- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
A volatile akkor kell, ha úgy is változhat a változó értéke, hogy a fordító előre "nem tud róla". Pl. interrupt megváltoztatja, vagy amikor perifériát olvasol. Azt teszi, hogy nem puffereli az értéket, hanem mindig újraolvassa az adott helyről, valahányszor kell. Ártani sehol nem árt, viszont, ha feleslegesen használod, lassít a pufferelés hiánya miatt. A konstansok elé biztosan nem kell volatile, hiszen azt más programrészlet (interrupt, másik szál akár másik magon) biztosan nem változtatja meg.
-
Volatile egészen biztosan kell a megszakításban használt változókra, de nekem még gyanús ez a feltétel is:
currentpulse >= pulzus || voros
Én így írnám fel:currentpulse >= (pulzus || voros)
Nem vagyok pontosan tisztában a műveleti sorrenddel, ezért általában az indokoltnál több zárójelet használok, de elég sokszor okoz nehezen kideríthető hibát, így biztosra megyek.Vladi: az enkódert nem kell pergésmentesíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Filmvilág
- Kétmotoros tereproller, ami nem lett túl drága - Ausom L2 Max Dual
- Honda topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Elektromos cigaretta 🔞
- iPhone topik
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3229
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3292
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest