- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
balpis
őstag
válasz
tomy0628 #3194 üzenetére
ha a PCIe VGA-ra van állítva, akkor azt visszateszi.
De egyébként ennek magától is vissza kellee állnia, érzékelnie kellene, hogy nincs benne VGA kártya...
Milyen lap ez egyébként? Új, vagy kaptad/vetted valakitől?jumperes a reset, nézd meg a manualban, hol is van.
(12. oldalon az alaplap rajza, ot a 20-as tétel: CLRCMOS1. És a 26. oldalon az, hogy hogyan kell törölni.) -
Pickle Rick
senior tag
válasz
tomy0628 #3192 üzenetére
Akkor benéztem bocsi, ha az nincs akkor tedd fel a csipogót amit adtak hozzá és ha valami hiba van az jelezni fogja sípolással. Abból pedig megtudod hogy mi lehet a gond. Egyébként simán lehet h az van, hogy PCI Expressre van állítva BIOS-ban az elsődleges megjelenítő és mivel nincs bent semmi dedikált VGA, így nem ad képet bootolás során, csak akkor amikor már belépett az oprendszerbe. Megpróbálhatnál betenni valami kártyát és megnézni azon.
-
szacsee
nagyúr
válasz
tomy0628 #1400 üzenetére
Pro3-nál lehet még több helyed is lesz, mint nálam az Extreme3 Gen3-nál.
Ventilátor lefogató klipszre gondoltam ami a ventilátort tartja, Archon-nál a külső oldalon akaszkodik bele a ventibe, 212+ ventijének pedig a belső perembe akad bele.
Hátlapi lefogatót fel kell tenned, ha arra gondoltál (adnak hozzá elvileg), kézikönyvben pedig le van rajzolva minden. Ha be tudod rakni a vetnilátortól a procihoz közelebbi foglalatba a ramot, akkor oda rakod és a 3. foglalatba, ha nem akkor a 2.-ba és a negyedikbe. -
szacsee
nagyúr
-
balpis
őstag
válasz
tomy0628 #1368 üzenetére
nézd meg az előbb linkelt pdf-et (12. oldal).
Van rajta a felsoroltakon kívül aCPU Fan Connector (CPU_FAN1) - 4 pines
CPU Fan Connector (CPU_FAN2) - 3 pines /erre is köthetsz bármilyen ventit
és van még egy
Power Fan Connector (PWR_FAN1) - 3 pines /erre is azt kötsz, amit akarsz
Azaz összesen van az alaplapon 2*4 PIN és 4*3 PIN venti csatlakozó.
Ezek nagy része Biosból hőmérséklet függően vezérelhető is. Hogy melyik (esetleg mind), azt nem tudom. Jóü eséllyel kiderül a PDF-ből ez is.Egyébként vannak elosztók ill. molex átalakítók, ha ez a 6 venti csatlakozó kevés lenne....
Tipikusan a házhoz kapott ventiknél gyakran van molex csatlakozó is... -
Destructo
senior tag
válasz
tomy0628 #1328 üzenetére
Szerintem bőven.Amúgy is KB OEM-ek a lapok..Adnak hozzá 2darab sata 3 6GB os kábelt,meg CD-t installhoz 1-2 könyvet szóval kb ennyit.A lap új,ha vigyáztak rá akkor a gari (2-3éves) intervallumban úgysem lesz baja,ha vigyázol rá és porolod.Amúgy a chipsetet külön hűtsd egy propellerrel és biztosan menni fog tovább is.
Lehet egy kérdésem?Sokszor írják kb 1-2-3-4 hónapos cuccokra ,hogy OEM.De nem lopott stb stb...akkor ,hogy a fenébe lehet elhányni hozzá mindent ,főleg egy garipapírt?A költözést már hallottam..Igazából én vagy 6 szor már költöztem életemben de ugyan úgy megvolt mindenem mint költözés előtt..igazából ez számomra érthetetlen.Én minden cuccom papírját egy mappában tartom.Ahogy megvan teszem is bele.Na mind1,elnézést kérek ha túl nemideillő és nem is kedves a kérdésem.A tegnapi napon egy ilyen nem értem dolgon buktam 30.000Ft ot és egy hibátlan videókártyát...ráadásul eddig nekem ez 1050Ft postába került..
Sziasztok!
-
szacsee
nagyúr
válasz
tomy0628 #1231 üzenetére
Azt még nem erősítették meg, hogy Ivy Bridge menni fog Asrock lapokban. Hivatalosan nincs róla infó. Annyi a különbség, hogy az USB vezérlő más és a többkártyás megjelenítést (CF/SLI) nem támogatja a Pro3. Itt leírtam a véleményem. Amúgy valószínűleg a Pro3-as is PCI-E 3.0-s sebességgel fog menni.... de biztosat csak hivatalos bejelentés után.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Ne hagyd ki: AORUS ELITE lap, 41.500 Ft-ért! 0% THM-re is!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest