dvd speed programmal.
És tényleg sokszor leírtuk korábban, és ugyanúgy beírjátok az eredményeiteket, amelyek jó eséllyel semmit sem érnek. No comment -
PPeter
addikt
Ez csak annyit bizonyít, hogy a kérdéses lemez támogatása bekerült az új firmware-be (tehát már nem csak 4x-esen tud írni rá). Az írásminőség változását csak (jóval) több és több féle lemez megírásával és tesztelésével lehetne kimutatni (és főleg egy olyan meghajtóval, amely képes normális ellenőrzésre).
-
Cyberbeni
addikt
asus 1814blt+philips 16x dvd+r teszt
Általános Információ
Meghajtó: ASUS DRW-1814BLT
Firmware: 1.14
Lemez típusa:: DVD+R (INFOME R30)
Kiválasztott sebesség: Maximum
PI errors
Maximum: 8
átlagos: 0.47
Totál: 8433
PI failures
Maximum: 2
átlagos: 0.01
Totál: 830
PO failures: n/a
Jitter: n/a
Szkennelési Statisztika
Eltelt idő: 6:46
Minták száma: 133869
Átlagos szkennelési intervallum: 1.06 ECC
Tüskék eltávolítva: 0sajnos nálam 1.13-al 4x volt a max írási sebesség, 1.14-el most valamivel jobb, 12x-es (így is írtam meg ezt a dvd-t)
-
Jocy
aktív tag
Új firmware jelent meg mindkét típushoz (bl;blt).
ASUS DRW-1814BL Firmware version 1.14
1. Improve burning qualityASUS DRW-1814BLT Firmware version 1.14
1. Improve burning quality -
volvoguy
addikt
üdv. nem találtam megfelelő topikot, ezért ide irom. kinéztem magamnak egy asus 2014l1t-t. ez az 1814-utáni modell. érdekelne, hogy ha van vkinek tapasztalata vele kapcsoaltban, akkor mi a véleménye róla..illetve mennyire jók és megbizhatók az asus-ok...
köszi
üdv -
kovi
senior tag
válasz
IRON STORM #124 üzenetére
Arra gondoltam.
Csak helyesen kellett volna leírni. -
bilincses
csendes tag
Sziasztok. Új reges vagyok és segítséget szeretnék kérni.
vettem egy ASUS DRW-1814BL-t. A Nero nem ismeri fel a saját kódját. Az író sem tökéletes. Az újra írható Philips dvd-t megírja, le is törli, De az írható dvd-ket nem írja meg, "lézer beállítási hiba, az írás megszakadt" mondattal kidob. Tettem fel Nero8-at frissítettem a FW-t Ez ma már a második író (gari) Mi lehet a probléma. -
-
volvoguy
addikt
üdv. nem találtam jobb topikot ezért ide irom. kinéztem egy asus 2014-es modellt. azonban ez van oylanban,hogy 2014BLT és 2014L1T
mi a különbség közöttük?
-
n4nom4n
csendes tag
Hello!
Kb. 7 hónap után bekrepált a Lightscribe funkció meg Cd Cdrw-t nem látja és nem is hajlandó megirni ! Öcsémének is ugyanez lett a baja csak neki kb. 3 hónap után.
A lemezekkel nem volt finnyás úgyhogy szerettem
Remélem a kicserélt példány tovább fog tartani ! -
-
Fori23
őstag
"ASUS DRW-1814BLT Firmware version 1.14
1. Improve burning quality"- ennyiSztem nem változott semmi. Amennyit használom csak a viszonylag lassú beolvasás ami érint.
Egyetlen fajta lemezzel gyűlt meg a baja: 10db-os Memorex DVD+R DL/ 2.4x. A tízből három kuka lett és szenvedett is vele, 1.9x-2.4x között ingadozott az írás. Hogy ez "olcsó húsnak híg a leve", vagy az író hibája azt nem tudom, de majd egy órásművelet után kb. 1/3-án volt valami adat. Ennek a Verbatim változatát viszont megírta 8x-osan- tizen darabot- hiba nélkül.
-
kovi
senior tag
Eddig a 4.10-es Daemon volt fenn, s nem értettem hogy miért nem törli a dvd ill. cd rw lemezeket. Amúgy nem hogy rontotta, nem is látta hogy az rw-s.
Aztán felraktam 3 féle NERO-t, 6, 7, 8-as. Egyik sem.Berágtam, google -> keres, aztán leszedtem a 4.10-es Daemon tools-t és felraktam a 3.47-est Daemont.
LÁSS CSODÁT... Töröl mindent.
-
Fori23
őstag
Új 1.14 Firmware
-DRW-1814BL
-DRW-1814BLT -
caprine
senior tag
válasz
IRON STORM #107 üzenetére
Ezt kiprobálom köszi, már majdnem visszavittem gariba
Mindenesetre érdekes.
-
kovi
senior tag
na közben utánaolvastam, ugynézki daemon tools okozza.
-
kovi
senior tag
Srácok, hallottatok róla, hogy a nem törli az író az RW lemezeket?
Lehet hogy a windows nak van baja mert a mostani asus 1814 blt sem törli. a régebbi nec 7200A-s irom sem törölte. 2 hónapja cseréltem le a Pio 110-esem egy NEC-re de azthittem az rossz, így az asust cseréltem ki rá. de ezekszerint nem iro probléma. -
gtamate2
veterán
Hát inkább nem kísérletezek vele szinte ugyan az a PATA és a SATA...
Most frissítettem firemware-t 40%-kal gyorsult az olvasás HIHETETLEN -
Balinov
titán
válasz
gtamate2 #101 üzenetére
ha gyárilag nincs rajta sata csati,akkor max ide->sata csatlakozóval tudod használni,bár optikai egységeknél nem mernék rátenni egy nagyobb összeget,hogy műküdni is fog
itt sasold meg.PH!-n is elérhető a srác,szerintem szeretettel válaszol minden kérdésedre -
gtamate2
veterán
Fél éve használom semmi gondom nem volt vele viszont a SATA-s portot nem találtam benne :S az alaplapmhoz pedig jó lenne de nekem csak a sima BL-es van, és semmit nem adtak hozzá csavar+nero-n kívül :S
Amúgy 5*!Ha valaki tudja hol van a SATA-s port dobjon 1 PÜ-t megköszönném
-
Fori23
őstag
Nekem megy a dolog. A nero gyorsba törli, a teljest nem próbáltam. Sőt olyat is tudott, hogy törlés nélkül égetett filmet egy másikra, és ezt az asztali lejátszóm is simán vitte
Most megnéztem az ImgBurn-nel, gyorsba nem volt hajlandó elindulni, de teljes formázással rendben volt minden. -
-
Vidori
tag
Hali!
Tud erről valaki valamit, pl. hogy működik:
ASUS Unique Live Firmware Update Tool
Ez egy program, vagy valahol be kell kapcsolni? -
etnies
senior tag
Dettó ugyanez a problémám:
Gáz van az írómmal. Nem akarja törölni az újrairható (cd-rw, dvd-rw, dvd+rw) lemezeimet, a másik gép pedig simán törli. Azt írja ki, hogy nem újraírhatóak a lemezek, ha viszont törlöm a másik géppel, akkor simán ír rájuk.
Legfrissebb firmware-t raktam rá. Ötletek? -
mivan80
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy ASUS DRW-1814BL tipusú dvd írót. Eddig teljesen meg voltam vele elégedve. Mindent szépen, gyorsan megírt, gyönyörű Lightscribe feliratot készített, stb. De írtam ki egy-két dolgot először egy Fuji DVD+RW lemezre. Ez is szépen ment, de miután már nem kellett a cucc, gondoltam letörlöm. Na itt kezdődtek el a problémák. Ugyanis letörölni nem tudtam. no.gif
Ez után neki álltam tesztelni. Eredmény: Ha berakok egy szűz új dvd-/+RW-t, vagy Cd-/+Rw-t, formázni megy, ráírni megy, törölni, hozzáírni nem lehet.
A Nero egyből sikít: "ASUS DRW-1814BL: Ez csak egy egyszer írható lemez, így nem törölhető. Helyezzünk be egy újraírható lemezt."
(Folytatásnál is majdnem ugyanez a szöveg..)Frissítettem Firmware-t, ledörgöltem a Nero 7-et , felraktam a Nero 8-at, beraktam +os, -os dvd-t, cd-t, mindent amit itthon találtam, az eredmény változatlan. Ha olyan lemezt rakok bele, amire még ezzel nem írtam, másik dvd rw-vel letöröltem, akkor ezzel is lelehet törölni, boldogan ír rá, de ha egyszer rá írt akkor vége a mókának.
Valakinek van-e Valami ötlete?Üdv
-
Gh057
csendes tag
Ha megnézed közelebbről a nyílt tálcát, rá is jössz mitől van a kis holtjáték. Csak a jobb oldalon van a fogaskerék meg a fogasléc ami az egészet mozgatja, így mivel a másik oldal szabadon fut szerintem nem nagy hiba, főleg, hogy nekem eddig fel sem tűnt a pici mozdulat.
Én meg vagyok vele elégedve, eredeti firmware-el sem volt baj, de én is a legfrissebb 1.13-at pakoltam rá.
Fura, hogy nem minden lemezt képes 18x-osan megírni, pedig a NEC-em képes rá. De van ez így fordítva is... gondolom firmware miatt nem egyeznek meg a lemezek kompatibilitásásban. Egyedül azt nem értem, hogy miért csak 10x-esen tudná megírni a 16x-os TDK DVD+R LS lemezt, pedig a NEC meg látja.
Összességében nagyon elégedett vagyok vele, attól eltekintve, hogy egy-két lemezfajtánál nem annyira gyors mint a NEC, de ez szerintem a lemezen múlik. Ami a legjobb az egész íróban, hogy nem rezeg és vibrál, teljesen némán dolgozik, 18x-os írásnál is alig hallani, pedig nem hangos a hűtés sem. NEC 7173 kb 2x-3x hangosabban üzemel.Egyébként melyik fajta DVD lemez a legmegbízhatóbb?
-
Macka
veterán
Sziasztok! Most csatlakoztam eme írós gazdájának csapatához. Nekem az volna a kérdésem, hogy a tálca behúzásakor a meghajtó kétszer halkan kattan, illetve rendszer indításkor is. Ilyet tapasztalt valaki?
-
polar
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy ilyen DVD írót és elég érdekes dolgokat művel... a DVD kb 1/4-ig megírja a kiválasztott sebességgel, aztán belassul, de iszonyatosan. a negyede kb 1 perc, a maradék 3/4 meg kb 10... Gondolom ennek köszönhetően lesz sávos a lemez. Frissítettem a firmware-t 1.13-ra, de az sem segít. gariban adjam vissza, vagy van vkinek ötlete? Esetleg lehet h a lemezek a szarok?(tdk)
Köszi! -
djbahool
senior tag
Én is vettem kb. 1 hónapja egy 1814BLT-t, OEM kivitelben.
Legfrissebb firmware volt rajta (1.13), tálcanyitás-zárással eddgi semii probléma nem volt.
Írások eddig 100%-osak, sőt ->>
Az előző írómat (LG) azért cseréltem erre, mert sorozatban rontotta el a lemezeket. A vége mindegyiknek olvashatatla lett. Sem más dvd sem asztali nem volt hajlandó beolvasni.
Mivel nem dobtam ki őket, ezért betettem az Asus-ba, és gond nélkül (szinte full sebességgel olvasta le őket, hibátlanul)Szóval nemkem szvsz bejött, remélem később sem fogok csalódni benne.
-
csaba77
csendes tag
Szombaton hoztam egy 1814 BLT. előtte egy LG 4082-öm volt... régebben volt egy Asus Cd iróm. Akkor óriásit csalódtam benne..lassú elérés alig 10 honap után megadta magát.. sajnos a madaras teszkoban vettem.. A garancia elintézése egy orokkévalóság volt.. Vettem a lG-t ezzel soha semmi baj nem volt egy lemezt sem rontott.
Na gondoltam lecserélem az LG-t most három év után... sok jot olvastam rola..hátha változott vmit a minoség..hát nem. Tálca nyitás után miután egyik oldal kiér teljesen a másik még jon kb 3-4 mm-ert.. tálcazárás..gondolkodik 1-2 másodpercet,hogy egyátalán bezárja-e.. Dobozos a cucchoz adott Nero csak koddal hajlandó működni, amit természetesen nem találtam meg se a Cd-n se a dobozban... Már irtam vele kerek 3 darb dvd, eddig nem hibázott. -
milan_
csendes tag
Sziasztok!
Napokban leptem meg magam egy ilyen íróval. A négy éves íróm felett eljárt az idő.
Jó: Szép igényes dobozos kivitel, szerintem ezzel az árral nagyon kellemes vétel.
Csendes nem rezonál, olvasási sebesség lassúsága nekem nem tűnt fel, átlagfelhasználóhoz képest.
Csak pislogtam nagyokat amikor 12perc alatt kiirt egy DL lemezt.
Rossz: Körülbelül ugyan akkorát pislogtam vagy talán nagyobbakat amikor a második cd lemeznél lekellet állítanom az írást, mert már 12perce 100% állt a cd írás.
Remélem többször nem fordul elő, azért este frissítem egy újabb firmwareval. -
csendes
addikt
Igen, az az egyszerűbb megoldás, hogy letöltöd az ASUS oldalról és simán lefuttatod az exe-t. A bonyolultabb megoldás, hogy telepíted a mellékelt lemezről a NERO-t, és megkeresed benne a firmware frissítés menüt.
Most vettem egy IDE-set (BL), én inkább csak olvasni akarok DVD-t, de ha ilyen kicsi az árkülönbség, akkor már olyan legyen, ami írni és olvasni is tud, ezért lett ASUS.
A dobozban egy 2007. áprilisban gyártott darab volt, 1.10 FW-rel.
Az 1.13-as FW-rel kb. fél perc alatt ismeri fel a lemezt, de nagyon csendesen és jól olvas, egy régi összekarcolt DVD-met simán tudtam olvasni és még a saját telepítő CD-jével is elboldogult.
A "dobozos" szerintem kicsit túlzás a kiszerelésre. Az egyoldalas magyar használati utasításban a "jumper megfelelő beállítása" kifejezés nekem kevés volt, hogy hogyan állítsam be slave-nek, de az Interneten megtaláltam (Alapból master-nek van beállítva, amihez általában nem kell nyúlni). A Nero 7 Essentials olyan, amilyen: az szerintem udvariatlanság, hogy az összes audió/videó fájlt magához akarja társítani. Ja, és még volt négy csavar is meg valami reklámcédula a dobozban.
A legolcsóbban rendes üzletben 7500 körül lehet kapni, én az eboltból rendeltem, ott volt fehér is. Most az Auchan szórólapján akciós 7900 körül és az ELECTROWORLD-ben is láttam 8500 körül feketét. -
slayer006
addikt
ASUS ODD Firmware Updater
[link]
az író mellé csomagolt Essentials valójában egy teljes Premium verzió (7.5.13.1 - nekem) csak ''rendes'' sorozatszám kell neki
[Szerkesztve] -
killer76
csendes tag
Sziasztok!
Végigolvastam ezt a topicot,és arra szeretnék választ kapni,hogy érdemes-e venni!
Előre is köszönöm... -
Daveeboy
tag
Ma szereztem be én is egy példányt a fórum címében szereplő ASUS égetőből.
Konkrét tapasztalataim még nincsenek mivel kb 2 perce van a gépben, viszont ahogy beépítettem...
Nem akartam lelőni a gépet mert megy a DC.
Fogtam, szépen csatlakoztattam a kábeleket, és láss ''csodát'' 1 perc múlva már használatra kész. Semmi fagyás, nyavajgás vagy valami.
Na ezt nevezem én plug and playnek. -
tothl
addikt
Visszavittem ezt is. Elso lightscribe lemez utan nem volt hajlando folismerni semmilyen irott CD-t, csak BLANK CD-nek. Olyat is amin mar reg volt adat.
Erdekes modon eljatszotta, hogy ures a cd es barmilyen programmal elszinlelte, hogy ir ra, rendben ment minden annyi aprosag, hogy a vegen a lemez ugyanugy szuz ures volt mint elotte...
Szoval elegem lett es becsereltem egy 112d-re, amivel egyaltalan nem biztos, hogy jobban jartam a 111d utan.Lehet visszacserelem a regire....
Ez viszont legalabb mukodik, Asust soha tobbet, hulyenek neztek mar a boltban tuti... -
gahen
tag
Szasztok!
Letöltöttem az új firmwaret, és csak annyi lenne a dolgom, hogy elindítom az exe-t, és már frissíti is magától?
Csak azért kérdem, mert még nem csináltam ilyet.
thx előre is -
tothl
addikt
Sziasztok !
Draga jo edesanyam dvd-irot akart vasarolni, ezert kapva kaptam az alkalmon, hogy a kb. 30 lemezt megirt pio 111-esemet lecsereljem egy ilyen csodara. Ugy hajnali kettokor mar az ongyilkossag gondolataval foglalkoztam, mert a regi rw-s lemezeim kozul egyedul az imation 4x -re volt kepes irni a kis nyomorult, a 4x +rw verbaimmal es tdkimal csak egy power calibration errorig jutott. ma visszavittem es hoztam egy masikat. Ugyanazokat a lemezeket pakoltam bele, ugyanolyan hibakat kaptam. elkenodtem nem kicsit, de azert beleraktam egy dl-es lemezt, ami zsenialisan sikerult, az x360 sosem olvasott meg be lemezt ilyen gyorsan mint ezt. Ezen folbuzdulva beprobaltam meg par tegnap bekenhagyott rw lemezt, amiket hibatlanul torolt es megirt. +rw-ra a pio sosem irt olyan jo minosegut mint ez.
Foltunt, hogy azokat a lemezeket amiket a tegnapi dreveban probaltam, a laptopom dvdiroja mar fol sem ismeri.
Tevuton jarok, vagy a tegnapi drive esetleg tonkretett par ujrairhato lemezemet ?
Levi -
gorlin
őstag
válasz
Kicsirics77 #75 üzenetére
Eddig nem volt vele ilyen problémám,bár nem is írok vele olyan sokat.
Amire használom az a DVD RAM lemez írása ,nagyon profi ez a kis író.
Lehet hogy ez az 1.13 firmware miatt ilyen jó
Nem tudja valaki hol lehet 8x-os vagy gyorsabb DVD RAM-ot kapni?
[Szerkesztve] -
gorlin
őstag
éN79,Fori23 köszönöm szépen a segítséget már megy is
Nagyon meg vagyok elégedve eddig ezzel az íróval,egy pinoeer 212-est cseréltem le erre de szerintem megérte,mert tud DVD ramot írni és tud LS-t is.
Még had kérdezzem meg hogy ez a lemez tesztelő,ami mutatja hogy milyen lett a lemez hol érhető el ,melyik menüpontban?
köszönettel:Gorlin -
gorlin
őstag
Megnéztem a nero InfoTool-ban:
A lightscribe rublika világosszürke és nincs kipipálva,azt írja hogy:A lightscribe software nincs telepítve -
gorlin
őstag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen írót és nem találolom a lightscribe nyomtatását a hozzá adott nero 7 essentials-ban.
Tudna valaki segíteni hogy érhetem el ezt a funkciót?
A firmware a legújab 1.13-as a lemez TDK Lightscribe és próbáltam mindkét oldalával betenni.
Köszönettel:Gorlin -
Kicsirics77
veterán
nem akarok senkit riogatni de 4 lemezt zsinórban megírtam vele az 5-iket már meg sem ismerte mintha üres lett volna a meghajtó
ezen csak az ujraindítás segített utánna megint 4 lemez megint rest. na ezt gyorsan meguntam
szal ha valaki ilyet tapasztal az ne lepődjön meg -
Sz.Miki
őstag
Sziasztok
Szeretném lecserélni a Pioneer 110D íromat egy ilyen Asus Satás íróra, a pioneerrel az a bajom, hogy sima cdírásban nem a legjobb, gyakran nem lehet visszaolvasni az írását semmilyen olvasóval. Ez az Asus széria milyen belsővel rendelkezik, mert gondolom nem gyári asus?
Ki mennyire elégedett vele?
Üdv
[Szerkesztve] -
greeneye166
aktív tag
válasz
Flagstaff2 #55 üzenetére
''Kétes'' forrásból CD 120Ft DVD 160Ft volt legutóbb nekem. Mármint Lightscribe-os. Ennyit megér hogy nem filctollal kell rá karistolni,hanem pöpec mutatós lemezeim vannak.
Feltárnád eme kétes forrásokat privátban? Milyen márkájú DVD 160Ft? Köszönöm! -
greeneye166
aktív tag
-
Zoliboy95
tag
Hali! Gondoltam, hogy azzal az oldalával kell betenni a lemezt!!!
-
greeneye166
aktív tag
válasz
Flagstaff2 #59 üzenetére
Ok, de mivel én holnap viszem vissza az írómat, mert üres lemezektől kifagy a gép, ezt a verziót amit írsz nem tudtam tesztelni. Annyit tudtam ezzel a cuccal kipróbálni, hogyha a cover designerből nézek nyomtatási előnézetet és a lemez így van betéve ahogy fent írtam, akkor azonnal mutatja az előnézetet, tehát kapásból látja milyen a lemez a meghajtóban. Ha nem lightsribe akkor kb 1perc az előnézet megjelenítése. Mostmár tudom hogy van és ha visszavittem ezt a vackot, majd ki próbálom. Köszi!
-
Flagstaff2
senior tag
válasz
greeneye166 #57 üzenetére
Nézd meg jobban! Átlátszik a lightscribe lemeznek a csíkozása a normál oldal felé is,de épp fordítva látja a meghajtó,ebből tudja hogy amikor a Nero befejezte az írást,felajánlja-e a burn-flip-burn módot vagy se.
-
Zoliboy95
tag
válasz
Flagstaff2 #54 üzenetére
Szia!
Honnan szerezzek ilyen pack-ot?
Tudsz(tok) adni vmi linket?
Előre is köszi!
Üdv. -
Zoliboy95
tag
Hali!
Érdemes ilyen írót venni? Mennyire vagytok megelégedve az íróval? Üdv. -
Zoliboy95
tag
Sziasztok!
Most készülök ilyen írót venni. Remélem jót választottam. Egy kicsit nehéz volt ez a választás.
Más! Most egy LS-es LG-m van, de az istenért sem jelenik meg a NERO-ban az a ''menü''
ami engedélyezné az LS-t! Tudtok ebben segíteni! Előre is THX!
Ezt a nero-t használom: 7.10.1.0 Üdv. -
Speed®
titán
válasz
Dave Design #46 üzenetére
Ált 250Ft körül van kétes forrásból is, ellentétben a sima DVDk 60/80Ftos árával.
-
Dave Design
csendes tag
válasz
Dave Design #46 üzenetére
-
Speed®
titán
válasz
Dave Design #44 üzenetére
Neked sima nyomtatható lemezt adtak, arra a megfelelő tintasugaras nyomikkal lehet szépen nyomtatni. Az LS lemezeknek az a lényege, hogy a közepükön ottlegyen az a kalibrálórész, amit fényesen látsz. Ez alapján pozícionál az író, lévén ugye amikor az LS réteget írja, nem ''látja'' a CD sávjait. Azért arra készülj fel, hogy míg egy nyomtatható lemez nem drága , az LS lemezeknek néhol igencsak megkérik az árát..bár ha oda mész ahol a nyomtatható lemezt kaptad Lightscribeosként, nem lesz ilyen problémád, valszeg nem tartanak.
Szerk.: vagy azt sem tudják mi az
[Szerkesztve] -
Dave Design
csendes tag
Na akkor meg is van a megoldás a kép alapján! Nem LS lemezt adtak tutira a boltban, ennek egyáltalán nem fénylik a címke oldala, hanem olyan fehér mint egy papírlap. Ráírva semmi nincsen, csak az adat oldalán középen apró betűkkel egy kódsor. A dobozában nem volt LS lemez, de úgy tudom, hogy kétféle doboz van: az EXTRA-kkal rendelkező és a sima (meghajtó, Driver lemez 7-es Neroval, és 4 csavar, meg papírok). Nekem utóbbi van. Köszönöm szépen nektek, holnap megyek boltba ezzel a fotóval, amit küldtél Speed(R), aztán mondom nekik, hogy ILYET kérek!
-
Speed®
titán
válasz
Dave Design #41 üzenetére
A lightscribe lemeznek ehhez hasonlóan kell kinéznie középen [link]
Milyen Neroval próbáltad? Próbaképpen próbálj másik/újabb verziót, hátha segít. -
éN79
addikt
válasz
Dave Design #41 üzenetére
Fehér színű LS lemezt még nem láttam.
Azoknak inkább aranysárgás a felületük, de az íródhoz nem adtak LS lemezt? (már ha dobozost vettél). -
Dave Design
csendes tag
Sziasztok! Nemrégiben vásároltam egy 1814BLT-t, minden megy faszán, viszont Lightscribe-olni nem tudok vele, akárhogy is próbáltam. Beraktam az eladó szerint üres Lightscribe-os DVD lemezt, megírtam rá a dolgot, megfordítottam a lemezt, hogy mehet rá a kép, errefel egyből NEM ismerte fel a Lightscribe tulajdonságát a meghajtónak se a Nero Info, se a Lightscribe Control Panel, bezzeg előtte kiírta, felismerte minden - így nem tudok semmit ráfirkantani a lemezre. Vajon az eladó által ''lightscribe-os dvd''-nek nevezett lemezzel lehet gond, vagy esetleg a meghajtóm rosszalkodik? Csináltam pár képet a segítőkész emberek dolgának megkönnyítésére, hátha segít:
[link]
[link]
[link]
[link]
Jah, és a lemez címke része teljesen tisztán fehér színű, közepén egy 2-2.5 cm sugarú lyuk tátong.
Köszi a tippeket,segítségeket, tanácsokat! -
Kicsirics77
veterán
válasz
Kicsirics77 #38 üzenetére
eladtam
-
Fori23
őstag
Írtam vele egy Verbatim DL lemezt neroval 4x-es sebességgel [link] -> a teszt nem tudom mennyire számít jónak, de a sok éves Sony playerem simán viszi, a rétegváltás prdig láthatatlan
-
Kicsirics77
veterán
válasz
DamonBounce #37 üzenetére
nálam megy tökéletesen semmi gond vele olvas is rendesen meg ír is rendesen
milyen progival nézted??? -
DamonBounce
tag
Sziasztok!
Én ma vettem egyet, de nem értem. Beraktam, működik, olvasni max 5.6x-osan, írni ugrálva 4x és 8x között maximumon is. Firmware új, lemezek mindenhol jók, többféle lemeznél produkálja. -
Deep
tag
-
slayer006
addikt
válasz
!Overdose! #33 üzenetére
köszönöm a választ
- Nekem az LS is jobban tetszik, mint a Pioneerral!
ezt mondjuk nem nagyon értem ,mivel a Pio az labelflash ,ha a két feliratozási technikára érted akkor o.k.
én feketét szeretnék ,hol van ez 8k alatt ?? -
!Overdose!
őstag
válasz
slayer006 #28 üzenetére
Na akkor összegzem a dolgokat, mert már van egy kevés tapasztalatom!
- Nem mindenkinek szempont és nagyon szubjektív is, de nagyon szép az előlapja!
- A Pioneer 111D@L után nagyon halk és nem rezonál a ház, bár az egy dögnehéz Chieftectől elvárható!
- Írtam vele jópár lemezt és nem hibázott, gyors volt, mondjuk én csak Sonyra írok mostanában!
- Nekem az LS is jobban tetszik, mint a Pioneerral!
- Nem nagy szám az ajándék, de azért jól esik az embernek és ezt az Asus is jól tudja!
Összegezve a 8k alatti árával szerintem átlagos használatra Best Buy! -
mcmike
őstag
Engem is érdekelne, h milyen tapasztalatok vannak ezzel az íróval..
Hangos vagy viszonylagosan halk? Mert ha az utóbbi akkor lehet h inkább ez lesz és nem várok a Pio 112D-re... -
slayer006
addikt
válasz
!Overdose! #27 üzenetére
aztán majd áruld el ,hogy
Vegyünk ilyen írót vagy ne? -
!Overdose!
őstag
Hátha így behalt a topik, akkor biztos nincs gond ezekkel az írókkal!
Rendelek egyet!
[Szerkesztve] -
!Overdose!
őstag
Sziasztok!
Légyszi összegezzétek a dolgokat:
Vegyünk ilyen írót vagy ne? -
Deep
tag
Bocsi, de én még ezekhez az ábrákhoz még nem igazán értek sokat (majd bepótolom) , de addig is milyen LS-es DVD-t ajánlotok ehez az íróhoz megfizethető áron?
-
Reno7
senior tag
válasz
Kicsirics77 #17 üzenetére
ez jó kis oldal csak nekem sajna ez a nero-s cucc nem mond semmit
-
PPeter
addikt
válasz
Kicsirics77 #19 üzenetére
Ha nem tudok magam mellé megfelelő ember(eke)t találni a cégben, akkor várhatóan teljesen leállok az oldallal is, de ez itt off, hagyjuk.
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
válasz
Kicsirics77 #17 üzenetére
Tudom, hogy sokaknak hiányzik, borzasztó sok levelet meg üznetet kapok, de most így alakult, nem tudok belőle megélni, tehát olyasmit kell csinálni, amivel pénzt is keresek.
-
PPeter
addikt
válasz
Kicsirics77 #15 üzenetére
A vállalkozásom - mondjuk szerencsére, bizonyos értelemben - annyi munkával ellát, hogy nem jut másra idő most épp.
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
Az 1.10-es firmware a korábbi 1.04-es verzió jelentősebb hibáit javítja, tehát úgy tűnik, hogy a nagyon lassú és sokszor teljesen sikertelen lemezfelismerés bizonyos üres és megírt korongoknál már a múlté, de a meghajtó lemezfelismerése még így is biztosan a leglassabb a többi hasonló termék közül. Ez persze nem létfontosságú, de nem is elhanyagolható.
-
Reno7
senior tag
válasz
Kicsirics77 #11 üzenetére
csak ennyi?
-
Reno7
senior tag
én most szeretnék venni egy ilyet,az olvasás funkcióra külön meghajtóm van,csak az író/ls funkciót használnám,ezek mennyire jók/megbízhatók?
-
Kicsirics77
veterán
az első írás[link]
-
Kicsirics77
veterán
tulajdonos lettem én is de még be sem szereltem úgyhogy majd este lessz tapasztalat
-
Deep
tag
Hali!
Na én is most vettem egy ilyen írót, eddig még megvagyok elégedve vele, habár a lemezeket érzésem szerint kicsit lassabban ''tölti be'' mint ahogy elvárnám tőle -
kosarob8
aktív tag
Én kb. 2-3 hete használom a meghajtót, csak írásra használom, olvasásra nagyon ritkán. Egyelőre minden lemezt szépen megírt: Verbatimot írtam vele leginkább, néhány nyomtatható Platinumot, és LS lemezeket próbáltam. Érdekes egyébként mert az LS-es CD-k szépek lettek vele, viszont a DVD-k annyira nem lettek szépek. Némelyik elég csíkos lett: a Verbatimok változóan lettek csíkosak, a Philips-en is látszik, Tdk-n egész szép lett a dolog.
-
PPeter
addikt
Hivatalosan az első olyan író, ami mellé már a Nero 7 Essentials nevű butított borzadályt adták bundle-ként. Nagyon kellemes a csomag egyébként: a dobozos változat (én csak ilyet láttam) tartalmaz két LS lemezt (egy CD-R és egy DVD-R korong, Verbatim márkájú) és egy aranyos lapozós CD/DVD-tartót is, utóbbi kimondott Asus-rajongóknak lehet üdvös a vitrinbe, mert intenzív használattól körülbelül egy hét alatt atomjaira hullana.
-
PPeter
addikt
Az Asus jelenlegi zászlóshajója optikai adattárolás fronton. 18x-os írás (megfelelő lemezre), minden jelenlegi CD/DVD-lemezformátum kezelése, LightScribe és persze a mindenki által nagyon várt S-ATA csatolás. Hazánkban csak a fekete változat kapható a legtöbb helyen.
Jöjjön a hidegzughany: borzalmasan lassú és sokszor háklis lemezfelismerés. Pozitívum: egyes lemezekkel igen jónak mondható írásminőség.
Van már új firmware is, 1.10-es verziószámmal:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest