Hirdetés
- Friss alaplapszériát avat az ASRock
- Raspberry Pi
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Teljesen szürreális, ami az RTX 5070 Ti kapcsán történik…
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Olvad a hó, de ez nem zavarja a hardvereket
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sylar_
tag
válasz
Superman
üzenetére
hát nem vagyok hanyattesve ennek a lapnak a venti-szabályzásától...

de a cpu hűtő cha_fan-ra kötése legalább a zajproblémát megoldotta
a problémát egyébként az okozza, hogy az asus kihagyta a biosból azt az opciót ahol a ventilátor csatlakozó típusát lehetett megadni
a korábbi p5gdc deluxe lapomon lehetett választani DC (3-tűs) és PWM (4-tűs) csatlakozó közül, így ott nem volt ilyen probléma
és ahogy elnézem nemcsak a commandón nincs rajta, hanem a többi új lapon sem, nem értem ez miért jó nekik
csak remélem, hogy egy újabb biosban visszarakják
majd írok nekik
a hasonló kategóriájú gigabyte alaplapokon rajta van a funkció, de azokon meg házhűtőknek nincs elég csatlakozó, csak 1-2, szemben a commando 6 db-jával, szóval úgy látszik nincs tökéletes alaplap
és igaz, hogy a cha_fan-ra kötött venti nem megy max. fordulaton, de minimálon sem, még q-fan silent módban is csak 1900 rpm-ig viszi le az 1360 helyett, és nem nagyon követi a fordulatszám a prociterhelés növekedését még optimal módban sem
rá lehet kötni az opt_fan-ra is, ott be lehet állítani százalékos teljesítményt (70% a legkisebb, ez a cnps9500-nál kb. 2100-2200-at jelent a max. 2600-hoz képest, még ez is zajos), akkor ezen megy fixen, vagy pedig be lehet állítani egy küszöbhőmérsékletet, az alatt pedig minimális ford.számon megy
ezzel csak az a baj, hogy ez a küszöbhőmérséklet nem a proci vagy az alaplap hőmérséklete, hanem az opcionális hőmérő által jelzett érték
mivel ilyen hőmérő alapból nincs az alaplapra csatlakoztatva, a venti minimál fordulaton megy, ami nagyon halk és mivel most nem húzom a procit erre állítottam be
ha lenne ilyen hőmérő szenzorom akkor rárakhatnám pl. a procihűtő bordáira és máris meglenne az automatikus szabályzás
tudja valaki, hogy hol lehet ilyen alaplapra csatlakoztatható hőmérő szenzort kapni?
nem láttam semelyik bolt árlistájában
pl. cooler master gyárt ilyet:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- Xeon E5 1650 v3, 1650 v4, 2680 v3, 2690 v3 processzorok
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- Új Razer Blade 16 QHD+ OLED 240Hz i9-14900HX 24mag 32GB 1TB Nvidia RTX 4080 12GB 175W Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest