- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Canon MILC: EOS R és M topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
::Trunks::
üzenetére
Nekem csak bizonyos szervereken van fps drop szerű jelenség, 120ról beesik 60ra , akad egy 3-4tizedet majd megy tovább rendesen. Ezt 1 kör alatt 2-3 alkalommal csinálja. Még nem olvastam utána mitől lehet, ráfogom hogy early. Single playben nincs ilyen gondom.
-
::Trunks::
senior tag
Sziasztok! Most párszor előfordult ,hogy 15-20perc online nürburgring partice alatt 80-90 fps-ről ledob 40 körülire és úgy is marad. Ha kilépek a szerverről és visszacsatlakozok újra jó. Tapasztalt valaki ilyesmit?
-
dino_m
őstag
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Feltelepítettem ma a játékot, mondom egy gyors tesztre, de nem indulnak el az autók...gáz, kormány működik, sebességbe rakom, de nem indul el csak bőg a motor. Se manual, se szekis autó. Kézifék nincs behúzva. MI lehet a gond?
Köszi -
szerk: közben megoldottam. Mókolni kellett kicsit openXR-ben

Használ valaki pimax VR-t esetleg közületek? -
macy
addikt
Eset Security-t használok, abban nem láttam hogy blokkolta volna. Egyébként maga a játék elindul csak hiányzik a két Nord layout, meg azt a hülyeséget írja ki, de azt is csak akkor ha nem a steames parancsikonnal indítom, hanem az exe-vel. Tegnap újratelepítettem, megnézem majd most mi a szitu.
-
biker
nagyúr
kipróbáltam a ferrari F1-et nordon
dúúúúúúrva -
macy
addikt
Ez fura, eltűnt 2 layout Nordról.
-
dino_m
őstag
-
-
Tibis77
csendes tag
Sziasztok.
Tegnap rápróbáltam újra a 0.4-ra. Úgyanaz a problémám mint korábban, h kettős látást produkál a Queet 3 főleg nagyobb sebességnél.. Így nagyon zavaró. Minden SW stb kivan kapcsolva.
VD használok 90hz godlike graf beállításon
Mesh a szemüveg mellett 1 méterre. 6ghz 2401 mbps csatlakozik a VD
Valamit nem jól állítottam volna be a szimben? Van valakinek ötlete?Köszönöm a segítséget
9070XT a VGAm.
-
v2
őstag
Nagyon úgy tűnik, hogy az fps anomália csak a két új pályát érinti. Minden más jónak érződik, most mentem panorámán éjszaka online, és elég jól nézet ki.
-
dino_m
őstag
Azt hogy lehet elérni, hogy a monitoron ne tükrözze a VR-t? Gondolom ez plusz terhelés a GPU-nak.
-
-Solt-
veterán
válasz
KaraDani
üzenetére
A látvány jobb, de a gépigénye is nagyobb... no meg eleve, ha valami nem támogatott csak "erőltetve" van, ki tudja minek kavar be, ezért amíg anomáliába ütközöm addig minden ilyen dolgot kerülni szoktam. EA WRC-ben például engem a foveated rendering zavart...
Kedvenceim az ilyen ultimate VR guide-k amikben 10 percen keresztül berhelik az NV vezérlőpultot, másik 10 perc az ini piszkálás de 4 meg 8 szoros AF-t használnak, holott a 16 szoros AF már vagy 20 éve nem okoz semmilyen teljesítmény csökkenést, cserébe viszont a látványt rombolja ha lejjebb veszik.
Élsimítási gondnak tűnik ha DLAA jobban eltűnteti. Nézd meg natívban vagy ultrán, hogy úgy milyen, mert lehet, hogy LOD is befolyásolja...
-
KaraDani
addikt
Alapvetően a barriereken nagyon rossz az egész, meg a rázókon még. Ezen jól látszik, DLSS ovveride meg foveated rendering nélkül törlés után medium preset, AF Ultára húzása ici-picit segít, de nem sokat. Ez DLSS Quality a videóban, nagyon látványos a barrieren szembe a jobb kanyarban.
videó
DLAA-val sokkal kevésbé jön ki ez a shimmering, de van mindenmhogy az tény, csak a dlss-el sokkal rosszabb. Minden más tök jól néz ki vele, de ez rettentő illúzióromboló. Másnál is ilyen, vagy nekem van valami baj a textúrákkal? -
KaraDani
addikt
Ennyi kellett a játszható szinthez tegnap, de akkor megnézem újra előről, megint kitörölve a videosettingst, meg megnéztem a foveated rendering nélkül mi jön ki. A DLSS ovveride az nem annyit csinál, hogy forceolja a dlss 4-et a játékban levő 3 helyett? Azt gondoltam, az szimplán jobb, vagy lehet hátránya a gyakorlatban?
-
-Solt-
veterán
válasz
KaraDani
üzenetére
Szerintem kicsit túl sok a trükk... openxr toolkit, NV app DLSS override...

Én a helyedben visszatennék mindent (openxr, NV App, stb) alapra, VD-ben Ultra + 72HZ, játékban a video.videosettings fájl törlése után kiválasztanék egy medium preset-t, felvenném az AF-t maximumra és megnézném így milyen a kép és milyen a GPU terhelés aztán ezek fényében lehet tovább menni igény szerint.
-
KaraDani
addikt
DLSS nekem picit csúnyácska ennél, több a shimmering meg kicsit talán homályosabb a kép mint kéne. Inkább a render felbontást csökkentettem DLAA-val az picit jobban nézett ki. Ezzel szemben AC rallyban tök jó, DCS-ben tök jó a DLSS. NV appban beállítottam a DLSS ovveride model presetet latestre. Van bármi más trükk még esetleg a játék grafikai beállításaiban ami ajánlott kifejezetten VR DLSS-hez?
-
-Solt-
veterán
válasz
zsozsa74
üzenetére
Nincs hatással a VD a játék beállításokra, egyszerűen csak a render resolution változik az alábbiak szerint,
Setting Render_Res Encode_Res
---------------------------------
Potato 1440 x 1536 960 x 1024
Low 1728 x 1824 1152 x 1216
Medium 2016 x 2112 1344 x 1408
High 2496 x 2592 1664 x 1728
Ultra 2688 x 2784 1792 x 1856
Godlike 3072 x 3216 2048 x 2144Közepes GPU-l elég 72 Hz az Ultra beállítás, játékon belül pedig érdemes a DLSS-t használni, framerate-t meg nem érdemes fixálni / piszkálni mert azt elvégzi az adott VR API.
-
zsozsa74
őstag
Az számomra is rejtély, hogy a vd, hogy tud hatással lenni a játék beállításokra. Azért vettem vissza a grafot vd-n highra, hogy viszonylag normálisan fusson 72 hz-en. Jelen állapotában (nálam, az én konfigommal) ennyit bír.
A játékbeli beállításokhoz csak annyit nyúltam, hogy a frameratet ott is 72-n fixáltam, biztos, ami biztos.
Amúgy még így is van röcögés, de így már használható.
Remélem a következő peccsben már reszelnek valamit a vr-on is... -
HAuser0
csendes tag
Erre én is kíváncsi vagyok.
Úgy tűnik most két út van előttem finomhangolás terén.
Vagy megpróbálom az OpenXrtoolkitet kábellel (nem jöttem rá 5 perc alatt, mit lehetne/kellene állítani) vagy VD-t leszedem és vagy csak beállíttatom a képet vele ahogy zsozsa mondja (lehet halott ötlet ezután a kábellel, most csak agyaltam), vagy teszek egy routert is a VD miatt (nyolcvanadik beruházásként), mert ami most megy az csak a One-hoz adott Seagemcom vagy mi. (ez egyébként elegendő/működik egyéb célokra) -
Pitti11
tag
válasz
zsozsa74
üzenetére
Nekem szinte teljesen ugyanaz a konfigom mint a tied. De valami nálam nem OK mert VR-ban egyáltalán nem néz ki jól. AMS2, LMU, iRacing, tökéletes minden szempontból, Az evo meg homályos mosott nemis tudom...csúnya

VD nálam godlike 90hz, lehet hogy megpróbálom 72-n. A játékban nálad mi a config? Azt sem értem hogy a VD mit variál a játék graf beállításain, hogy fér hozzá?
vagy félreértek valamit -
zsozsa74
őstag
válasz
KaraDani
üzenetére
Egyébként pont ez a legjobb a Virtual Desktopban. A menüjében csak kattintok, hogy milyen graf beállítás legyen és hány hz-en menjen, és a VD aszerint átvariálja a játék beállításait, hozzá sem kell nyúlnom a játék menüjében semmihez. Persze, tudom, a VD csak bizonyos hmd-kel megy...
-
KaraDani
addikt
Én nemrég váltottam egy 5070ti-re a 7900xt-ről. Ezzel már játszható VR-ban, bár a nagyon széptől messze van amire be tudom állítani, de látszik a potenciál. Low preseten MSAA nélkül DLAA-val 2296x2552 per eye felbontással meg openxr toolkitből némi foveated renderinggel elég szépen tudta tartani nordon is meg redbull ringen is a 80 fps-t az indexxel. Jó lesz ez, bár mókás, hogy az AC rally ami nem támogat VR-t jobban fut és szebb azért VR-ban az UEVR injectorral
Mentem egy versenyt GR86-al RedBull ringen, az is oké volt, prac meg qualy között kivágott valamiért, de legalább gyorsan belép. A honlapon a regisztrálás versenyre szenved errort dobál mindenre, nem reagál stb. Azzal több gond volt mint a játékkal , pedig az lenne az egyszerűbb dolog... -
-
zsozsa74
őstag
Na, én is túl vagyok egy jó 2 órás próbán. A VR teljesítmény nálam zsír ugyanolyan, mint volt, ami nem jó, de nem is tragikus.
VD high beállítás, 72 fps-el egész szépen eldöcög és a szim így is az egyik legszebb szerintem. Fantasztikus élehtű a bevilágítás, meg a kasznik, ahogy csillognak, valami állat. A fények kezelése szerintem top minden szim közül, sötétben a fényszóróval elképesztő. Mentem esőben is, érdekes, hogy a teljesítmény ettől nem igazán lett rosszabb.Az autók nagy része nekem is nagyon tetszik mozgásra, egy kisebb része meg nem. Kedvencem a Maserati, Honda S2000, az új Ferka Daytona. Néhol a hangok is fantasztikusak, szerintem a Maserati még mindig kiemelkedik a mezőnyből. Az valami brutális.
A Nord nagyon zsír lett és a többi új pálya is. Az AI kicsit fejlődött, de azért még nem nagyon használható. Ránéztem kicsit a online-ra. A Daily races még nincs összehangolva a VR-al, kidobott képernyőre (vagyis hát át kell váltani) a Simgrid oldalára és ott össze kell kötni a Steam fiókok, hogy lehessen versenyezni. De még nem próbáltam rá.
A Simagic TB-1-es kézifékem nem ismerte fel a játék. Vagyis de, mert a felső sorban kiírta, hogy van, de nem tudtam a kézi funkcióhoz bindelni.
Eddig is jó érzésem volt a szimmel kapcsolatban, de ez csak fokozódott, szerintem nagyon jó cucc lesz, csak hát lassacskán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Canon MILC: EOS R és M topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EAFC 26
- Elektromos autók - motorok
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Lenovo Legion 5 15ARH05H - Gamer Laptop
- A KINCS! Zsír Dobozos HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -50% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Csere-Beszamitás! Playstation 5 Slim Disc Edition! Lemezes
- 100/100 - 0 Perc! WD BLACK SN850X 4 TB NVME SSD!
- Apple iPhone 15 Plus - Black - 256GB - Akku: 100% - Újszerű állapot!
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B360 i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD ASUS Strix RX 570 4GB MasterBox Q300L 400W
- Das Keyboard Prime 13 /Cherry MX Brown/EN/Fehér háttér világítás/
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Jetblack Titán dizájn, 120 Hz AMOLED, AI Pro kamera
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

dúúúúúúrva
vagy félreértek valamit
de ez lehet nem a játék hibája. Azt nézd meg légyszi, hogy az academy utolsó rész első etapja ami a mercivel van az megy e neked. Nálam kidob a vr-ból asztalra mikor indítanám. Vannak még bajok, de sok potenciál van ebben a játékban