Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Teasüti

nagyúr

válasz Spuri2000 #7252 üzenetére

Nem bonyolult, csak ránéztem és elszörnyedtem. Egy igazi kódhuszár erre köp egyet és tovább lapoz. :D
    Tényleg hasznos az a "programkód" szövegformázás, így behúzza a sorokat a struktúrának megfelelően a fórum motor. Én pl már ott ráncoltam a szemöldököm, hogy három kapcsos zárójel egymás után.
    Ami azonnal átlátható megfelelő formázással, de így meg át kell nyálazni, hogy melyik hova tartozik, ki kivel van.

(#7250) dzz
    Hát ha a karórámból indulok ki, ami BLE-vel kapcsolódik, akkor nem sok.
    Két falon keresztül már megszakad a jel (mondjuk kimegyek a fürdőbe egyazon emeleten és hisztizik az óra, hogy megszakadt a kapcsolat). Néha a saját testemmel le tudom árnyékolni, mikor pl összefonom a karjaim. De hát ugye okkal az a neve, hogy Bluetooth Low Power. :D
    A klasszik BT ugyan erősebb, de az nincs implementálva még az ESP-IDF-ben se, nem hogy Arduino vonalon.
    Én azt mondanám jó, ha megvan a 10-20 méter szabad rálátás esetén.
    Viselhető eszközökhöz és kis hatósugarú mesh hálózatokhoz van kitalálva, nem arra, hogy kirakjunk egy állomást a semmi közepére. Persze ha kimész a helyszínre kiolvasni az adatokat, ahhoz amúgy megfelelő, mert viszont jó választás az akkumulátoros üzemhez. Sőt, akkus üzemhez én eleve nem is gondolkodnék másban. Állítólag megfelelő alkalmazásban a BLE kevesebbet fogyaszt, mint az elem önkisüléséből eredő merülés. A wifi-nek nem lesz hosszú üzemideje e szempontból.

Új hozzászólás Aktív témák