Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz biker #17716 üzenetére

Atyaég, értem amit mondasz, de ez iszonyú profi megoldás, ennyire nem rohanok előre.

Bevallom, kiskertet szeretnék. Most mindenki be van ijedve, én ugyan nem, de már 5 éve filózok ilyenen. Kicsiben indulni, pl. a kertben leteszek egy ~3x4-es alapot, arra egy kreatívan megcsinált "kisház", ahol a tető mondjuk ütésálló fóliázott biztonsági üvegezett valami (jégeső..) és alatta tudnék alkotni. Megtehetem tök legálisan, beépíthetőség, stb.. minden engedi.

"Piramis" jellegű állványzat pár gerendából-lécből, hosszúkás vízszintes "muskátlis" kaspók egymás mellett-felett, eltolva mindig eggyel bentebb, így mind kap (természetes) fényt. Oldalról mint egy "A" betű, aminek a száraira teszem fel lépcsőzetesen ezeket.

És akkor paradicsom, paprika, uborka, bab - elsőre. Hagyma.. De még lehet ezt is átgondolom, mindenesetre a húsmentest is kidolgoznám és a bab jó fehérjeforrás. Meg még biztosan lehet mást is.

A cél az lenne, hogy kitanuljam ennek csínját-bínját, ellátni nem fog ennyi nyilván, de szeretném megtanulni ezeket. Az egyes növényeket ismerve, folyadékigényüket (is), lehet tudnék automatizálni (csepegtetést-locsolást mindenképp), a fénymérő és hőmérséklet mérő pedig kiadná idővel, hogy mennyi természetesen fény érte őket és milyen hőmérséklet mellett akkor mennyi nedvesség kellhet. Most csak hangosan agyalok, teljesen kezdőként-laikusként, de szeretném ezt megtanulni.

Új hozzászólás Aktív témák