- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- OLED TV topic
- VR topik
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
válasz
5150head #22228 üzenetére
Szia!
Hogyan szeretnéd hajtani?
Számítógép nélkül vagy számítógéppel?Ha számítógéppel, akkor érdemes egy Mega-t választani, azon van több serial port.
Persze megoldható Uno-val is, de, akkor szoftveresen kell megcsinálni a serial portot, mert a hardverest a számítógéppel való kommunikációra használja. Úgy olvastam, hogy ez nem mindig jó.
Ha számítógép nélkül csinálod, akkor csak addig kell lehúzni a meghajtót, amíg felprogramozod az Uno-t.Én TMC2209 meghajtót használtam.
GitHub-on elérhető a library.
Sajnos nincs benne hogyan lehet adott lépésre vezérelni. Legalábbis én nem találtam meg. Így maradt az adott sebesség alatt megtett út beállítása és a működtetési idő változtatása a kívánt távolság eléréséhez. Elméletileg.
Egy lézervágó állítható magasságú asztalát csináltam meg vele.
Számítógépről állítható.Azért ezt a meghajtót választottam, mert erről tudom, hogy csendes.
Viszont lehet, hogy egy A4988-ban több a lehetőség programozás szempontjából. Érdemes utánanézni. Én nem tettem, csak tudtam 3D nyomtató tapasztalatból, hogy ez hangos meghajtó, míg a TMC2209 halk.Én csak vettem pár különböző arduino darabot ebay-en rákeresve. Hogy pontosan milyen klón, nem tudom. Működnek.
Van köztük Mega wifivel is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Latitude 5450 27% 14" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vibill gar
- Új Steelseries Arctis Nova 4 Wireless gamer fejhallgató 1 év garanciával
- Urmet Dialog PA3120 180 wattos digitális erősítő 1 év garanciával
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E4300 - Intel P9400 I 3GB I 160GB I 13,3" I DP I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest