-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Teasüti #3435 üzenetére
Megvan a hiba forrása.
A FAB LED library kikapcsolja a megszakításokat a led szalag frissítése előtt. Hogy ez nem jutott előbb eszembe!
Konklúzió: kell egy második MCU, ami fogadja a parancsokat és az első MCU - ami a ledekkel foglalkozik - csak kérésre tud adatot fogadni.
Egyszerűen nem egyeztethető össze két, megszakítással működő library.Vagy, szüneteltetni kéne a led frissítését, amikor bejön az első külső megszakítás.
Hmm...
Na ehhez library-t kéne írni szerintem.(#3552) Janos250
Biztosítékot nem a tápra kell méretezni? Vagyis ha 15A-es tápom van, akkor zárlat esetén 15A fog áthúzni. Gondolom én naivan.
Illetve ez így annyira nem szupi, mert simán le tudom terhelni 15A-rel üzem közben.
Akkor még egy kérdés: létezik olyan túláram védelem, ami a táp kapacitása felett korlátozza felvehető áramot?
Teszem azt 300 db led 18A-t tudna felvenni, de csak 15A áll rendelkezésre. Egy brown-out jelenség kedvezőbb volna a világításban, mint egy elfüstölt táp.
(Mondjuk szoftveresen tudom szabályozni a teljesítményfelvételt - mérni is tudom MCU-val az áramfelvételt -, de nem ártana vmi hardveres korlát is.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest