- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- Jól felszerelt, csúcskategóriás külső videokártya jött a Gigabyte zászlaja alatt
- Gamescom 2025: Limitált szériás Godlike X lap és más finomságok az MSI-nél
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- India betiltja a pénzalapú online játékokat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Akciókamerák
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
MC Pite #15999 üzenetére
Feltettem egy kapcs. rajzot, aminek a bal oldalán van 4 db. FET. Láthatod a bekötését.
http://arduinouser.hu/esp32/FET-SD-EEPROM-minta/ESP32FETminta.png -
válasz
MC Pite #15999 üzenetére
Én azt egyáltalán nem ismerem. Én szeretek C-ben programozni, sőt, inkább az alacsony szintű programozás (assembly) érdekel, mint ez a grafikus-kockatologatós megoldás, szeretem tudni, mi folyik a háttérben, kontrollmániás vagyok.
LEGO robotot is inkább NXC-ben programoztam, mint a saját felületén.
Ettől függetlenül lehet, ha te PLC irányból közelítesz, könnyebben boldogulsz a Node reddel, tegyél vele egy próbát!
-
Janos250
őstag
válasz
MC Pite #15999 üzenetére
"RLB doksija már némileg túlmutat a villamos ismereteimen"
Nem agysebészet ez. A FET S-et kötöd a földre, a G-t a mikrokontroller kimeneti lábához, a D-t pedig a ventilátorhoz. A ventilátor másik kivezetése meg megy a +10V-ra. Ha a G magas szint lesz, akkor a FET vezet, olyan, mintha az S és a D össze lenne kötve egy dróttal, vagyis a ventilátor forog. Ha a G alacsony, akkor mintha elvágnád azt a drótot. -
válasz
MC Pite #15997 üzenetére
1. Ilyet még nem láttam, de tetszik.
2. Egyetlen mikrokontrollerre sem lehet tudtommal közvetlenül fogyasztót kötni, a kimenetek maximum egy LED-et képesek meghajtani (max. 10-20mA). Amire neked szükséged van, az egy relé (csak ki-be kapcsoláshoz), vagy egy egyszerű (?) FET meghajtó fokozat (ha PWM is kell): az ESP kimenete kapcsolgatja a FET-et, a FET pedig elbírja a 10V-ot. Az egyszerű abból a szempontból nem egyszerű, hogy olyan FET kell, ami 3,3V-on képes teljesen kinyitni, ilyet Janos250 szokott használni,korábban írta is a típusát,
majd mindjárt visszakeresem neked.IRLB4030.3. Hát miben szeretnéd, ha nem C-ben?
Nem kell mindent neked megírni, a komplikáltabb dolgokhoz van valamilyen library, amit csak be kell illeszteni a kódba. Ha szerencséd van, a library-hez lesz egy példa program, ami kisebb módosításokkal lehet, hogy pont megfelel a feladatra.
-
válasz
MC Pite #15995 üzenetére
A három kérdésed közül igazából egyiket sem értem.
- Mik azok a "kifejtők"?
- 0-10V kimenetre, vagy bemenetre van szükséged? Aszerint kell megválasztani a szintillesztés módját.
- Valószínűleg tájékozatlan vagyok, de van az Arduino IDE-nél magasabb szintű fejlesztő környezet? Miben mutatkozik meg ez a magasabb szint?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GTA V
- Avast! Antivirus topic
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Steam Deck
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- XMG Ultra 17 / i9-9900K / GeForce RTX 2080 / 64GB RAM / 1TB SSD & 1TB HDD
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RX 570 8GB, I5-6600K, 12GB RAM, SSD) beszámítás! Posta ok (34)
- Garmin Epix Pro (Gen2) Sapphire 51 mm DLC Titanium
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RX 6600XT 8GB, R5 3600, SSD, 16GB RAM) Beszámítás! Posta ok! (33)
- DELL PowerEdge R430 rack szerver - E5-2643v4 (6 mag / 12 szál, 3,4/3,7GHz), 64GB RAM, 95 000,-
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck LCD 512GB + 256GB Ajándék Micro SD Kártya!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest