Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bogyó bá'

nagyúr

válasz Battle #5 üzenetére

Na. én egy ilyen alaplap boldogtalan tulajdonosa vagyok vagy 2 hónapja, és hát valami tapasztalatom már kialakult az ügyben.

Ennek az alaplapnak a legfőbb baja, hogy a procit árammal ellátó részeket ''kissé'' alulméretezték, igy indulási problémái lehetnek, főleg nagyobb áramfelvételű procikkal. Nálam is ez volt a gond, egy 2400+-os proci esetén. A probléma tökéletesen megoldódott a TÁPEGYSÉG cseréjével: még a 400W-os noname sem volt elég neki, viszont egy 360-as Chieftek igen.

Aztán: alul van méretezve a Northbridge hütése, ezen sem árt segiteni egy jobb bordával/chipsethütővel.
    Érzésem szerint Ramra nem kényes, haverom Infineonjával, illetve a saját olcsó Elixir 512MB/333MHz-es rammal is hibátlanul müködik, sőt a kettővel egyszerre is.

Gond lehet még, ha tuningolni akarod a gépet: a doksijával ellentétben nem stabil 166-os FSB-vel, igy én is alapon, 133-on járatom.

Tehát alapbeállitáson, rendes táppal kifogástalanul müködik.

Amúgy nem ajánlom a tipust, éppen a fentiek miatt: csak nagyon drága, spéci táppal fog hibátlanul müködni, igy viszont már elvesziti az olcsóságában rejlő előnyt.

Ha van rá lehetőséged, próbálj másik tipusra váltani, a mások által emlitett ABIT NF-7, nForce2-es lappal nem járnál rosszul szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák