Hirdetés
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
válasz
Erdei88 #1404 üzenetére
Ha minden adatot nagyjából mentegetsz időnként, akkor utóbbi jó felállás lehet.
Nálam is volt Raid0 sokáig és bios update után is csak raid-be kellett állítani a vinyókat és a raid biosban belőni a stripe méretét és mehetett a móka tovább. Nem volt soha adatvesztésem raid miatt... kopp-kopp.
Az új vinyók viszont egyre silányabbak, így ha van tárhelyed, akkor pl Raid1 is bőven jó játékra, mert igaz, hogy írásnál kb ugyanolyan gyors, mintha egy vinyód lenne, de pályabetöltésnél vagy játék indításánál mindkét vinyóról olvassa egyszerre az adatokat.
A fenti kombóból pedig a 2. az ajánlott szvsz, mivel ha gyorsítótárazol és netán elszáll a raid kötet, akkor telepíthetsz újra és minden aktuális adat bukó ami a rendszermeghajtón volt, viszont második esetben "csak" a másodlagos meghajtó adatait bukod... reméljük ilyen nem fog előfordulni. -
balpis
őstag
válasz
Erdei88 #1404 üzenetére
nem próbáltam, de a tesztek alapján ha ISRT-ként használod az SSD-t, a rendszer indulás valamivel lassabb lesz, mintha azon lenne a rendszer. Persze sokkal gyursabb, mint nélküle, csak HDD-ről. Ha kicsi az SSD (16-32GB), akkor szerintem ISRT, ha nagyobb, 60-80..., akkor azon a rendszer.
A Raid0-n meg két HDD a többi cuccal? Én ezt még nem mertem soha, ha valami kis gebasz is adódik, esélytelen a visszaállítás. Bár, ha van rendszeres mentés, akkor jó lehet....
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Fujifilm X
- Megint elérhetetlen a Fortnite az iPhone-okra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Lightyear - befektetési app
- iPhone topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Xbox Series X|S
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest