- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- VR topik
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
autrcsab #17796 üzenetére
Nekem a fő gondjaim a következők voltak, ami miatt végül el is akadt egy időre a dolog.
A bázis állomás.
Az egyik videóban mutatja is, hogy 8 cm a visszatérési pontosság, vagyis aznap pontosan tartja magát egy adott útvonalhoz, de másnapra ugyanez az útvonal már 8 cm-el arrébb lesz.
Ezért én úgy gondolom, hogy muszáj saját bázis állomást üzemeltetni. Ha elég közel van a célhoz - pl. egy fűnyírónál ez simán megoldható - akár WiFi-vel is mehet, nem kell internet se. Én jelenleg a fűnyíróm akkujával bajlódok, még a kipróbálásig sem jutottam, de valószínűleg nem is az AgOpenGPS-t fogom használni, a Windows igénye miatt. Pedig az tényleg nagyon sok mindent tud.
Elérhető ugyan Magyarországon hivatalos, pontos RTK korrekció, de elég drága, és nem tudja mind a négy rendszert.
Nem is mertem használni, mert féltem, hogy ha valamit elrontok, vagy feltörik, akkor hó végén százezres, vagy milliós használati díjat fizetek, mert nincs náluk "prepaid" lehetőség, hogy csak a fizetett korlátig lehessen elmenni.
A bázis állomást egy ISMERT koordinátájú pontra kell tenni. Ilyet úgy tudunk szerezni, hogy vannak nyilvánosan elérhető pontok, amiknek megtudható (persze pénzért) a pontos koordinátái. Ha a bázisunkat ideiglenesen erre a pontra helyezzük, akkor pontosan be tudunk mérni egy saját bázis helyet a roverrel. A GPS-EOV konverzió elvégezhető, ha - szintén némi pénzért - regisztráltunk.
Én úgy gondolom, célszerűbb EOV alapon dolgozni, mert az derékszögű, metrikus koordináta-rendszer. Már csak azért is, mert itt a következő probléma:
Honnan veszed a föld táblád koordinátáit? Én erre a Földhivataltól - szintén pénzért - megszerezhető helyrajzot tartom célszerűnek, ami némi tornamutatvány után, már használható adatokat ad.
Én másik típusú GPS chipet használok, nem elvi okokból, hanem így alakult az idők folyamán.
Mindenképpen célszerű olyan chipet használni, ami a nálunk elérhető mind a 4 hold rendszert (amerikai, orosz, kínai, EU) tudja használni, és mindkét freki tartományt.
Ezek az én tapasztalataim, de persze mindenki a saját bejárt útját választja, én is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest