- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Gamescom 2025: Harminc évnyi VGA
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen monitort vegyek?
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
ecaddsell #9926 üzenetére
Köszi újra a segítő szándékot, mint láthatod én maga vagyok a "nagyon kell." Sorry.
Az én cuccom nem rotary encoder, hanem incremental encoder. link Egy nagyságrenddel több jelet ad ki magából, mint egy sima forgó kapcsoló. (rotary encoder)
Nagyságrendileg 50 jelet másodpercenként. Ez 20 ms hosszú jelet jelent. Ebbe még prellnek és prell mentesítésnek is bele kell férnie.
Nade basszus! A kódodból alig értek valamit...
Most az lesz, hogy kiveszem a hardveres prell mentesítést (csípőfogó
) aztán alkalmazok szoftverest.
Ha loopban számlálok, akkor simán delay és kész, interruptban kicsit macerásabb, de találtam arra is példát.Csak azt kell kikísérletezni, hogy kb hány milisec legyen.
Majd próbálgatom 1-20 között, ahhol stabil az érték, ott a nyerő.
Egyébként tipikusan mennyi lehet ennek a konkrét cuccnak a prellegéi ideje? 1-2 ms?
másik: delay helyett ezt rakhatom az interrupt voidomba:
if((long)(micros() - previousMicros) >= dbenk * 1000){
currentpulse++;
Interrupt();
previousMicros = micros();
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest